torstai 24. kesäkuuta 2021

Merja Kyllösen demokratia-, sananvapaus- ja suvaitsevaisuuskäsitys

Kansanedustaja Ano Turtiainen piti eduskunnassa ilmeisen järjetöntä puhetta, jossa hän julisti omaa sanomaansa käsittelyssä olleen asian vierestä. Tähän puuttui - kuten pitääkin - puhemies Juho Eerola (ps).

Tämä ei kuitenkaan riittänyt Vasemmistoliiton kansanedustajalle Merja Kyllöselle, joka avasi kahdesti oman mikrofoninsa, jolloin Turtiaisen mikrofonista katosi ääni. Tästä toimestaan Kyllönen sai puhemiesneuvostolta huomautuksen.

Tapauksen oleellisin merkitys ei liity Turtiaisen sanomaan, vaikka hän toki saikin omille horinoilleen ansiotonta julkisuutta. Sen sijaan se kertoi ennen kaikkea edustaja Kyllösen käsityksistä niin demokratian, suvaitsevaisuuden kuin sananvapaudenkin suhteen. 

Lisäksi epäilen, ettei Kyllönen ole omassa ryhmässään ainoa, joka haluaisi sulkea toisin ajattelevien ihmisten suun. Onhan äärivasemmiston hallitsemia valtioita - joita oli viime vuosisadalla runsaasti - luonnehtinut demokratian, suvaitsevaisuuden ja sananvapauden puute. Eikä taida demokratia tai sananvapaus olla kovin kummoisessa tilassa tämänkään hetken sosialismiin vannovissa yhteiskunnissa kuten Kuubassa, Kiinassa tai Venezuelassakaan. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Martin Scheininin tapauksen analyysi
Vasemmistoliiton synkät juuret elävät ja voivat hyvin
Kansalaistottelemattomuus kaunistaa?

27 kommenttia:

 1. "Järjetöntä" missäkö kohtaa Turtiaisen puhe oli sitä, voisitko valottaa.
  Jos koronapiikin vaarasta puhuminen järjetöntä niin heippa, tämä blogisivun voi vetää vessasta alas.

  VastaaPoista
 2. Järjetöntä on se, että jos toiseen vaakakuppiin pannaan pandemiaksi eskaloitunut taudinaiheuttaja, jonkakaltaisista ihmiskunnalla ei toistaiseksi ole tarpeeksi tietoa, ja toiseen vaakakuppiin vaikkapa niin sanottua kulttuuriväkeä riivaava tarve jatkuvaan elämyksenmetsästykseen, tai maailmanmatkustajien faustinen mania päästä eksoottisiin paikkoihin -- tai vaikkapa urheiluhullujen pakonomaiset kilpailuvietit ja massojen affektitartunnat katsomoissa -- niin nämä jälkimmäiset, siis ihmisen täydellistä järjettömyyttä todistavat typeryydet painavat miljoonia kertoja enemmän.

  Ihminen on ainoa laji joka osaa "ajatella". Ei kyllä uskoisi. Siis sitä, että ihminen ihan vapaaehtoisesti valitsee mieluummin täydellisen järjettömyyden kuin osansa luomakunnan kruununa.

  VastaaPoista
 3. Kyllönen jatkaa totalitaristisen perinteen velvoittamana.
  Some on täynnä mielipidepoliiseja, jotka käyvät kimppuun viipymättä, jollei teksti myötäile ainoaa hyväksyttävää ideologiaa.
  Näiden sirolapätevöityneiden henkilöön meneviä loukkauksia eivät moderaattorit siivoa ja tämän tietäessään jälki on mitä on.

  VastaaPoista
 4. "Kansanedustaja Ano Turtiainen piti eduskunnassa ilmeisen järjetöntä puhetta, jossa hän julisti omaa sanomaansa käsittelyssä olleen asian vierestä."
  -ilmeisen järjetöntä? Kenen tulkintaan ja mihin noin voimakas luonnehdinta perustuu?
  Ei vaikuta kovin hmmmm. tieteellisesti perustellulta.

  No eihän tuo aivan järjetöntä puhetta ollut, koska Turtiaista ei kannettu salista pois Veikko Vennamon tyyliin. Olikohan kantajat kahvilla. Ainahan se selkäkin reistailee. Ja koronakin uhkaa.

