tiistai 17. tammikuuta 2023

Sosialismi ei ole järkevä ratkaisu edes ilmastonmuutoksen torjunnassa

Helsingin sanomat kertoi mielenkiintoisesta laskelmasta. Sen mukaan suomalaisten yritysten vienti vähentää kasvihuonepäästöjä enemmän kuin niitä tuotetaan koko Suomessa. Ja myös enemmän kuin on koko Suomen hiilijalanjälki. 

Tässä laskelmassa on verrattu suomalaista vientitavaroita tai palveluja niihin tuotteisiin, joita ne kohdemaassa korvaavat. Ja ilmastokädenjälki on tulkittu positiiviseksi, mikäli se on korvattavalla tuotteella suurempi kuin vientituotteella.

Jutussa on kuva, josta näkee eri teollisuudenalojen ilmastovaikutukset eriteltyinä. Sen mukaan suomalaisyritysten positiivinen ilmastovaikutus on erityisesti metsä-, kemian- ja tekstiiliteollisuuden ansiota. Niiden osuus on lähes 60 prosenttia kokonaisuudesta. 

Nähtäväksi jää, onko laskelmalla vaikutuksia esimerkiksi vihervasemmiston pyrkimyksiin (esimerkki) ajaa alas suomalaista metsänkäyttöä eli metsäteollisuuden tuotantomääriä. Eli pienentää suomalaisten positiivista ilmastokädenjälkeä.

"Yksinkertaista, rakas Watson", sanoisi Sherlock Holmes. Punavihreä sosialismi ei näyttäisi olevaan järkevä ratkaisu edes ilmastonmuutoksen torjunnassa. 

10 kommenttia:

 1. Nämä maanpetturi-suvakithan taitaa laskea Suomen synnit ja "hiilijalanjäljet" siten, että kaiken minkä Suomi siis vie tuotteita maasta vientinä, niin lisätään suomalaisten syntitaakkaan.

  Ja kaiken minkä suomi tuo ulkomailta, lisätään myös suomalaisten syntisäkkiin. Eli kait nämä maanpetturiviherstallarit ovat kehittäneet tällaisen laskukaavan, aina Suomen ja suomalaisten vahingoksi asiat väännetään ja käännetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä pidä unohtaa, että velkoja ei tarvitse maksaa ja covid johtuu ilmastonmuutoksesta kuten Marin meitä valisti.

   Poista
 2. Eihän tämä tulos ole yllätys. Eikö se ollut Halla-aho, joka totesi, että jokainen Suomeen jätettävä teollisuuspiippu on ympäristöteko. Ehkä lainaus ei mennyt sanatarkasti noin, mutta jokainen ajatustoimintaa omaava henkilö ymmärtää kyllä eron, mitkä vaatimukset ovat Suomalaisella teollisuudella ympäristöasioissa versus Kiinalla ja osalla Aasian maista ympäristöasioissa ja energian tuottamisessa.

  VastaaPoista
 3. Otsikon pitäisi oikeastaan olla "sosialismi ei ole järkevä ratkaisu etenkään ilmastonmuutoksen torjunnassa". On kaksi tapaa tarkastella tätä asiaa. Voidaan tarkastella päästöjen suhdetta niillä aikaansaatavaan kansantuotteeseen tai voidaan tarkastella päästöjen absoluuttisen määrän kehittymistä. Sosialistisista maista ei dataa juuri ole saatavissa, koska niitä joko ei enää ole (Neuvostoliiton romahdettua) tai niistä ei ole dataa saatavissa (esimerkkeinä Pohjois-Korea ja Venezuela). Mutta sosialistimaiden taloudellinen kurjuus ja ympäristöongelmat ovat niin hyvin tiedossa, että asia lienee hyvinkin selvä. Jos sosialistimaaksi lasketaan Kiina, niin juuri se on eniten lisännyt päästöjään ja sen päästöt ovat lähes kolminkertaiset suhteessa niillä aikaansaatuun kansantuloon, jos vertailukohdiksi otetaan esimerkiksi Suomi tai USA tai oikeastaan mikä tahansa läntinen demokratia.

