torstai 5. toukokuuta 2022

Ovatko raiskaukset sodankäynnin ase vai sotilaiden palkkio?

Yleisradio julkaisi eilen jutun venäläisen sotaväen järjestämistä ukrainalaisten joukkoraiskauksista. Siis teoista, jotka jo itsessään ovat raakoja ja yököttäviä, mutta joiden "tehoa" on lisätty vielä sillä, että raiskattujen omaisia on pakotettu katsomaan niitä.

Taustalla lienee ajatus siitä, että nöyryyttämällä ukrainalaisia tällaisilla siviiliväestöön kohdistetuilla terroriteoilla voitaisiin lamauttaa ukrainalaiset ja samalla osoittaa erityisesti miehille, etteivät nämä pysty suojelemaan edes naisiaan ja lapsiaan. 

Sota-aikaisissa raiskauksissa ei sinänsä ole mitään uutta, vaan esimerkiksi keskiajalla oli jopa sotalakeja, joiden mukaan naisten väkisinmakuuta pidettiin osoituksena miehen menestyksestä taistelukentällä ja raiskaukset sekä ryöstely olivat sotilaiden ansaittuja etuja. Tämä koski myös Ruotsin armeijassa palvelleita suomalaisia, eikä tämän edun yleisestä hyödyntämisestä ole varteenotettavia epäilyksiä. 

On kuitenkin niin, että sotaraiskausten synkästä historiasta huolimatta voidaan venäläisten toimia Ukrainassa pitää poikkeuksellisina. Raiskaajat tuskin kokevat satojen vuosien takaisten kollegoidensa lailla saavansa palkkiota sodankäynnistään raakalaismaisten tekojensa kautta, vaan he näyttävät pikemminkin toimivan sotilasjohdon käskyjen pakottamana. 

Siis käskyjen, jotka laajamittaisuutensa perusteella ovat aivan varmasti Venäjän armeijan ylimmän johdon tiedossa. Ja siten myös Vladimir Putinin hyväksymiä - elleivät suorastaan käskemiä. 

Toivon mukaan tapaukset tutkitaan aikanaan kansainvälisessä oikeudessa ja syyllisiksi todetut saavat ansaitsemansa rangaistukset. Mukaan lukien - ja erityisesti - Venäjän ylin valtiojohto, jos ja kun se havaitaan syylliseksi.

* * *

Lopuksi pieni anekdootti, joka tuli mieleeni lukiessani edellä käsittelemääni venäläisten sotajoukkojen epäinhimillisyydestä kertovaa Ylen uutista. Ja joka asettaa venäläisen toimintaa Ukrainassa ihmisluonnon yleiseen viitekehykseen. 

Se koskee muinaisia Etelä-Amerikan inkoja. Yksi heidän tärkeimmistä uskonnollisista seremonioistaan oli Capacocha, jonka aikana uhrattiin lapsia ja nuoria naisia, joiden piti olla kauniita ja tahrattomia sekä - mikä oli erityisen tärkeää - iloisella mielellä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan hallusinogeeniset kasvit ja psykotrooppiset stimulantit olivat tässä prosessissa tärkeässä roolissa, sillä uhrattavien lasten elämän viimeisinä viikkoina nämä pureskelivat kokanlehtiä ja olivat päihtyneet ayahuascasta, joka on tietystä kasvista valmistettu hallusinogeeni.

Nykyaikaisessa lääketieteessä ayahuascaa käytetään masennuksen hoidossa. Siten inkat ovat mitä ilmeisimmin syöttäneet uhrattaville lapsille tätä huumetta vähentääkseen heidän tulevan kuolemansa aiheuttamaa ahdistusta ja masennusta rituaalin aikana, jotta heidän mielialansa vastaisi seremonian vaatimuksia.

Nykyihmisen mielessä inkojen uskonnolliset menot ovat käsittämättömän epäihimillisiä, kieroutuneita ja raakoja. Olihan edellä linkitetyssä tutkimuksessa analyysien kohteena ollut noin kuusi-seitsemänvuotiaita uhreja, siis pikkulapsia. Mutta eivät inkat olleet tapoineen yksin - kaikkihan tuntevat Moolokin kidan, jolle foinikialaiset vanhan testamentin mukaan uhrasivat lapsia polttouhreina. 

