torstai 25. toukokuuta 2023

Ex-mallioppilas on pelastettava nyt!

Arvoisa lukijani muistaa varmaankin puheet Suomesta EU:n mallioppilaana, joka hoitaa omat asiansa ja pyrkii sitä kautta EU:n päätöksenteon ytimeen. Niin muistan minäkin täältä norsunluutornistani. 

Ja siksi oli ikävä lukea, että Suomi on muuttunut EU:n syvimmän paarialuokan valtioksi. Se on nimittäin viime vuonna ainoa ylivelkaantunut EU-maa, joka ei ole pystynyt kääntämään velkasuhdettaan laskuun. Edes Ranska, Kreikka tai Italia eivät olleet yhtä surkeita taloudenhoidossaan, vaikka niillä onkin vielä toistaiseksi Suomea enemmän velkaa suhteessa bruttokansantuotteeseensa.

Tämä kaikki johtuu tietenkin Sanna Marinin (sd) johtaman hallituksen talouspoliittisesta kyvyttömyydestä. Sehän jakeli rahaa avokätisesti jokaiselle, joka sitä kehtasi pyytää - ensin koronapandemian ja sitten Venäjän Ukraina-operaation tarjoaman savuverhon suojassa ja lopulta, eli kuluvana vuonna, röyhkeästi ilman mitään tekosyytä. 

Tästä syystä olisi tärkeää, että Suomeen saataisiin talouden tervehdyttämiseen vakavasti suhtautuva uusi hallitus. Ja että Suomen kansa ymmärtäisi, etteivät julkiset palvelun voi säilyä nykyisellä tasolla ilman työn tuottavuuden oleellista kasvua. Eli ainakin ensi vaiheessa niitä pitää purkaa tavalla tai toisella. 

Nähtäväksi siis jää, onnistuvatko Perussuomalaiset ja RKP sopimaan yhteisen linjan nyt käynnissä olevissa neuvotteluissa maahanmuutosta ja ilmastopolitiikasta. Maahanmuuton osalta oleellisinta on minimoida sellaisten tulijoiden määrä, jotka todennäköisimmin jäävät sosiaaliturvan varaan ja ilmastopolitiikkatoimien on keskityttävä pikemminkin yrityselämämme muutoksen tukemiseen kuin teollisuuden alasajoon. 

Och samma på svenska: När det gäller invandringen är det viktigaste att minimera antalet personer som sannolikt kommer att vara beroende av socialbidrag, och klimatpolitiken bör fokusera mer på att stödja vår företagsverksamhets omställning än nedläggningen av industrin.

Tätä ei luulisi olevan vaikea ymmärtää myöskään Säätytalolla eikä Anna-Maja Henrikssonin (rkp) tai Riikka Purran (ps) poliittisissa esikunnissa.

21 kommenttia:

 1. Inom klimatpolitiken bör man förstå att det inte finns något som heter ”mänskligt orsakade klimatförändringar”. Det är ett smart och lyckad fusk att beröva medelklassen dess rikedom. Faktiskt bara modernt avlat för modern grön religionen!

  VastaaPoista
 2. Savuverho on orpon vetämä hallituksen kokoaminen sillä orpoa ohjailee kulisseista 3 uuden maailman oppilasta, katainen, urpilainen ja stup.

  VastaaPoista
 3. RKP yrittää koko ajan pelata kannatukseltaan viisi kertaa suuremman puolueen eli Perussuomalaiset ulos hallituksesta.

  VastaaPoista
 4. Yle tänään

  Alaikäisten osuus epäillyistä pahoinpitelyistä ja ryöstöistä kasvanut

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-155362

  Vuonna 2022 selvitettyihin ryöstöihin epäiltyjä oli 2 200, eli 16,9 prosenttia edellisvuotta enemmän Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan.
  Selvitettyihin pahoinpitelyihin epäiltyjä oli 24 700, eli 1,1 prosenttia edellisvuotta enemmän.

