perjantai 10. joulukuuta 2021

Björn Wahlroos: EU:n taksonomiapäätös perustuu väärinymmärrykseen

EU on hyväksynyt mm. metsiä koskevan kestävän rahoituksen ilmastoluokittelun, jota jopa Suomen punavihreä hallitus (vaikkakaan ei äärimmäinen vihervasemmisto) vastusti - samoin kuin EU:n toinen suuri metsätalousmaa Ruotsi. Voidaan tietenkin kysyä, millä viisaudella metsätalouden osalta vähäiset maat ajoivat läpi luokittelun, jota asianosaiset demokraattiset valtiot eivät halunneet? 

Asia häiritsi suomalaista metsäteollisuusyrityksiä jopa niin paljon, että ne julkaisivat englanninkielisen tiedotteen, jonka mukaan hyväksytty taksonomia luo kyllä byrokratiaa, mutta ei tuo oleellisia ilmastohyötyjä. Varsin rankkaa tekstiä.

Vielä rankemmaksi pani UPM:n hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos. Hänen mukaansa "se perustuu väärinymmärrykseen. Suomalainen metsäteollisuus on sekä erittäin kestävällä pohjalla että itse asiassa rakentaa paljon tehokkaampia hiilinieluja kuin se tapa, jolla metsää hoidetaan tuolla Keski-Euroopassa."

* * *

Sivumennen sanoen Wahlroos totesi samassa yhteydessä eilen käsittelemääni aihetta sivuten seuraavasti: "luokanopettaja oli opettanut heidät laulamaan jonkun tällaisen lähes taistelulaulun omaisen ilmastonmuutosta vastustavan laulun, niin kyllä siinä ihan aitoa kunnon taistolaisperinnettä vietiin taas eteenpäin – en tarkoita spesifisti samassa asiassa, vaan että nuoria ja lapsia, joilla ei ole minkäänlaista edellytystä faktapohjaisesti tiedostaa tai ymmärtää, minkä kanssa ollaan tekemisissä, niin heille opetetaan joku laulu tai runo tai jotain muuta jonka he sitten esittävät – se on aina minua hyvin pitkään ainakin pelottanut, siinä on sellaista Hitler Jugendin tunnelmaa."

Tästäkös ilmasto- ja luontoväki pillastui. Esimerkiksi Twitterissä eräs luontotiedon alkutuottajaksi esittäytynyt henkilö kimpaantui kirjoittelemaan, että "Ei jumalauta nyt. Nuorten ilmastotoiminta vertautuu natsismiin?... Tämmöistä elävää stereotypiaa narsistisesta käppäukkoilusta olisi mahdoton edes parodioida mitenkään." 

Itse asiasta eli Suomen taloustilanteesta Wahlroos totesi samassa yhteydessä varsin realistisesti, että "talous ei kasva ja Suomeen ei investoida". Niinpä hän toivoi muutoksia mm. työnteon kannustavuuteen sekä siihen, että Suomen pitäisi olla myös sijoittajille houkutteleva maa.

Mitäpä tuohon lisäämään.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Koronakriisi ja julkisten investointien vaikeus
Komission metsästrategia
EU ja Suomen metsävarat

29 kommenttia:

 1. Mitäpä siihen muuta lisäämään kuin - huokaus - EUssa ollaan ja ylittemme kävellään. Siinä se kiltin oppilaan osa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sinne piti päästä päättämään Suomeakin koskevista asioista, kun joka tapauksessa olemme osa Euroopan talousjärjestelmää. Mitenkähän paljon "neuvotteluasemamme" olisi huonompi, jos olisimme jättäytyneet itsenäiseksi valtioksi? Ei tarvitsisi ainakaan maksella toisten osavaltioiden eläkkeitä ja muita sosiaalietuuksia.

   Emmekö ole myös tärkeässä taloudellisessa suhteessa Kiinaan, johon merkittävä osa eurooppalaista teollisuutta siirrettiin kohta Eurooppa-paratiisiin liittymisemme jälkeen? Sieltähän tulee varmaan suurin osa tavaroistamme. Pitäisikö meidän liittyä Kiinan kansantasavallan maakunnaksi, että pääsisimme osaksi meitä koskevaa päätöksentekoa. Yhtä paljon siellä saisivat asioitamme edustajamme ajettua, kuin ylipalkatut meppimme Euvostoliitossa.