Tämä kaikki kertoo siitä, ettei länsimainen sivistys ja inhimillisen elämän kunnioitus ole mikään ihmislajin perimmäinen ominaisuus tai itsestäänselvyys, vaan kulttuurin mukanaan tuomaa eli opittua käyttäytymistä. Kuten venäläiset juuri nyt osoittavat Ukrainassa, on inhimillisen kulttuurimme jatkuvuus maailman muuttuessa jokseenkin epävarmaa, eikä se välttämättä säily ikuisesti maailman muutosten pyörteissä.  

30 kommenttia:

 1. Eiköhän tuo raakalaismainen käytös ole perittyä ja opittua käytöstä... Tullut isojen yhteiskuntien mukana joita sen ajan psykopaatit ovat päässeet johtamaan.

  VastaaPoista
 2. Näyttää venäläisillä ja islamilaisilla olevan sittenkin jotain yhteistä kulttuuripohjaa, jolta ponnistaa kohti yhteistyön syventämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumpikin kulttuuri on pahasti taantumuksellisen kehitysmaalaisen tasolla.

   Poista
 3. useimmilla eläinlajeilla, ainakin nisäkäillä, on geeneissä yleinen periaate olla vahingoittamatta lajitovereita, myös ihmisillä.

  Siis jottain reviiritaisteluita tai uroksilla lisääntymiseen pääsemiseen niin voi olla taisteluita, mutta pääsääntöisesti näissä ei silti tapeta sitä kilpakumppania.

  Jos ja kun tästä ihminen poikkeaa, niin se johtuu siittä että jokin sisäistetty ideologia sumentaa aivot ja peittää luonnollisen geneettisen vaiston olla tappamatta lajitoveria.

  VastaaPoista
 4. Martti J. Kari esittää, että venäläisen kulttuurin raakuus on peräisin mongoleilta, joiden vallan alla venäläiset olivat kauan sitten. Mongoleilta perittyä olisi myös valehtelu ja korruptio, joiden avulla selvittiin hengissä hirmuhallinnon alaisuudessa. Venäläisten populaatiossa on myös geeniperimää mongoleilta, jotka tietysti vaikuttivat yhteisöön myös sillä tavalla.
  Länsimainen kulttuuri on todellakin aivan omalla tasollaan joka suhteessa, ja sen säilymisen ennallaan tulisi olla aivan ensisijainen tavoite näinä hallitsemattoman kansainvaellusten aikoina. Kulttuurien sekoittaminen tulisi lopettaa välittömästi, Ruotsi on aivan järkyttävä esimerkki tuossa vieressä.

  VastaaPoista
 5. Eipä tainnut suomalaissotilaat jatkosodan aikana kun alueita takaisin vallattiin, paljon raiskailla jos sattui venäläisnaisia kohdalle. Ayahuascaa muuten nautitaan juomalla, sitä ei syödä. Brasiliassa Manauksen tienoilla on eräs heimo jonka luona tuota voi käydä kokemassa jos haluaa. Yksi kupillinen tuottaa kevyen 'pöhnän', osallistujien mukaan pitää vähintään kolme kuppia juoda ennen kuin saavuttaa kunnollisen vaikutuksen. Ei, en ole testannut vaikka samasta ilmansuunnasta olen kotoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Juomasta on tosiaan kyse. Ja ei. Suomalaiset eivät juuri raiskanneet.

   Poista
  2. Olen lueskellut esim Beevorin Berliini 1945 kirjaa. Sen jälkeen olen lukenut lähde kirjallisuutta. Venäläiset olivat barbaareja. Ja kun nyt luemme ja toteamme, niitä ovat edelleen. Esim partisaanien teot. Minusta ne ovat vaarallisia.n

   Poista
 6. Yksi asia on tietysti, tuo sotilaiden matala keski-ikä. Nuorella miehellähän hormoonit hyrrää ihan kympillä. Ja kuolemanpelko koko ajan läsnä. Eli asenne on "tänään eletään, ja huomenna kuollaan".