  - käsittelyssä olevan asian vierestä. Miten ilmaistaan hallituksen jäsenen kysymyksen ei-edes-kysymyksen-vierestä oleva vastaus? Kuullun muunnetusti ymmärretyn kysymyksen vastaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. käsittelyssä olevan asian vierestä puhuminenhan on meriitti poliitikolle, jota on kyllä nähty tai siis kuuultu kylä eduskunnasssa enemmän ja vähemmän ..

   Poista
 5. Turtiaisen puheessa ei ollut mitään järjetöntä. 1) COVID19-virusta ei ole eristetty. Missään. Taudinaiheuttajaa ei ole pystytty osoittamaan eristämällä, kasvattamalla ja aiheuttamalla tartunta eristetyllä viruksella.
  2) Jos edellisestä huolimatta oletetaan, että COVID19-virus on olemassa, valitut testit (PCR ja vasta-aine) eivät vain kelpaa diagnosointiin. Vasta-ainetesti antaa positiivisen tuloksen, jos ihminen on sairastanut viruksen, jolloin elimistössä tosiaankin on vasta-aineita. Se ei kerro, onko ihminen parhaillaan sairas. PCR-testi monistaa etsittyä geenipätkää ja antaa riittävän suurella syklimäärällä aina positiivisen tuloksen, jos näytteessä on yksikin etsitty geenipätkä.
  3) Tilastojen mukaan tavallinen kausiflunssa on hävinnyt melkein kokonaan ja "COVID-tapaukset" ovat korvanneet sen. Eihän niin voi olla.
  4) Taaskin tilastojen mukaan COVID aiheuttaa vähemmän haittaa (kuolemantapauksia ja vammautumista) kuin kausiflunssa aiempina vuosina.
  5) Kokonaiskuolleisuus on kumma kyllä tilastojen mukaan pysynyt samalla tasolla kuin aiempina vuosina, joten COVID ei edes aiheuta ylimääräisiä kuolemia.
  6) Edelleen tilastojen mukaan rajuimpien rajoitustoimien maissa myös COVID on jyllännyt eniten. Rajoitustoimien ainoa todellinen vaikutus on siis ollut talouden romuttaminen.
  Jos joku tässä on ilmeisen järjetöntä, minä en sitä ainakaan tajua. COVID-asiaaan liittyvä tiede ei ole millään tavalla kiveen hakattua, kun edes virusta ei ole pystytty eristämään ja kuvaamaan. Netti on pullollaan kuvia monista muista viruksista, ja ne on siis pystytty eristämään ja kuvaamaan. COVID19:sta on jostakin syystä saatavilla vain taiteilijan näkemys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt luotiin ihan uutta "tiedettä" malliin foliohattu. Jotkut uskovat joulupukkiin toiset taikakääpiöön ja jotkut silkkaan paskaan.

   Poista
  2. Hyvä kommentti, Anonyymi24. kesäkuuta 2021 klo 9.58!
   Tällä virallisen totuuden ja siihen järkähtämättä uskovien sivustolla kaivattaisiin enemmänkin sellaisia kommentteja.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Minä ihmettelen, miten suurin osa ihmisistä uskoo ihmiskunnan hyväntahtoisuuteen, siihen, ettei koronalla tehtäisi härskisti bisnestä? Kaklistelematta niellään jutut taudista ja siihen lähes pakolla tyrkytettävistä rokotteista, joilla on vakavia haittavaikutuksia. Itse en jaksa uskoa hyvää ihmisestä, joka on kokeilumielessä pudottanut pari atomipommia pahaa aavistamattomien lajitovereidensa niskaan tietäen tappavansa sotaan syyttömiä lapsiakin mielin määrin. Sama olento keksi polttaa kauniin keskiaikaisen Dresdenin kaupungin asukkaineen vain osoittaakseen mahtinsa tulevalle kylmänsodan viholliselleen. Ei, hitto... Itse kavahdan kaikkea paskaa, mitä tuommoisiin tekoihin kykenevät oliot minulle tyrkyttävät muka hyväntahtoisesti.

