lauantai 14. tammikuuta 2023

Sanna Marinin virhe

Sanna Marinin (sd) mukaan Perussuomalaiset on "selkeästi ja aidosti ollut myös puheiltaan – kun katsotaan kansanedustajien puheita – avoimesti rasistinen puolue". Toisin sanoen hän teki tunnetun argumentointivirheen yleistämällä joidenkin henkilöiden - omasta mielestään - tuomittavan käytöksen koko tämän viiteryhmään.

Tämä herätti mielessäni kysymyksen siitä, että onko SDP puheenjohtajansa mielestä islamistis-homofobinen puolue? Tällainen johtopäätöshän voitaisiin pääministerin logiikalla tehdä ainakin joidenkin SDP:n jäsenten puheiden perusteella. 

Entä pitääkö pääministeri SDP:tä myös juutalaisvastaisena puolueena. Sen kansanedustaja Hussein Al-Taeehan tuli aikanaan kirjoitelleeksi antisemitistisiä, vaikka onkin sittemmin pyytänyt puheitaan anteeksi. 

Ottaen huomioon pääministerin tehneen eilen tunnetun argumentointivirheen, oli mielenkiintoista huomata hänen vielä alleviivanneen sitä jatkamalla, että "kun katsotaan perussuomalaisten yksittäisten kansanedustajien puheenvuoroja vaikkapa eduskuntasalissa tai julkisuudessa, niin kyllä, nämä puheet ovat olleet rasistisia". 


* * *

Pääministerin ilmiselvä perussuomalaisten arvojen halveksunta on sikälikin mielenkiintoista, että koko Suomen kansan pääministerinä hän tuli arvostelleeksi näkemyksiä, jotka vastaavat varsin suurta osaa hänen "alamaisistaan". Perussuomalaisethan ovat maan toiseksi suosituin puolue ja lisäksi sen kannatus on suurinta vaaleissa nukkuvien parissa. 

Siksi oli hyvä, että puheenjohtaja Riikka Purra (ps) kommentoi Marinin näkemystä kertomalla, että "arvopohjassamme ei ole salattavaa, hävettävää, hämärää. Olemme kansallismielinen ja isänmaallinen puolue; puolustamme Suomea ja suomalaisuutta."

Ja jatkoi vielä olevansa "hyvin ylpeä perussuomalaisesta ihmiskäsityksestä ja arvopohjasta. Niillä, jotka sitä vääristelevät, kalvaa ehkä omassa sydämessä." 

Siksi on hyvä lopettaa tämä kirjoitus lainaamalla Suomeen muuttaville ihmisille tarkoitetun opassivun luonnehdintaa suomalaisista arvoista, jotka muodostavat perustan perussuomalaisille arvoille. Se kuuluu seuraavasti. 

"Tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus ovat suomalaisille tärkeitä arvoja. Suomalaisessa yhteiskunnassa kaikki ovat tasa-arvoisia, ja kaikkia tulee kohdella oikeudenmukaisesti."

20 kommenttia:

 1. Sdp on kansainvälinen sosialistipuolue ja arvot sen mukaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Hakaniemen Tarja ja Kaivopuiston Eki. Voimahahmoja?

   Poista
 2. SDP aloitti kapinan vuonna 1918 nostamalla punaisen lyhdyn Paasivuoren torniin.
  Nyt virallisena vihollisena ovat perussuomalaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paasitalo se minun rekisterissä on.

   Poista
  2. Ehkä niin, mutta täällä asia nähdään tässä muodossa:

   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/artoluukkanen/sanna-marin-nosti-punaisen-lyhdyn-paasivuoren-torniin/

   Vuoteen 1918 hänkin viittaa.

   Poista
 3. Vastaus kaikkiin kysymyksiisi: Oikeat Ihmiset™ saavat tehdä myös vääriä asioita, mutta ne väärät eivät edes niitä oikeitakaan. Aamen.

  -J.Edgar-

  VastaaPoista
 4. Yle tänään

  "USU-gallup: Suomalaiset toivovat valtiontaloutta ja verotusta vaalien kärkiteemaksi"

  Suomalaiset toivovat valtiontalouden ja verotuksen nousevan eduskuntavaalien kärkiteemaksi, käy ilmi Uutissuomalaisen gallupista.
  Kyselyssä valittiin tärkein vaaliteema kymmenen eri vaihtoehdon joukosta.

