tiistai 24. toukokuuta 2022

Ymmärretäänkö nuorten miesten asia myös Sanna Marinin kabinetissa?

Eri mediat (esimerkiksi MTV3, HSTaloussanomat) ovat julkaisseet tiedon, jonka mukaan suomalaisten pitkäaikaistyöttömyys on kääntynyt kovaan nousuun. Eniten pitkäaikaistyöttömiä on 55–64-vuotiaissa ja joukkoon kuuluu selvästi enemmän miehiä kuin naisia. 

Tämän uutisen ehkä mielenkiintoinen nyanssi oli se, että sukupuolten välinen ero oli suurin nuorimmassa eli 18-24-vuotiaiden ikäryhmässä. Siinä pitkäaikaistyöttömien miesten osuus oli peräti 65 prosenttia. 

Onko siis niin, että Suomessa on kasvava työelämästä syrjäytyvien miesten joukko, jossa korostuvat erityisesti nuoret ikäluokat. Tämä on vaarallinen kehityssuunta, koska vailla toivoa paremmasta tulevaisuudesta vailla olevat nuoret miehet ovat kautta aikojen olleet yhteiskunnallista levottomuutta eniten aiheuttava joukko. 

Uutisissa ei kerrottu tuosta joukosta sen enempää. Ei siis esimerkiksi sitä, korostuuko työttömien nuorten ja vanhempienkin miesten joukossa maahanmuuttajaväestö. Pidän sitä kuitenkin todennäköisenä ottaen huomioon tiettyjen maahanmuuttajaryhmien alhaisen työllistymisasteen. 

Saman joukon naiset puolestaan eivät useinkaan ilmoittaudu työvoimaan, koska heillä on täysi työ synnyttää lapsia ja huolehtia heistä - joissain ryhmissä jopa ns. yksinhuoltajina eli uskonnollisina kakkosvaimoina. Tämä seikka, siis naisten työvoimaan kuulumattomuus, saattaa lisätä miesten suhteellista osuutta nuorimmissa ikäluokissa.

Oli asia maahanmuuttajien osalta siten kuin edelle kirjoitin tai ei, olisi yksi Suomen hallituksen tärkeimmistä tehtävistä loppukaudellaan huolehtia siitä, ettei maahan pääse syntymään suurta pysyvästi syrjäytynyttä nuorten miesten joukkoa - ei kantasuomalaisista eikä muista täällä elävistä. Nähtäväksi jää, ymmärretäänkö tämä asia myös Sanna Marinin kabinetissa.

15 kommenttia:

 1. Tätä ei ymmärretä Marinin kabineteissa. Melkoinen osa suomalaisista ei ymmärrä tätä.
  Maassa olisi varsin erilainen hallitus, jos enemmistö ymmärtäisi.

  VastaaPoista
 2. Ei ne edes ajattele kultamunia tuossa nuorten yhteydessä, vaan laiskoja Antti pettereitä ja ahkeria, paljon parempia sekä fiksumpi Maija Mervejä tulevia feministejä ja ministerejä ellei joku sitä niille kerro ja valtiosihteereistäkään en olisi ihan varma. Ja ei niitä kiinostaisi edes hommat tältä kaudelta on tehty, seuraava sekopää valtakunnan syyttäjäkin on päätetty joka varmistaa syytesuojan ja huijaus voi jatkua tulevaisuuteenkin nelivuotissuunnitelmataloudessa kuitenkin eletään.

  VastaaPoista
 3. P.S. Orjuuttamisruotsin poisto tiputtaisi tulevaisuudessa suomalaisista nuorista miehistä ison osan pois tuossa vaiheessa syrjätymisvaarasta.

  VastaaPoista
 4. Työttömyys johtaa nuorissa pahimmillaan jengiytymiseen eikä se katso ihonväriä. Seuraukset on nähtävissä jo Suomessakin.

  VastaaPoista
 5. Tämä on vähä off-topic, mutta kuinkas sattuikaan sopivasti? https://yle.fi/uutiset/3-12457949

  VastaaPoista
 6. Professori implikoi kysymyksellään että hallituksena ilveilevä maanpetoksellinen ISIS-huorahaaremi kuitenkin ymmärtää jotain kun spesifisesti pitää kysyä että ymmärtävätkö he juuri tätä asiaa.

