keskiviikko 2. kesäkuuta 2021

Kulttuuri istuu syvässä - ja se määrittää myös suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden

Suomeen on povattu merkittävää väestömuutosta. Ennusteen mukaan väestö kasvaa vuosien 2020–2040 aikana, mutta kotimaisia kieliä puhuvien määrä alenee noin 450 000 henkilöllä. Vastaavasti vieraskielisten määrä kasvaa noin 490 000 henkilöllä.

Näin Suomi tulee muuttumaan peruuttamattomasti siitä mitä se on nykyisin, sillä nopea väestömäärän muutos ehkäisee tulijoiden kotoutumista eli suomalaisen kulttuuriperinnön omaksumista. Tästä muutoksesta olemme saaneet jonkinlaista esimakua, kuten tuoreet uutiset kertovat.

Niistä kokonaisuuden kannalta ehkä vakavin oli Turun Varissuon tapaus, jossa on halveksittu länsimaista demokratiaa pyrkimällä pakottamaan maahanmuuttajia äänestämään tiettyä ehdokasta viemällä heitä äänestyspaikalle ja uhkailemalla. Meno on siis aivan kuin jossain kehitysmaiden epädemokraattisissa näennäisdemokratioissa. 

Kulttuurinmuutoksista kertoi myös uutinen, jonka mukaan 22-vuotias Barzan tuomittiin kuuden vuoden vankeuteen törkeästä lapsenraiskauksesta, törkeästä raiskauksesta ja alkoholirikoksesta. Tästä ei sen enempää, koska näitä tapahtuu siksi usein, että me väkisinkin turrumme tähän karuun todellisuuteen samalla tavalla kuin olemme turtumassa islamistien terroritekoihin. 

Seppo Oikkonen on kommentoinut tämän blogin aiempiin kirjoituksiin usein siitä, kuinka vahvasti kulttuuri vaikuttaa ihmisiin. Tästä aiheesta sattui silmiini tuore USA:n tiedeakatemian julkaisusarjassa ollut tutkimusraportti, jossa oli tutkittu amerikkalaisten sotilaiden ja Kenian turkanalaisten taistelijoiden kokemaa posttraumaattista stressiä. 

Siinä ilmeni, että molemmissa ryhmissä esiintyi samankalaisia vaaratilanteisiin liittyviä oireita, mutta depressioon liittyvät oireet selittyivät parhaiten niistä kärsivien ihmisten kulttuurispesifisten normien rikkomisella. Eli siinä missä amerikkalaissotilaat kärsivät ihmisten - ja etenkin mahdollisten sivullisten - tappamisesta, eivät turkanalaiset kärsineet juurikaan sellaisesta.

Selitykseksi havaitulle erolle tutkijat tarjosivat sitä, että länsimaissa ihmisen tappaminen jopa sotatilanteessa on moraalisesti arveluttava teko. Näin etenkin kun se kohdistuu siviilihenkilöön. Turkanalaisten kulttuurissa taistelijat ovat puolestaan kunnioitettuja ja suurta arvostusta nauttivia ihmisiä - ja tämä arvostus kasvaa sen perusteella, mitä useamman ihmisen soturi on onnistunut päästämään hengiltä. 

En tässä väitä, että ihmisen henki muuttuisi Suomen tulevaisuudessa vääjäämättä entistä arvottomammaksi - vaikka etenkin viime aikojen nuorisoväkivallasta päätellen sellainenkin mahdollisuus näyttää ilmeiseltä. Sen sijaan totean vain, että edellä siteeraamani tutkimus osoittaa kulttuurin olevan meissä jokaisessa niin syvässä, että se ennakoidun väestömuutoksen myötä tulee väkisinkin vaikuttamaan tulevaisuuden suomalaiseen yhteiskuntaan aivan kaikilla tasoilla.  

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Onko tämä sellaista maahanmuuttoa, jota me haluamme?
Ranskalainen hätähuuto vai rasistinen möläytys?
Helsingin rautatieaseman henkirikoksen pitäisi herättää hallitus

16 kommenttia:

 1. Vituttaa Kuin Pientä Oravaa2. kesäkuuta 2021 klo 8.27

  Odotan sitä päivää kun joku toimittelija(=vaikuttaja, kuten Sanoma-konserni sanoo) kohtaa monikulttuurin henkilökohtaisesti.

