perjantai 18. kesäkuuta 2021

Satiiri Vihreiden alamäen syistä

Helsingin sanomat ja Yle ruotivat syitä vihreiden vaalitappiolle. Ja molemmissa medioissa henki oli puolueen alamäkeä parhain päin selitteleminen - Ylen tapauksessa jopa siten, että yritetään kääntää musta valkoiseksi kyseenalaistamalla puolueen siirtyminen kauas vasemmalle poliittiselta keskiviivalta.

Suurmedioidemme ruotimisen taustalla on ainakin osin vihreiden veteraanipoliitikkojen oma pohdiskelu. Siitä esimerkkinä puoluetta aikanaan perustamassa ollut Pekka Sauri kirjoitti Twitterissä, että "Vihreiden vaalitappion lyhyt analyysi: vasemmalta ei löydy tilaa eikä äänestäjiä. Suomesta puuttuu liberaali kaupunkilaispuolue, joka yhdistää pohjoismaisen hyvinvointimallin, yrittäjyyden ja ympäristönsuojelun. Vihreät voisivat yhä olla se puolue."

Osuvimman luonnehdinnan Vihreiden vaalitappion syistä taisi kuitenkin kirjoittaa Simo Ralli Maaseudun tulevaisuudessa julkaistussa satiirissaan. Siinä hän ehdotti betoniliitto-nimisen todellisen ympäristöpuolueen perustamista ja sen puoluetoimiston sijoittamista Paltamoon. 

Puolueen linjan mukaan raidejokerin matkalippuihin tulisi sisällyttää kolmen euron ympäristöntuhomaksu, koska radan alle on jäänyt tammihiiriesiintymä. Uusiin betonirakennuksiin taas pitäisi niiden rakentamiseen syntyvän hiilidioksidin korvaamiseksi määrätä 100 euron vuosittainen ilmastontuhoamisvero neliömetriä kohti. 

Niissä kaupungeissa, joissa on toimiva julkinen liikenne, puolue vaatisi oman auton käyttökieltoa pois lukien ulkopaikkakunnille siirtyminen. Tosin kiellolta voisi välttyä maksamalla viiden euron kilometrimaksun. Tämä maksun avulla kerättäisiin varat asfalttikatujen saattamiseksi tulevaisuudessa takaisin luonnon tilaan.

Betoniliitto vaatisi myös Helsingin Jätkäsaaren alueen rakentamisen keskeyttämistä, koska sen oman selvityksen mukaan alueesta tulee liian ankara paikka ihmiselle asua. Siten rakennukset pitää purkaa, alue tasata ja istuttaa tilalle metsä. Näin Jätkäsaaresta tulisi helsinkiläisten hengähdyspaikka, jossa voisi nähdä kauniin rakentamattoman rannan ja tulevaisuudessa vaikkapa tammihiiren jälkiä.

Suosittelen kaikille vihreille poliitikoille koko edelle linkittämäni satiirin lukemista, jotta he ymmärtäisivät minkälaiselta heidän politiikkansa näyttää maaseudulta katsottuna. Tämän tehtyään heidän kannattaisi pohtia myös sitä, miltä näyttävät tavalliselle työtä tekevälle ja veroja maksavalle suomalaiselle vihreä maahanmuutto-, tasa-arvo-, teollisuus-, yritys- ja yksilönvapauspolitiikka. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vasemmalla laidalla
Mahtavatkohan vihreät ymmärtää politiikkansa seurauksia?
Vihreiden kannatuksessa on noin neljännes ilmaa

7 kommenttia:

 1. Valitettavasti vain tilanne taitaa olla sen kaltainen tai sillä asteella, ettei enää kukaan pysty kirjoittamaan viherpiipertäjistä sellaista satiiria etteikö todellisuus kuitenkin panisi paremmaksi.

  Ne ovat täyttä parodiaa, nuo ressukat. Ja vieläpä niin vakavalla tavalla, että mieluummin sortuvat tekemään jotain epätoivoista todistaakseen itselleen ja muille olevansa tosissaan -- sortuvat marttyyritekoihin -- kuin että antaisivat itselleen rauhan ja miettisivät monet asiat aasta ja beesta alkaen uudestaan.

  Satiirien sijaan kannattaisi kirjoittaa vihreän liikkeen psykohistorioita tai esimerkiksi sanoa suorat sanat sellaisista liikkeistä kuten tämä ilmastohumppaa harrasteleva Elokapina. Siitä kirjoitin taannoin jutun, johon pääsee nimeäni klikkaamalla.

  VastaaPoista
 2. Ruotsissa: Lövenin hallitus (s+mp+c+v) ehkä kaatuu maanantaina.

  VastaaPoista
 3. Ohisalon totaalinen tärähtäneisyys on ilmeisesti alkanut selvitä myös osalle vihreiden kannattajista. Intersektionaalinen feministinen kastijärjestelmä, fanaattinen ilmastohulluus, järjetön vastuuton maahanmuuttopolitiikka ja laittomien maassaolijoitten hyysäys, siinä joitakin syitä silmien avautumiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka vaali ei menny hyvin, niin vaali-iltana sen naama loisti, vilkutti aina kameran nähdessään ja puheet kummallisia. Oliko se aineissa?

   Poista
  2. Taitaa olla synnynnäinen humala.

   Poista
 4. Eikö juuri vihreät ole tunnettuja siitä, etteivät ymmärrä huumoria? Siksi satiirin oppi ei taida mennä perille, mitä nyt aiheuttaa mielenpahoitusta.

  VastaaPoista
 5. Viherkommunistit eivät niele kakistelematta vaalitappiotaan:

  "Vihreät kostavat parhaillaan stadilaisille kuntavaalitappiotaan:
  Helsingin Mannerheimintiellä on meneillään Vihreiden kostoperformanssi. Jokainen ymmärtää, että tämä ”Elokapina” on sinne kiukustuneiden vihreiden toimesta käskytetty siksi, että Vihreät hävisivät vaalit ja ennen muuta Helsingissä.
  Näin ”kympintytöt” näyttävät ”valtaansa”
  On uskomatonta, että poliisi -joka varmasti tietää että tässä rikotaan lakeja- on pakotettu alistumaan ja vieläpä suojelemaan yhden ministeriön ja ministerin -minun mielestäni- tukemaa terrorismia..."
  https://www.extrauutiset.com/hallitus-kaadettava-heti/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!