torstai 2. joulukuuta 2021

Mitä Putinin edustajan valehtelemisesta pitäisi oppia?

Vladimir Putinin edustaja puhui Etelä-Afrikassa muunneltua totuutta siitä, kuinka Suomi olisi ennen talvisotaa ollut Hitlerin Saksan eli ns. kolmannen valtakunnan liittolainen ja tehnyt sen kanssa yhteistyötä. Ja siksi myös osasyyllinen sodan syttymiseen. 

Kaikki suomalaiset toki tietävät tämän lööperiksi: Saksa ja Neuvostoliittohan olivat juuri talvisodan alla sopineet keskenään Puolan, Baltian ja Suomen jakamisesta keskenään. Ja tämän tietää aivan yhtä hyvin myös Vladimir Putin sekä hänen edustajansa Etelä-Afrikassa. Kuin myös sen, että Venäjän ensimmäinen presidentti Boris Jeltsin on pyytänyt anteeksi Venäjän hyökkäystä talvisodassa. 

Siksi Ilta-Sanomien vaatimus Vladimir Putinin Venäjän muistuttamisesta talvisodan aloittajasta on sinänsä turha. Siitä kannattaa ehkä muistuttaa muuta maailmaa ja tavallisia venäläisiä, joilla tuskin on asiasta minkäänlaista käsitystä. Mutta Venäjän hallinnon kohdalla se on siis tarpeetonta.

Sen sijaan olisi syytä muistuttaa meitä suomalaisia ja meidän poliitikkojamme siitä, että naapurissamme asuu häikäilemätön diktaattori, jonka hallinolla ei ole vaikeuksia vääristellä historiaa, mikäli sillä on mielestään siihen jokin syy. Juuri nyt tuo syy saattaisi olla kiristyvä Ukrainan tilanne, jossa Venäjä pyrkii estämään länsivaltoja asettumasta valtapyrkimystensä tielle.

Ja juuri siksi Ukrainan tilanteen ratkaisu tulee olemaan merkittävä asia Venäjän naapurimaille. Oleellinen kysymys siinä on, että löytyykö kansainväliseltä yhteisöltä halua suojella Venäjän naapureiden oikeutta itsenäiseen politiikkaan, vai jättääkö se ne suurista puheistaan huolimatta selviytymään yksinään itäistä valloittajaa vastaan. Myös silloin, kun nämä ovat Ukrainan tavoin ilmaisseet halunsa liittyä läntisten demokratioiden joukkoon.  

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tsaarintekele on lukenut Stalininsa
Oi äiti Venäjä, miksi pakotat meidät Natoon?
Putin itkee.... ja Medvedev myös

36 kommenttia:

 1. Ymmärtääkseni siellä _oli_ yhteistyötä. Saksan sukellusveneet olivat Vesikon saksalaisten piirustusten mukaan tehtyjä. Myös tiedustelu ja ilmakuvaus oli hyvin saksalaisvaikutteista.

  http://www.virtualpilots.fi/hist/WW2History-tiedustelua.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteistyötä oli, mutta käsittääkseni se oli alkanut jo Weimarin Saksan kaudella. Suomi 1930-luvulla, natsien noustua valtaan, suuntautui asehankinnoissaan enemmän muihin maihin mm. Englantiin ja Hollantiin.

   Poista
  2. Väite yhteistyöstä ei sinällään ole väärä. Jo pikkupoikana minä ihmettelin NL:n ilmahyökkäyksiä Suomeen heinäkuussa -41. Eihän luulisi olleen mitään järkeä ryhtyä rähinöimään vielä yhdellä täysin toisarvoisella suunnalla, kun toisaalla taistellaan jo elämästä ja kuolemasta.

   Poista
  3. Suomi teki yhteistyötä monien länsimaiden kanssa ennen sotia. Putin vie meidät ihan perinteellisesti Siperiaan. Suomessa on toki ihmeen paljon halukkuutta siihen.