   Poista
  2. Suomea on kolmisenkymmentä vuotta johtanut maanpetturikopla:

   https://www.virkamafia.fi/wp-content/uploads/2021/05/Tutkintapyynto-valtiopetos-ym.-31.5.2021-1.pdf

   https://www.virkamafia.fi/virkamafia-elvytyskusetus/

   Poista
  3. Mikskä tätä sanotaan kun laittaa jotain ihan asiallista juttua esim. pakkoruotsin poiston ja sitten sisältö on muuten viruksia ei ole olemassa poppamies parantaa tasoa ja samalla tehdään pakkoruotsin poistosta iso vitsi jota kannattava vain idiootit?

   Poista
 2. No mikäs olisi parempi vaihtoehto? Yksin ryssän kainalossa omalla valuutalla? Ulkona KAIKESTA päätöksenteosta.
  Meidän ylitsemme jyrättäisiin. Katsokaapa Google earthista millainen Tankkivarikko on n 60 km rajalta itään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bobrikoffin ohjelman keskeisiä tavoitteita olivat Suomen markan lopettaminen, Venäjän ja Suomen tullirajan poistaminen l. vapaakauppa, valtakunnan lainsäädännön asettaminen paikallisen edelle ja yli, lehdistön valjastaminen valtakunnan äänitorveksi, propagandan tuominen yliopistoihin, sekä suomalaisten palvelu valtakunnan asevoimissa. Mikä on toteutumatta?

   Poista
  2. Kuulutko maailman suurimpaan SATANISTIEN JOHTAMAAN salaseuraan?

   "EU,huomispäivän super-Neuvostoliitto",
   https://www.kielletytkirjat.com/product/euhuomispaivan-super-neuvostoliitto/#product-more-info

   Poista
  3. Suomalaist käyvät Brysselissä kuuntelemassa pöydän alla, mitä isot pojat tuoleillaan pöydän ympärillä päättävät.

   Norjalla ON oma valuutta.
   Norja on "yksin" ryssän kainalossa??

   Jos minulta kysytään, pitäisikö Suomen liittyä NATOon, niin vastaan Suomen olevan vastaavanlaisessa valintatilanteessa kuin n. 80 vuotta sitten: rutto vai kolera.

   S.Niinistö on vienyt Suomen niin lähelle Natoa kuin on mahdollista ilman varsinaista siihen liittymistä.
   Se otaksuttavasti toimii huomattavana kynnystekijänä tsaari Putinin mahdollisesti suunnittelemalle hyökkäykselle Suomeen.

   S.Niinistö on noin toimiessaan tullut tehneeksi palveluksen Suomelle - ei suomalaiskansallisena isänmaanystävänä vaan globaalin rikollisen "eliitin" nöyränä käsikassarana, johon vahvasti viittaa hänen osallistumisensa globalistirikollisten Bilderberg-kokoukseen ja hänen nimensä mukanaolo juristi Jaana Kavoniuksen em. tutkintapyynnöissä.


   Poista
  4. S.Niinistö nimitti myös eräänlaisen Bobrikoff-kakkosen Suomelle, ks. "Presidentti Sauli Niinistö nimitti Raija Toiviaisen 13.7.2018 valtakunnansyyttäjäksi oikeusministerinä toimineen Antti Häkkäsen (kok) [valtioneuvoston] esityksestä..."
   https://toimitus.oikeamedia.com/o1-140600

   Poista
 3. Se kuva mikä minulle on muodostunut pääministeri Marinin toimista, on se, että touhutaan koronaan liittyvissä asioissa ja ties missä?
  Mutta onko hän hoitanut tai lausunut esim. taloudenhoitoon liittyvissä asioissa mitään konkreettista?
  Onko hän aktiivisesti missään vaiheessa ollut mukana EU-asioissa? En ole huomannut.

