sunnuntai 12. joulukuuta 2021

Askel kohti normaaliaikaa: omikron näyttää olevan aiempia koronaviruksia kesympi taudinaiheuttaja

Lupasin aamulla kirjoittaa SARS-CoV-2-viruksen omikronvariantin vaikutuksesta Etelä-Afrikan kuolleisuustilanteeseen. Aihe on juuri nyt erityisen otollinen, koska tänään on kulunut 20 päivää siitä, kun maan tartuntamäärät olivat lähteneet selvään nousuun omikronin ilmaantumisen myötä. Ja 20 päiväähän on se aika, joka kuluu tyypillisesti oireiden ilmaantumisen ja kuoleman välillä. 

Toisin sanoen, juuri nyt voidaan Etelä-Afrikan kuolleisuustilastosta tehdä johtopäätöksiä omikronin vakavuudesta taudinaiheuttajana. Niinpä seuraavassa ne neljä kuvaajaa, joiden vastineita esittelin viikko sitten. 

Kuten kuvista näkyy, on uusien koronatapausten määrä noussut edelleen, joskin aivan viime päivinä taittuen, mutta kuolemantapauksissa ei ole nähty samanlaista kehitystä. Sen seurauksena kuolleiden suhteellinen osuus on laskenut sekä verrattuna saman päivän että 20 päivää aiempaan tartuntamäärään (seitsemän päivän liukuva keskiarvo). Jälkimmäisessä vertailuluku on selkeästi viime viikolla raportoimaani tasoa korkeampi eli 564 päivittäistä tartuntaa 285:n sijasta.

Tällä perusteella voitaneen sanoa jo suhteellisen luotettavasti, ettei omikronmuunnos ole yhtä vakava taudinaiheuttaja kuin aiemman koronamuunnokset tai vaihtoehtoisesti sen aiheuttama tauti kehittyy oleellisesti niitä hitaammin. Näkemykseni on yhteensopiva sekä viime päivien uutisoinnin että yleisen virusten evoluutiota koskevan käsityksen kanssa

Tämä kaikki ei kuitenkaan tarkoita, etteikö edelleen kannattaisi välttää koronaviruksen levittämistä tai olla suojautumatta siltä. Näin siksi, että myös omikronmuunnos kykenee aiheuttamaan vakavia oireita ja sellaisena tukkouttamaan teho-osastot ja jopa tappamaan uhrinsa. 

Tästä kaikesta huolimatta on selvää, että COVID-19 pandemian suhteen pahin alkaa olla ohi ja ensi kesän jälkeen edessä on mitä todennäköisimmin jälleen normaali arki. 

41 kommenttia:

 1. Huojentava tieto. Kiitokset professorille tästäkin vaivannäöstä.

  VastaaPoista
 2. Mutta kun, kyse ei olekkaan siitä mistä monet olettaa.
  Koko pandemia maapallolla johtuu ihan muusta kun jostan lenssusta ja sen varianteista.
  Uusi maailmanjörjestys on se mitä nyt tehdään urakalla todelliseksi.
  Sen kun kaikki tajuasi niin hyvä olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Salaliittoteoriaa" sanovat Pravda/Yle/THL-uskovaiset!

   Poista
 3. Olen tällä hetkellä Budapestissä ja eilen täällä tuntui olevan sellaiset bileet etten ole aikoihin nähnyt. Ei näitä koronat pelota. Maskit vaaditaan kauppoihin ja koronatodistus esmes joulumarkkinoille, muutoin melkolailla bisness as usual.
  Taitaa koronan kehitys mennä kuten uusilla viruksilla yleensä eli mutatoitumisen kautta tarttuvuus kasvaa mutta itse tauti jää pliisummaksi.
  Ei tämä missään vaiheessa mikään Espanjantautiin verrattava ollutkaan. Jos olisi ollut niin raatoja olisi jo viiden miljoonan sijaan miljardi.

  VastaaPoista
 4. Kehtaankohan sanoa? Kehtaan. Toivottavasti kehittyy mutaatio joka tapaa nuo rokotevastaiset salaliittoteoreetikot pois. Minulla ei ole mitään sitä vastaan että rankka koronakausi iskisi täydellä voimallaan heti keväällä.
  Siinä saisi MaRa ja muut itkijäjärjestöt, kuten THL, valittaa vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä sitä tulikin aivoulostetta oiein urakalla.
   Paistaa oikein pelko kirjoiuksesi läpi. se on sitä mikä tuli siitä kun menit genipiikin ottamaan. Ensinnäkään, jos ei ota noita geenipiikkejä joiden pitäaikaisia vaikutuksia ei ole edes tutkittu, ei ole rokotevastaisuutta olla noita ottamatta. Minä olen esimerkiksi ottanut kaikki oikeat rokotteet ja aina päivittänyt kehoni kun ne on täytynyt uusia.

