sunnuntai 1. tammikuuta 2023

Nuorisorikollisuus on hurjassa kasvussa

Nuorisorikollisuudessa nähtiin eilen päättyneenä vuonna valtava piikki. Asiasta kertoneen uutisen mukaan Helsingin poliisissa yli marraskuun loppuun mennessä kirjattu 200 sellaista ryöstörikosta, joissa alaikäinen tekijä tai tekijät olivat tiedossa. Määrä on suurempi kuin kertaakaan viimeisen kymmenen vuoden aikana ja siinä on kasvua edellisvuoteen peräti 155 prosenttia.

Myös Uudellamaalla tilastot kertovat samaa tarinaa, joten ei ihme, että edelle linkitetyssä artikkelissa haastateltu rikoskomisario näki viime vuoden rikollisuudessa aikamoisen piikin. Tosin hän pani ainakin osan siitä vuosittaisen vaihtelun piikkiin ja povasi siitä syystä kuluvalle vuodelle toiveikkaasti, että "ryöstörikokset tulevat ensi vuonna laskemaan". 

Pidemmällä aikavälillä poliisi oli sikäli pessimistinen, ettei hän usko nuorisorikollisuustrendin muuttuvan. Sen taittaminen vaatisi hänen mukaansa toimia muualla yhteiskunnassa - erityisesti sosiaalitoimessa. 

Myös nuorison tekemä väkivaltarikollisuus on ainakin tilastojen mukaan lisääntynyt ja raaistunut Helsingissä ja Uudellamaalla.  Näin on käynyt erityisesti rikosoikeudellisesti alaikäisten parissa.

Siitä huolimatta toinen juttuun haastateltu komisario ei nähnyt ratkaisuksi Perussuomalaisten ehdottamaa rikosvastuun alaikärajan laskemista. Tämä johtui siitä, että hänen mukaansa rikosvastuuikään tultaessa vain rikoksista ilmoittaminen vanhemmille taikka poliisille vähenee - ei itse rikosten tekeminen.

* * *

Poliisin mukaan nuorisorikollisuuden kasvu liittyy ns. katujengi-ilmiöön. Siis siihen rikollisuuden lajiin, jossa tekijät ovat nuoria ja pääsääntöisesti maahanmuuttajataustaisia

Mielenkiintoista ja samalla äärimmäisen huolestuttavaa on se, että näihin jengeihin liittyvissä takavarikoissa on löydetty ampuma-aseita ja jopa konetuliaseita. Toistaiseksi jengiläisten määrä ei ole määrättömän suuri, vaan esimerkiksi Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella asuu poliisin mukaan vain "ainakin parikymmentä katujengeihin kytköksissä olevaa nuorta". 

Lienee kuitenkin selvää, ettei jengiläisten määrä tule putoamaan mihinkään, ellei ilmiön juurisyihin puututa. Niitä ovat erityisesti yhteiskunnan etninen ja kulttuurinen polarisoituminen sekä sitä suosiva väestörakenteen muutos, joita voitaisiin haluttaessa säädellä mm. maahanmuutto- ja kotouttamispolitiikalla. 

Jostain syystä näiden politiikan lajien toteuttamisessa on viimeisten vuosikymmenien aikana kuitenkin pikemminkin edistetty kuin vähennetty ongelmia. Maahan on otettu lyhyessä ajassa valtava määrä ihmisiä, joiden tiedetään esimerkiksi Ruotsin kokemusten mukaan muodostavan ajan myötä väkivaltaisia katujengejä. Samoin on tuettu näiden ihmisten mukanaan tuomien länsimaiseen yhteiskuntaan huonosti sopivien kulttuuripiirteiden ylläpitämistä. 

Edelle linkittämässäni jutussa ei mainittu lainkaan seksuaalirikoksia, joiden tiedetään niin ikään liittyvään maahanmuuttajiin ja siten kuuluvan harjoitetun maahanmuuttopolitiikan seurauksiin. Tästä erityisesti naisten turvallisuuteen liittyvästä aiheesta en löytänyt kuin viime vuoden ensimmäisen neljänneksen kattavan tilaston, mutta sen mukaan  seksuaalirikosten määrä kasvoi peräti 31,8 prosenttia verrattuna edellisen vuoden vastaavaan aikaan. 

Nähtäväksi siis jää, kuinka suomalaisen yhteiskunnan turvallisuustilanne kehittyy alkaneena vuonna. Toivoa tietenkin sopii, että olen pessimismissäni täydellisen väärässä, katujengit katoavat ja humanitaarisesta maahanmuutosta tulee Suomelle se rikkaus ja voimavara, jota meille on luvattu ainakin 1990-luvun alusta alkaen

Näillä toiveikkailla sanoilla haluan toivottaa teille - arvoisat lukijani - hyvää alkanutta vuotta!

