maanantai 27. joulukuuta 2021

Tanskalainen maahanmuuttajatilasto avaa kansanryhmien eroja

Tanskassa on julkaistu raportti maahanmuuttajaryhmien taloudellisen merkityksen välisistä eroista vuonna 2018. Sieltä löytyy muun muassa seuraava kuvio. 


Kuviossa on esitetty eri alkuperää olevien ihmisten nettovaikutus julkiseen talouteen iän mukaan. Kuten arvoisa lukijani huomaa, eivät MENAPT-maista (Keski-Aasia, Pohjois-Afrikka, Pakistan, Turkki) tulleet ihmisryhmät muodostu elämänsä missään vaiheessa yhteiskunnan nettomaksajiksi toisin kuin etenkin tanskalaiset ja muut länsimaalaiset.

Tämä ei tietenkään ollut tämän blogin lukijoille kovin suuri yllätys, enkä siksi esitä näiden lisäksi kuin kaksi muuta kuvaa (yllä olevan linkin takaa löytyy paljon lisää, mikäli kiinnostaa). Toinen niistä liittyy siihen, että monet maahanmuuttofanaatikot väittävät maahanmuuttajien heikon menestyksen johtuvan ikärakenteesta tai maassaoloajasta. Tämä asia on eritelty seuraavassa taulukossa. Siinä on merkitty mustalla todellinen ja punaisella ikävakioitu maahanmuuttajaryhmien kustannus tanskalaiselle yhteiskunnalle. Kuten jokainen voi nähdä, eivät MENAPT-maista tulevat maahanmuuttajat muutu yhteiskunnalle kannattaviksi sen enempää ikävakioinnin kuin seuraavan sukupolvenkaan (efterkommare) suhteen.   

Seuraavassa erittäin mielenkiintoisessa kuvassa on tarkasteltu eri kansallisuuksien taloudellista merkitystä (ilman ikävakiointia).
 

Kuten arvoisa lukijani voi havaita, aiheuttavat somalit, syyrialaiset, libanonilaiset, irakilaiset ja afgaanit tanskalaisten taloudelle suurimpia rasitteita. Sen sijaan britit, ranskalaiset, hollantilaiset, jenkit ja italialaiset ovat parhaiten mukana yhteiskunnan rakentamisessa, mutta myös esimerkiksi intialaisten ja kiinalaisten maahanmuuttajien saldo on selvästi positiivinen. 

En epäile hetkeäkään, etteikö tilanne olisi varsin samankaltainen myös Suomessa. Mutta ihmettelen suuresti, miksi näitä tosiasioita ei huomioida maahanmuuttopoliittisessa keskustelussa edes silloin kun jopa humanitaarisen maahanmuuton perusteena käytettään suomalaisen yhteiskunnan väestörakennetta eli tulossa olevaa työvoimapulaa ja siitä juontuvaa julkisen talouden kestävyysvajetta.

Jos huomioitaisiin, tulisi yhteiskunnan suojautua mahdollisimman hyvin MENAPT-maalaisten maahanmuutolta, koska sieltä tulevien ihmisten nettovaikutus on kestävyysvajeen kannalta negatiivinen sekä tulijoiden että heidän jälkeläistensä suhteen. Erityisesti tämä koskee Suomen suurimpia humanitaarisen maahanmuuton ryhmiä eli somaleita ja irakilaisia, mutta myös lähiaikoina vahvasti tyrkylle tulevia afgaaneja.

10 kommenttia:

 1. Kylläpä on hirmuista rasistia.

  VastaaPoista
 2. "Mutta ihmettelen suuresti, miksi näitä tosiasioita ei huomioida maahanmuuttopoliittisessa keskustelussa..."

  Kokoomusta kiinnostaa lähinnä halpatyövoima ja vihervasemmistossa tulijat lasketaan mukaan omaan äänestäjäkuntaan.

  Mikäli vasemmistossa on kykyä pitemmän tähtäimen strategiaan, saatetaan siellä myös tavoitella yhteiskunnan taloudellisen pohjan tahallista tuhomista, sillä se voisi tarjota vasemmistolle tilaisuuden vallankumoukseen.

  VastaaPoista
 3. """... miksi näitä tosiasioita ei huomioida maahanmuuttopoliittisessa keskustelussa ...""

  Jaaa-aa. Ehkä siksi, että poliitikot keskittyvät asioihin joista voi puhua sillä tavalla, että kannatus kasvaa.

  Ehkä siksi, että journalistit haluavat kirjoittaa asioista jotka kiinnostavat ihmisiä. Mikä olisi kiinnostavampaa kuin pääministerin bileet?

  Ehkä siksi, että syyttäjjäviranomaisen silmät välähtävät kuin haukalla aina kun tällainen "kansanryhmiä" kriittisesti esittelevä kirjoitus jossain julkaistaan. Näistä asioista ei Suomen sotalain mukaan saa puhua ihan mitä tahansa. "Vihapuhe" on hirvittävin synti maan päällä.

