sunnuntai 28. toukokuuta 2023

Petteri Orpon johtaman porvarihallituksen syntyminen varmistui

Perussuomalaiset ja RKP pääsivät eilen sopuun tulevan hallituksen maahanmuuttopolitiikasta. Tämä varmisti käytännössä sen, että Suomen tulevan pääministerin nimi on Petteri Orpo. 

Hallitusohjelmaa tai etenkään sen maahanmuuttopoliittista osaa ei ole julkistettu. Selvää on kuitenkin, että kyse on kompromissista, joka ei tule ratkaisemaan kaikkia maahanmuuttoon liittyviä ongelmia. 

Yhtä selvää on kuitenkin myös se, että ilman nyt nähtyä sopua suomalainen maahanmuuttopolitiikka jatkuisi yhtä vahingollisena kuin tähänkin asti. Ja siksi on erittäin hyvä, että eilinen sopu lopulta saavutettiin.

Tässä yhteydessä on kuitenkin muistettava myös Juha Sipilän (kepu) hallituksen maahanmuutto-ohjelman olleen järkevä, mutta jääneen toteuttamatta. Sen seurauksena asiasta suivaantuneet perussuomalaiset vaihtoivat johtoansa, mikä johti puolueen hajoamiseen ja sitä kautta jäämiseen hallituksen ulkopuolelle. 

Siksi on tärkeää, että kaikki hallituspuolueet sitoutuvat nyt saavutettuun maahanmuuttopoliittiseen ohjelmaan ja että sen toteuttaminen aloitetaan välittömästi hallituksen nimittämisen jälkeen. Näin voidaan varmistaa toimiva hallitusyhteistyö myös muissa asioissa, kuten tulevalle pääministeripuolueelle tärkeä Suomen talouden kuntoon saattaminen

Siksi uskoisin, että myös Petteri Orpo (kok) haluaa maahanmuutto-ohjelman toteuttamisen käynnistyvän nopeasti. Mutta ellei näin jostain syystä tapahtuisi, on Riikka Purran (ps) pystyttävä tekemään asiasta johtopäätökset ja kaadettava hallitus heti sen alkutaipaleelle. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Neuvottelutulos, alistaminen ja uhkaus
Ex-mallioppilas on pelastettava nyt!
Kaataako Halla-ahon valinta hallituksen?

25 kommenttia:

 1. Edellisissä hallitusneuvotteluissa muistaakseni sovittiin, että laittomasti maassa oleskelevat laitetaan jalkapantaseurantaan. Veikkaan, että maahanmuuttopoliittisen ohjelman toteutuminen korreloi negatiivisesti sen kanssa kuinka paljon tuloja Orpon vaimo saa maahanmuuttoliiketoiminnasta.

  VastaaPoista
 2. Ai te luulette, että tuollaiset sopimikset aiotaan pitää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en luule enkä usko. EU sanoo, ettei maan islamisaatiota saa hidastaa. Meidän vätykset tottelevat.

   Poista
  2. Minä en luule vaan tiedän että venäjä tuhoutuu samoin kun kaikki kaltaisesi jotka mainostaa ryssien lippua.

   Poista
  3. Et sitten tiedä että putin on ärsyttänyt poliitiikallaan kaikki nationalistit jotka kertoi että alkavat aseistautumaan, elikkä sisällissotaa pukkaa hetkenä minä hyvänsä.

   Poista
 3. Asiahan kulminoituu selkärankaan.
  Soinilla ei ollut selkärankaa. Onko Purralla? Jää nähtäväksi.
  Alku näyttää hyvältä verrattuna esim. Anna-Majaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soini halusi lopettaa uransa ministerinä. Eli pysyä hillotolpalla kettumaisin keinoin. Oma napa tuhosi silloiset persut jotka olisivatkin olleet kova sana pysyessään yhtenäisinä. Mutta kun Soini... Uusi johto nosti persut suureksi.

   Poista
 4. PT-media eilen

  Video: Uussuomalaiset hyökkäävät sivullisten suomalaisten kimppuun

  https://pt-media.org/2023/05/27/video-uussuomalaiset-hyokkaavat-sivullisten-suomalaisten-kimppuun/

  Tässä artikkelissa on pari videota, jotka kannattaa katsoa ja viedä viestiä eteenpäin mitä nämä "turvapaikanhakija" -pallerot todellisuudessa ovat.
  Kannattaa myös lukea ensimmäisiä kommentteja ja Paavon vastauksia.

  Minun mielestäni Lahi-idästä ja Afrikasta tulevien "turvapaikan"hakijoiden tai pakolaisten ottaminen täytyy loppua.
  Lähi-idän pakolaiset voivat mennä Lähi-idän valtioihin ja Afrikkalaiset pakolaiset voivat mennä Afrikkalaisiin valtioihin.
  Me voimme ottaa lähialueiden pakolaisia vastaan esim Ukrainasta.

