tiistai 7. joulukuuta 2021

Arktiksen ilmaston ja Australian ilmastohistorian muutoksia

Tulin taas katsahtaneeksi Australian keskiosien merkillisen eläväisen ilmastohistorian omaavan Alice Springsin lämpötilatilastoa. Ja pettymyksekseni huomasin sen jälleen muuttuneen. Tällä kertaa seuraavanlaiseksi.Suurin muutos edelliseen Alice Springsin ilmastohistorialliseen dokumentointiini viime talvelta on vuoden 2020 lämpötilapiikin romahtaminen noin yhdellä asteella, mutta muitakin variaatioita näytti olevan runsaasti. Seuraava kuva - jossa nämä lämpötilojen kuvaajat on asetettu päällekkäin - selventänee asiaa. Nykyinen eli yllä oleva tilasto on kuvassa mustalla ja 10 kuukauden takainen ruskealla värillä.Tälläkään kerralla minulla ei ole aavistustakaan siitä, miksi Australian ilmastohistoria on jälleen kerran muuttunut. Kokonaiskuva on kuitenkin kymmenen kuukauden takaista selvästi enemmän jatkuvaa ilmaston lämpenemistä tukeva - mutta ei yhtä selvästi kuin vastaava tilasto elokuulta 2019

Arvoisa lukija saattaa ajatella, ettei edelle kirjoittamani ole omiaan lisäämään luottamusta australialaisten kykyyn mitata lämpötiloja. Mutta siitä huolimatta - tai ehkäpä juuri siksi - on mainiota, että olen tullut dokumentoineeksi näitä muutoksia tähän blogiin jo lähes vuosikymmenen ajan. 

* * *

Kun nyt kerran palasin ilmastotilastoihin, sallittakoon myös katsaus ilmastomallien mukaan muuta maailmaa nopeammin lämpenevän arktista ympäröivän pohjoisen napajään pinta-alatilastoihin. Sieltä viimeisin tieto kertoo, että kuluneen vuoden marraskuussa se olisi ollut keskimäärin mittaushistorian 28 suurin. Tai toisin sanoen tilaston 16 pienin. Tässä vielä edellä linkittämäni tilaston pohjalta piirtämäni kuva.


Näyttää siis siltä, ettei jääkarhuilla ole edelleenkään tarvetta kovin suureen huoleen huomisesta. Etenkään kun syyskuun vuosittaisessa jään koon minimivaiheessa tilanne oli lähes yhtä hyvä suhteessa aiempiin vuosiin.


5 kommenttia:

 1. Eikö sitä voisi kysyä tuolta Goddardista?

  VastaaPoista
 2. Kävin kesällä 1984 Venetsiassa, jossa rakennusten seinillä näkyi tulvavesien jättämät jäljet. Oli kuulemma tavallista, että Marcuksen aukiolla välillä kahlattiin. Tämän päivän TS (Turun Saasta) kertoi, että Venetsiasta on tullut ilmastonmuutoksen symboli. Vituttaa tuollainen valheellinen ilmastonmuutoshömppä, mitä koko ajan globalistit rummuttaa omistamansa valtamedian välityksellä joka jumalanpäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "mitä koko ajan globalistit rummuttaa omistamansa valtamedian välityksellä joka jumalanpäivä."

   Ja Pravda-/Yle-uskovaisille hyödyllisille idiooteille se on totta kuin Jumalan sana ja mitä Pravda tai Yle ei ole kertonut on "salaliittoteoriaa", amen".

   Poista
 3. Eikö tuo pinta-ala vuonna 2012 ollut toistaiseksi pienin. Vai ymmärsinkö väärin. Graafissa näyttäisi 2016 olevan pienin. Vai koskeeko tämä vain marraskuulta otettua tilannetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskee vain marraskuita. Syyskuussa jää on pienimmillään ja aikasarjan minimi on tosiaan syyskuulta 2012.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!