  Mahtaako uutinen mennä näin (Kunnia Pauhavalle Jaskalle):

  "Blaablaablaa ... Barzan Sami Tawfiq … jäkjäkjäk … 6 vuoden pituiseen vankeusrangaistukseen … käläkäläkälä … törkeästä lapsenraiskauksesta, törkeästä raiskauksesta ja alkoholirikoksesta. … päläpäläpälä … Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi … jepjepjep."

  Barzan taisi saada viinasta lisä-kakkua, 2 uhria = 6 vuotta.
  Mustafa Karim Abdulnabi Al-Kinani, 2(vai 1?) uhria = 5 vuotta 6 kuukautta. (Lapin käräjäoikeus)

  Hitto kun nuo uutisoidaan/tiedotetaan niin huonosti että edes erillisten uhrien lukumäärästä ei voi olla varma. :(

  VastaaPoista
 2. Huomionarvoisia seikkoja Professorin kirjoituksessa.

  Kysyisin silti, eikö kantasuomalaisten omaisuuden-, terveyden- ja hengensuoja ole maahanmuuton lisääntyessä vain heikentynyt, jopa menettänyt arvonsa?

  Eihän kantasuomalaisiin kohdistuneita henkirikoksiakaan taideta enää tutkia loppuun asti, vai mitä esim. tapaus Kaisaniemelle nykyisin kuuluu? Uutisointi prosessista on loppunut täysin.

  Vuoden 2015 Hennalan "tötteröhattumiestapaus" kyllä tutkittiin perin juurin loppuun asti. Sebastian Tynkkysenkin jokainen lausuma tai kirjoittama sana tutkitaan hyvinkin tarkasti, jos vaikka saataisiin uudet syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan aikaiseksi…

  VastaaPoista
 3. Tulihan Ruotsissakin julki, että yksi imaami oli luvannut 3.000 ääntä eräälle puoluejohtajalle, jos tämä järjestää rahat jättimoskeijaan.

  Kuinkahan moni Hussein al- Taeen äänistä on saatu pikkuisen nyrkillä "avittamalla".

  VastaaPoista
 4. Toistaiseksi vieraskielistä väestöä on voitu lisätä ja ylläpitää massiivisella velan otolla. Kun kaiken lisäksi EU ja maakuntahallinto on saamassa verotusoikeuden (millä nimellä sitä sitten kutsutaankin), luulisi kansakunnan kamelin selän katkeavan veropaineen alla. Etenkin, kun samalla veronmaksumoraali rapautuu verorahojen häipyessä muiden kuin maksajien hyödyksi. Toivottavasti edes tämä ehtii hätiin, ennen kuin Suomi on kehitysmaa.

  VastaaPoista
 5. Onneksi kaikki kulttuurimuutokset eivät ole negatiivisia. Ainakin meillä on nyt tasokas "blogosfääri" - pidin itsekin vielä pari vuotta sitten sanaa naurettavana - jossa Professori on eräs kiintotähdistä. Tietysti kontrasti surkeaan valtamediaan vielä lisää vaikutelmaa. - - - Tämä nykysuomeksi off topicina. (Huom. kulttuurimuutos.) -jussi n

  VastaaPoista
 6. Eikös jokin aika sitten valtamediassa julistettu, että väestönvaihto on silkkaa foliohattuilua?
  Samaa tuttua rataa tässä mennään svedustania kanssa.
  Ganstakulttuuri vahvistuu kähtävillä ja afrikasta holatuilla raketti-insinööreillä ja nyt yritetään uittaa klaanikulttuuria kunnalispolitiikkaan.
  Svedustaniassa lienee jo useita klaanivetoisia kuntia, se on hyvä bisnekselle.

  VastaaPoista
 7. Valitettavan uutta kultturia on myös naisten kaapausyritykset kuten Vuosaaresta on uutisoitu.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d3649ae2-9c00-42c2-83b6-44622405f491

  VastaaPoista
 8. Se, että kulttuurit ovat kovia kognitiivisia tosiasioita, on seurausta siitä, että ihminen on lajityypillisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen olento.