  VastaaPoista
 5. Valtamedia ei tätä asiaa tainnut kertoa ilouutisena. Koko ajan on ollut sellainen tunne, että se odottaa nevotteleluiden kariutumista vesi kielellä. Ja rökäletappion kärsineet puolueet komppaavat ja yrittävät levittää hysteeristä pelkoa kansalaisiin, että nyt tulee kylmää kyytiä. Olisi syytä vain katsoa peiliin ja miettiä, miksi vihervasemmistolainen ideologia ja ilmastokiima ei uponnut. Onneksi suurin osa suomalaisista ymmärsi olla kannattamatta puolueita, joille oma maa ja sen etu on sivuasia kun kumarretaan maahan asti EU:ta ja vieraita kulttuureja, maksoi mitä maksoi.

  VastaaPoista
 6. PT-media eilen

  Mona Walter: Ruotsissa on jo shariapoliiseja

  https://pt-media.org/2023/05/27/mona-walter-ruotsissa-on-jo-shariapoliiseja/

  Artikkelista poimittua

  Oheinen Mona Walterin haastattelu on julkaistu samtiden.nu:ssa. Juttu on lukemisen arvoinen. Alkuperäinen löytyy täältä:

  Ruotsalaisissa lähiöissä on epävirallisia sharia- tuomioistuimia, näin väittää entinen muslimi Mona Walter. ”He päättävät mitä alueella tapahtuu ja toimivat islamin lakien mukaan”.
  Ruotsin sisäministeri väittää kuitenkin, ettei se pidä paikkaansa.

  Asia on poliittinen no-go- kysymys: islamin kasvava valta lähiöissä kuten Tukholman Rinkebyssä ja Göteborgin Hammarkullenissa.
  Kristityksi kääntynyt ja islamkriitikko Mona Walter sanoo, että todellisuus kielletään.

  Kaikki, jotka kyseenalaistavat, vaiennetaan. Se on kuin teippi, joka vedetään niiden suun yli, jotka haluavat keskustella aiheesta.
  Jos kaikesta huolimatta jatkat puhumista sinut leimataan rasistiksi ja islamifoobikoksi. He vaientavat ihmiset aina sillä samalla argumentilla, ”Sinä levität vihaa muslimeja kohtaan”. Kyse on kuitenkin siitä miltä yhteiskunta näyttää tällä hetkellä.

  Miksi asia on niin tulenarka?

  Vasemmistomedia ja -poliitikot ovat joko käsittäneet islamin väärin tai he näyttelevät tyhmää. Luulen heidän näyttelevän tyhmää, sillä he haluavat muslimien ääniä.
  Politiikot haluavat, että islam kuuluu yhteiskuntaamme, jotta he voivat näyttää olevansa hyviä; me otimme teidät vastaan. Vastalahjana odotetaan sitten ääniä. Eräänlainen vaihtokauppa.

  Tiedän tämän omasta kokemuksestani. Kun sain Ruotsin kansalaisuuden, sain kotiini kirjeen, jossa minua kehotettiin äänestämään sosiaalidemokraatteja.
  Kirjeessä luki, että sosiaalidemokraatit ovat ”se muslimiystävällinen puolue” ja siinä siteerattiin Olof Palmea, osoitettiin tukea PLO:lle.

  Mona Walter sanoo, että muslimien sopeutuminen on mahdotonta, ja että islam vaatii segregaatiota. (=eli muslimit syrjäytyvät yhteiskunnasta tietoisesti, eriytymistä, erillään oloa)
  ///////////////////////

  Kannattaa lukea koko artikkeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiellettiinhän Amerikassakin aikoinaan mafian olemassaolo oikein FBI:n johdon tasolla, vaan todellisuudenhan me kaikki tiedämme.
   Jos ongelman myöntää, niin jokuhan voi alkaa vaatimaan politiikoilta ratkaisua siihen. Jos ei myönnä ongelmaa, niin ei tarvitse tehdä mitään, varsinkin jos asia on poliittisesti tulenarka.

   Poista
  2. Hyvä, ano klo 9.06, mutta miten pystyt professorin jokaiseen kirjoitukseen lähettämään kommentin, joka on enemmän tai vähemmän kulloisenkin aiheen vierestä?

   Poista
 7. ”Baja-Maja” vedettiin eilen kölin alta. Siksi ei tullut kommentoimaan ”sopua”.

