sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Li Andersson ajaisi Suomen konkurssiin

Suomen valtionvelka on viime vuosina kasvanut hurjaa vauhtia. Nykyisen hallituksen aloittaessa vuonna 2019 se oli noin 106 miljardia, mutta viime vuonna jo pitkälle yli 141 miljardia euroa. 

Siksi valtiovarainministeriön virkamiehet ja vastuulliset puolueet ovat ilmoittaneet, että asiaan on tultava muutos. Mutta mitä teki Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson. 

MTV3:n mukaan maamme vasemmistolaisimman eduskuntapuolueen puheenjohtaja ilmoitti, ettei suurin sopeutuksiin olisi varaa enempää kuin puoli miljardia ja arveli, että verotusta voisi kuitenkin kiristää 2,5 miljardilla eurolla. 

Toisin sanoen Andersson ei halua tinkiä edes rahan lahjoittamisesta maailmalle - Suomen kuluvan vuoden budjetissahan on varattu 0,9 miljardia euroa esimerkiksi kehitysavulle, jollainen ei ole tähän mennessä nostanut yhtäkään kehitysmaata köyhyydestään. Ja maamme pieni Liberaalipuolue on tehnyt yli yhdeksän miljardin euron leikkauslistan, johon kuuluu sen mukaan vain kohteita, joita valtion ei edes pitäisi rahoittaa.

Lisäksi edesmenneen jazzpianisti Claes Anderssonin tytär näkee tarpeelliseksi lisätä suomalaisten verotaakkaa entisestään, vaikka se kuuluu jo nykyisin maailman raskaimpiin. Ja kohtuuttoman veroruuvin tiedetään heikentävän talouden kehitystä sekä lisäävän harmaata taloutta. Toisin sanoen Li Anderssonin ajama talouslinja ajaisi maamme ennemmin tai myöhemmin konkurssiin ja maailmanpankin holhoukseen. 

Edelle kirjoitetun ulostulon valossa onkin hämmästyttävää, että Anderssonin puolueella on edelleenkin yli kahdeksan prosentin kannatus. Toivottavasti ministeri-puheenjohtajan järjettömyys kuitenkin tuli ymmärrettäväksi viimeistään tässä käsitellyn lausunnon valossa ja hänen kannattajansa siirtyvät kevään vaaleissa jonkin vastuullisemman puolueen äänestäjiksi. 

PS kello 12.50: Luulo ei ole tiedon väärtti. Li ei ole Claesin tytär, vaikka olin jostain syystä luullut niin. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomen koulutus Chilen ja Turkin tasolla, mutta miksi?
Li Andersson pesi kätensä Kaarinan kouluhelvetistä
Veronica Honkasalolle demokratia on verovarojen lennättämistä taivaan tuuliin

14 kommenttia:

 1. En ole laskenut, mutta sormituntumalla sanoisin, että Suomessa on enemmän verovaroilla eläviä kuin vasemmistoliiton äänestäjiä. Li Anderssonin elinehto on kaataa rahaa näille Suomessa asuville, sillä kuka järkevä ihminen valepuvussa olevia kommunisteja muutoin äänestäisi. Mutta mitä enemmän velkaa Suomi ottaa, sitä turvallisemmin työtä vieroksuvat kokevat elävänsä. Siksi he äänestävät vasemmistoliittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "mitä enemmän velkaa Suomi ottaa, sitä turvallisemmin työtä vieroksuvat kokevat elävänsä."

   Aha Vaahtera se siinä akiteeraa työttömiin kohdistuvaa fasismia ikäänkuin sitä fasismia ei työttömiin jo ihan riittävästi kohdisteta ilman Vaahteran panostusta aiheeseen.

   Mitä työttömyyteen ja sen syihin tulee niin otetaan firma A ja todetaan että siellä ei tänäänkään ole vapaita työpaikkoja edes yhtäkään.

   Josta herää kysymys että jos ja kun siellä Firma A:ssa ei tänäänkään ole yhtään avointa työpaikkaa, niin johtuuko se tilanne siellä firma A:ssa työttömien työnvieroksunnasta?

   Vai olisiko niin että työttömien työttömys johtuu siitä että siellä firma A:ssa ei tänäänkään ole yhtäkään avointa työpaikkaa?

   Niinpä työttömien kollektiivinen syyllistämien siitä minkä tosiasiassa Firma A on työpaikkojen availu passiivisuudellaan aiheuttanut on lähinnä raukkamaista Vaahteralta.

   Poista
 2. No, viimenen. Ei tarttee ees sammuttaa valoja. Kyllä ne ajastaan sammuu.

