keskiviikko 15. joulukuuta 2021

Boris Johnsonilla nolo tilanne ja kapina - entä Sanna Marinilla?

MTV3 uutisoi Iso-Britannian pääministeri Boris Johnsonin vaikeuksista saattaa koronapassi tietyissä yhteyksissä pakolliseksi. Siihen tarvittiin lopulta oppositiopuolueen tukea, koska liian moni pääministerin oman puolueen jäsen oli vastaan.

Tämä oli MTV3:n mukaan "nolo tilanne" ja konservatiivipuolueessa nähtiin sen mukaan suorastaan Johnsonin vastainen "kapina". Kovia sanoja, vain mitä, arvoisa lukijani.

Juttua lukiessani nousi mieleeni hakematta se, kun Suomen pääministeri Sanna Marinilla (sd) oli jokin aika sitten vaikeuksia saada koko hallitusta taakseen silloin, kun sen olisi pitänyt päättää metsiämme koskevan päätösoikeuden säilymisestä suomalaisilla. Toki eduskunnasta löytyi lopulta kielteinen kanta EU:n komission ehdotukseen, mutta vain oppositiopuolueiden tuella.

Kysymykseksi siis jäi, että oliko Suomessa nähty näytelmä pääministeri Marinille "nolo tilanne" tai suorastaan poliittisen vasemmiston "kapina" häntä vastaan? Tai jos ei ollut - kuten voisi päätellä siitä, ettei sitä sellaiseksi uutisoitu MTV3:lla tai muuallakaan - niin miksi Johnsonin kohtaama näytelmä sitten oli?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Merkillisiä uutisia Britanniasta
Huolestunut ministeri ja älyllinen epärehellisyys
Rokote- ja koronaskeptikon valta

6 kommenttia:

 1. Britanniassa on nolo tilanne, mutta se varsinainen nolojen tilanteiden mies ei ole poliitikko. Tai, no, on, siinä mielessä että on ottanut hyvin painavasti kantaa monia yhteiskuntia nyt vaivaavaan vitsaukseen, poliittisen korrektiuden tautiin.

  Meillä taas hallituksessa on nolojen tilanteiden naisia. Niillä olisi Boris Johnsonilta tai Rowan Atkinsonilta paljon opittavaa. Niille ei mailmassa ole sellaista Suomea uhkaavaa asiaa, josta ne osaisivat yhteen ääneen määrätietoisesti sanoutua irti. Metsäpolitiikkakin oli lähinnä onnenkantamoinen. Ehkä se on ollut ainoa merkki siitä, että olemme onnellinen kansa.

  VastaaPoista
 2. Meillä on tällä hetkellä todella nolo ja uskottavuutensa menettänyt viisikko johdossa. Maailmanlaajuista mainetta on hankittu. Marin bilettää koronaohjeista välittämättä aamuun, kun kukaan ei ole häntä valistanut. Pääministerille olisi pitänyt kertoa ! Aina syyllinen ja bussin alle heitettävä löytyy jostain muualta, kuten todella törkeässä huoltovarmuuskeskuksen tapauksessa. Karanteenissa tai flunssassa ollaan silloin, kun pitäisi olla eduskunnassa tai televisiossa vastaamassa hallituksen politiikasta. Marin on kertonut haluavansa ravistella pääministeri-instituutiota, ja on kyllä siinä onnistunut. Ihme jos ei todellinen naisviha oikeasti lisäänny tämän toheloinnin seurauksena.

  VastaaPoista
 3. Samaan aikaan Ruotsissa:

  Stefan Sauk: Politikerklassen

  https://www.youtube.com/results?search_query=stefan+sauk

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista on miettiä kukakohan sen aina päättää mikä on se narratiivi, jonka mukaan on milloinkin mentävä - vaikka sitten totuuden hinnalla.
  Laajalle levinnyt intersektionaalinen oppihan on nykyään yksi asiat mielestään oikeelliseksi määrittävä tekijä, mutta ei ainoa.

  VastaaPoista
 5. Suomessa näyttää korkeimman körinäylipapittaren valtikka vaihtaneen omistajatarta:

  https://www.is.fi/politiikka/art-2000008475743.html

  Kun tanhupalloministeri Kiukku on noin potrasti syrjäyttänyt makean myrkyn Manna Sariinin, ehkäpä hän sitten voisikin päästää tämän bilettämään vapaasti ja ottaa Suomen körinädiktaattorittaren kaavun pehmoisille harteilleen.

  VastaaPoista
 6. Sanna ja Klaus:
  https://www.riemurasia.net/kuva/Sanna-ja-Klaus-/227363

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!