torstai 16. kesäkuuta 2022

Eduskunnan hallintovaliokunta vihreine jäsenineen käveli Krista Mikkosen yli

Eilinen päivä oli kerrassaan mielenkiintoinen. Näin siksi, että Riikka Purran (ps) johtama eduskunnan hallintovaliokunta päätti yksimielisesti vaatia itärajan sulkemismahdollisuuden lisäämistä rajavartiolakiin. Tämä tarkoittaa, ettei rajalla voisi jättää turvapaikkahakemuksia, mikäli Venäjä pyrkisi käyttämään kehitysmaalaisia ihmisiä hybridisodankäynnin keinona Suomea vastaan. 

Asian olisi tietenkin normaalilla maalaisjärjellä ajatellen voinut kuvitella olevan itsestään selvä, vaan ei ollut. Ei ainakaan Sanna Marinin (sd) hallitukselle - eikä varsinkaan sisäministeri Krista Mikkoselle (vihr), joka harasi vastaan viimeiseen asti. Ja tuli lopulta ylikävellyksi. 

Erityisesti on huomattava, että hallintovaliokuntaan kuuluu kaksi vihreää kansanedustajaa - Tiina Elo ja Hanna Holopainen - jotka olivat siis nyt tehdyn päätöksen kannalla. Ehkäpä heidän kohdallaan järki voitti ministeri Mikkosen pelon ja aatteen palon?

Olettaen hallituksen ja eduskunnan noudattavan rajavartiolain uudistamisessa hallintovaliokunnan päätöstä, on Suomi jatkossa kohtuullisen hyvässä turvassa Venäjän turvapaikanhakijoihin perustuvalta hybridisodankäynniltä. Vielä paremman turvan saaminen suuren itänaapurin aggressiota vastaa edellyttäisi kuitenkin Turkin luopumista Suomen NATO-jäsenyyden vastustamisesta. 

Nähtäväksi siis jää, eteneekö asia sen jälkeen, kun Turkille on toimitettu sen vaatima kirjallinen vastaus huoliinsa. Käytännössä poliitikoillamme ei kuitenkaan liene kovin paljon tehtävissä, koska Turkin toimien kohteena on ilmeisesti pikemminkin Yhdysvallat kuin Suomi tai Ruotsi. Ja sen mukaisesti kirjallisen selvityksemme sisällöllä ei välttämättä ole juurikaan tekemistä Erdoganin sulttaanikunnan ratkaisujen kanssa. 

17 kommenttia:

 1. Niin, rajojen sulkeminen tarvittaessa on perusasia Suomen ja Suomen kansan suojelemiseksi.

  Jos sitä ei voisi tehdä, ei kyllä sillon tarvita koko rajavartiostoa tai puolustusvoimiakaan.

  Jos joku maa, kansa tai valtio olisi niin idiootti (turvapaikahakuoikeus on kaikkein tärkein, Ohari) että päästää rajattomasti jotain yleishaitallista porukkaa sisään, niin sellainen maa kyllä joutaakin tuhoutua, ihan itse aiheutettu katastrofi-tuho.

  Noh, tuhon tiellä ollaan jokatapauksesa tälläkin menolla, eli väestönvaihto ja talousrommaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kaikki yhteiskunnan instituutiot päiväkodeista kouluihin ja poliisiin asti on woke-solutettu, eli ne eivät enää suorita niitä tehtäviään, joita varten ne on perustettu, vaan vain wokeltavat ja palkkaavat "sopivia" mato-loisia tuhoamaan suomen selkärangan

   Poista
  2. "Jos sitä ei voisi tehdä, ei kyllä sillon tarvita koko rajavartiostoa tai puolustusvoimiakaan".

   Mutta Natoa tarvitaan johonkin, myös Ohari, mutta mihin, jos noin on?

   Poista
  3. No tarvitaan turvaamaan suvakkien kansanvastainen hallitus! ja muut suvakkien omimat instituutiot!

   ei ne itse kansasta välitä hv vertaa, ei ainakaan kantasuomalaisista heteroista

   Poista
 2. Mitähän merkillistä sisäistä tarvetta Mikkosen kaltaisilla ihmisillä tyydyttää se, että saa esittää hyvää ihmistä? Ensin he kieltäytyvät ajattelemasta, että tänne änkeävät musut ovat järjestelmämme häikäilemättömiä hyväksikäyttäjiä. Sitten he ilmeisesti kuvittelevat, että joku taho kiittää heitä. Yleensä tuo taho on tietenkin hyötyjät. Mitä mikkosten pääkopasssa tapahtuu, kun saavat näiltä huijareilta kiitosta? Emme me kiitoksilla elä. En ymmärrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikin edes niin, yleensähän nuo hyötyjät vaan valittavat ettei heitä hyödytetty riittävästi tai että tehtiin vain kuten vääräuskoisen kuuluukin.

   Palkkio toiminnasta tulee ennemminkin ns hyvesäteilynä oman viiteryhmän sisällä. Tätä voi hyvin verrata vaikkapa uskontojen julkiseen uskontunnustukseen tai tunnusmerkin kantamiseen.

   Poista
 3. Valiokunnan kannanotolle kannattaa tosiaan kirjata suuri sydän pöytäkirjojen marginaaliin, sillä jos edes yhdessä asiassa käytännön järki ja todellisuudentaju voittaa Suuren Yhteisen Kuplan sisällä varjellut absoluuttiset idealistiset "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat", ehkä joskus jossain toisessakin ennen pitkää esille tulevassa Euroopan kohtalonkysymyksessä järki ja tieto voisivat painaa vaa'assa enemmän kuin yhteiskuntien romahduksiin johtava ihmisarvoidealismi.