  Ryöstöistä epäillyistä noin 12 prosenttia oli alle 15-vuotiaita. Osuus on ollut yhtä suuri viimeksi vuonna 2001.
  Pahoinpitelyistä epäillyistä noin 11 prosenttia oli alle 15-vuotiaita, kun vuonna 2018 osuus oli kuusi prosenttia.
  ------------------------------

  Tuleeko näistä ryöstöistä tai pahoinpitelyistä epäillyistä koskaan yrittäjiä tai työtätekeviä veronmaksajia?
  Vai elävätkö esim. sosiaaliturvan varassa. Ja Suomessa taitaa vaan lisääntyä henkilöt, jotka eivät tuota vaan kuluttavat yhteiskunnan varoja.
  Sekö on hyvinvointivaltion tavoite vai mikä se hyvinvointivaltio on? Velkaista, persaukista maata tuskin voi siksi kutsua?

  Sopii tietysti miettiä kuinka moni ym. epäillyistä on kantasuomalaisia ja kuinka moni tuontitavaraa? Onko meillä varaa hankkia tätä tuontitavaraa lisää?

  VastaaPoista
 5. Ex-mallioppilas on pelastettava nyt tiputtamalla Eva Biaudet ja RKP pois neuvotteluista!

  Epäilen, että Biaudet on varta vasten hangoittelemassa vastaan ja toteuttaa RKP:n sekä vihervasemmiston tavoitetta tiputtaa PS ja estää oikeistohallitus.

  Tehtäköön täysin päinvastoin. RKP pois ja Liike Nyt tilalle. Syntyy "vähemmistöhallitus" mutta sen kanssa mennään kunnes tulee epäluottamuslauseäänestys.
  En usko, että kaikki kepulaiset olisivat valmiit äänestämään ym. hallitusta vastaan joten hallitus nauttisi eduskunnan luottamusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ratkaisu alkaa näyttää entistä todennäköisemmältä. Katsotaan nyt, pitääkö Petterin aikataulu siitä, että päälinjat pitää saada kuntoon tällä viikolla.
   Jos ei, neuvottelut käyntiin kulisseissa keskustan kanssa ja RKP ulos! Keskusta ajelisi jälleen kaksilla rattailla, jolloin se voisi osallistua päätöksentekoon hallituksen tukipuolueena ja toisaalta toimia perinteisestä oppositioasemasta.

   Poista
 6. Kyllä Riikka Purra ymmärtää, mutta Petteri Orpo ja Anna-Maja Henriksson ei. Onko kukaan pystynyt järkevästi selittämään, miksi pienen ja vähäväkisen kylmän ilmanalan maan pitäisi olla ilmastotoimissaan 15 vuotta muita Euroopan maita edellä? Kuka neropatti tämä on ensimmäisenä keksinyt ja saanut muut sopulilaumana kannattamaan? Eikö yliopistotkaan enää kannusta itsenäiseen ajatteluun, vaan opiskelijoita viedään kuin pässiä narussa? Näiden kansakunnan toivojen aivopesusta saadaan "nauttia" vielä pitkään, ellei meno muutu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen maisteri, joten kokemuksesta voin sanoa, ettei edes 1980-luvulla yliopistoissa kannustettu omaan ajatteluun kuin näennäisesti. Akateemisessa maailmassa tuntuu olevan vallalla käsitys, että oma ajattelu tarkoittaa vanhojen arvojen romuttamista. Siellä opetetaan lähinnä kulttuurimarksilaista ajattelutapaa eikä avarakatseisuutta.

   Poista
  2. Oma kokemukseni on sama. Kritiikkiä ja itsenäistä ajattelua sekä kyseenalaistamista kehutaan juhlapuheissa, mutta kun joku oikeasti kehtaa avata suunsa ja kysyä, on seurauksena jäätävä hiljaisuus, niin luennoitsijoiden kuin myös kurssitovereiden puolelta.

