lauantai 21. tammikuuta 2023

Kokoomuksen ja Perussuomalaisten on ratkaistava työperäisen maahanmuuton ongelma

Yksi tulevien eduskuntavaalien jälkeisten porvaripuolueiden välisten hallitusneuvotteluiden aikana ratkaistava kysymys on työperäiseen maahanmuuttoon liittyvä politiikka. Kokoomus pitää sitä välttämättömänä ja Perussuomalaiset suhtautuvat kriittisesti

Ero ei kuitenkaan koske kaikkea työperäistä maahanmuuttoa: puolueet ovat samaa mieltä siitä, ettei korkeasti palkattujen työntekijöiden rekrytoinnille maahamme pidä olla esteitä. Mutta halvemman työvoiman suhteen näkemysero on todellinen. 

Ongelman taustalla on se, että suomalaisen yhteiskunnan korkea sosiaaliturva on vähentänyt etnisesti suomalaisten kiinnostusta niin sanottujen paskatöiden tekemiseen. Niinpä näihin töihin on yrityksissä palkattu viime aikoina paljon maahanmuuttajataustaisia tekijöitä. 

Ongelman muodostaa se, että maahan rekrytoidut matalapalkkaiset työntekijät päätyvät kohtuullisen nopeasti samaan tilanteeseen kuin suomalaiset kollegansa. Eli siirtyvät heikosti palkatuista työtehtävistä sosiaaliturvan varaan eli veronmaksajien taakaksi. Eivätkä perussuomalaiset hyväksy tätä.

Ratkaisua ongelmaan on haettava siitä, kuinka töihin tulleen maahanmuuttajan siirtymistä pois työelämästä ehkäistään. Mahdollisia esillä olevia ratkaisuja ovat olleet esimerkiksi puheena olevien töiden palkkatason nostaminen tai sosiaaliturvan sitominen kansalaisuuteen yhdistettynä sen saamisen edellytysten tiukentamiseen. 

Ensimmäisen ratkaisumallin käyttämistä vaikeuttaa näissä tehtävissä toimivien työntekijöiden matala tuottavuus - joka asettaa katon yritysten palkanmaksukyvylle - ja jälkimmäisen osalta poliittinen kenttä ei etenkään vasemman laitansa osalta ole valmis tarvittaviin muutoksiin. Siksi pitäisi löytyä kolmas tie, joka mahdollistaa yrityksille työvoiman hankkimisen ilman, että se johtaa julkisten menojen kasvuun. 

Nähtäväksi siis jää, millä tavalla ongelma ratkaistaan vaalien jälkeen. Tai ellei ratkaista, niin korvataanko Marinin kabinetti porvarihallituksen sijaan sinipunavaihtoehdolla. Siis ratkaisulla, jonka seurauksena suomalaisen yhteiskunnan perustan rapauttaminen jatkuu vielä seuraavanakin nelivuotiskaudella. 

Toivoisin tämän seikan tulevan ymmärretyksi sekä äänestäjien että erityisesti Kokoomuksen ja Perussuomalaisten poliitikkojen keskuudessa. Suomalaisilla ei ole enää varaa jatkaa jakopolitiikkaa eikä maahanmuuton kautta ohjata yhteiskunnan kehitystä pitkin Ruotsin tietä. 

Siksi Petteri Orpon ja Riikka Purran on kyettävä löytämään yhteinen ratkaisu myös työperäisen maahanmuuton ongelmaan.

14 kommenttia:

 1. Ratkaisu on muuttaa ajattelutapa. Ensin on velvollisuudet ja sitten oikeudet. Nyt on toisinpäin ja velvollisuudet jopa unohtuvat. Työikäisen ja -kykyisen on velvollisuus elättää itsensä ja huollettavansa. Tulonsiirroilla ei tule elättää ketään työikäistä ja kykyistä kotiinsa. Sitten alkaa työt kelpaamaan. Viro ei tarvitse maahanmuuttajia, vaikka ovat kärsineet työvoiman poismuutosta.

  VastaaPoista
 2. Niinmutkun "työperäinen" maahanmuutto on vain jälleen yksi tekosyy, sumutuskeino suomalaisten tuhoamiseksi.. Miksei enää puhuta vaikka suomalaisten sisäsiittoisuudesta ja rodunparantamisesta neekereihin sekoittumalla?

  kun tilanne on niin, että mitä vähemmän on pikipäitä suomessa, sitä vähemmän myös sitä ns. työvoimaa tarvitaan, esim. mutapäitä kuskaamaan julkisessa liikenteessä notkumaan jonnekkin

  VastaaPoista
 3. Orpo saisi tehdä tutustumiskäynnin pääkaupunkiseudun ammatti"opistoihin".
  Siellä niitä työperäisiä moniosaajia on enemmän, kuin kantiksia konsanaan ja työ- ja oppimishalut ovat tapissa.

  VastaaPoista
 4. Iltalehdessä oli pääuutisena todistettu kuinka perussuomalaiset ovat Suomen rasistisin puolue. Kysymykset oli kuitenkin asetettu siten, että muunlainen tulos ei olisi ollut edes mahdollista. Tämä todisti sitä, kuinka IL:ssä halutaan nuolla Sanna Marinia. Eilen mainostettiin sitä, että Marinilla on instassa jo yli miljoonaa seuraajaa. Eli ilmaista mainosta tälle mitään virheitä tekemättömälle henkilölle. Ei ole mennyt päivääkään, ettei Marinia olisi kehuttu Iltalehdessä ja ilmeisesti sama jatkuu vaaleihin asti. Perussuomalaiset on IL:n mukaan saatava sieltä piikkipaikalta vaikka väkisin pois, kun vaarana on, että he todella nousevat suurimmaksi puolueeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltalehti on ilmeisesti sinipunan kannalla. Marinia ylistetään, mutta persuista ei löydy positiivista kerrottavaa.