  VastaaPoista
 7. Itseäni venäläisten touhuissa häiritsee juuri tuo huoleton raakalaismaisuus ja täydellinen piittaamattomuus ihmishengistä, sekä omista, vieraista, että täysin sivullisista.
  Neuvostoliiton historia oli alusta lähtien täynnä silmitöntä väkivaltaa, ihmisten näännyttämistä nälkään, summittaisia teloituksia ja tappotyöleirejä.

  Tätä perintöä ei ole kunnolla perattu eikä tämän päivän venäläinen välttämättä suhtaudu oman maansa sotavoimien brutaaleihin otteisiin mitenkään suurella moraalisella närkästyksellä.
  Niitä ihmisiä, jotka Stalinin aikana surmasivat massoittain ihmisiä ei koskaan rangaistu teoistaaan. Järjestelmä sen sijaan palkitsi politrukkeja tappokiintiöiden ylittämisestä.

  VastaaPoista
 8. Jatkan vielä, että Suomen onni II maailmansodassa oli se, että maamme ei kummassakaan N-liittoa vastaan käydyssä sodassa joutunut vihollisen miehittämäksi. Baltian maat joutuivat Neuvostoliiton miehittämiksi ja vielä kahteen kertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niskalaukaus-joukkohauta- metodilla olisi Suomesta poistettu luokkaviholliset, kuten upseerit, opettajat, papit, talonpojat ja "omistava luokka", jne. Samaa menetelmää on suunniteltu aivan ilmeisesti myös Ukrainan "natseille", eli kaikille Venäjää vastustaville.

   Poista
  2. Tämä on aika usein unohdettu puhuttaessa viime sodista. Torjuntavoittojen suurin saavutus saattoi olla ihmisiin kohdistuvalta terrorilta välttyminen.

   Poista
  3. Venäläiset partisaanit kävivät Suomen puolella rajaa tuhoamassa kyliä siviiliasukkaineen. Sotapäiväkirjoissa kylät muuttuivat sotilaskasarmeiksi, ja partisaanit olivat sodan jälkeen juhlittuja sankareita. Venäläisillä sotilaan kunnia tarkoittaa aivan päinvastaista kuin lännessä, eli mitään pidäkkeitä ei ole mm siviilien tappamiselle ja raikauksille.

   Poista
 9. Venäjällä tuollaisten raiskauskäytäntöjen uutisointi olisi vihapuhetta, josta nyt voitaisiin tuomita kahdeksikymmeneksi vuodeksi linnaan.

  Samoin meillä kulttuurisesta rikollisuudesta puhuminen voidaan tulkita vihapuheeksi, josta oma Euvostoliittomme on paraillaan valmistelemassa rankempia sanktioita.

  Ja, kuten uutiset myös kertovat, ilmiantokulttuuri nousee kummallakin taholla. Suurta Yhteistä Valhetta ei sovi kyseenalaistaa. Mitä usempia ihmisiä tullaan ilmiantojen perusteella tuomitsemaan, sitä todemmaksi Suuri Yhteinen Valhe sementoituu.

  Eläköön keisari Frans Joosef!!! Eläköön Suuri Johtaja Putin!!! Eläköön EU ja sen uskollisten valtakuntien valtakunnansyyttäjät, sen älyttömän vastuullinen lehdistö ja äärimmäisellä viisaudella siunatut toimittajat!!!

  VastaaPoista
 10. Sodassa totuus on aina ensimmäinen uhri!
  Voiko YLEen luottaa tässäkään uutisessa, kun vertaan täydelliseen hiljaisuuteen Suomen ja Ruotsin raiskaus tilastoihin.
  Venäläiset ovat kaukana meidän luvuista!
  Miksi huoli on herännyt nyt?

  VastaaPoista
 11. Mihin unohtui herra Professorilta islamilainen esimerkki, jossa on suoraan jumalalta tullut lupa raiskata sodassa kaapattuja naisia ja tyttöjä (Koraani 4:24). Ja islam siis todellakin sallii jopa pikkutyttöjen raiskaamisen (Koraani 65:4). Islamilaisessa perinnekirjallisuudessa kerrotaan, että Allah "lähetti" Muhammadille tuon säkeen 4:24 sen jälkeen, kun Muhammadin sotajoukot valittivat seksinpuutetta. ISIS on toteuttanut Muhammadin ohjeita eikä yksikään merkittävä muslimijohtaja ole julkisuudessa julistanut, että ISIS toimisi tässä asiassa väärin tai vastoin Allahin käskyä.