   Poista
  3. Tuore kansanedustaja Joakim Vigelius kyseenalaisti eräällä kurssilla Tampereen yliopistossa miesten kuukautiset ja lensi kurssilta ulos. Ei tiedä, itkeäkö vai nauraa?

   Poista
 7. Siis tekö nyt ihan oikeasti kuvittelette, että Orpot ja Tuppuraiset ynnä muut mannasarinit välittäisivät Suomen edusta ja voinnista vähääkään? Orpolla killtää ainoastaan palkkiovirka silmissä, hänen päähänsä ei muuta mahdu, ja sama pätee muihin eurokraatteihin ja bättrefolkiin. Heiltä ei Suomelle riitä muuta kuin halveksuntaa, ja kiusallinen tietoisuus siitä tankeroaksentista, josta he eivät millään opiskelulla eroon pääse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se suomalainen alemmuudetunto tekee. Eikös torkkupeitto-Vartiainen ehdottanut englantia Helsingin ja Junger peräti Suomen viralliseksi kieleksi. Nämä kansanviholliset pitäisi karkottaa maasta.

   Poista
  2. Myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori on todennut, ettei ravintoloissa tarvitse osata suomea. Jos palvelu ei miellytä, voi mennä muualle.

   Poista
 8. Tämä on käsittämätöntä vihervasemmiston keskuudessa, kuinka huolissaan he ovat tästä Suomen ilmastopolitiikasta. Usein kuulee maailmanlopun lauseen: Mitä me jätämme perinnöksi lapsillemme ja lapsenlapsillemme?
  Kuitenkin Suomen ilmastotoimet eivät vaikuta maailman ilmastoon hatin tatin v****a. Koskaan en ole kuullut vihervasemmiston suusta kysymystä, että mitä me jätämme lapsillemme perinnöksi, kun on tällainen valtava velkataakka maksettavana. Kun maksun aika tulee ja se tulee, nyt jo korot juoksevat miljarditolkulla, saattaa hyvinvointivaltio olla muisto vain. Sehän ei tietysti Marinia, Arhinmäkeä, Saramoa, Litä .. jne ei huolestuta, koska heidän mukaan valtion velkoja ei tarvitse koskaan maksaa takaisin.

  VastaaPoista
 9. kun sisäistää, että vihervasemmiston, erityisesti Virheiden ja RKP; n kätketty tarkoitus on etnisesti suomalaisten ihmisten TUHOAMINEN kaikin keinoin, erityisesti miesten, mutta siinä menee naiset ja kaiken maailman queerit sukupolvessa tai parissa mukana...

  Siis elintilan vieminen kantaväestöltä, minimoimalla sen syntyvyys, tuottamalla mahdollisimman paljon mahdollisimman mustaa porukkaa Suomeen ja maksimoimalla näiden syntyvyys kuten sitten mulatisoimalla loppukin kantaväestö. Ja ajamalla Suomi taloudelliseen katastroffiin. Kaikilla elämän osa-aluiella

  Tämän motiivin kun ymmärtää ja hyväksyy, niin vihervasemmiston toiminta näyttäytyy hyvinkin loogisena ja "ymmärrettävältä"

  VastaaPoista
 10. Hävytöntä! No, ainakin tahditonta.
  Blogi käsittelee Suomen (!) ongelmallista taloudellista tilannetta. Hallitukseen on jälleen änkeämässä vähemmistöpuolue, joka kannattaa niitä arvoja, joita enemmistöpuolue persut eivät kannata asioiden ratkaisemiseksi.

  Inte på svenska.
  Perkele. Jos vähemmistöpuolueen kansanedustajat ja kannattajat eivät ymmärrä Suomen kieltä tai ole muuten sopeutuneet Suomeen, kela palkatkoon heille tulkit ja kielenkääntäjät, kuten muillekin vähemmistöryhmille.

  VastaaPoista
 11. Tällä menolla minusta tulee EU:n yhteisvastuullisen velan kannattaja. Jos ei kerran kotimaisin voimin velkaantumista saada kuriin niin kyllä Brysselistä, IFM:lta tai Maailman pankilta löytyy virkamiehet jotka sen kykenevät tekemään.