   Poista
  2. Mitkähän ne mahtaa olla näiden "kokeiluasteella" olevien "geenipiikkien" pitkän ajan vaikutukset"?
   Ainakin eräs Venäjän proxysivusto on luvannut, että kaikki piikin ottaneet kuolevat kuin kärpäset seuraavan kahden vuoden kuluessa.
   Juu, uskon kuin siihen, että putte haluaa pelkkää maailmanrauhaa ja ei ole miljardööri.

   Poista
  3. Kahden vuoden kuluessa kuollaan, mutta jo jouluna kaikilla on AIDS. Hakekaa koronkriittiset jo kaljaa ja sipsejä, että viihdytte katsellessanne meidän kuolemaamme.

   Poista
  4. Mieti siinä satiiria väätäessäsi sitä totuutta minkä itse geenispistoksen keksijä on jo monesti kertonut, eli älkää ikinä ottako myrkkypistosta.
   Mieti sitten tosissasi tuo vitsiä mitä kokeilit vääntää, no, ainakin siinä on osa tottakin. Vaikeahan sitä elossa on pysyä jos kehon luontainen vastustuskyky on mennyttä.

   Poista
  5. Rokote kannattaa edelleen ottaa.

   Poista
  6. Millä tavalla professori aikoo korvata rokotteista vammautuneille, kun täällä omalla arvovallallaan niitä suosittelee?

   Poista
  7. Suomen Pravda/Yle/THL-uskovainen kansan enemmistö, hyödylliset idiootit ottavat globalisti-rikollispoliitikkojen ja korruptoitujen terveysviranomaisten emävaleet todesta kuin Jumalan sanan.
   Sanna ja Klaus: https://www.riemurasia.net/kuva/Sanna-ja-Klaus-/227363

   Koko ihmiskunnan mikrosirutus on Maailman talousfoorumi -johtaja Klaus Schwabin tavoite.
   Schwabin omien sanojen mukaan hänen tavoitteenaan on kaapata demokraattiset hallitukset ja instituutiot kaikkialla maailmassa ja korvata ne yritysvallalla. Schwabin mukaan tämä johtaa yhden maailmanhallituksen luomiseen, jossa ihmisillä ”ei ole mitään, he eivät omista mitään ja ovat onnellisia”.
   https://www.vaken.se/att-mikrochippa-hela-manskligheten-ar-drommen-for-world-economic-forum-chefen-klaus-schwab/

   Globalisti-rikollispoliitikot ja korruptoidut terveysviranomaiset vaativat pakollista koronapassia kaikille (lue: muille kuin heille itselleen) so. nanomittaluokan ”partateriä” vereen:

   https://rapsodia.fi/saksalainen-tiedemies-murhattiin-2/
   *

   Grafeenikvanttipisteet voivat läpäistä soluesteen ja pilkkoa DNA:ta:
   https://www.orwell.city/2021/12/GQD.html
   Jos riittävä englanninkielen taito puuttuu, voi käyttää apuna ilmaista kielenkääntöohjelmaa https://www.deepl.com/translator

   Poista
  8. Eli tulee adidas nussimatta? Aika venkuloita noi virukset nykyään. Perkele sentään, nyt heti kun pääsee täältä Budapestin viruslingoista pois niin vitun syvälle perunakellariin.

   Poista
  9. Olette te aika kuutamalolla ja samaan aikaan varmaan vastaan Suomen F-35 valintaa? Paras on paska jos miettii 5 kolonnaa?

   Poista
  10. Ryssän nuolijoita löytyy vielä ja mahtavin vastapallo on, että valittiin F-35. Ei ne runkkarit mahda sille mitään. Nyt tulee kipeetä putelle jos alkaa temppuilemaan.
   Sattuuko 5 kolonna?

   Poista
  11. Onko Budapestissä halpaa viinaa?

   Poista
  12. Käytännössä ilmaista paitsi Unicum.

