perjantai 11. kesäkuuta 2021

Sateenkaarisuojatie

Turussa nähtiin outo näytelmä. Siinä kaupunki maalasi yhden suojatien homojen ja muiden seksuaalivähemmistöjen symbolikseen omiman sateenkaaren värein huolimatta tieliikennelain selkeästä määräyksestä ja riskistä liikenneturvallisuuden heikkenemiselle.

Asiasta nousi pienehkö kohu ja lopulta poliisihallitus joutui ohjeistamaan kaupunkia siitä, että sateenkaarivärien käyttö suojatien kohdalla on tieliikennelain vastainen. Sen jälkeen kaupunki suostui värien poistamiseen, joskin asiasta vastaavan virkamiehen mussutusten kera. 

Kaiken kaikkiaan farssista aiheutui Turun kaupungille jonkinlainen lasku ja katumaalareille hiukkasen ylimääräistä työtä: ensin suojatien sateenkaarimaalaamisesta ja sitten sen poistamisesta. Syntyneet kulut osoitetaan kaupungin veronmaksajille riippumatta siitä, mitä he ajattelevat seksuaalivähemmistöistä tai sateenkaaren väreistä. Lompakkonsa raottamisen vastineeksi he saavat kuitenkin viikonlopun vaaleissa antaa oman lausuntonsa aiheeseen liittyen.

Kaiken kaikkiaan on hyvä, että Suomessa vielä asetetaan liikenneturvallisuus erilaisten performanssien edelle. Ja että kaupungitkin taipuvat noudattamaan lakeja viimeistään siinä vaiheessa, kun poliisilta tulee asiasta huomautus. Ja että äänestäjä voi viime kädessä ohjata yhteisten varojen käyttöä erilaisiin tarkoituksiin - vaikka summat sitten olisivat vähän pienempiäkin.

Muutenhan tällä asialla ei ole sen suurempaa merkitystä. Seksuaalivähemmistöt saavat edelleen niin halutessaan järjestää pride-kulkueita ja pitää sateenkaarivärejä ominaan. Vaikka toki niitä saa halutessaan pitää esillä kuka tahansa muukin, kunhan pysyy lain määrittämissä rajoissa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Turussa 1,8 miljoonaa euroa kantaväestön syrjintään
Seksuaalivähemmistöjen, naisten ja lasten turvallisuus maksuvälineenä
Koululaisten valinnat ovat tärkeitä Suomen tulevaisuuden kannalta

16 kommenttia:

 1. Ehkä tällaisessa yhteydessä kannattaisi kuitenkin tuoda esiin myös niitä omalle lajillemme ominaisia ihmisyyden perustekijöitä, jotka auttaisivat meitä ymmärtämään edes vähän syvemmin mistä näissä lähinnä järjettömissä tai naurettavissa performansseissa on kyse.

  Eli yksinkertaisesti: jokaisen ihmisen tajuntaan syntyy varhaisessa lapsuudessa ensin hahmo "sinä", ja vasta vuosia myöhemmin kehittyy se kokemuksellinen keskus jota kutsumme "minäksi". Jos tämä kehitys syystä tai toisesta laajasti ottaen häiriintyy, kuten se nyt "kulttuurisen narsismin" aikanamme on länsimaisissa yhteiskunnissa häiriintynyt, seurauksena on, ettei yksilöistä enää kasva terveitä toimijasubjekteja, vaan he jäävät enemmänkin "objektin" rooliin ja läpi elämänsä saavat vahvistusta esimerkiksi samaistumisesta uhrirooleihin.

  Narsistiset yksilöt odottavat että maailma heidän ympärillään huomaa ja hoivaa heitä, ja uhrirooleihin samaistuvat narsistit julistavt suureen ääneen "oikeuksiaan ja vapauksiaan". Tämä narsistinen kokemus ei jää ainoastaan todellisten uhrien osaksi, vaan nimenomaan erilaiset taiteilijat ja "kulttuuri-ihmiset" kehittävät ja jalostavat uhrisamaistuksista taiteellista ja opillista julistusta, joka puhuttelee näinä kulttuurisen narsismin aikoina hyvinkin monia ihmisiä.

