tiistai 31. toukokuuta 2022

Helsinki painostaa henkilöstöään pride-karnevaaliin

Helsingin sanomien mukaan Suomen pääkaupunki on antanut henkilökunnalleen ns. pride-koulutusta sekä järjestänyt keskustelutilaisuuden monimuotoisista työyhteisöistä. Jälkimmäisen tarpeesta voi toki olla montaa mieltä, mutta onkohan aivan varmaa, että seksuaalivähemmistöyhteisöihin liittyvälle koulutukselle on kaupungin veronmaksajien tuki?

Pormestari Juhana Vartiaisen (kok) mukaan "kaupungin henkilöstöllä on merkittävä rooli tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisessä". Niinpä se on päättänyt kannustaa työntekijöitään osallistumaan tapahtumaan sekä toimia yhtenä Helsinki pride -viikon pääyhteistyökumppaneista. 

On toki selvää, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvilla tulee olla sivistysvaltiossa samat oikeudet kuin muillakin ihmisillä tai ettei heitä saa syrjiä taipumustensa takia. Siitä huolimatta minulle on varsin epäselvää, millä tavalla henkilöstön painostaminen osallistumaan poikkeavaa seksuaalista käyttäytymistä tukevaan karnevaaliin liittyy pääkaupungin veronmaksajien intresseihin. 

Kertomatta jäi myös se, minkälaisella taloudellisella panostuksella Helsinki on saavuttanut pääyhteistyökumppanin aseman pride-viikolle. Ja koska kyse on yhteistyöstä, niin mitä kaupungin veronmaksajat saavat vastineeksi. 

Lopuksi en malta olla kysymättä, että aikooko maamme pääkaupunki toimia yhteistyökumppanina ja kannustaa henkilöstöään osallistumaan myös mahdollisiin muunlaisiin seksuaaliseen käyttäytymiseen liittyviin tapahtumiin? Ja jos vastaus on ei - kuten epäilen - niin miten sellainen sopii nykyaikaiseen monimuotoiseen ja kaikkia kansalaisia samanarvoisesti kohtelevaan yhteiskuntaan.  

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Omituista
Juhannuskauheuksia
Helsinki pride tahtoo veronmaksajan lompakolle

17 kommenttia:

 1. Kuntaliiton ohjeistukset eivät tietenkään ole lainsäädäntöä, mutta niissä sanotaan ”Kuntien tehtävinä on edistää molempia sukupuolten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä estää välitöntä ja välillistä syrjintää. Käytännössä tämä tapahtuu osana monia eri tehtäväkokonaisuuksia: päätöksentekoa, toiminnan ja talouden ohjausta ja johtamista, palveluiden järjestämistä ja tuottamista, työnantajatehtäviä sekä paikallisen elinvoiman vahvistamista.

  Kyse ei ole lisätehtävästä, vaan toimintatavoista, joilla lisätään kuntalaislähtöisyyttä, palvelujen laatua sekä niiden paremmalla kohdentumisella tehokkuutta. ” Pride-hommeleissa taas on kyse paljon useamman kuin molempien sukupuolten kysymyksestä, joten näkisin, että Pride pikemminkin liudentaa kuin edistää molempien sukupuolten tasa-arvoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Pride", ylpeys, kulkee lankeemuksen edellä.

   Poista
  2. Se on tässä tapauksessa totta aivan kirjaimellisesti:

   ensin prideillään, sitten langetaan polovillensa joko ottamaan poskeen tai ottamaan anukseen.
   Lesbaatikot tekevät sitten niitä tyttöjen juttuja.

   Poista
 2. Eurooppalainen kulttuurihistoria tietää lukemattoman määrän homoseksuelleja, jotka ovat jättäneet henkiseen perintöömme pysyviä jälkiä. On valtiomiehiä, tiedemiehiä, kirjailijoita ja muita taiteilijoita. Vasta nyt, tämä sokean individualismin ja kipeän identitettikriisiytymisen aikana, näistä kysymyksistä on tullut yhteiskunnallisen keskustelun, leimaamisen ja puolenvalinnan kysymyksiä.

  Tai siis pikemminkin vastauksia -- koska kysyähän nykymaailmassa ei kukaan enää osaa, vain valmiit vastaukset ovat tarpeen. On oltava -sitä-ja-sitä, ja auta armias jos et triggeröidy samoista leimasanoista kuin akateemisten Pavlovin koirien etujoukko, sinut savustetaan piireistä ulos.

  Jonkinlaista sairasta yhdenmukaisuuden painettahan tuo kaikki "erilaisuuden" ansioton arvoonnnostaminen on. Se on sitä, että uhriajattelun voimaannuttavien mekanismien mukaan ollaan menevinään "heikompien" puolelle ja tunnetaan oma valinta moraaliseksi ja oikeaksi. Todellisuudessa motiivi taitaa enemmänkin olla sitä, että saa avoimesti haukkua esimerkiksi impivaaralaisia persuja tai muita natseja ynnä muuta yhtä pinnallista.

  Kognitiiviset dissonanssit eivät näy näiden peilissä. Samaan hengenvetoon kannatetaan kansainvaellusta ja vastustetaan ilmastonmuutosta. Samaan hengenvetoon suitsutetaan sateenkaariarvoja ja rakastutaan raakoihin islamisteihin.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se "ansioton arvonnosto" on korvausta takavuosikymmenien ansiottomasta arvonalennuksesta ja siten täysin paikallaan. Aika sitten tasaa arvot.
   Mihinkään totalitarismin kahleisiin ja irvokkaisiin kunnollisuusnäytelmiin harva haluaa palata, siksikin tuossa karnevaalissa oikein ohjelmallisesti riekutaan.
   - Karjalast kajahtaa -

   Poista
  2. Siis nimenomaan irvokkaasta kunnollisuusnäytelmästähän tuossa prideriekunnassa on kyse. Kaiken lisäksi siihen liittyvä moraali on laadultaan normatiivista -- ikään kuin julkinen tunnustautuminen ja tuen antaminen eivät toimisi nimenomaan tunnustuksellisuuden mekanismeina.