   Poista
 5. Ennenkuin menee grafeenihydroksidi-piikille, kannattaa tutustua seuraavaan sivustoon:
  https://mkrsuomi.fi/

  VastaaPoista
 6. Proffa elää omissa aivopessyissä valtamedian valeissa. Ota sinä geenipiikkisi mutta älä kehoita niitä muiden ottamaan. Vai luukletko olevasi viisaampi kun mra piikin keksijä joka kehoitta että kukaan ei tuota myrkkyä ottaisi, oikein naurattaa miten luulette piikkiuskovaiset tietävänne enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätä ottamatta. Ihan oikeasti. Katsotaan johko se luonnonvalinta hoitaa.

   Poista
 7. Oheinen Bloombergin juttu antaa ymmärtää hieman toisenkaltaisdsta tilanteesta Etelä-Afrikassa:
  https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-12-08/s-african-weekly-excess-deaths-almost-double-amid-omicron-wave?s=09

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska tartuntojen määrät ovat yli 50-kertaistuneet, on luultavaa, että myös kuolemat lisääntyvät. Tässä kirjoitussarjassa esittelemäni tilastot osoittavat kuitenkin, ettei yksittäinen tartunta johda kuolemaan yhtä todennäköisesti kuin muilla muunnoksilla. Eli ottakaa edelleen rokotteet ja suojautukaa, mutta älkää enää pelätkö tartuntaa yhtä paljon kuin aiemmin.

   Poista
  2. Herra professori voinee tuolle naiselle lausua muutaman lohduttavan sanan.
   https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4565761030210058&id=100004609274406

   Poista
 8. Noinhan sen kuuluukin olla. Ei ole vipeltäjän etu tappaa isäntäänsä - virukset kehittyvät enemmän tarttuviksi mutta vähemmän vaarallisiksi ajan myötä. Perusevoluutiota.

  VastaaPoista
 9. Voidaan vain kysyä, missä olisimme tänään, jos poliorokotteita olisi aikoinaan vastustettu yhtä vainoharhaisesti kuin koronarokotteita nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vastustettu, koska kyseessä oli eri tekniikka kuin nykyisessä suoraan perintötekijöihin vaikuttavassa mRNA-rokotteessa.

   Poista
  2. Yksikään korona rokote ei vaikuta perintötekijöihin. Eikä mikään muukaan rokote.

   Poista
 10. Tästä Suomessa Pravda,Yle, muu valtavalemedia ja lääkemafialta ohjeistuksensa saava THL vaikenevat:

  "Virallinen tilasto Skotlannista vahvistaa ”rokotettujen pandemian” – 90% koronaan kuolleista täysin rokotettuja",
  https://dailyexpose.uk/2021/12/03/fully-vaccinated-account-for-9-in-every-10-covid-19-deaths-since-august-according-to-latest-official-data/

  VastaaPoista
 11. Nyt harmittaa, kun proffa ehti ensin. Katselin wordometersistä Ruotsin ja E-Afrikan koronatilastoja. Se oli siinä kahden viikon hujakoilla, kun kuolema seurasi tartuntaa. Nyt tuolla on niin lähellä tuota rajaa, että ajattelin odotella, ennen kuin kirjoitan aiheesta. Näin sitten kävi, nopeat syövät hitaat.

  Toivoskelen toki, että omikron olisi keskimäärin lieväoireinen ja hyvin leviävä, niin saisin itsekin tuplarokotettuna ottaa koronan vastaan ja saada aidon immuunisuuden. Rokotteiden suojavaikutus tuntuu olevan aika lyhyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelit sitten täysin terveenä ihmisenä alistua miljardeja tahkoavien lääkeyhtiöiden geenimuokkaukseen. "Aito immuunisuus" tuplarokotettuna? Salli mun nauraa. Ehkä sinutkin on harhautettu uskomaan johonkin hatusta vedettyyn hybridi-immuniteettiin.

   https://injektiopiikki.com/2021/12/13/uusi-strategia-hybridi-immuniteetti/

   Poista
  2. Minua kiinnostaa se, miksi levität tuota hölynpölyä? Vai etkö ymmärrä, että tarinasi on juuri sitä itseään?

   Poista
  3. Edellinen anonyymille. Jääskeläiselle anteeksipyyntö kiilaamisesta :)

   Poista
  4. Vastaukseni 13. joulukuuta 2021 klo 20.20 -anonyymnille.

   Juu, ei. Geenini ovat täysin koskemattomat mRNA-rokotteen jäljiltä. Jos olet eri mieltä, voin antaa sylki- tai ulostenäytteen, kumpi vaan tuntuu paremmalta.