  Nykyisiä Ukrainan sodan julmuuksia voisi tarkastella siitäkin vinkkelistä, että Venäjällä on meneillään valtava propagandakampanja, jossa ukrainalaisia epäinhimillistetään "natseiksi", ja jokainen venäläinen kyllä tietää, miten puna-armeijan sotilaat kohtelivat saksalaisia siviileitä.

  Pahimpia saksalaisten siviilien ja sotavankien kiduttajia olivat muuten puna-armeijan mongoolijoukot, joiden kerrottiin silpovan ihmisiä huvikseen. Jotenkin tuli mieleen Venäjän armeijan tshetsheenijoukot, jotka toimivat sotilaspoliiseinaja ja syyllistyvät raakuuksiin ukrainalaisia kohtaan, mutta kuuleman mukaan myös ampuvat herkästi venäläisiä sotilaita! Yllätys,yllätys, toisessa maailmasodassa puna-armeija käytti juurikin idän mongooleita sotilaspoliiseina rankaisemaan rintamakarkureita. Kyseessä ei ole mitään muuta kuin barbaarisen kulttuurin välineellistämistä, ja ihmisten välineellisen hyödyn Neuvostoliiton johtajat ymmärsivät vallan hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kaiken tuon realistisen kuvailun jälkeen tätyy taas muistuttaa, että omassa sotalaissamme on pykälät "kansanryhmää vastaan kiihottamisesta" ja "urkonrauhan laukkaamisesta", joilla syyttäjä on hyvin määrätietoisesti haastanut käräjille niitä, jotka hänen mielestään ovat puhuneet tavalla, joka on omiaan loukkaamaan jotakin "vähemmistöä" (hahhah).

   Eli de facto eräiden uskonnollisten ryhmien omaama taipumus vastata väkivallalla kokemiinsa "loukkauksiin" on laissa otettu lähtökohtaisena realiteettina, ja rangaistavaksi joutuu se joka ei tällaista taipumusta tuon uskonnon "pyhänä arvona" kunnioita.

   Eikä mitään toivoa siitä, että syyttäjä ottaisi lusikan kauniiseen käteensä ja sanoisi päättäväisesti: "Ei! Minä en lähde mukaan tällaiseen!" -- Päinvastoin. Käsittämättömiä ja käsitteellisesti epäselviä lakeja pannaan mitä määrätietoisimmin käytäntöön juuri siksi, että ei ole varaa myöntää miten pahasti väärässä niden soveltamisessa ollaan.

   Poista
 12. Seppo Oikkonen: "eräiden uskonnollisten ryhmien omaama taipumus vastata väkivallalla kokemiinsa "loukkauksiin" on laissa otettu lähtökohtaisena realiteettina, ja rangaistavaksi joutuu se joka ei tällaista taipumusta tuon uskonnon "pyhänä arvona" kunnioita."

  Tässä aikanaan arvelin Jorma Kalskeen eläköityessä, että Suomessa on tehty tietoinen päätös rangaista kantaväestöä islamin halventamisesta ja kiihotuksesta, jotta muslimit eivät riehuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteiskuntarauhan säilyttämisellähän noita lakipykäliä on perusteltu. Se joka ärsyttää tai loukkaa porukkaa jolla on taipumus ärsyyntyä ja loukkaantua ansaitsee lain mukaan rangaistuksen -- se joka oikeuttaa oikosulunomaiset väkivaltareaktionsa uskonnon nimellä on lähtökohtaisesti viaton.

   Hulluus ei kuitenkaan lopu tähän moraalin kuperkeikkaan. Pahin seuraus tuollaisesta tietyn laatuiselle uskonnollisuudelle annetusta etuoikeudesta on se, etteivät kyseisenlaista moraalilaatua edustavat ryhmät suinkaan rauhoitu siitä ettei niitä loukata. Käy aivan päinvastoin. Mitä enemmän Eurooppa sietää ja suvaitsee, sitä vahvempia viholliskuvia näiden sosiaalisesti hyvin sitovien kulttuurien on keskuudessaan kehitettävä ylläpitääkseen omaa ryhmätuntoaan ja -vahvistautumistaan.

