lauantai 21. tammikuuta 2017

Moniavioisuuden korkea hinta

Lienee hyvin tunnettu tosiasia, että naiseton nuori mies on uhka ympäristölleen. Tästä esimerkin tarjoaa islamilaisten valtioiden epävakaus. Sen taustalla on yhtenä tekijänä mitä todennäköisimmin islamin miehille sallima polygamia eli moniavioisuus, jonka seurauksena naisia riittää vain osalle miehistä.

Tänä aamuna meille kerrottiin kaksi sukupuolten suhteellisiin osuuksiin liittyvää uutista. Niistä ensimmäinen koski helsinkiläisten nuorten naisten ylimäärää suhteessa samanikäisiin miehiin.

Käytännössä uutinen selittänee osaltaan sitä, miksi Helsinkiä pidetään nykyisin yhtenä maailman turvallisimmista kaupungeista. Siinä suhteessa se on muiden eurooppalaisten kaupunkien joukossa.

Kääntöpuolena Helsingin naisistumisella on suomalaisten maalaismiesten riski jäädä naimattomiksi, mikä saattaa lisätä pikkutaajamien rikollisuutta. Epätervettä kehitystä ehkäisee kuitenkin tehokkaasti väkimäärän yleinen väheneminen, mikä estää nuorten miesten jengiytymistä.

Toinen päivän uutisista kertoi Ruotsin väkiluvun saavuttaneen 10 miljoonan ihmisen rajan. Lisäys on ollut nopeaa, sillä maata asutti tasan yhdeksän miljoonaa ihmistä vain 13 vuotta sitten.

Jutun mukaan selitys väkimäärän kasvulle löytyy sekä Suomea korkeammasta syntyvyydestä, että suuresta maahanmuutosta. Jälkimmäisestä on puolestaan seurannut sukupuolten osuuksien nyrjähtäminen miesvoittoiseksi. Tämä lienee yksi niistä syistä, miksi uusruotsalaisten asuttamissa lähiöissä esiintyy säännöllisesti järjetöntä väkivaltaa ja paikkojen tuhoamista.

Tässä suhteessa on mielenkiintoista panna merkille myös se, että Suomessa moniavioisuutta esiintyy eniten somaliväestöllä. Somalinaisista lähes puolet on "yksinhuoltajia" eli käytännössä miestensä kakkos- tai kolmosvaimoja. Siten merkittävä osa somalimiehistä on oman kulttuurinsa piirissä naisettomia.

Ongelmaa ei helpota se, etteivät kantasuomalaiset naiset ole juurikaan kiinnostuneita somalimiehistä, vaikka saattavatkin ottaa puolisoikseen muita maahanmuuttajamiehiä. Siten Afrikan sarven uroiden naispulaa ei helpota edes Helsingin naimattomien naisten suuri joukko.

Tässä yhteydessä on huomattava, että somalien kokonaisrikollisuusaste on yli 2,5-kertainen suhteessa kantasuomalaisiin. Rikollisuusaste on samaa luokkaa niinikään moniavioisuutta harrastavien irakilaisten ja iranilaisten kanssa, mutta kuitenkin pienempi kuin merkittävästi vähälukuisempien gambialaisten, sudanilaisten ja kongolaisten.

* * *

Edelle kirjoitettua taustaa vastaan on tietenkin mietittävä, mistä ratkaisu ongelmaan. Perheenyhdistäminen luonnollisesti helpottaisi esimerkiksi somalialaisten naisten ja miesten määrän välistä suhdetta, mutta polygamiasta johtuen ei suinkaan poistaisi sitä. Lisäksi helppo perheenyhdistäminen olisi suuri vetovoimatekijä humanitaarisen maahanmuuton kaapuun verhotulle elintasopakolaisuudelle.

Siksi perheenyhdistämisiä kestävämpi ratkaisu somaleiden ja muiden moniavioisten maahanmuuttajien aiheuttamalle ongelmalle löytyisi kantasuomalaisista naisista. Jos he suostuisivat somaleiden naimakaupoissa tyhjän panteiksi joutuneiden "jäämämiesten" puolisoiksi, saattaisi näiden aiheuttama uhka koko yhteiskunnalle vähentyä. Samalla nuorten helsinkiläisnaisten miespula helpottaisi.

Kestävin ratkaisu lienee kuitenkin Suomeen asettuneiden somalimiesten määrän pitäminen mahdollisimman pienenä. Eli käytännössä heidän humanitaarisen maahanmuuttonsa lopettamista tai ainakin voimakasta rajoittamista.

Ruotsin osalta tilanteeseen on enää vaikea löytää ratkaisua. Voimakas maahanmuutto on johtanut tilanteeseen, jossa maahanmuuttajamiehille ei riitä naisia edes kantaruotsalaisnaisista. Ei etenkään, mikäli sielläkin osa tulijoista on polygamisia.