  VastaaPoista
 8. Turha odottaa minkään parantumiseen tässä maassa jos roikutaan suomen tuhoavassa eu:ssa. Eikä yksikään persuista kannata eu eroa, purra kannattaa myös pakkoruotsia, vaikka tuon kiistää, ei onneton oikein tajunnut että jos kerran blokiinsa kertoo että kannattaa pakkoruotsia, sitä on turha lapsenomaisesti kieltää.

  VastaaPoista
 9. Ano tulkitsee taas PS:n kantoja anolaisittain. Se, että ei aja juuri tällä hetkellä asiaa jolla ei yleisen ilmapiirin mukaisesti ole mitään onnistumisen edellytyksiä, ei tarkoita että kannattaisi vastakkaista mielipidettä. Anon käsitykset maailmasta on oikein kunnon änkyröitä. Noudattaakohan hän omassa elämässäänkin moisia toimintamalleja? voipi olla aika rasittava tyyppi jos niin tekee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ollut persujen äänestäjä ja lopettanut tasan siihen kun ne itse sanoi että eivät kannata suomen eroamista eu:sta, montako mielipidettä on olemassa asiasta? Kokeiletko syöttää persuille sanoja mitä eivät ole sanoneet? Minä elän rehellisesti ja teen sen mitä sanon, siksipä minä en tajua kaltaisisi jotka on itse niitä miksi minua väitit. Olen monessa yhdistyksessä mukana ja minusta pidetään sen takia erittäin paljon että minuun voi luottaa enkä valehtele ihmisille.

   Poista
  2. Sinä olet tasan ryssä jo suomenkielentaitosi ja luetunymmärtäminen sen todistaa, sanoivat, ettei se ole nyt ajankohtainen/mahdollista, teidän ryssien johdostta orpo on ykkönen, onnea saavutuksestanne. Minä en pidä sinusta yhtään enkä muistakaan yhdistysnilkeistä.

   Poista
  3. Kerropa vaikkapa linkin kanssa että missä ne itse kertovat etteivät kannata EU eroa. En ole koskaan sellaista virallista lausuntoa nähnyt missään, sen sijaan olen nähnyt montakin kertaa heidän johtonsa sanovan että ero EU:sta on puolueen ohjelmassa, mutta sitä ei aktiivisesti julkisuudessa ajeta, koska sille ei löydy kannatusta. Työtä tehdään taustalla. Tämän kannan olen nähnyt monen änkyrän vääntävän siihen että PS ei halua erota EU:sta, aivan kuten sinäkin väität.

   Poista
  4. Minäkään en pidä yhtään vaan halveksin, mahtaa olla pöljiä yhdistyksiä kun noin tyhmää ihmistä pitää mukana joka on yhtä rehellinen kuin Hannu Kailajärvi ja järjöstötoiminta viiittaa tuohon pattayjan jaostoon: https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/200804027465814 valehtilit tuossa kommentissasikin niin paljon, että vastaat varmaan "En" jos sulta kysyy syytä nuorten kanssa tekemisissä oloon.. Tuo kommenttisi todisti jo ensimmäiset väitteet ymmärryksen tasostasi oikeaksi.

   Poista
  5. Jätetään henkilökohtaisuudet ja perustellaan mieluummin argumenteilla.

   Poista
  6. Hienoa ylentämistä ryssäksi. Olen monta kertaa ollut lähettämässä Ukrainaan generaattoreita ja muuta tarviketavaraa, Niin, ehkä ei suomen kieleni ole upeaa, tulin suomeen työviisumilla 10 vuotta sitten ja kansalaisuuden sain 3 vuotta sitten. Teen 6 päiväsiä hommia rakennuksilla kaivurikuskina joskus päivät repeää ympäripyöreiksi.

   Poista
  7. No nyt sinä olet jo ukrainan sankarikin... maahanmuuttaja töissä, ja ymmärrät kuitenkin olevinaan suomalaista politiikkaa niin hyvin että tulkitset sanomisia ja väität vastaan kun sinulle sanotaan että olet väärässä. Ja et edelleenkään pysty laittamaan linkkiä siihen missä he olisivat sanoneet sen mitä väität.

   Poista
 10. Tämä nyt ei ihan tähän aiheeseen kuulu, mutta huomasitteko kuinka Putinin putkimies Paavo Lipponenkin oli hurahtanut Sanna Marinin ihailuun. Oli suorastanut tuohtunut, kun presidentti hoiti ulkopolitiikkaa ilman Marinin apua eli Zelenskyin vierailun aikana. Näki siinä jopa jotain perustuslain vastaista. Samalla pesi käsiään Putinin putkihommista, jotka olivat muka normaalia kaupankäyntiä Saksan ja Venäjän välillä. Voi tätä käsien pesua, sanoi muuan Paavo Lipponen 1990-luvulla.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!