   On se riekkuminen varmaan asianomaisille voimaannuttava kokemus. Mutta omien rajojen jatkuva ylittäminen on vain narsistisen uhriajattelun kierre joka ei paranna eikä lopu koskaan. Sen yhteiskunnalliset vaikutukset ovat aivan päinvastaiset kuin mitä osallistujien omat tunnot ovat. Toiseuskulttuurien ylevöittäminen johtaa siihen että pienilläkin vähemmistöillä voi olla suhteeton määrä valtaa -- ja juuri sellaisestahan kaikenlaisen wokeltamisen vaikutuksesta nyt saamme tuta.

   Poista
 3. Seppo Oikkosen kommenttiin vielä lisäyksenä: mainittu kognitiivinen dissonanssi näyttää vaivaavan erityisesti naispuoleisia kansalaisia. Nämä sitten levittävät/tuputtavat sairaita ajatuksiaan muualle yhteiskuntaan - tässä tapauksessa Helsingin kaupungin työntekijöille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotinudisti Vartiainenhan se Helsingissä äkseeraa.

   Poista
 4. Hesari kirjoitti nyt leviävästä apinarokosta. Lehti myönsi, että homojen juhlilla oli merkittävä osa taudin vauhdikkaalle alkuvauhdille.

  Kommenteissa näkyi vallassa oleva ajattelu. Siellä joku julisti, ettei seksuaalisilla tavoilla ole mitään tekemistä tartuntojen leviämisen kanssa.

  Niin, emmehän toki saa suhtautua kriittisesti (joidenkin) homojen harjoittamaan chem-seksiin, jossa porukalla vedetään amfetamiinia ja sitten naidaan toinen toistensa kanssa innolla.
  Tautihan ei leviä tietenkään tällaisissa olosuhteissa, joten siitä on vaiettava.

  VastaaPoista
 5. Ennen jokaisen seksuaaliset taipumukset ja harrastukset olivat yksityisasia. Jos Petteri osasi työnsä, oli yhdentekevää, kenen kanssa hän mitäkin harrasti. Nyt kaikkien pitäisi julkisesti lausua, ettei Petterin poikkeavuus ole poikkeavuus. Mitä se vaikuttaa Petterin työpanokseen?

  VastaaPoista
 6. Pride-väkeä ei pahemmin kiinnosta se Petri Perushomo eikä Tanja Tavanlesbo, jotka yrittävät 364 päivää vuodessa antaa jatkuvaa näyttöä siitä, etteivät he ole mitään kieroutuneita rietastelijoita, vaan samanlaisia ihmisiä kuin heterotkin lukuunottamatta makuukammariasioita, ja nehän kuuluvat kaikilla yksityiselämään.

  Ja sitten tulee karnevaali, jonka järjestäjät avoimesti myöntävät tavoitteenaan esittää seksuaalivähemmistöt kieroutuneina rietastelijoina, ja haluavansa jynssätä tätä heteroenemmistön naamaan.

  Siis todellakin aivan näillä sanoilla.
  Ja sitten ihmetellään huuli pyöreänä heteroenemmistön nuivaa suhtautumista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pride-kulkueissahan on joskus aika perverssiä performanssia, (vai onko se presentaatiota ?), jota ei mielellään vaikkapa lasten soisi katselevan. Yhtäältä siis viestinä on, että homoseksuaalit ovat aivan samanlaisia normaaleja eläjiä kuin kaikki muutkin, mutta toisaalta pride-tapahtumat sitten sisältävät vastenmielistä julkisuuteen sopimatonta pervoilua. Ei herätä hirveästi empatiaa.

   Poista
 7. Proffa ei lie huomannut, että Pride-viikko on muuttunut kuukaudeksi. Tasaisen vauhdin taulukolla seuraava etappi on kvartaali-pride, sitten semi-annual ja lopuksi pride-vuosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiku Kesä-Pride, Syys-Pride, Talvi-Pride ja Kevät-Pride....

   Poista
 8. "Perversseintähän" tässä pride-houruilussa on se, että itse asiassa pride-pomoja ei todellakaan kiinnosta itse asia eli seksi vaan lähinnä erilaisten ei-seksiin liittyvien hihhuleiden päähänpistojen nostaminen ohjenuoraksi kaikkeen päätöksentekoon. Esimerkiksi vaikkapa valkoisen Gestapon univormuun pukeutuvan keski-ikäisen masterin, joka julkisesti kertoisi nauttivan parikymppisten afrosubitarten "koulutuksesta" olisi turha toivoa tukea omalle seksuaalisuudelleen pride-järjestöjen taholta.

  VastaaPoista
 9. Jos yrittää veikata Helsingin tulevaisuutta niin jossakin vaiheessa prideilyt on prideilty. Tämä siltäkin pohjalta että mikään mikä on ei pysy. Vaikka tahtoa ja rahaa riittäisikin niin pride käy vain lankeemuksen edellä. -jussi n

  VastaaPoista
 10. Mitähän ne tuumais jos joku menee töihin mustassa t-paidassa jossa valkoisella teksti: White Pride!

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!