   Poista
  5. Globaali rikollinen "eliitti" ja sen alajaos, maailmanlaajuisesti levittäytynyt ja sisilialaisen mafian mallin mukaisesti organisoitunut Medial Mafia ovat onnistuneet kehittämään mahtavan, ns. ikiliikkujaa muistuttavan kassavirtakoneen itselleen:

   "Israel sanoo, että Covid-19-rokotteen tehosterokotuksia tarvitaan ikuisesti.",
   https://dailyexpose.uk/2021/12/13/israel-says-covid-19-vaccine-booster-shots-will-be-needed-forever/

   Siitä pitävät huolen heidän miljardit hyödylliset idioottinsa sokeasti uskomalla mafian korruptoimien petturipoliitikkojen, terveysviranomaisten ja niitä tukevan valtavalemedian korona-"rokotteita" koskeviin emävaleisiin.
   Korona-"rokotteita" koskeva negatiivinen tosiasiatieto koetetaan pimittää tai leimata "salaliittoteoriaksi". Samoin koetetaan pimittää eri puolilla maailmaa toimiviksi osoitetut lääkkeet ja hoito-ohjeet kuten esim. https://mkrsuomi.fi/ -sivustolla esitetty COVID-19 EHKÄISY- JA HOITOPROTOKOLLA. Siitähän THL ei ole puhunut eikä pukahtanut - selvästikin Medical Mafian ohjeistuksen mukaisesti, koska em. kassvirtakone saattaisi yskähdellä Suomen osalta.

   Poista
  6. "Painovirheen" korjaus:

   Medial Mafia piti olla MediCal Mafia.


   Poista
  7. Rokottautukaa vaan. Itse en tuota tekelettä päästä solujeni sisälle.
   https://injektiopiikki.com/2021/06/08/kuinka-koronarokote-toimii/

   Poista
 12. Eikö teitä rokotehaittamyönteisiä yhtään epäilytä se, että hallitukset syytävät miljardeja testeihin ja loputtomiin rokotteisiin sekä antavat rajoitusten romuttaa maiden taloudet? Te sallitte tämän valtavan taloudellisen katastrofin tapahtua. Miettikää edes, kuinka paljon noilla hukkaan heitetyillä resursseilla olisi saatu tuettua sairastuneiden hoitoa?

  Taudin saaneista valtava enemmistö on selvinnyt lievillä oireilla. Satsaamalla tehohoitoon nyt piikkitehtailijoille törsätyt miljardit kaikille tarvitsijoille olisi saatu happipullot ja hoitajat.

  Entä miksi epidemian hoitoon on valittu ne rokotteet, joiden suosittelijat hyötyvät niistä taloudellisesti? Esimerkiksi komission puheenjohtajan puoliso on kehittelemässä näitä mRNA-rokotteita ja valtamediamme asiantuntijoiden työpaikat pysyvät pystyssä rokotetehtailijoiden tuella. Eivätkä edes rokotteista tiedottava media ole jäävi, sillä sen suuromistajat ovat samoja, jotka omistavat maailman uutisten sisällöstä päättävät suuret mediakonsernit.

  Eikö päättäjiltämme olisi ollut fiksumpaa paniikin lietsomisen ja kokeellisiin rokotteisiin pakottamisen sijaan tarjota ihmisille mahdollisuus ottaa perinteiseen tekniikkaan pohjautuva Sputnik-rokote ja tukea suomalaista nenäsumutetta, jonka kerrotaan tehoavan myös tavallisiin flunssiin? Nyt homma haiskahtaa liikaa rahastukselta ja koronapasseineen myös kontrolliyhteiskunnan luomiselta.

  EU:sta ei pidä muokata koronan varjolla kiinalaistyyppistä kontrolliyhteiskuntaa, jossa ihmiset erotellaan pisteyttämällä eri luokkiin, jossa täydet oikeudet on vain valtahierarkian huippua mielistelevillä sätkynukeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjoat valoa kansalle, joka pimeydessä vaeltaa, mutta useimmat eivät halua nähdä sitä valoa!

   Poista
 13. Jos joku pelkää, että koronapiikki vaikuttaa lisääntymiseen ja libidoon niin taitaa olla ihan perustavanlaatuisia ongelmia asian kanssa muutoinkin.
  Afrikan noitatohtoreiden uutispalvelu kertoo jotta jos syö albiinon niin kaikki taudit paranee, myös adidas.
  Ymmärrän kyllä jos joku kikkarapää uskoo noita juttuja mutta se, että koulut käynyt Suomalainen on täysin samassa transsitilassa on täysin käsittämätöntä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pravda-/Yle-/THL-uskovaisen harhaista hourailua!

   Poista
 14. Viljelepä noita olkiukkoargumenttejasi 6 kuukauden päästä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!