   Poista
  4. Ja mikä tulee olemaan rokotettujen kohtalo?
   Mitähän tuollainen rekrytointibuumi oikein tarkoittaa?

   https://tokentube.net/v/2655407949/%C3%96ljy-yhti%C3%B6-valmistautuu-tuleviin-rokotekuolemiin

   Poista
  5. Niinsanotuista rokotteista valtavaa haittaa, ja eivät edes suojaa miltään.
   Mikä on näiden ns. rokotteiden todellinen tarkoitus? Miksi kukaan ei kerro?

   "Vakavalta taudilta säästyy siis Pfizer/BioNTechin rokotteen ansiosta 5,6 rokotettua/100.000, kun taas rokotteesta saa vakavia haittoja 31/100.000 annosta. Koronakuolemalta taas säästyy rokotteen ansiosta 1,9 rokotettua/100.000, kun taas rokote aiheuttaa 2,7 kuolemaa/100.000 annosta. Tällä perusteella rokotteen haitat ovat jo nyt ymmärtääkseni selkeästi todennettavissa isommiksi kuin hyödyt."

   https://www.ossitiihonen.com/2021/06/09/koronarokotteiden-todellinen-teho-vain-prosentin-luokkaa/

   Poista
  6. Foliohatuilla mopot keulii oikein kunnolla! Surrealistista huttua, joka perustuu täydelliseen tietämättömyyteen!

   Poista
  7. Sananvapauden nimissä foliohattuilukin on sallittu. On kuitenkin syytä muistaa, että sellainen kertoo enemmän sanojastaan kuin todellisuudesta.

   Poista
  8. "
   kertoo enemmän sanojastaan kuin todellisuudesta.
   "
   Kertoo kyllä. Vaan tahattomallekin kummelihuumorille on sijansa.

   Poista
 6. Kaksi asiaa lyö pirstaleiksi kaikki nykymenolle vaihtoehtoiset koalitiot, Venäjä ja korona. Toivottavasti jälkimmäinen ei sentään vuosisadasta toiseen. Meidän jotka haluamme kuulua sellaiseen koalitioon täytyy joka tapauksessa olla pitkämielisiä. (Vanhanaikaiset sanat sopivat LÄHES toivottomissa tilanteissa.) -jussi n

  VastaaPoista
 7. Sormet korviin ja lällättämään. Pellepuku päälle ja pilli soimaan. Eduskunnan mikrofoninappula niksnaks niksnaks.

  Kolme apinaa. Älä silmä pieni katso mitä vain. Voiko ajastamme enää piirtää pilakuvia, vai paneeko todellisuus jo niin paljon paremmaksi, että parodia on mahdotonta. Nämä tekevät sen itse.

  Eikä tuo vahvistuva totalitarismi suinkaan ole minkään poliittisen ääripään tai suunnan yksinoikeus. Myös Halla-ahon esiintymiseen samassa valokuvassa elokapina-hörhöjen kanssa reagoitiin kuin se ollut loukkaus aatetta kohtaan. "Hän on tuossa kuvassa väärässä seurassa."

  Totalitarismissa tuo kuva olisi retusoitu oitis. Eikä paljon puutu etteikö meilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokapinalaisten ja heidän hengenheimolaisensa reaktio oli paljon paljastava. Halla-ahokin ihmetteli onko elokapina keijotettu.

   Poista
 8. Ano Turtiainen on Hjallis Harkimon ohella esimerkki vapaasta kansanedustajasta. Hänen toimintansa ei ole puoluejohdon sitomaa, kuten muilla kansanedustajilla. Nykyisellään eduskunnassa tarvittaisiin ehkä vain parikymmentä kansanedustajaa. Muut ovat kuolleita sieluja.

  Järjettömyydestä puheen ollen, EU:n koronapaketti keploteltiin läpi valehtelemalla, että kyse on kertaluontoisesta hulluudesta. On kuvaavaa, että eduskunnassa saa valehdella vapaasti, koska toisen osoittaminen valehtelijaksi on siellä kielletty. Kunpa Ano Turtiaisen koronapakettikanta olisi päässyt voitolle!