12 kommenttia:

 1. Hyvää alkanutta vuotta myös Professorille. Pessimisti ei pety - pätee edelleen.

  Nyt pitää keskittyä sen porukan hoitamiseen mikä tänne on jo tullut sekä poistamaan kaikki, joilla ei ole mitään oikeutta olla Suomessa.
  Sodat ovat loppuneet Irakissa, Afganistanissa, Syyriassa jne jne. Siis nämä, jotka ovat muka tarvinneet turvapaikan sodan vuoksi, voidaan kaikki palauttaa.
  Ei ole siis todellisia perusteita niin sanotuille "turvapaikanhakijoille".

  Ukrainalaiset turvapaikanhakijat ja pakolaiset, naiset ja lapset, ovat asia erikseen. He ovat tervetulleita koska oikeasti tarvitsevat turvaa.
  Miehethän siellä ovat sodassa puolustamassa kotimaataan.

  Täällä olevien ongelmatapausten hoitamiseen on jo valjastettu resursseja ja koska Suomessa väki vanhenee sekä eläköityy - ei tule eikä ole enää lisätä väkeä heidän paapomiseensa.
  Siksi ei voida enää ottaa lisää paapottavia, jotka eivät itse pysty mihinkään. Jos ei edes viitsi opetella suomen kieltä tai lapsi ei pärjää edes tuettuna koulussa,
  kertoo se sen ettei ko. porukka sopeudu kehittyneeseen maahan. Heistä ei ole Suomen pelastajiksi - he ovat ongelmia aiheuttava kuluerä, joita Suomi ei tarvitse.

  Sivumennen sanoen:

  "Ulkoministeriö ylitti toimivaltansa – lupasi rahaa Afrikan kehityspankille omin päin"

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/9383dfcf-8d9c-423c-855a-6b744e7597a3

  Artikkelista poimittua

  Ulkoministeriö ylitti toimivaltansa luvatessaan Suomen sitoutuvan Afrikan kehityspankin pääomankorotukseen vuonna 2020.

  Oikeuskansleri Tuomas Pöysti antoi asiasta ratkaisun 27.12.2022 ja totesi ulkoministeriön menetelleen virheellisesti.
  --------------------

  Tässä on kiteytettynä se mihin vihreät ja ulkoministeri Haavisto pystyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle 24.10.2022/1.1.2023

   "Suomi ei ole enää Suomi" – nuoret kertovat, miksi katujengit kiinnostavat

   https://yle.fi/a/3-12666145

   Artikkelista poimittua

   – Kyllä sen huomaa, että ihmiset ovat aggressiivisempia kuin aiemmin, Arttur toteaa.
   ...
   Iltalehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) Suomen poliisijärjestöjen liiton puheenjohtaja Jonne Rinne kertoo,
   että tällä hetkellä Suomessa toimii 11 katujengiä, joissa on noin 200 jäsentä.
   Rinteen mukaan jengit ovat keskittyneet pääkaupunkiseudulle ja Turkuun.
   ...
   Arttur ja Velu vertaavat Suomen tilannetta Ruotsiin. Heidän mielestään Ruotsissa tilanne on yhä pahempi, mutta myös kotimaassa nuorten yhteenotot ovat kärjistyneet aiempaa vakavammiksi.

   – Meno on muuttunut. Suomi ei ole enää Suomi, Velu kiteyttää.
   ...
   ...
   Aleksi on itsekin joutunut osalliseksi konflikteihin erityisesti lähijunissa.

   – Aika helposti lähtevät tavarat liikkumaan, jos on jotakin vähän kalliimpaa päällä.

   Hän on joutunut puolustautumaan esimerkiksi silloin, kun hänen takkinsa on yritetty varastaa.

   – Olen tullut junasta siisti Adidaksen takki päällä. Sitten on tultu uhkailemaan, että tuo on nyt minun, ja yritetty viedä se päältäni.

   Poista
 2. Rikostoimittaja Mikko Niskasaari kirjoittaa: ”Poliisi- ja syyttäjätyön arkipäivää: Poliisihallituksen (ex) ylitarkastaja Reima Pensala valehteli hovioikeudessa todistajana, ja syyttäjä Yrjö Reenilä valehteli peitelläkseen rikoksen.”

  https://mikkoniskasaari.fi/node/304

  Se, että perussuomalaisten ohjelmassa vaaditaan lisää valtion rahaa poliisi- ja syyttäjäviranomaiselle; antaa viitettä siitä, että nämä eivät tunne kovin hyvin poliisi- ja syyttäjätyön arkipäivää.