   Poista
  4. Saksa teki yhteistyötä myös Venäjän kanssa. Sen lentäjät harjoittelivat Nl:n lentotukikohdissa ja panssariupseerit myöskin Nl:n joukko-osastoissa kiertäen näin Versain rauhansopimusta. Joten mikä ongelma siinä nyt sitten on jos Suomi teki yhteistyötä Nl:n "ystävän" kanssa?

   Poista
  5. NL:n ja Weimarin Saksan sotilasyhteistyö katkesi Hitlerin valtaantuloon, jonka jälkeen Saksa alkoi avoimesti varustautua. NL oli perusteltuja syitä epäillä, että Suomi voisi tarjota sillanpään sotatoimille Pietaria vastaan.

   Poista
 2. Mielenkiinnolla seuraan mitä USA:n ja Venäjän ulkoministerit Tukholmassa sopivat. Tuleeko uusi "Molotov-Ribbendorf" sopimus. Voi nimittäin olla, että kun Ukraina on hoideltu niin Putin kääntää katseensa kohti Suomea.
  Ei pidä ali-arvioida Putinin pyrkimystä laajentaa Venäjää ja jäädä historiaan.
  Suomen kohdalla juoni ei tule olemaan sama kuin Ukrainan. Meiltä puuttuu (onneksi) suuri Venäläisvähemmistö rajan pinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elikkä Putin tulee ja vie itsenäisyytemme? Vie meiltä oman rahamme, siirtää päätösvallan kaukaiseen kaupunkiin, verottaa meidät kuoliaaksi ja floodaa maan täyteen vieraita elättejä? Pystyttää mahtavan sensuuri- ja propagandakoneiston ja vainoaa väsymättä arvostelijoitaan? Niinkö? Synnyttää perässä- ja myötäjuoksijoiden ruskeakielisen lauman toitottamaan erinomaisuuttaan ainoana sallittuna totuutena? Niinkö?

   Poista
  2. Catilinan kuvaus sopii hämmästyttävän hyvin siihen, mitä EU on meille ja Suomelle tehnyt. Kaiken tuonhan EU sai Suomelle aikaan.

   Poista
  3. On niissä Ryssän ja Bryssän sortovallan alaisuuksissa sellainen pikantti ero, ettei Bryssä ole vielä aloittanut väärinajattelijoiden murhaamista ja leirittämistä.

   Eli vielä on kovasti kirittävää Bryssällä, ennen kuin se saavuttaa sen tason mistä Ryssä antaisi meidän nauttia.

   Poista
  4. Ehkä bryssän ei tarvitse aloittaa kiritystä vanhaan malliin. Nykytekniikka antaa uusia mahdollisuuksia: ehkä tärkein on digitaalinen henkilöllisyys yhdistettynä ihon alle sijoitettavaan mikrosiruun. Siinä se, pari näppäinkomentoa ja hetkessä olet uuskulakki ilman oikeutta ostaa tai myydä.

   Poista
  5. Ryssän alaisuudessa elämä Suomessa olisi monin verroin enemmän perseestä kuin mitä se on nyt suurin piirtein kaikissa hyvinvoinnin muodoissa. Järjetöntä edes olettaa mitään muuta.

   Poista
  6. Jaa onkos nämä nykyset sitä samaa Yhdysvaltain tiedustelutietoa, kuin 2000-luvun alussa kun lähettiin saddamin joukkotuhoasieta tuhoamaan ?

   Poista
 3. Uskon, että jo talvisodan aikana naapurimme huopatossukansalaisista löytyi niitä, jotka eivät uskoneet virallista kertomusta suomalaisten fasistien rankaisemisesta Mainilan laukausten takia. Muistan lukeneeni joskus venäläisen veteraanin muistelmaa siitä, kuinka he rajan yli tunkeuduttuaan löysivät suomalaisten hylkäämistä asunnoista jopa lämpimän puuron kattilasta. He ymmärsivät, että jos suomalaiset olisivat aloittaneet sodan, siviilit olisi evakuoitu jo aiemmin.
  Tietysti löytyi myös niitä neuvostokansalaisia, jotka lukivat Pravdaa kuin totuutta. Heitä ei häirinnyt ajatus, miksi 3,5-miljoonainen kansa hyökkäisi käsiaseiden, polttopullojen ja halkojen avulla suurvallan panssareita vastaan.

