maanantai 21. kesäkuuta 2021

Halla-aho pudotti pommin

Jussi Halla-aho (ps) pudotti tänään pommin, jota tuskin kukaan ulkopuolinen osasi odottaa. Hän päätti luopua puolueensa puheenjohtajuudesta. 

Halla-aho ei avannut julkisuuteen syitä päätökselleen, mutta kirjoitti niistä tiedotteen, joka julkaistaan vastan kymmenen vuoden kuluttua. En siis tässä ryhdy arvailemaan mistä tässä kaikessa on kyse, vaan luotan totuuden paljastuvan aikanaan. Eli viipurilaisen sanalaskun mukaan "ken elää, se näkee". 

Maan johtavan oppositiopuolueen johtoon löytyy epäilemättä halukkaita, vaikka valovoimaisista ehdokkaista Laura Huhtasaari ehtikin jo kieltäytyä. Oma suosikkini tässä vaiheessa on Riikka Purra (ps), jonka valinta ainakin poistaisi puolueeseen liitetyn äijäleiman ja joka naisena vaikeuttaisi suoraa vertailua isot saappaat jälkeensä jättäneeseen edeltäjään.

Tämä asia ei kuitenkaan kuulu minulle vaan Perussuomalaisten jäsenistölle, jonka toivon osaavat tehdä - keskinäisessä sovussa ja hyvässä hengessä - rationaalisen ratkaisun tulevasta johtajastaan. Nähtäväksi siis jää kenet arvaamaton kansaliike lopulta nostaa johtoonsa. Suomen ja suomalaisten kannalta oleellista on ainoastaan Suomen ja suomalaisten edun säilyminen puolueen poliittisen agendan keskiössä. 

Se ei tarkoita itseensä käpertynyttä impiwaaralaisuutta, vaan laajakatseista toimintaa, joka on vapaa muiden nöyristelystä ja päätöksiin liittyvistä osaoptimoinneista, mutta avoin kaikkia tasapuolisesti velvoittavaan ja hyödyntävään yhteistyöhön. Esimerkkinä tästä voidaan nähdä Halla-ahon aikana harjoitettu rationaalinen maahanmuuttopolitiikka, jossa ovat yhdistyneet kortensa kekoon kantavien tulijoiden hyväksyminen, mutta suomalaisten selkänahasta elintasonnousua tavoittelevien ainesten vierastaminen.

Samalla toivon, että tuleva puheenjohtaja osaisi tehdä poliittisessa pelissä tasapuolisia ratkaisuja. Siis erityisesti hallitusneuvotteluissa hakisi linjaa, jonka seurauksena maahan saataisiin lopultakin rationaalisesti toimiva hallitus. 

Se tarkoittaisi kiinnipitämistä perussuomalaisten kannattajille tärkeistä asioista, mutta joustamista niissä, joilla ei ole heille suurta merkitystä. Ja yhteisen sekä pitkällä aikavälillä vastuullisen linjan etsimistä niissä asioissa, jotka eivät ole äärimmäisen merkityksellisiä kenellekään neuvotteluosapuolista.

Tämän ensikommentin myötä jään odottelemaan perussuomalaisten ratkaisuja. Toivottavasti niissäkin toimitaan Halla-ahon ilmoituksessa mainitulla tavalla eli "oikein". 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Halla-aho esitti loogisesti pätevät ja älyllisesti rehelliset perustelut
Halla-ahosta pääsiäisen kunniaksi
Ihmisarvoinen yhteiskunta, jossa sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo saattavat toteutua

8 kommenttia:

 1. Jussi on siinä mielessä harvinainen poliitikko ettei hän yritäkään pitää puoluetta henkilökohtaisena keppihevosenaan. PS ei ole hänen uraputkensa. Hän tietää että hänen poliittinen maineensa estäisi kompromissien tekemisen muiden puolueiden kanssa seuraavaa hallitusta muodostettaessa. Niinpä, ajaakseen sitä muutosta minkä hän haluaa saada aikaan hänen on astuttava syrjään.
  Aika taitavasti taktikoitu.. hän pyrki nostamaan puolueen kannatusta kuntavaaleissa, mutta haluaa jättää seuraavalle puoluejohtajalle aikaa rakentaa omaa poliittista profiiliaan seuraaviin eduskuntavaaleihin.

  VastaaPoista
 2. Kunhan vaan ei olisi Halla-Aho sairastunut.
  Onneksi puolue ei ole pelkästään Jussin varassa.
  Eerola tai Purra. Siinä meikäläisen veikkaus ja Purra taitaa viedä.
  Voisi olla hyväkin ratkaisu. Purrahan on ihan järkimimmi.

  VastaaPoista
 3. Olivatpa vetäytymisen vaikutteet yksilötasolla mitä tahansa, en voi välttää vaikutelmaa siitä, että kirjeeseen suljetussa selityksessä manifestoituu se mentaalinen ja älyllinen kuilu, joka ajassamme erottaa ajattelijat ei vain poliittisen elämän puoluepukareista, vaan ylimalkaan valta-ajattelusta, joka yhä enemmän on muuttumassa eräänlaiseksi Suureksi Yhteiseksi Valheeksi.

  Eli pelkäänpä pahoin, että se mitä pitää sulkea kymmeneksi vuodeksi kassakaappiin on analyysi ja prognoosi siitä missä nyt harhaisine "realiteetteinemme" olemme ja mihin tämä kehitys tulee johtamaan. Ja niin reipas on yhteiskunnallisen romahduksen tahti, että jo tuon ajan kuluttua on mahdollista todeta miten tuhoisaksi esimerkiksi "maahanmuutto" -- eli siis massamittainen kehitysmaalaisten kansainvaellus myös tänne Euroopan perukoille -- yhteiskunnassamme osoittautuu.

  Politiikka on niin vahvasti laidasta laitaan harhassa, ettei yksin jonkin perussuomalaispuolueen muutamilla ajattelijoilla ole mitään -- ei siis käytännössä mitään -- mahdollisuuksia vaikuttaa yleisellä tasolla. Tämä taitaa olla valitettava totuus. Ymmärryskuilut ovat jo aivan liian suuret.

  VastaaPoista
 4. Saa nähdä kuinka persujen käy. Omasta mielestäni Halla-aho ollut puolueessa älyllisesti, ihan ylhäisessä yksinäisyydessään. Purra taitaa olla ainoa ehdokas, joka sukupuolensakin takia tulee kyseeseen. Väittelyissähän hän ei tule pärjäämään Jussin tavoin. No jos kokoomus hyväksyy hänet paremmin, ja saadaan oikeistohallitus parin vuoden päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halla-aho ollut ylhäisessä yksinäisyydessään myös puoluejohtajien vertailussa. Kuka muu olisi edes eilisen tasoiseen vartin puheeseen pystynyt? Toinen juttu sitten että meillä on nyt sellainen äänestäjäkunta ettei älykkyydestä ole hyötyä. Pelottaa tai pitkästyttää useimpia. Toivotaan silti esim. Purralle onnea matkaan. -jussi n

   Poista
 5. Tässä mielestäni hyvä mahdollinen ehdokas PS:n puheenjohtajaksi. https://www.youtube.com/watch?v=J4Na9Are-3s

  VastaaPoista
 6. Noo, pressanvaali on tulossa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Presidentin virka nyt on ihan "haistapaskan"-virka nykyään. Sopii jollekin politiikan broilerille eläkehommaksi.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!