   Se on sosiaalisesti sitovan mekaanisen normimoraalin se ominaisuus, joka tekee näiden tunnustuksellisten kulttuurien sopeutumisen länsimaiseen ajattelutapaan mahdottomaksi. Ne tarvitsevat vahvoja viholliskuvia varjellakseen sisäistä koherenssiaan. Ja vaikka niitä yritetään kohdella hyvin, hyvin hyvin, ja vielä paremmin ja paremmin, lopputuloksena on ollut se, että jo maahantulijoiden toiset sukupolvet ovat edeltäjiään radikalisoituneempia.

   Sosiologian alkeet ovat niin päättjiltämme, journalisteilta ja jopa tutkijoilta hukassa.

   Poista
  2. Olen kyllä suorastaan vakuuttunut ylimenevän suvaitsevaisuuden haitallisuudesta. Tilkka suvaitsevuutta on toki inhimillistä, mutta liiallisesti annosteltuna siitä tulee yhteiskunnallista myrkkyä.

   Poista
 13. Tässä taas paljastuu kohtuullisen koulutetun väen kuvitelmat ja pakko sanoa ihan suoraan, typeryys. Ukraina uutisoinnissa toistetaan kaikki nykysotapropagandan kliseet. Alkaen sairaaloiden pommituksista. Nyt on päästy "raiskaus- vaiheeseen". Seksi myy.

  Suuri mysteeri on miksi tämä kohtuullisen koulutettu väki uskoo kaiken kyseenalaistamatta ? Vai pitäisikö kysyä. Miksi se haluaa uskoa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onko siis venäläiset kokeneet jonkun ihmeparanemisen juuri enen ukrainan sotaa ja eivät toimisi niin kuten ovat aina toimineet?

   Poista
  2. Yrität ilmeisesti sanoa että noita raiskauksia ei ole tapahtunut?

   Poista
  3. Anonyymi 5.5. 2022 klo 20.48:

   ""Ukraina uutisoinnissa toistetaan kaikki nykysotapropagandan kliseet. Alkaen sairaaloiden pommituksista. Nyt on päästy "raiskaus- vaiheeseen". Seksi myy.""

   Raiskaus ei ole seksiä, eikä sitä pidä mieltää seksiksi:

   "Raiskauksessa ei ole kyse seksuaalisista, vaan vihaan ja vallankäyttöön liittyvistä motiiveista. Raiskaus ei ole seksiä, eikä sitä pidä mieltää seksiksi. Raiskaus on äärimmäinen vallankäytön ja väkivallan muoto, jonka seuraukset uhrin kannalta ovat vakavat ja kauaskantoiset."

   https://www.nettitukinainen.fi/materiaalipankki/tietoa-ja-lukemista/myytteja-seksuaalisesta-kaltoinkohtelusta

   T. Helsingitär

   Poista
  4. Niinpä hyvä kysymys. Mutta käännetään se päinvastaiseksi. Miksi ne venäläiset uskoo kaiken, mitä tv ja lehdet suoltaa?
   Oletko lavastusteorian kannalla? Se on järjettömyyden huippu.

   Poista
 14. Yritän sanoa seuraavaa. On ymmärrettävää että osa ihmisistä uskovat kaiken mitä lehdistä lukevat, kyseenalaistamatta. Koska se lukee lehdessä tai sanotaan tv-uutisissa.
  Mutta se että samaan nyt syyllistyy kohtuullisen koulutettu väki jolla pitäisi jo olla jonkinlainen kriittinenkin suhtautuminen mediaan. Perustuen aiempaan historiaan ja kokemukseen että myös media kertoo puolitotuuksia ja levittää valheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perustuen aiempaan historiaan ja kokemukseen venäjä tekee juuri sitä mitä on aina tehnyt,

   Poista
  2. Meinaatko etteivät venäläiset tee niitä asioita mitä heidän nyt kerrotaan tekevän?

   Poista
 15. Jotenkin tuntuu että anna pikkusormi niin se vie koko käden

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!