  Valitettavasti löytyy kaikkialta ja aina suuri joukko ihmisiä, jotka uskovat nielemättä, mitä vallanpitäjien kontrolloimat viestimet kertovat, eivätkä ota kuuleviin korviinsa järkeviä kriittisiä näkemyksiä.

  Toisaalta itse ajattelen nykyään niin, että jos Putin päättää vallata Suomen, joudumme vain Brysselin alaisuudesta Moskovan alaisuuteen. Jo nyt meiltä riistetään miljardeja. Kuinka paljon asemamme sitten huonontuisi? Tietysti itsenäisyys olisi paras vaihtoehto, mutta vaalitulosten perusteella orjakansamme ei ole siihen valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh huh, mitä ajatuksia tuossa viimeisessä kappaleessa. Oletko mahdollisesti Putinin trolli? Ettäkö sama se, vaikka joutuisimme Putinin mielivaltaiseen diktatuuriin, jossa on ihan eri säännöt kuin länsimaissa. Oletko ollenkaan ajatellut, miksi niitä hävittäjiä ollaan juuri hankkimassa.

   Poista
  2. No kyllä minusta me olemme jo aika mielivaltaisessa diktatuurissa. Hävittäjiä ja panssarilaivoja ollaan taas hankkimassa, koska Davosin oligarkit tarvitsevat nyt jälleen sotansa ja aikovat sen myös saada.

   Poista
  3. Heh! Täällä on syytetty erinäisistä foliohattujutuista, mutta Putinin trolliksi ei vielä. Haluatko yhden foliohatuistani? Mitä edes tarkoittaa Putinin trolli?

   Poista
  4. Taitaa buumereilla olla jo aika pahasti hiekkaa laakereissa, jos eivät tajua, millainen meno Venäjällä on. Voiko siellä oppositio toimia vapaasti, onko vaaleilla mitään merkitystä, miten käy hallinnon pahimmille vastustajille, miten on tiedotusvälineiden sananvapauden laita, onko Putin elinikäinen presidentti, jne. Aika uskomatonta hölmöyttä.

   Poista
  5. Räkänokat täällä kuvittelevat, että suomalainen media on puolueetonta ja meidän vaaleilla olisi jotain merkitystä. EU sanelee ja meidän "kansanedustajat" tottelee vaikka mitä.

   Poista
  6. Pikkuputte pelkää, että ostamme F-35:t ja sekin näkyy myötäijöiden kaakatuksissa.
   Nyt vaan kipinkapin NATO:n jäseneksi, loppuu putlerin uhoaminen.
   Luuleeko joku, että putler jättää meidät muutoin rauhaan? Ei muuten jätä.

   Poista
  7. No, hyvä että Joppos tietää.

   Poista
  8. On harmillista, että varsinkin itseään ns. isänmaallisina pitävien joukossa on levinnyt tapa nimetä itselle uuden tai vieraan ajatuksen esittäjä helposti "Venäjän trolliksi". Varsinaisen ajatuksen analysointiin ei uhrata aikaa. Koska olihan sen esittäjä varmastikin trolli.

   Anonyymin viimeinen kappale kannattaa lukea ajatuksella. On varmasti totta, että Venäjän yhteiskunta ei ole mallikelpoinen mitä tulee sen sananvapauteen, kokoontumis- ja yhdistymisvapauteen ja oikeusvaltion toteutumiseen. Silti, verrattuna Neuvostoliittoon, Venäjä on edistynyt, joskin tuskaisen vähän. Putinin viimeiset 10 vuotta jopa ottaen askeleita takaisin.