  VastaaPoista
 4. Vihreät ovat käytännössä jonkinlaisia sosialisteja, jotka eivät tajua taloudesta juuri mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paremminkin anarkisteja, jotka kuvittelevat saavansa Paratiisin Maan päälle repimällä kaiken olemassaolevan juurineen.
   He eivät tiedä miten, mutta ei tarvitsekaan kunhan vaan uskoo.

   Poista
  2. Vihreät ovat suurimmaksi osaksi entisä kommunisteja ja muita sosialisteja jotka ovat aina eläneet muiden tekemällä/tekemästä työtstä ja siitä puhumisesta/puhumisella. Ainakin ne heidän johtajansa.
   Huru-ukko

   Poista
 5. Lakia taas pukkaa, Yle tänään

  Von der Leyen: EU:lta tulossa suursatsaus vihreään ja puhtaaseen teknologiaan

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-133122

  Euroopan unionissa valmistellaan laki tukemaan siirtymää vihreään teknologiaan, kertoi komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen Maailman talousfoorumissa Davosissa.

  Laki laditaan edesauttamaan teknologian kehitystä ja sen tarvitsemaa valtion tukea. Taustalla on EU:n tavoite olla ilmastopäästöjen suhteen nollatasolla vuonna 2050.

  Vihreän teknologian investointeja helpotetaan sujuvoittamalla lupaprosesseja ja löysäämällä väliaikaisesti valtiontukien ehtoja.

  Koska kaikki maat eivät kykene auttamaan taloudellisesti teollisuuttaan, EU:n on luotava myös oma avustusmekanismi vihreän teollisuuden nousulle, von der Leyen kertoi.

  EU pelkää myös, että Yhdysvaltain avokätinen tuki omalle vihreälle teknologialleen houkuttelee yrityksiä siirtymään EU-maista Yhdysvaltoihin.
  Tätä varten EU perustaa oman Itsenäisyysrahastonsa (Sovereign Fund), jonka tehtävänä on helpottaa EU-yritysten pysymistä.

  Yhdysvalloissa vihreälle teknologialle on varattu avustusrahaa 369 miljardia dollaria (n. 340 mrd. euroa).
  Von der Leyen ei maininnut rahasummia, mutta hänen mukaansa EU-rahaston tulisi olla samaa luokkaa.

  VastaaPoista
 6. HS tänään

  Eva: Perussuomalaisten kannattajista 90 prosenttia kannattaa taukoa ilmasto­toimiin

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009331814.html

  Artikkelista poimittua

  Perussuomalaisten kannattajista 90 prosenttia kannattaa taukoa ilmastopolitiikkaan ja -toimiin.
  Suurista puolueista myös hieman yli puolet kokoomuksen ja keskustan kannattajista toivoo ilmastotoimiin tuumaustaukoa.

  Vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajista taas noin 90 prosenttia torjui ilmastopolitiikan jäähyn.

  VastaaPoista
 7. HS tänään

  VTT: Suomessa voisi toimia kaukolämpöä tuottava pienydinvoimala vuonna 2030

  Pienydinenergia voisi korvata hiilen, turpeen tai biomassan kaukolämmön tuotannossa, arvioi VTT.

  https://www.hs.fi/talous/art-2000009332882.html

  Artikkelista poimittua

  VTT:n tutkimustoiminta kohdistuu kaukolämpötuotantoon, kun muualla työstettävissä SMR- eli pienydinvoimalahankkeissa kehitetään pääasiassa sähkön tuotantoa tai sähkön ja lämmön yhteistuotantoa.

  Nykyiset kaukolämmöntuotannon ympäristövaikutukset ovat suuria, mutta pienydinenergia voisi korvata hiilen, turpeen tai biomassan polttoon perustuvaa lämmöntuotantoa.
  Pieniä ydinreaktoreita voidaan valmistaa sarjatuotantona, joten investointikustannus olisi pieni ja sovitettavissa usean kaupungin budjettiin, VTT arvioi.

  --------------------

  Todennäköisesti vihreät vastustavat henkeen ja vereen tätäkin ydinvoimaa :(

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!