  VastaaPoista
 3. Rangaistusten kiristäminen ei siis auta, koska kyseessä on jengeistä, joita Taposen mukaan ei ole. Jos rangaistuksilla ei ole mitään vaikutusta niin sittenhän niitä olisi syytä lieventää, koska se tulee halvemmaksi.

  VastaaPoista
 4. Porvoossa oli äsken yhdeksän roikaleen sakki käräjillä. Päätekijän nimi paljastaa ”pakolaistaustan”. Hänelle rapsautettiin 5,5 vuoden kakku. Muiden nimiä ei mainittu eikä taustaa.

  VastaaPoista
 5. Voidaan todeta, että vääränlainen kasvatus, ilman rajoja on haitaksi lapsille ja eläimille, esim. koirille. Sen myötä syntyy narsisteja ja lauman johtajia. Esim. koira ei ole hallittavissa vaan on ”perheen pää”.

  Siten pitäisi tarkkaan harkita, tulisiko joiden ihmisryhmien asettaminen erityisasemaan kieltää. Kaikissa ihmisryhmissä on tietty osuus, joka kasvaa kieroon etenkin jos kuvittelee olevansa jossain erityisasemassa. Ja tätä erityisasemaan asettamista käytetään työkaluna, ollaan heti uhkaamassa ”rasistikortilla” jos ei hänelle anneta eriityisoikeutta mennä ”jonon ohi” tai muuten huomautetaan normaaleista käyttäytymissäännöistä.

  Kaikki muu kuin fyysisistä rajoitteista johtuva erityisasemaan asettaminen tulisi lailla kieltää.

  Jamppa vaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän onkin kiellettyä. Perustuslaissa. Siitä ei vain välitetä korkeinta valtiojohtoa myöten.

   Poista
 6. Mikään kyttien määrän, "kotoutuksen" tai sosiaali pelleily ei auta pikipäiden geneettisesti periytyviin rotuominaisuuksiin ja toimintatapoihin.

  Ainoa helpottava ratkaisu on pistää nuo vankilaan, jotteivät pysty liikkumaan ihmisten ilmoilla. Siis pitkiksi tuomioiksi, aivan kuten USA;ssa on opittu toimimaan.

  Ilmeisesti n. 8 prosenttia kaikista mustista miehiistä istuu vankilassa as we speak..Kuulostaa hurjalta, mutta pakkohan se on pistää noi pois kuleksimasta, että yhteiskunnan toiminta olisi mahdollista.

  VastaaPoista
 7. Ensin romahti koululaitos (pisa tulokset) sitten turvallisuus nyt loppuvuonna terveydenhuolto ja energiahuolto... mikähän seuraavaksi?
  (Jäikö jotain kirjaamatta?)
  -Raksaäijä

  VastaaPoista
 8. Santeri Alkio kääntyilee levottomana haudassaan...

  Toimittajatar Ida Hallikainen (sukulaisuussuhde kansanviihdyttäjä Joel Hallikaiseen tuntematon) tekee otsikossa, ingressissä ja uutistekstissä pahan kielioppivirheen.
  keskusta pitää kirjoitta isolla alkukirjaimella: Keskusta.

  Sillä siitähän on kyse: Keskusta r.p. pelastussuunnitelmasta. Suomen valtiolla ja Suomen kansalla ei niin väliä ole.

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000009282452.html

  VastaaPoista
 9. Ruotsin matujen typeryys leviää Suomeenkin

  Yle tänään

  Helsingin uudenvuoden juhlassa ammuttiin ilotulitteilla yleisöä kohti – katso videolta vaaratilanne

  Turvallisuusvastaava sanoo, että ihmiset ampuivat ilotulitteita tänä vuonna erityisen holtittomasti. Helsingin ydinkeskustan Kansalaistorille oli kokoontunut noin 40 000 ihmistä.

  https://yle.fi/a/74-20011021

  VastaaPoista
 10. Yle 2.1.2023

  Onnettomuustutkintakeskus alkaa tutkia, miksi Suomessa kuolee nuoria huumeisiin eniten Euroopassa

  Huumekuolemien määrä on kasvanut Suomessa voimakkaasti viime vuosina. Huumeisiin menehtyy vuosittain myös alaikäisiä lapsia.

  https://yle.fi/a/74-20011122
  -------------------

  Jos ulkomaalaisia jää kiinni huumeiden myynnistä, levityksestä tai maahantuonnista, ei muuta kuin tuomion jälkeen karkotus maasta ilman paluuoikeutta.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!