  VastaaPoista
 12. IL tänään

  Sahayhtiön johtaja puhuu tulenarasta aiheesta: Vuoden 2035 ilmastotavoitteesta pitää voida joustaa
  Vaikka elinkeinoelämä on puhunut laajasti vuoden 2035 ilmastotavoitteen puolesta, Versowoodin toimitusjohtaja Ville Kopra kertoo huolestaan tavoitteen vaikutuksista.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3a67344c-2751-47b9-b693-6d2ad7588c44

  Artikkelista poimittua

  Kopra sanoo, että 2035-tavoitteen kritisointi on tulenarka asia, mutta hän haluaa nyt sanoa huolensa ääneen.
  Kopran mielestä tavoite voi olla mahdollisesti liian tiukka ja pielessä, jos se johtaa päätöksiin, jotka heikentävät puutoimialan toimintaedellytyksiä.
  – Hallitusohjelmaan pitäisi jättää joustovaroja, Kopra sanoo.

  Valuuko puutuotanto kilpailijoille?

  Kopra korostaa, että hän ei esitä hiilineutraalisuustavoitteesta luopumista, mutta siitä pitäisi pystyä joustamaan, jos Suomen kilpailukyky on uhattuna.
  Hänestä yhteen vuosilukuun ei pitäisi ”hirttäytyä”.

  – Jos lähdemme esimerkiksi voimakkaasti rajoittamaan hakkuita, niin leikkaamme samalla tulevasta kasvusta ja puunkäyttömahdollisuuksista.
  Hakkuiden rajoittaminen Suomessa hyödyttää muiden maiden teollisuusyrityksiä ja kilpailijoita.

  Kopra sanoo, että puuteollisuudessa toimitaan maailmanlaajuisilla markkinoilla, ja suuri kysymys on, tehdäänkö puutuotteita kestävästi Suomessa vai kestämättömämmin muualla.

  – Jos kustannukset kasvavat meillä enemmän kuin verrokkimaissa, niin meidän kilpailukykymme heikkenee. Se on jo nyt ollut kilpailijamaista heikointa pitkät ajat.

  Kopra toivoo, että keskityttäisi enemmän päästövähennyksiin kuin päästöjen kompensointiin metsien hiilinieluilla, ”omien syntien lakaisemiseen suomalaisiin metsiin”.

  – Suomen hiilinieluilla ilmastonmuutosta ei taklata.

  VastaaPoista
 13. "Ja että Suomen kansa ymmärtäisi, etteivät julkiset palvelun voi säilyä nykyisellä tasolla ilman työn tuottavuuden oleellista kasvua."

  Ennen nuo oleelliset julkiset palvelut toimivat paremmin ja pienemmällä rahamäärällä....

  VastaaPoista
 14. Yle 26.5.2023

  Suomi häviää Ruotsille ja Tanskalle lähes kaikessa: laitoimme kolmikon julkiset taloudet testiin hallitusneuvotteluiden keskellä

  https://yle.fi/a/74-20033234

  Artikkelista poimittua

  Pirullisista ongelmista moni kytkeytyy talouteen. Hallitusneuvotteluissa julkiseen talouteen tavoitellaan peräti kuuden miljardin euron sopeutuksia.

  Mutta mikä on Suomen todellinen talouskunto hallitusneuvotteluiden keskellä?

  Vertasimme Suomen julkista taloutta Ruotsiin ja Tanskaan viidellä mittarilla. Monella niistä Suomi on takamatkalla.

  1. Suomi on selvästi velkaantunein
  2. Suomessa on suurimmat julkiset menot
  3. Suomi on harmain
  4. Suomen työllisyys on huippukorkealla, mutta se jää silti jälkeen
  5. Kokonaisverotus on kireintä Tanskassa
  --------------------------

  Tanskan veroaste on vuonna 2021 3,9% korkeampi kuin Suomen tämän artikkelin mukaan.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!