  VastaaPoista
 3. Hyvä kirjoitus sisältää yhden virheen. Li Andersson ei ole Claes Anderssonin tytär.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jan-Erik Andersson on suomalainen kuvataiteilija, kuvanveistäjä, mediataiteilija, performanssitaiteilija ja ympäristötaiteilija.
   Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson on hänen tyttärensä aiemmasta liitosta toimittaja Siv Skogmanin.
   Varsin ymmärrettävää, että Li on mikä on. Onko perheessä tehty päivääkään oikeita töitä?

   Poista
  2. Li-rukka on Jan-Erikin tytär, ainakin wikipedian mukaan.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Li_Andersson

   Poista
  3. Kannattaa käyttää bloggerin yliviivaustoimintoa eli editoida tekstiä ja yliviivata virheellinen tieto. Nythän teksti ja virhe on edelleen luettavissa ja moni saa väärän käsityksen. Yliviivaus on siitä mukava toiminne, että pois haluttu on edelleen luettavissa mutta sinnikkäimmätkin ymmärtävät, että siinä oli jotain vikaa.

   Poista
 4. Kommunisteille varastaminen ei ole ikinä ollut ongelma. Lin mielestä on aivan hyväksyttävää varastaa tulevilta sukupolvilta velkaantumalla nyt.

  VastaaPoista
 5. Kyllä minä niin mieleni taas pahoitin. Että heti aamusta joku ehdottelee - taas kerran - veronkorotuksia.
  Eikö ne lahjattomat muuta keksi? Paksu budjettikirja on täynnä vaihtoehtoisia menoja, joita voi karsia.
  Mutta ei - kun se ideologia ei anna myöden!
  Ja sitten on vielä se sosialisti-Sanna. Vie tuhkatkin pesästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten keskustan ja RKP:n edustajat (sekä kannattajat) voivat viihtyä tässä seurassa?
   Vai ovatko he puoluejohdon ajamina joutuneet tähän seuraan - hyödyllisiksi idiooteiksi ja aisankannattajiksi?
   Jännä nähdä kelpaako tulevissa vaaleissa vaihtoehto?

   Poista
 6. Hallituksen viisikko on osoittanut, että monilla naisilla todellinen täysi-ikäisyys on ehkä neljänkymmenen ikävuoden tuolla puolen, Henrikssonilla kai sitäkin myöhemmin. Aivot eivät ole vielä kehittyneet täysin ajattelukykyisiksi. Tosin vihervasemmistossa sama ongelma koskee monia miehiäkin.

  VastaaPoista
 7. Kun muistaa mikä on vasemiston tavoite, tuotantovälineet kansan omistukseen mutta puolue-eliitin hallintaan ja nomenklatuuran henkilökohtaisiksi ryöstön kohteiksi niin velkaantuminen saattaisi olla yksi tehokas välivaiheen väline tavoitteen saavuttamiseksi.

  VastaaPoista
 8. IL 17.1.2023

  STTK:n kysely: suomalaisilta tyrmäys veronkorotuksille
  Suomalaiset eivät innostu sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoittamisesta nykyistä korkeammilla veroilla.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4b164ee1-acfe-4470-a6ff-5449e2fe1c3c

  Artikkelista poimittua

  Vastaajilta kysyttiin olisivatko he valmiita maksamaan nykyistä enemmän veroja, mikäli julkisten palvelujen laatu ja saatavuus paranisivat.
  53 prosenttia vastasi kieltävästi ja 33 prosenttia kannatti ajatusta. Kantaansa ei osannut sanoa 14 prosenttia vastaajista.

  Kyselyn perusteella ikä, tulotaso tai ammattiasema ei ollut erottava tekijä.

  ─ Puoluekanta sen sijaan erotti vastaajia. Vasemmistoliiton, vihreiden, SDP:n, keskustan ja kristillisdemokraattien kannattajista
  useampi kannatti kuin vastusti verojen korottamista, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola toteaa tiedotteessa.
  ...
  ...
  Vastaajat saivat valita kaksi mieleisintä vaihtoehtoa. Suosituimmiksi keinoiksi nousivat säästötoimien kohdistaminen muihin aloihin sekä sote-alan koulutuspaikkojen lisääminen.
  ...
  Verojen korotukset ja valtion velan lisääminen eivät sen sijaan innostaneet vastaajia.
  Verojen nostamisen valitsi vain 13 prosenttia ja valtion velan kasvattamisen neljä prosenttia vastaajista.
  ...
  ...
  Kyselyn toteutti Aula Research. Siihen vastasi yhteensä 3002 ihmistä 27.9.–17.10.2022 välisenä aikana.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!