maanantai 2. toukokuuta 2022

Hellettä ja koleaa

MTV3:n mukaan Intiassa ja Pakistanissa on poikkeuksellisen kuumaa. Tai ainakin helteitä on ollut poikkeuksellisen aikaisin ja paikallisia ihmisiä kauhistuttaa kuinka kuuma kesästä lopulta tulee. 

Jutun mukaan alueella esiintyy nyt nähtyjä lämpötiloja huhtikuisin noin kaksi kertaa vuosisadassa, mutta nyt niitä on ollut joka neljäs vuosi. Helleaallot ovat myös kestäneet aiempaa pidempään. Tämän kaiken taustalla on uutisen mukaan paikallisia ilmakehän ilmiöitä, mutta juurisyy löytyy ilmastonmuutoksesta.

Meillä Suomessa erityisesti huhtikuun loppu oli toisin kuin Etelä-Aasiassa suorastaan poikkeuksellisen kylmä. Esimerkiksi Helsingin lämpötilat olivat puolisen astetta tavanomaista alempia, mutta kuun viimeisinä päivinä jäätiin peräti viitisen astetta normaalista. 

Ilmastonmuutoksen seurauksena äärimmäisen nopeasti lämpenevällä arktiksella merijää oli puolestaan huhtikuun viimeisenä päivänä tehdyn mittauksen mukaan vuodenaikaan nähden mittaushistorian 13. laajin. Napajään huhtikuun viimeisen päivän laajuus oli edellisen kerran nykyistä pienempi vuonna 2013 ja se suli ensimmäistä kertaa pienemmäksi huhtikuun aikana vuonna 1989 eli mittaushistorian 11. vuonna.

Nähtäväksi siis jää, kuinka jatkossa käy. Saadaanko Intian ja Pakistanin alueella kärsiä tänä vuonna kaikkien aikojen hellekesästä? 

Entä tuleeko tänne pohjoiseen samaan aikaan pitkästä aikaa todella kylmä kesä. Sääennusteiden mukaanhan ainakaan toukokuun ensimmäisen kolmanneksen aikana ei Suomessa ole tapahtumassa oleellista lämpenemistä. Ja kuinka käy pohjoisen napajään?
  

5 kommenttia:

 1. Säästä en osaa sanoa enkä ilmastonmuutoksestakaan kovasti. Niinpä keskityn seuraamaan lajien leviämistä tai taantumista; kyllä eläimet tietävät.

  VastaaPoista
 2. Eiköhän näiden ilmastovaikeuksien juurisyy ole pikipäiden rottamainen lisiminen ja että ne hakkaa metsät ja tuhoaa muutenkin ympäristönsä.. eikä suinkaan hiilidioksidipäästöt Suomes tai muuallakaan.

  eli nää Suomenkin ilmastotoimien rahavarat kannattaisi, ja pitäisikin käyttää keharimaiden väestön vähentämiseen, siis käytännnössä sterilisaatioon, eli jokainen pikipää joka kävelee sukusolut säteilyttävän ja tuhoavan koneen läpi saa esim 200 euron palkinnon, niin..Muuten hukka perii maan ja planeetan

  VastaaPoista
 3. Mutta tuohan ei suvakeille (kuten meittin Hallitukselle) ei käy, koska se olisi kaikin puolin rassistista. Heidän agendansa on valkoisen rodun hävittäminen pikku hiljaa kaikin käytettävissä olevin keinoin. MIksi? no hulluthan ei toimiinsa syytä tai järkee tarvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Debatoija on oikeassa. Esimerkiksi vassarien yksi ideologisista "asiantuntijoista", kansantaruja yliopistossa opiskellut Sami Eerola (siis hän on folkloristikko, ei edes politiikan opiskelija), sanoi tavoitteensa suoraan "valkoisen rodun tuhon ja kommunismin edistämistä blogi kerrallaan".

   Poista
  2. Missähän viipyy vihapuhesyyte tälle kajahtaneelle Eerolalle? Ei sillä, että minä henkilökohtaisesti sitä hänelle toivoisin, vaan minun puolestani hän saa olla mitä mieltä haluaa. Lähinnä mietiskelin vain kuinka helposti tuosta saisi syytteen jos valkoisen rodun tilalle asettaisi jonkun muun rodun, esim tuolta lähi-idän tai Afrikan suunnalta. Ja herra paratkoon jos joku perussuomalainen sanoisi noin! Silloin aina yhtä rakastettava valtamediamme räjähtäisi innosta.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!