Tästä(kin) syystä on varsin helppo ennustaa, että 200 vuotta yhtenä maailman vakaimmista yhteiskunnista tunnetusta Ruotsista on tulossa aiempaa epävakaampi. Vielä toistaiseksi maahanmuuttajamiesten aiheuttama levottomuus on keskittynyt tiettyihin meilläkin tunnettuihin lähiöihin, mutta nopeasti kasvava tulijaväestö on parhaillaan kansoittamassa myös vielä ruotsalaisenemmistöisinä pysyneitä kaupunginosia, kokonaisia kaupunkeja ja jopa pikkukyliä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että tiettyjen kulttuurien piirissä yleinen polygamia on yksi niistä tekijöistä, joka on syytä muistaa puhuttaessa maahanmuuttopolitiikasta. Mitä yleisempää se on tulijoiden kulttuurissa, sitä suurempi riski tuohon kulttuuriin kuuluvien miesten asuttaminen länsimaiseen yhteiskuntaan on.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Pika-avioliittoja turvapaikanhakijoille
Moniavioisuus ja maahanmuuttopolitiikan seuraukset Ruotsissa
Vihreät nuoret prostituution, tasa-arvon ja ISISin asialla





9 kommenttia:

 1. Naisettomien miesten määrän tasainen kasvu jatkaa kasvuaan pakolaismiesten tasaisesti virratessa maahamme..

  VastaaPoista
 2. Saas nähä millon alkaa ruotsissa vanha viikinkimentaliteetti nousta pinnalle ja sitten räjähtää ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät taida viikinkien vaistot enää nousta. Ruotsissa on ollut pitkään turvallista ja sen seurauksena seksuaalivalinta on suosinut noin kahdeksan sukupolven ajan feminiinisiä miehiä. Kirjoitin tästä kauan sitten otsikolla Miksi naiset rakastuvat renttuihin?

   Poista
 3. Jotta voi ottaa useamman vaimon islamilaisessa maassa tai ylipäänsä mennä naimisiin,täytyy olla työpaikka,rahaa tai jonkinlainen arvostettu asema.
  Tätä ei ole tarjolla alati kasvaville nuorten miesten joukolle.Esiaviollinen seksi on paitsi kiellettyä myös rangaistavaa.Niinpä 25vuotias arabimies ei omaa mitään kokemusta vastakkaisesta sukupuolesta.
  Samaan aikaan älypuhelimen välityksellä pääsee katsomaan vapaa mielisiä länsimaalaisia naisia pornoelokuvissa.
  Islamilaisen yhteiskunnan seksuaalikielteisyys on mielestäni yksi nykyistä maahanmuuttoa selittävä tekijä.
  Jos elää arabimaassa isän,imaamin ja islamin kahlitsemassa mailmassa,ei ole ihme että haluaa euroopan diskoihin oluelle ja naisten kanssa juttelemaan.
  Seksuaalisuuden merkitys koko pakolaiskriisissä on aliarvioitu.
  Miettikää äänekkäimpiä maahanmuuton kannattajia,pääosin naisia.Ketkä riensivät vastaanottokeskuksiin siivoamaan ja voileipiä voitelemaan...keski ikäiset sinkkunaiset.Sitä saa vähän vanhempikin nainen huomiota kun parisataa arabimiestä pyörii ympärillä.Eikä siinä mitään,mutta silloin pitäisi puhua asioista oikeilla nimillä.Olisivatko naiset niin innokkaina auttamassa jos arabimiesten sijaan rajan yli olisi tullut 32000 aasialaista naista?
  Epäilen.

  VastaaPoista
 4. Salakuljettajat osasivat hyvin käyttää hyväksi tätä arabimisten naisten kaipuuta.
  You tubessa on video ruotsalaisista nuorista jalkapallonaisista shortseissaan,tämä video oli arabimiehille otsikoitu: ruotsalaiset naiset vaativat itselleen miestä! Ja kaikki tällainen menee läpi kun kuulijakunta on kouluttamatonta ja kasvatettu miehen ylivertaisuuteen.
  Ei ihme että 75% tulijoista oli nuoria miehiä.Naiset selittävät tätä vaarallisella merimatkalla mutta ei se merimatka Turkin ja Kreikan välillä ole kuin 5.6km lyhimmillään.Lyhyempi kuin Oulusta Hailuotoon.Pitäisikö maahanmuutokeskustelussa puhua Syyrian sodan ohella Irakin miesten naisten puutteesta!

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Pitänee muistuttaa että luonnollisissakin oloissa 100:aa naista kohti syntyy 105-106 miestä ja miesten yliedustus pysyy noin 50-vuotiaiden ikäluokkaan saakka, ennen kuin miesten suurempi kuolleisuus kääntää puntit.

  Miesvoittoisen maahanmuuton seurauksena ollaan äkkiä tilanteessa, jossa on nuorissa ikäluokissa 110-120 miestä 100:aa naista kohti.

  VastaaPoista
 7. Oikeastaan pitäsi puhua monivaimoisuudesta eli polygyniasta.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!