  Vai pitäisikö jonkun EU-ministerin lobata tai ajaa Suomen asioita? Missä luuraa Tytti Näkymätön?
  Tätä metsäasiaakin olisi voinut ajaa tosissaan ja hankkia kumppaneita äänestykseen mutta kun ei kykene, ei osaa, ei välitä. Ei ole ministerin omista metsistä kysymys niin ei kiinnosta.

  Valokuvassa ollut rintavako taitaa olla se asia, josta pääministerimme parhaiten muistetaan?
  Jos katsoo ajassa taaksepäin, minusta aikaisemmin pääministerit hoitivat asioita ja hallitus oikeasti edes yritti hoitaa maan asioita.
  Nykyisen pääministerin ja hallituksen tapa toimia ajaa meidät turmioon. Taas koronaluvut nousee ja ties kuinka monta miljardia ensi vuonna otetaan velkaa ja jaetaan ympäri ämpäri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä rintavako ja missä valokuvassa???

   Poista
  2. Edellisen saa tuhota. Tässä parempi linkki: https://edition.cnn.com/style/article/sanna-marin-finland-pm-trendi-photoshoot-intl-scli/index.html

   Poista
  3. Niin, miettikääpä vähän. Neuvottele siinä sitten vaikka taksonomiasta tai mistä tahansa asiasta eurooppalaisten valtiomiesten tapaamisessa.
   Vastapuoli miettii, mitkä ovat tuon henkilön kyky ja meriitit neuvotella jostain?
   Sanna siihen "No onhan minusta sentään otettu trendikäs valokuva".
   Voi Suomi parka!

   Poista
 4. Tämä tuntuisi olevan sopiva kohta esittää kehut piskuiselle Alfa-tv:lle hyvien - ja tämä tarkoittaa nimenomaan hyvin tehtyjen - keskusteluohjelmien aikaansaamisesta. Ylehän ei ole tässä onnistunut oikeastaan koskaan ja sen takia on päässyt syntymään sellainen käsitys, että suomalaisilla ei olisi keskusteluohjelmien tekemisessä tarvittavia lahjoja. Jostakin syystä kuitenkin on käynyt niin, että toimittajien kyvyt tällä alalla kummasti parantuvat, kun he siirtyvät pois Yleltä. Vika taiyaakin olla johdossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alfa-TV:n muutamat jutut oman alani ympärillä ovat olleet täyttä kukkua. Alfa-TV ei ole uskottava media.

   Poista
  2. Nimetön kirjoittaja, määrittelemätön ala, olemattomat perustelut ja informaatioarvo nolla.

   Poista
  3. Anonyymi10. joulukuuta 2021 klo 12.50

   Voisitko argumentoida -- vai miksi kommentoit?

   Poista
  4. Alussa Alfa-tv oli todella hieno media - kunnes globalistirikolliset ja niiden eräs alajaos Medical Mafia ainakin osittain onnistuivat kaappaamaan sen määräräysvaltaansa ja samantien keväällä eräs erityisen ansiokkaasti toiminut toimittaja sai kenkää.

   Poista
  5. "Anonyymi10. joulukuuta 2021 klo 12.50
   Alfa-TV:n muutamat jutut oman alani ympärillä ovat olleet täyttä kukkua. Alfa-TV ei ole uskottava media." voisiko tämä kommentoija sanoa mikä ala, nii nvoisi vähän verrata, muuten tämä kommentti on sitä ihtiään ..

   -jpt-

   Poista
  6. Eipä ole havaintoja globalistirikollisista, mutta nykyisin pitää aina katsoa Alfalta Ukkolan, Virtasen, Parkkosen ja Hjalliksen keskusteluohjelmat. Hakkaavat Ylen mennen tullen ja vielä palatessakin.

   Poista
  7. Haiskahtaa Suomea johtavien globalisti-rikollisten ja (heidän jo Hitlerin GESTAPOa muistuttavan) POLPOnsa aikaansaannokselta: https://laitonlehti.net/2021/05/01/alfa-tv-lopettaa-suosittu-toimittaja-ilkka-tiainen-sai-potkut/

   Vaikka siltä ensin ehkä näytti niin Alfa-tv:tä ei lakkautettu, mutta sisältö muutettiin globalistirikollisia vähemmän ärsyttäväksi.