  Olemme selviytyneet, ja selviydymme, jos yleensä selviydymme, olemassaolon taistelusta vain yhteisöinä, emme toisiamme vastaan taistelevina yksilöinä. Kaikki meissä eniten vaikuttavat yhteisövoimat ja yhteisöominaisuudet ovat tulosta geneettisestä valikoitumisesta, joten "kulttuurit" ovat "perinnöllisiä" jos mitkä.

  Durkheimilaisen sosiologian perusasetukset -- että on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöisen ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin -- ovat se lähtökohta, josta ihmiskuvan tulisi rakentua ja jolle kaiken ihmisen käyttäytymistä koskevan tutkimuksen tulisi pohjautua.

  Oma eurooppalaisen uuden ajan ajattelumme on valitettavasti ajautumassa sokean individualismin valtaan, joten emme enää pysty ymmärtämään oman lajimme sosiaalista ominaislaatua. Paljolti puhe "kulttuureistakin" on pelkkiä mielikuvia monenkirjavasta kulttuuririhkamasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kovin kognitiivinen tosiseikka on, että olet kommentoinut vuosia itseäsi mitattavasti 1,5-2 kertaa tyhmempien ihmisten blogeja, ja se alkaa hiljalleen väistämättä näkyä omissa hahmotuksissasikin.

   Johonkin on oikeasti piirrettävä raja, miten paljon yleistä humaaniutta on valmis uhraamaan sen mielikuvansa eteen, että kaikki ne, jotka eivät ole hartaan absoluuttisen puhtauden puolella, ovat "narsisteja".

   Poista
 9. Mistähän kulttuurista tämä tulee kun oppilaiden epäillään myrkyttäneen opettajansa Ruotsissa? Tätä en todellakaan toivo Suomeen.

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/badcf3d4-b765-4dc5-b8ec-f6c72475ad6c

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vituttaa Kuin Pientä Oravaa2. kesäkuuta 2021 klo 16.29

   Veikkaan Huivi-kulttuurista.
   - "...koulussa on paljon ongelmia..."
   - "Oppilaat eivät kunnioita toisiaan eivätkä opettajia..."
   - "Meillä on suuria haasteita..."
   - "...koulun ilmapiiri on kamala, ja se on vain pahentunut..."

   Poista
 10. Tuohon sotilainen stressijuttuun liittyy israelilaisen sota tutkija Martin Van Creveldin näkemys siitä, että länsimaissa iso ongelma on feminisaatio ja oikeuksien korostaminen velvollisuuksien osalta. Jo 2. maailmansodan aikana amerikkalaisilla oli paljon enemmän näitä taisteluhenkiongelmia kuin eurooppalaisilla. Siihenhän liittyy se kuuluisa tapaus, jossa kenraali Patton läimäytti kahta pelkurina pitämäänsä sotilasta.

  Professorin kirjoituksesta saa kuvan, että ptsd-herkkyys olisi hyvä asia. Päinvastoin, se on erittäin kielteinen asia meidän länsimaisen elämäntavan kannattajille. Se on tuhoisa. Asian karmeuden näkee jo siitä, että äskettäin kerrottiin armeijan tarjoavan "kriisiapua" niille, jotka törmäilivät miehistokuljetusvaunuilla. Aivan naurettavaa lumihiutaletouhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjauksia: Sotatutkija, ei sota tutkija. Ja piti sanoa "oikeuksien korostaminen velvollisuuksien sijasta".

   Poista
 11. "...kotimaisia kieliä puhuvien määrä alenee noin 450 000 henkilöllä. Vastaavasti vieraskielisten määrä kasvaa noin 490 000 henkilöllä."

  Tämä tarkoittaa, että vuoden 2040 väestöstä noin 17 prosenttia on vieraskielisiä. Mitkä ovat lukemat 2060 tai 2080.

  Tulee mieleen sana "väestönvaihto".


  acc

  VastaaPoista
 12. Miksi missään ei ole kuulutettu keitä nämä ehdokkaat olivat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaan: SDP:n ehdokkaita ns. kolmansinsta maista. Uskonto, yksittäistapauis, ei saa yleistää.
   Voit tuoda apinan viidakosta, mutta et saa viidakkoa pois apinasta. Vanha afrikkalainen kansanviisaus. Luulisin.
   Huru-ukko

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!