   EU sen sijaan on koko 2000-luvun taantunut kohti tyranniaa, alkaen muistuttaa eräiltä osin Eurostoliittoa, jopa esikuvaansa Neuvostoliittoa. EU:n suunta on siis huonompaan. Jossain vaiheessa, jos kehityksen suunnat pysyvät ennallaan, EU ja Venäjä kohtaavat.

   Ja silloin suomalaisia orjuuttavan vallan lipun värillä ei lopulta ole suurta väliä. Olemme palanneet 1700-luvun tilanteeseen: Ruotsi ja tsaarien Venäjä hallitsi maatamme vuorotellen, mutta suomalaiset olivat pelkän julman ja kyynisen hyväksikäytön kohteita.

   Poista
  9. Venäjän yhteiskunta ei toden totta ole ihan mallikelpoinen vielä. Olisi esim kiva, jos poliittisia vastustajia ei brutaalisti myrkytettäisi, ammuttaisi kadulle tai laitettaisi vankilaan, jos vielä hengissä ovat. Professorin esittämä harkittu valehtelu ja historian vääristely kuvastaa myös systeemin läpikotaista mädännäisyyttä. Vanhojen kommunistien johtama systeemi käyttää kommunistisia menetelmiä. Että kyllä sillä lipun värillä on aika paljon väliä. Otetaanpa nyt se pää pois sieltä /C:stä.

   Poista
  10. Anolle 3.12. klo 9:07. Voitko tarkentaa, miten ja missä Professori tekstissään harkitusti valehtelee ja vääristelee historiaa? Antaisit esimerkkejä katsottavaksi, niin voi punnita tilannetta...

   Poista
  11. Sanoilla on monia merkityksiä. Käytin esittää-sanaa merkityksessä "kuvailla".

   Poista
 4. Valitettavasti Suomen Sotilas -lehdessä, www.suomensotilas.fi/fi/artikkelit/putinin-venäjän-uusi-doktriini, aikaisemmin julkaistu Viron puolustusvoimien entisen komentajan kenraali Ants Laaneotsin erinomaisen valaiseva artikkeli ei ainakaan äsken auennut.

  Siihen on viitattu maanpuolustus.net-sivustolla:

  https://maanpuolustus.net/threads/valmistautuuko-ven%C3%A4j%C3%A4-suursotaan.3842/page-6 seuraavasti:

  "Artikkeli lehdessä Suomen Sotilas:
  "Putinin Venäjän uusi doktriini"​
  Teksti: Ants Laaneots
  ...
  "Kokoelman ensimmäinen kirja "Projekti Venäjä" ilmestyi vuonna 2005 ja herätti Venäjällä heti suurta huomiota ... kirjaa levitetään kaikkiin valtion laitoksiin ja sen lukemista suositellaan kaikille valtion palveluksessa oleville. Venäjällä suositus valtion palveluksessa oleville tarkoittaa käskyä."​

  Alla olevat artikkelin lainaukset kyseisistä 'Projekti Venäjä' -kirjoista ovat vasta mietoa alkua sisällön jatkolle, jonka maalaama kuva planeettamme tulevaisuudesta Moskovan eliitin ideologisesti ja uskonnollisesti johtamana imperiumina nostaa epämukavasti mieleen lyhytviiksisen kansallissosialistisen diktaattorin mukana jo kuopatuksi luullut haaveet Kolmannesta valtakunnasta...

  "Demokratia on samanlainen kuin syöpäkasvain. Sen olemassa olemiseksi on se pakotettu tuhoamaan yhteiskunnan elintoimintoja takaavat perinteiset arvot." ​

  "Demokratia on vaarallisempi kuin uskonlahkot. Se muodostaa vale-eliitin, joka antaa väärän käyttäytymismallin yhteiskunnalle."..."Me nousemme kaikenlaista demokratiaa vastaan."... "Meidän tavoitteemme on Ortodoksinen Tsaarivaltio."...

  "Meidän valtiomme on syntyvä nuori jättiläinen, joka ryhtyy määräämään ihmiskunnan kohtaloa.