  Niitä on näitä liian vahvistavia ideologioita narsistisesti nauttneita absolutisteja politiikka kommunisteista kokoomuslaisiin pullollaan, ja jos nykymeno kansainvaellusten suhteen saa jatkua, vanhat eurooppalaiset kielellis-kulttuuriset kansallisvaltiot tulevat hajoamaan monikulttuurisuuden mukanaan tuomiin häiriöihin yksi toisensa jälkeen. Ja toistaiseksi kyllä näyttää siltä, ettei järkeä ja todellisuudentajua sinne Suuren Yhteisen Valheen sisälle päästetä.

  Voin kuvitella, että siellä ne sitten vielä kaikki toistensa takuumiehinä toimineet tuppuraiset ja tappuraiset jossain kumiseinäisessä huoneessa yhdessä lyövät päätään seinään ja yhä hokevat taikasanojaan: "Ihmisarvo!", "Monikulttuurisuus!", "Työperäinen maahanmuutto!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muista; Oikeusvaltio, arvopohja ja moniarvoisuus!

   Poista
  2. Huvittaa, kun noi imbesilli-suvakit hokee jostain "jakamattomasta ihmisarvosta", kun ainoa luku, mitä ei voi jakaa on NOLLA! hah lol

   Noh..ei oo..kun taivaankantta tähtikirkkaana yönä katteleee, niin ei sinne oo mittään "ihmisarvoja" tai "ihmisoikeuksia" kirjoitettu näkyviin

   Poista
  3. Voi kun sitä järkeä olisi myös Suomen komissaarilla :(

   IL tänään

   Jutta Urpilainen ylisti mustassa kaavussa islamin suvaitsevaisuutta – irvokasta!

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/00f5bde6-d2f8-4bb3-9997-02ad9c7bcee9

   Poista
 4. Sanalla eliitti on suomessa laatuun ja erinomaisuuteen vivahtava merkitys, vielä nytkin kun Suomessa on totaalisen avuton eliitti. Voiko mikään muuttua, siis evoluution eikä revoluution kautta? Professorilta vaihteeksi "hyvä uutinen" mutta vielä en heitä hattua ilmaan. -jussi n

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itse asiassa tämänkin asian etenemistä kannattaa tarkastella vähän epäuskoisemmin silmin kuin mitä blogisti tekee. Elämme nyt niin suuren sosiaalisen paineen alla -- Suuressa Sosiaalisen Paineen Kuplassa -- että myös käsitteellinen järki voi tuottaa mitä ihmeellisimpiä lakitekstin muotoiluja, sellaisia, jotka eivät itse asiassa täsmennä mitään tiettyä menettelyä, vaan antavat mahdollisuuden kaikille ideologisille tulkintatarpeille.

   Se että valiokunnan vihreätkin jäsenet ovat lausunnon hyväksyneet voi viitata myös siihen, että tekstin sanamuoto on yhtä täydellisestä käsitesekaannusta kuin mitä ovat esimerkiksi "kansanryhmää vastaan kiihottamista" ja "uskonrauhan rikkomista" koskevat pykälät. Eli tosipaikan tullen laki on niikuin se luetaan.

   Mitä absoluuttisempia ja ihanteellisempia ovat "arvot", sitä suhteellisemmiksi käyvät keinot joilla arvoja yritetään käytännössä toteuttaa. Näinä päivinä kannattaa muistaa, millainen absoluuttinen ISIS-halltus meillä on. Emme me todellakaan ole mikään kaiken terrorismin tuomitseva maa.

   Poista
 5. Ai nytkä se on järkevää toimintaa?

  Kumma miten se on sitä vain ryssän toiminnan edessä mutta kun nekrupaskastan tyhjentää vankilansa ja lähettää ali-ihmiset Suomeen kuten eräässäkin maassa toimittiin se jostain syystä ei ole minkäänlaista vaikuttamista mihinkään suuntaan.

  VastaaPoista
 6. Sisäministeri Krista Mikkonen sitten "kosti" rajakontrollin menettämisen suvakkihuumassaaan, kun muuhun ei pystynyt. Vai liekkö ollut ns. poliittinen lehmänkauppa raja-aidan hintana?

  Mikkonen (vihr) kertoo, että hallitus on torstaina antanut esityksen kansainvälistä tai tilapäistä suojelua saavien alaikäisten henkilöiden perheenyhdistämisen helpottamisesta. 

  Jatkossa Suomesta turvapaikan saaneiden alaikäisten lasten ja nuorten perheenjäsenet voisivat saada oleskeluluvan ilman toimeentulovaatimusta, jos muut ehdot täyttyvät. Että näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. yllätäen pikipäillä ei ole suorituskykyä täyttää toimeentulovaatimusta, tai ylipäätään mitään vaatimuksia nollan yläpuolelta

   Poista
 7. Pissishallitus luuli, kuten edellisetkin brolirihallituksetkin, että elämä on vaan ihanaa. Jaetaan kivoja duuneja kavereille samalla kun pelastetaan maailmaa. Eivät he koskaan ymmärtäneet, että on olemassa todellisuus, joka ei välitä heidän larppaamisestaan.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!