  Ja onhan niitä muitakin syitä. Sanotaan nyt vaikkapa se, ettei yliopistoissamme enää opeteta sosiologiaa vaan intersektionaalista feminismiä ja wokeltamista.

  Elämäni biisi soi, vaikka artistit nyt tuskin mitään varsinaisia ajattelijota ovatkaan. Pystyyn kuolleet poliitikot kuuntelevat korva ja sydän tykyttäen, ja liikutukset koetaan syvällisyytenä.

  Mikäpä tässä. Osallistu. Viihy. Elä turhauvu.

  VastaaPoista
 4. Suomen Perusta (Perussuomalaisten tutkimuslaitos) on tehnyt vastaavia tutkimuksia ja saanut samansuuntaiset tulokset, mutta eipä niitä juurikaan ole YLE ym. media huomioinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä Professori voisi yhden kirjoituksen verran niitä tutkimuksia julkaista ja analysoida?

   Poista
 5. Aina voidaan valita omaa agendaa parhaiten tukeva tai puolustava tutkimus. Ongelmana ei edes ole sopivan tuloksen löytäminen.
  On kolme puoluetta jotka lupaavat "eskatologian" koittavan kunhan teemme vähän uhrauksia yhteisen hyvän eteen. Utopiat ruokkivat ja kiihottavat merkityksetöntä ja siten hyödyttömäksi käynyttä ihmistä, joita löytyy Vihreistä ja Vasemistoliitosta erityisen paljon, unohtamatta Sdp:n äärivasemistolaista siipeä. Koko heidän minuus rakennetaan uudelleen tämän utopian ja eskatologian ympärille. Tunnetusti utopisteihin ei tehoa mikään järkipuhe saati tutkimus joka on vastoin uuden minuuden ja aatteen aineksia. Uusi minuus antaa tarkoituksen ja merkityksen elämälle ja samalla se sallii unohtamaan edellisen epäonnistuneen yksilön menneisyyden. Elokapina saa rivikannattajansa tästä samaisesta mitättömyyksien joukosta joka tuntee olevansa nyt tiennäyttäjiä, kaadereita.
  Oma lukunsa ovat tietenkin Carpe diem-puolueet RKP ja Kepu, jotka ovat pahimman sortin opportunisteja ja aina valmiita tarttumaan tilaisuuteen ajaa vain pienen ryhmänsä, eliitin etua.

  VastaaPoista
 6. Suomessa on muka huutavan suuri puute osaavasta työvoimasta. Työministeri kaavaili vähän aikaa sitten, että ulkomailta tulleelle työvoimalle tarjottaisiin (lähes) ilmaiset asunnot, lasten päivähoito maksutta jne. Suomesta löytyy kyllä vastaavaa porukkaa, mutta miksi heille ei tarjota tällaisia etuja, jos he muuttaisivat vaikka sieltä Kainuun korvesta etelään? Olisikohan Alexsander Stuppin sanoin, että monikulttuurisuus on rikkaus, ei minulla muuta.

  VastaaPoista
 7. Näitä asioita ei käsitellä maahanmuuttopoliittisessa keskustelussa, koska kaikki muut paitsi Perussuomalaiset ottavat riemumielin vastaan aivan millaisen tahansa turvapaikkashoppailijan aivan mistä tahansa shitholesta. Kaikki ovat samaa ihanaa monikulttuurista massaa, jota pitää saada mahdollisimman paljon. Koska rikkaus, ihmisoikeudet ja moniosaajat, puhumattakaan huippuosaajista.
  Jos haluaa vastustaa tolkutonta maahanmuuttoa, kannattaa ehdottomasti äänestää Perussuomalaisia, koska kukaan muu ei suhtaudu asiaan järkiperäisesti. Muuten mennään punavihreiden hullujen komennossa monikulttuuriseen helvettiin, mallia Ruotsi.

  VastaaPoista
 8. Hieman aiheesta poiketen, kansalaisaloite: BENSIININ JA DIESELÖLJYN ARVONLISÄVERON ALENTAMINEN VUOSILLE 2023 JA 2024

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9559

  VastaaPoista
 9. Nationalismin tilalle on siirretty uskonto ja hyväuskoisuus....sekä jonkunsortin altruismi, mikä luultavasti ei anna ikinä mitään takaisin. R.Dawkinsin esimerkin mukaan - Suomenkin popula lienee kuuluu siihen "tyhmien lokkien" porukkaan, kuka kirkuu muille lokeille, että "täällä ruokaa"--- mutta jättää itse syömättä. Jakamisen kun pitäsi olla D:n mukaan sitä, että annettu tipahtaa joku päivä myös takaisin -- ja muu on sitä "tyhmää"....ja normi evoluutiossa ne tyhmät kuolevat. Sitä "tyhmää" kohti näyttää meno olevan pitkässä juoksussa. / no2

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!