  Artikkeli kertoo mm. propagandasta joukkotuhoaseena:
  ...
  Suoraselkäinen ja kokenut kirjoittaja

  "Kenraali Ants Laaneots (synt. 6.1.1948) on Viron puolustusvoimien entinen komentaja. Laaneots on palvellut Neuvostoliiton Puna-Armeijassa upseerina vuosina 1966-1991. Viron saavutettua jälleen itsenäisyytensä 1991, Laaneots oli perustamassa Viron puolustusvoimia uudelleen."​

  Kaverini kertoo lisää kirjoittajasta: "Ants Lääneots tuntee vihollisen erittäin hyvin sisältä päin, koska on entinen puna-armeijan eversti. Lääneots on noin vuoden ikäisenä karkoitettu äitinsä mukana Siperiaan jossa äiti menehtyi Antsin ollessa muutaman vuoden ikäinen."

  "Ants hakeutui sotilasuralle odottaen milloin Eestillä olisi jälleen tarvis omia sotilaita. Venäläiset rankaisivat häntä Eestin armeijaan liittymisestä ottamalla pois häneltä puna-armeijan everstin arvon. Mies on suoraselkäinen ja suorasanainen sotilas jonka sydän sykkii sinimustavalkeaa verta."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus Ylekin puhuu täyttä asiaa ja ilmeisesti totta:

   "Viron puolustusvoimien komentaja väittää Venäjän rakentavan kuumeisesti uutta imperiumia. Kenraaliluutnantti Ants Laaneotsin mielestä Venäjä pystyttää maailmanvaltaa stalinistiseen tapaan.
   6.9.2008

   Päivitetty 1.11.2008 04:26

   Laaneots on verrannut virolaisella ETV-televisiokanavalla Venäjän nykyisiä toimia 1930-luvun lopun Hitlerin Saksaan.

   Viron puolustusvoimien komentaja arvelee Venäjän yrittävän saada valvontaansa Etelä-Kaukasian öljy- ja kaasuputket, joiden kautta Keski-Aasian ja Kaspianmeren energia kulkee Eurooppaan. Laaneotsin mielestä Venäjän perimmäisenä tavoitteena on energia-aseen avulla hallita sekä EU:ta että Natoa."
   https://yle.fi/uutiset/3-5851281

   TSAARI Putin - ja hänen takapirunsa oligarkki-rosvot!

   Poista
 5. Ryssä on aina ryssä, eikä näköjään koskaan muuksi muutu. Ihmettäkös se Putin oikein itkee Suomen omista päätöksistä?
  Ei sinne ryssiin ole kukaan koskaan hyökkäämässä; siellä kun ei ole muuta kuin köyhyyttä, puutteen alaisia huonosti voivia ihmisiä, kylmää, mutaa ja paskaa - ja ydinaseita epäluotettavien ihmisten hallinnassa... kaikki tuo pitämässä muuta maailmaa loitolla.

  VastaaPoista
 6. Tuhkaa mietityttää se että USAn ja Venäjän ulkoministerit tapaavat, kukaan EUsta ei mennyt paikalle.

  Pitäisiköhän Suomessa alkaa järjestää ylimääräisiä kertausharjoituksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläkää nyt sotahullut intoilko. Natohan se tappelee ympäri maailmaa. Pysytään me ulkopuolella isojen leikeistä.

   Poista
  2. Missähän se NATO mahtaa tapella tällä hetkellä?
   Venäjä toki tappelee mm Ukrainassa, Libyassa ja onpa näpit kovasti mukana myös Kaukasuksen jokaisessa rähinässä.
   Venäjä onkin rauhanvaltio.
   Ammattisotilaat kannattavat NATO:n liittymistä ja syy on selvä.
   Emme halua sotaa ja ilman liittolaisia naapurin tsaari voi milloin tahansa saada päähänsä höökiä tänne.
   Ei se suju paraatimarssilla kuten ei sujunut vuonna -39 mutta jossain vaiheessa materiaalia voittaa tahdon ja jäämme alakynteen.
   NATO:n jäsenenä ollessa putte ei ala edes koittamaan. Aika simppeliä.
   Jos Baltian maat eivät olis samantien neukkulan romahdettua liittynyt NATO:n jäseniksi niin siellä hoilattaisiin taas suurta ja mahtavaa.