  Ja tuossa uhriajattelussa on sitten myös se alitajunnan määräämä ominaisuus, että koska kaikki "uhrit" ovat ikään kuin periaatteessa "viattomia", juuri uhriajattelyu johtaa siihen että julistajat ottavat oikeuden omiin käsiinsä.

  Uhriajattelu ja omankädenoikeus kulkevat käsi kädessä. Narsistit rakastavat efektejä, ja kaikenlaiset taiteilijat -- mutta myös esimerkiksi yliopistoihin nyt uudelleen puhjennut skolastisen käsiterealismin opillinen elpyminen -- tuottavat nähtävillemme nyt näitä performansseja, joiden naurettavavuutta -- tai niiden syvää inhimillistä traagisuutta -- eivät näytelmien ylöspanijat tietenkään pysty itse ymmärtämään.

  VastaaPoista
 2. Eikö ne Turussa ja Helsingissä nämä maalaamisen LBQT-suunnittelijat/ideanikkarit hoksaa/tiedä, että mm. muslimi- ja arabimaissa tuommoisen tai jonkun muun kuvan päällä käveleminen on syvän halveksunnan osoitus? Taitaa sitä moni muukin maa ja asiankannattaja harrastaa mielenosoituksissaan.

  Multikulttureeja ja suvakkeja kun kerran ollaan, niin me kaikki heterot kävellessään tuommoisen yli osoitamme samalla omaa halveksuntaansa homohypetystä ja riekkumista vastaan... :D

  heppa

  VastaaPoista
 3. Useimmat suomalaiset ovat varmaan hyvin suvaitsevaisia näitä marginaalisia sukupuolivähemmistöjä kohtaan. Eläkööt tavallaan, kunhan evät ylettömästi häiritse muita. Samoin tasa-arvoajattelu on Suomessa varmaan pitemmällä kuin suurin piirtein missään päin maailmaa.
  Ainoa mikä tavallista tallaajaa pistää vihaksi on, että siitä huolimatta näitä asioita "hierotaan naamaan" koko ajan tiedotusvälineissä ja jopa virkamiesten toiminnassa. Pitää olla sateenkaarisuojateitä ja sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä ja ties mitä pride-manifestaatioita, joihin poltetaan yhteiskunnan vähiä rahoja aivan turhaan. Tällä tavalla saadaan vain aikaan kielteistä suhtautumista niiltäkin normaalijärkisiltä ihmisiltä, joita joku sukupuolinen suuntaus ei voisi vähempää kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omaa suvaitsevaisuuttani homoihin on horjuttanut kohtaaminen homon kanssa kadulla teinilapsuudessa. Se oli vielä sitä aikaa, kun homot eivät olleet poliitikkojen ja tiedotusvälineiden ylistämiä ylivertaisia stailaajia tai johtavia Eurovision laulukisojen musiikintuntijoita. Tämäkin yksilö oli kuin veneen alta noussut, eli ei kovin stailattu. No hän pysäytti minut ja kysyi kelloa. Seuraava kysymys oli sitten vähän intiimimpi, eli että "saisko nuorta miestä naida". No ei saanut, mutta kyllä siinä oli nuorelle pojalle miettimistä pitkäksi aikaa, eikä ole vieläkään unohtunut.

   Poista
 4. Itseäni tuossa kiinnostaa vain ja ainoastaan, paljonko puhdistaminen maksoi ja kenelle lähti asiasta lasku.Missään nimessä asiaa ei saa sälyttää kunnallisveroa maksaville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annas kun mietin. Koska asialla ovat olleet kaupungin työntekijät ja he käyttävät kaupungin työkaluja ja materiaaleja... Helekutin paljon se on tullut maksamaan.

   Poista
 5. Mihinkäs vedetään raja, kun perversioiden normalisointi repii yhteiskuntaa hajalle? Pieni vähemmistö hinkkaa eriskummallisia harrastuksiaan julkisuudessa kaikkien kasvoille. Vaikka toiminta olisi vain aikuisille sopivaa, lapsetkin sotketaan mukaan. Think of the children! Eikä siitä näkökulmasta, että pedofiliakin olisi hyväksyttävä seksuaalinen suuntaus. Tuhma kulttuurimarxisti, tuhma! Mene Ranskaan tuhoamaan yhteiskuntaa ja jätä Suomi suomalaisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tympii, että joku pervoporukka on ottanut niin kauniin luonnonilmiön luonnottomien taipumusten tunnukseksi.