   Poista
 5. Ruotsi on ainoana EU- maana poistanut saatavuusharkinnan, ja tulokset ovat olleet huonoja. Monia lieveilmiöitä on syntynyt.
  Kokoomus rummuttaa samaa Suomeen. Toivottavasti edes tässä osataan olla tekemättä Ruotsin virheitä.

  VastaaPoista
 6. Minä olen kirvesmiehenä nähnyt rakennusalan tuhon. Sinne tuli pakollinen veronumero kymmenisen vuotta sitten ja sen haki heti 62. 000 ulkomaalaista. Verottaja oli arvioinut 30. 000, joten niin hyvin siellä oltiin asioista perillä.

  "En ole nähnyt yhtään ulkomaalaista, jolla olisi ollut kaikki asiat kunnossa", sanoi Rakennusliiton toinen puheenjohtaja Kyösti Suokas.

  Samaa sanoisin itsekin, koska olen toiminut monila työmailla tsv/luottamusmiehenä.

  Verottaja tutki Mainos- tv: n pyynnöstä 14. 000 ulkolaisen vuoden tulot ja he hämmästyivät kerrassaan. "Alipalkkaus oli yleistä, mutta eihän se ole rikos Suomessa" , totesi Sari Wulff verottajan edustajana.

  Maksettua verosummaa verottaja ei julkaissut, mutta kertoi: "Ilmeisesti he maksavat verot kotimaihinsa". Minä voin vaikka vannoa, että "Ilmeisesti eivät taatusti maksa, koska eivät he niin tyhmiä ole".

  Tilanne on sama kaikilla aloilla missä on paljon ulkomaalaisia töissä. Niissö on murskattu suomalanien tes- järjestelmä ja se on tehty tarkoituksela ja harkiten.

  Alipalkkauksen kriminalisointi on homman avain, jolla persujen kannattaa lähteä edes neuvottelemaan asiasta. Se ei ole iso kynnys, koska Orpo kertoo kaikkien yrittäjien haluavan noudattaa sopimuksia ja ne minimipalkathan ovat suht. pieniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampereella paskaputsarityömaalla kusetetaan nyt Ukrainalaisia työmiehiä. Oikein urakalla. Paskasakkia ne paskaputsaripomot!
   Huru-ukko

   Poista
 7. Proffa unohtaa toisenkin ongelman porvarihallituksen tiellä: suhtautumisen suomalaisen rahan lapioimiseen etelän hunsvottimaille. Eiköhän Leyen valmistele jo toista ainutkertaista ja tarkkarajaista pakettia meille. Paketin nimellä todnäk hämätään sen todellista tarkoitusta.

  VastaaPoista
 8. EU:ssa, työvoiman vapaan liikkuvuuden alueella, asuu 550 miljoonaa ihmistä. Se on kymmenkertaisesti Suomen väkiluku. Miksi suomalaiset työnantajat eivät saa tuosta väkimäärästä itselleen riittävästi työntekijöitä?

  VastaaPoista
 9. Kannattaa tosiaan harkita minkälaista porukkaa tänne otetaan.
  Mikäli ihminen ei pärjää täällä työstä saadulla palkalla, mitä hän tekee sen jälkeen?
  Siinä ei kannata olla liian naivi eikä myöskään tuudittautua siihen, että Suomen sosiaaliturva elättää jatkuvasti suurempaa ja suurempaa joukkoa samalla kun kantaväestö vanhenee ja eläköityy.

  Yle tänään

  Tukholman poliisi julisti poikkeustilan lukuisten väkivallantekojen takia

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-133842

  Artikkelista poimittua

  Tukholman poliisi julisti perjantaina kaupunkiin poikkeustilan kaupungissa tapahtuneiden lukuisien ammuskelujen ja räjähdysten takia, kertoo Ruotsin yleisradio SVT.

  Poliisi uskoo, että lisääntynyt väkivalta on seurausta useiden rikollisjoukkioiden keskinäisestä vihanpidosta.
  Poliisijohtaja Hanna Paradis kuvailee joukkioiden toimintaa hälyttäväksi ja piittaamattomaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vasemmisto vetää rasistikortin heti esiin, kun ruotsin ongelmista puhutaan. Ja toimittajat ei haasta vasureita näistä mielipiteistä. Kivinen on persujen tie hallitukseen. Ja kun kokoomuksella vielä tuo lampaannahka orpo, niin sinipunaa on tiedossa.

   Poista
 10. Taitaa olla niin, että Petterille onnistuu sopiminen Perussuomalaisten kanssa sittenkin helpommin kuin vihervasemmiston kanssa.
  "Päättäjät" kun ovat niin kaukana reaalitodellisuudesta. Sitten vielä Li höpöttää mitä sattuu eikä kerro asioiden todellista laitaa :(

  IS tänään

  Li Andersson: ”Meidän päättäjien tehtäväksi jää Petterin leikkauslistojen torjuminen”

  Andersson paalutti vasemmistoliiton tulevaa vaaliohjelmaa puoluevaltuuston kokouksessa.

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000009342168.html

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!