   Poista
 7. Mutta joo nämä Usarissakin kirjottelevat hörhöt kuten juhani "puusilmä" putkinen ja jokunen muu hörhö, tuntuu että niillä on ainoo elämäntarkoitus että odottavat Venäjän hyökkäystä, jos ei niin käykään niin heiltä putooa elämäntarkoitus ..

  VastaaPoista
 8. Mitä Putinin edustajan valehtelemisesta pitäisi oppia?

  Hyvä kysymys. Ja seuraavat kysymykset sitten ovat: Miksi moinen tarina on ylipäätään julkistettu ja missä se on alun perin sepitetty.

  Se ilmeinen vastaus ensimmäiseen kysymykseen on tietysti se, että se on verhottu uhkaus. ”Jos liitytte Natoon niin ryhdymme tulkitsemaan historiaa omalla tavallamme ja …”

  Toinen kysymys heräsi, kun muistiin palasivat ne Pirkkalan monisteet sekä taistolainen historiankirjoitus. Samat kirjoittajat täällä toimivat edelleen ja innolla julistautuvat kommunisteiksi. Ja heillä, kuten muistamme, on vankka perinne omien kirjoitustensa uittamisesta Pravdaan, Tassin uutisiin ja muihin vastaaviin kanaviin. Enpä ihmettelisi sitäkään, jos kohta ilmestyisi näitä meidän uuskommunistejamme ensin julistamaan näitä ”ulkolaisista lähteistä saatuja uusia totuuksia” ja sitten vaatimaan niiden sisällyttämistä meidän oppimateriaaleihimme.

  Ps. Sivuhuomautus: meidän oikeuslaitoksemme vinoutumisesta kertoo, että natsiksi julistautuva kyllä saa sekä syytteen että rangaistuksen mutta kommunistiksi julistautuva saa levitellä juttujaan aivan rauhassa. Kuitenkin kommunismin rikokset ylittävät monin verroin natsismin vastaavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina yllättyy ikävästi, kun näitä Johan Bäckmanin hengenheimolaisia ilmaantuu pohtimaan, miten hyvä siellä Venäjän vallan alla sittenkin olisi olla. Vanhoja tovereita varmaankin.

   Poista
 9. Yle 3.12.2021

  "Erkka Mikkonen: Venäjä täyttyy voimaväestä – Murmanskin-matkalla vartijat kysyivät yhä uudestaan: “Onko teillä luvat kunnossa?”

  Turvallisuuspalvelutaustainen Putin kasvattaa maansa joukkoja ulkoiseen ja sisäiseen uhkaan vedoten.
  Jo joka 57. venäläinen tekee töitä valtion turvallisuusorganisaatioille, kirjoittaa Mikkonen blogissaan.

  https://yle.fi/uutiset/3-12208815

  VastaaPoista
 10. Tuskinpa sitä paljon puhuttua Ribbentropin-Molotovin sopimusta tai sen lisäpöytäkirjaa voi pitää talvisodan suoranaisena syynä. Ilman sitäkin Neuvostoliitto ja varsinkin sen sotilasjohto olisi pitänyt rajan sijaintia niin lähellä Leningradia pahana epäkohtana, joka pitäisi korjata, kunhan vain sopiva tilaisuus löytyy. Itse asiassahan Jartsev oli käynyt suomalaisten poliitikkojen kanssa salaisia (ja tuloksettomia) neuvotteluja rajan siirrosta jo keväällä 1938, kauan ennen mainittua sopimusta. Tuo mainittu sopimus vain poisti Stalinilta yhden esteen, joka siihen saakka oli pidättänyt häntä ryhtymästä toimiin: huolen Saksan reaktiosta.
  Se vain poisto S

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!