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-132719
  ---------------------

  Velkaa velan päälle ottava Marin ei pysty muuhun kuin toisten mollaamiseen.
  Niimpä yhteisten asioiden hoito ja asiallinen politiikka asiakysymyksineen siirretään syrjään ja luemme nyt pääministerin vauhkoamisesta.

  VastaaPoista
 5. Itse haluaisin tietää mitä on Marinin tarkoittama rasismi. Tilastolliset tosiasiat, kärjistetty lausunnot, yksittäiset epäonnistuneet lausunnot vai esimerkiksi Pauli Vaahteran laskelmat, joihin usein viitataan? Sellaiset asiatko, jotka mieluummin lakastaisiin maton alle kuin tuotaisiin esille ja pohdittaisiin ratkaisuja? Marinin väittämä PS:sitä rasistisena puolueena vaatisi kyllä hieman perusteluja eikä pelkkiä epämääräisiä väittämiä ilman perusteluita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä lisätä: tahalliset väärinymmärryksiä, joita myös harrastetaan runsaasti

   Poista
 6. Tytti Tuppurainen tiivisti nerokkaasti sdp:n kannan: oma kansa ensin ajattelu on vahinkollista.

  VastaaPoista
 7. Marinin hyökkäävä ja päällekäyvä esiintyminen, jota ryydittivät asiayhteydestä irrallaan olevat, populistiset argumentit, antoivat oivallisen kuvan siitä, millaista olisi yhteistyö tämän henkilön kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee aivan Tarja Halonen mieleen.

   Poista
  2. Ei mitään tapoja. Lisäksi tämä "mä en leiki teidän kanssa" -meininki on lapsellisuudessaan päiväkodin hiekkalaatikon tasolta.

   Poista
  3. Katsoin "keskustelun". Pääministeri kiljui ja raivosi ja huusi Orpon päälle. Tunnelma oli kuin Sörnäisten Piritorilla.

   Poista
 8. Mitä kuvastaa kuningattaren ruikulavartalo hänen terveydestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla viime aikoina jäänyt aamupalat syömättä! Ärhennellään sitten nälkäisenä ja haukutaan asiallisesti käyttäytyviä!

   Jamppa vaan

   Poista
 9. Perussuomalaisten mielestä ihmiset ovat samanlaisia sikälsi, että kaikki kykenevät ymmärtämään mikä on hyväksyttävää käytöstä, mikä taas rangaistavaa ja ovat valmiit ottamaan rangaistuksen vastaan, vaikka teko olisikin heidän omassa maassaan sallittu.

  Manna Sariinin mielestä tietyt ihmiset eivät oikeastaan olekaan ihmisiä, vaan puhuvia ja käveleviä halinalleja tai ainakin isoja lapsia, joita täytyy leikittää ja laulattaa.
  Missään nimessä heiltä ei voi vaatia eikä odottaa oikeustoimikelpoisen ihmisen käytöstä, joten he eivät voi eivätkä saa olla vastuussa kepposteluistaan.

  Minusta tuo Manna Sariinin ihmiskäsitys on syvästi loukkaava ja rasistinen, mutta kaipa hän sitten tietää paremmin kun on kerran ihan pääministeriksi päässyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna Marin on yksiselitteisesti hirvittävä ihminen. Hän ei myöskään ole erityisen lahjakas. Kateeksi käy kun vertaa esimerkiksi Viron pääministeriin.

   Poista
 10. erinäkösten gallup-tutkimusten mukaan myös enemmistä SDP;n äänestäjistä vastustaa haitta-maahanmuuttoa ja näiden yleistä loisimista.

  ihmettelen, että miksi sitten äänestävät Dumuloita

  VastaaPoista
 11. SDP:n linja on valtakunnallinen oikeassaolioiden linja: sama linja, jota tuottaa mm. YLE uutiset. Se mitä sanot, ei ole merkityksellistä, vaan se kuka sanoo. Al Tae ei voi olla rasisti, koska hän on muslimidemari; syytökset vaietaan. Sensijaaan jos persu voidaan vihjeenomaisesti tulkita sanoneen jotakin virallisen linjan vastaista, on hän ja hänen puolueensa rasistinen.
  YLE uutisissa on pitkä teksti uuninpankopojasta (ylentävän positiivinen), vaikka hänen tekstinsä ovat tyhmän ideologisia, pelkkä nippu toiseusefektejä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!