   Poista
  8. H.Harkimo osoitti todelliset karvansa vaatimalla pakollista koronapassia kaikille (lue: muille kuin globalistirikollisille) so. nanomittaluokan "partateriä" vereen:

   https://rapsodia.fi/saksalainen-tiedemies-murhattiin-2/
   *

   Grafeenikvanttipisteet voivat läpäistä soluesteen ja pilkkoa DNA:ta:
   https://www.orwell.city/2021/12/GQD.html
   Jos riittävä englanninkielen taito puuttuu, voi käyttää apuna ilmaista kielenkääntöohjelmaa https://www.deepl.com/translator

   Poista
 5. Lisää turhia kustannuksia ja taloudellista ym. rasitetta!
  Tätä laatua mitä alla on, Marin ja kumppanit kyllä oikein urakalla touhuavat.
  Se on jo nähty etteivät afgaanit ymmä muut sopeudu eurooppalaiseen elämänmenoon ja niihin vaatimuksiin mitä pärjääminen länsimaissa edellyttää.
  Turha sitä on enää yrittää kuten tässä taas tehdään :(
  -----------------------
  Yle tänään:

  15 EU-maata ottaa vastaan yhteensä ​​40 000 pakolaista Afganistanista

  Sopimuksen kerrotaan olevan osa laajempaa pakolaispakettia, jossa turvapaikka pyritään järjestämään 60 000 ihmiselle.

  https://yle.fi/uutiset/3-12223961

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "15 EU-maata ottaa vastaan yhteensä ​​40 000 pakolaista Afganistanista"

   Vertaa:
   "Karl Steinhauser esittää myös Euroopan Unionin salaisen puolen, jota julkisuudessa ei ole uskallettu käsitellä. Hän väittää, että Euroopan Unionista kehittyy byrokraattinen, demokraattisen valvonnan ulottumattomissa oleva super-Neuvostoliitto, mitä vapaamuurarien salapuolue diktatorisesti hallitsee. Steinhauser vakuuttaa, että EU:sta on tarkoitus kehittää useiden eri ihmisrotujen sulatus-uuni, ja tämä saadaan aikaan massiivisilla pakolaisvirroilla. Näin toteutuisi vapaamuurarien unelma uudesta ihmisrodusta.",
   https://www.kielletytkirjat.com/product/euhuomispaivan-super-neuvostoliitto/#product-more-info

   Poista
 6. "Ei jumalauta nyt. Nuorten ilmastotoiminta vertautuu natsismiin?... "

  Jaaha. Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa. Ei nalle varmaan tällä lapsia tarkoittanut, vaan tuollaisen kommentin antavia palikoita, jotka kouluissa aatettaan julistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wahlroos tarkoitti käsittääkseni menettelytapaa, jossa viatomista lapsista tehdään propagandan uhreja ja välineitä asiassa, jonka ymmärtämiseen näillä ei voi mitenkään olla valmiuksia.

   Poista
  2. Itse asiassa tuota juuri tarkoitin.

   Poista
 7. "...touhutaan koronaan liittyvissä asioissa ja ties missä."

  Sanna ja Klaus: https://www.riemurasia.net/kuva/Sanna-ja-Klaus-/227363

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko ihmiskunnan mikrosirutus on Maailman talousfoorumi -johtaja Klaus Schwabin tavoite.
   Schwabin omien sanojen mukaan hänen tavoitteenaan on kaapata demokraattiset hallitukset ja instituutiot kaikkialla maailmassa ja korvata ne yritysvallalla. Schwabin mukaan tämä johtaa yhden maailmanhallituksen luomiseen, jossa ihmisillä "ei ole mitään, he eivät omista mitään ja ovat onnellisia".
   https://www.vaken.se/att-mikrochippa-hela-manskligheten-ar-drommen-for-world-economic-forum-chefen-klaus-schwab/

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!