  Mikä tai mitkä mahtaisivat olla ne asiat joita he ymmärtävät?
  Yhtään EI tule mieleen.

  Suomalaisten omaisuuden ja varojen varastaminen eivät nyt sovi vastaukseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huorahaaremista pöljää haaveilla. Mene vain sinäkin ja ota kirja käteesi ja valmistaudu toimimaan hyödyksi.

   Poista
  2. Soperratko useinkin jotain lapsellista kun et ymmärrä lukemaasi?

   Poista
 7. Iso osaihan suomalaisistaKIN nuorista miehistä on jättänyt koulun peruskouluun tai ei ole sitäkään suorittanut. Peruskoulun jälkeen ei mitään havaintoa heistä millään sektorilla. Jo vuosikymmeniäsitten tilanne oli tämä: 20 % pojista katosi koulutus-tilastoista.Toisaalta peruskoulusta pääsee ulos suuri määrä nimenomaan poikia, jotka tuskin lukea osaavat, kirjoittamisesta puhumattakaan. Oppivelvollisuuden nostaminen 18. ikävuoteen asti tuskin auttaa. Pojilta pitää, eikä pitäisi, odottaa ihan samaa työskentelyä kuin tytöiltäkin, jos ei sitten vika ole geneettinen ja sukupuolisidonnainen. Tuskinpa se ainakaan naisten vika on - tai voi ollakin: asennevinoumaa. Omat kokemukseni poikien opettamisesta perustuvat itsestäänselvän myönteisiin odotuksiin ja jämäkkään, kilttiin asenteeseen heitä kohtaan. Menestyivät ja olivat tasapainoisia, mikäli kotonaan asiat eivät olleet aivan huonosti.

  VastaaPoista
 8. Kyllä siellä halituksessa ymmärretään nuorten miesten ahdinko ja ongelmat. Mutta vai siinä tapauksessa, että nuori mies ei ole syntyjään suomalainen, ja että hänen värinsä on muu kuin valkoinen.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 9. Vähän Huru-Ukkoa kompaten. Tyttelihallitusta ei kiinnista pätkääkään han-suomalaisen nuoren miehen tulevaisuus.
  Partalapsen tulevaisuus elättinä on prioriteetti yksi.
  Toivittavsti mahdollisimman moni kenokaula vaihtaa maisemaa sodanpelossa.
  Heinäsirkat siirtyvät uusien lihapatojen ääreen, toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon kuvitelmasi toteutumiseen pitäisi naapurin hieman enemmän kuin uhota. Jotain sellaista pikkupaukkua vain, ihan siinä rajan pinnassa ja omalla puolellaan. Ja tällä puolella mediassa kovaa innostusta ja kauhukuvaa, että nyt, nyt se tulee!! Vaan älä unta näe, ei meidän valtavalemedia kerro vaikka näin olisi oikeasti,
   Huru-ukko

   Poista
 10. fakta on, että nimenomaan pakkoruotsin takia lukion jälkeen jätin akateemiset opinnot väliiin, en vaan kestänyt ajatusta sen täysin turhan kielen pänttäämisestä ja motivaatio nollla. Ja nykyisin kun noi jopa ruotsissa itse ovat julistaneet, että ei ole mitään ruotsin kulttuuria eikä kansaa, niin minkä saatanan takia sitä edes pitäisi sitä kieltä opiskella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka saada poliitikot ymmärtämään tämän asian hinta, mutta toisaalta ei sitä kannata kuin lahjotut poliitikot.. Ja ruotsalaisten huonompaan koulutustasoon syrjäyttämäin määrä suomessa ei ole pieni, ruotsalainen kansanpuolue tietää sen hyvin tarkkaan ja eivät sen suomasta etuoikeudesta luovu.

   Poista
 11. Yksi nuorisotyöttömyyden miesten ja naisten eroa selittävä tekijä lienee sekin, että esimerkiksi kaupan alalla nuorten (=nättien) naisten on paljon helpompi päästä hommiin. Usein jo haastattelijat ovat naisia ja he todennäköisesti myös suosivat naisia.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!