  Koronasta puheen ollen, olisi varmaan jo dataa käytettävissä kuolleisuuden tarkastelemiseksi esim. viimeisen vuosikymmenen ajalta tavalla, jossa otetaan huomioon mm. kausiluonteisuus. Onko koronassa kyseessä mustaan surmaan tai espanjantautiin verrattavissa oleva tapaus? Tällainen tarkastelu olisi vapaasti hengittävässä yhteiskunnassa itsestään selvyys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi asioita tilastoidaan Suomessa, jos tilastoja ei analysoida? Analyysit antaisivat pohjaa muunlaisellekin argumentoinnille, kuin vahvoihin mielipiteisiin tai poliittiseen tarkoituksenmukaisuuteen perustuvat argumentit.
   Nyt monessa asiassa tilastoja pimitetään ja niiden keruun perusteita rukataan villakoiran ytimen piilottamiseksi.

   Poista
  2. Onhan noita analysoitu. Ei ole musta surma tai espanjantauti.

   Tautimääriin ovat kuitenkin vaikuttaneet yhteiskunnan sulkeminen ja kuolleisuuteen nykyaikaiset hoitokeinot. Ilman niitä jälki olisi ollut nyt nähtyä paljon pahempaa. Vertailukertoimena voinee käyttää viime talven influenssan suhdetta normaalivuosiin. Erohan johtuu lähinnä yhteiskuntien sulkemisesta, jonka seurauksena influenssa ei päässyt leviämään normaalisti.

   Poista
 9. Ihan vilpitön kysymyspari rokotefoobikoille:

  Paljonko on yhden kuolleen hinta?

  Vakuutusasiantuntijat voivat kertoa.

  Toinen kysymys: Paljonko on tehopotilaan hoitokulut/vrk?

  Löytynee netistä. Se on paljon, ainakin uskon niin.

  Paljonko kausiflunssapotilaita on teholla vuosittain?
  Sekin löytynee, mutta ei somen värikylläisestä kommenttiavaruudesta.

  Koronapotilaiden tehohoitodata löytyy aika hyvin, jos vaivautuu googlettamaan.

  Espanjantaudin tehohoitokuluja en löytänyt netistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos hoito on tautia vakavampi, kuten koronassa on, kommenttisi ampuu ohi. Kuollut lienee yhtä kallis, oli syynä kuolemaan tauti tai rokotus.

   Poista
  2. Ei tässä kysymyksiä kaivata, vaan vastauksia tässä kaivataan, että me tyhmätkin ymmärtäisimme. Analyysiä, vertsilua ja johtopäätöksiä, niitä kaivataan.

   Poista
  3. Korona on mielenkiintoinen ilmiö. Siihen ei saa kuolla, mutta sen sijaan saa kuolla mm. rokotukseen, hoitamattomiin tauteihin, konkurssien ja työttömäksi jäämisen aiheuttamiin itsemurhiin ja kotiarestin moniin seurauksiin. Osa pelkokoulutetuista ihmisistä ei uskalla vieläkään lähteä omaa ovenrakoa pitemmälle.

   Tosiaan; rehellisiä tilastoanalyysejä kaivataan. Ei auta sanoa, että menkää itse katsomaan niitä. Ei moni siihen pysty ja vaikka pystyisikin, hänet teilataan asiantuntemattomana. Maassa on korkeasti osaavia ja hyvin palkattuja tutkijoita tekemään tuo itsestään selvästi heille kuuluva työ.
   Mitä arvelette: onko valtamedialla ja päättäjillä puolueeton asenne asiaan? Pääministeri kyllä tuntee pelin hengen, sillä hän kirjoitti siitä jo kymmenen vuotta sitten. Jostain syystä hän on nyttemmin "unohtanut" ansiokkaan tekstinsä.

   Poista
  4. Hyvä kommentti MikkoK, varsinkin koskien ilmeisestikin takkinsa kääntänyttä pääministeriä, josta näyttää tulleen yksi planeettamme globaalin rikollisen "eliitin" käsikassara.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 10. Demokratiassa kommunistiplösö tekee kiusaa sulkemalla mikrofonin, kun ei oikein muuta voi. Kommunismissa asia hoidettaisiin niskalaukauksella tai siirtämällä "paskanpuhuja" pakkotöihin vankileirien saaristoon. Sinnehän mätänet.
  Demokratialla ja kansandemokratialla on samanlainen ero kuin paidaĺla ja pakkopaidalla. Vanha vitsi, mutta pitää täysin paikkansa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!