   Poista
 6. Kristityt ovat maailman vainotuin ryhmä. Kuitenkaan Turun kaupungin teatteriväen mieleen ei pälkähtänyt maalauttaa suojatiehen ristejä. Kivaa olla suvaitsevainen pienesti?

  VastaaPoista
 7. Pikkuruisella seksuaalipervo-joukolla ei ole minkäänlaista oikeutta vaatia, että heidän perversioistaan tehdään yhteiskuntaan "uusi normaaali", vaikka sitä koettaa edistää mm. kommunistinen opetushallitus päästämällä viherkommunistien SETA-pervertikkojen alajaoston jäseniä julistamaan jo koulujen pienille ekaluokkalaisille "sukupuolten moninaisuuden" ilosanamaa - biologisista tosiasioista piittaamatta.

  Ihmisellä on kaksi sukupuolta, mies ja nainen kuten on todennut lääkäri Päivi Räsänen, joka on joutunut valtaapitävien, rikollisten suomenkansanvihollisten virkaan asettaman syyttäjän vainon kohteeksi
  - jonkinlainen moderni versio keskiaikaisista noitavainoista, joilla samalla loukataan perustuslakiimme kirjattua sananvapautta.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomenkansanvihollisten ja niitä tukevan valtavalemedian ylistämää "sananvapautta":

   "Yhdysvalloissa vaaditaan pakotteita Suomen valtakunnansyyttäjää vastaan: "Häpeä Suomi!"
   Yhdysvaltalaisprofessorit ja ihmisoikeusasiantuntijat: Raija Toiviaisen syytetoimet "suoranaisia sortotoimenpiteitä" ja "vakavia ihmisoikeusrikkomuksia"",
   https://oikeamedia.com/o1-161300

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 8. Asiasta toiseen. Eilen oli Ruotsin TV4 tämä:

  "Läkemedelsföretaget Pfizer inleder nu sina tester där Covid-vaccin ska ges till barn, ända ner till sex månader gamla bebisar. Även företaget Moderna testar på spädbarn. 4500 barn i Finland, Polen, Spanien och USA ska få vaccin. Med för att berätta om det här samt svara på tittarfrågor har vi Matti Sällberg, professor och vaccinforskare."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rumble - "Dr. Mikael Nordfors kritisoi ankarasti Ruotsin kansanterveysvirastoa hyvien Covid-lääkkeiden pidättämisestä. Tämä on joukkomurha. Älä usko PCR-testiin. Suurin osa väärennöksistä pelottaa ihmisiä ja lisää taipumusta ottaa vaarallisia rokotteita. Älä rokota!"
   https://rumble.com/vibcav-dr.-mikael-nordfors-om-covid-lgn-mediciner-emot-och-oplitliga-pcr-test.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 9. Kyllähän tuossa oli kiva useinkin kävellä "lipun" yli. Hieman sama tunne kuin kävelisi Venäjän lipun yli :D Tai mitä nyt sattuu inhoamaankin.

  VastaaPoista
 10. Vituttaa Kuin Pientä Oravaa11. kesäkuuta 2021 klo 20.45

  Ei.
  'Pelihetki Marian kanssa' ei ole tällainen, mitä nimestä tulee ensimmäisenä mieleen. :)

  https://www.youtube.com/watch?v=6eRTgjO-864

  4-luokan jouluna?
  Eikö tuo vuonna-85 syntyneelle ole vuoden 1994 jouluna?

  Keskellä synkintä lamaa?
  Ei ihme että "köyhyystutkija(tm)" on vieraantunut tosielämästä.

  VastaaPoista
 11. Minun nuoruudessa sateenkaaren päästä löytyi padallinen kultakolikoita, nykyään siellä luuhaa vanha hintti joka kyselee hävyttömiä🥴

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!