tiistai 28. heinäkuuta 2020

Paavo Arhinmäki ja Italian talouden opetukset

Paavo Arhinmäki (vas) totesi alkukesästä, etteivät valtiot koskaan maksa velkojaan takaisin tarkoittaen, ettei ole syytä huoleen, vaikka hallitus ottaakin rajusti lisävelkaa ylläpitääkseen julkista sektoria täydessä koossaan. Samaa mieltä tunnutaan olevan myös maan hallituksessa, joka kieltäytyy pohtimasta menojen järkevöittämistä ja sen sijaan velkaannuttaa julkista taloutta varsin huolettomasti, kuten vaikkapa maahan juuri saapuneet 16 turvapaikanhakijaa osoittavat.

Olisikin hyvä, jos pääministeri Sanna Marin (sd) ja muut hallituksen ministerit lukaisisivat tutkija Timo Miettisen kommentin Italian talouden viimeaikaisesta kehityksestä.

Miettisen mukaan "ajatus siitä, että Italia olisi hoitanut valtiontalouttaan huonosti viime vuosina, on väärä. Italialla on yksi suurimmista ylijäämistä ennen korkomenoja Euroopassa, jos katsomme valtiontalouden tasapainoa. Toisin sanoen Italia säästää merkittävästi valtiontalouden tasolla."

Miettinen tulee siten sanoneeksi, että velkaannuttuaan liiaksi Italia ei enää pysty saamaan talouttaan kuntoon edes hyvällä taloudenpidolla, koska 1980-luvulla elvytykseen otettujen velkojen korot ovat liian suuria hallittavaksi ilman, että kansa käyttää demokraattista valtaansa ja vaihtaa hallituksen. Näin julkisten velkojen korot lisäävät maan velkaantumista vuosi vuodelta siitä huolimatta, että talous on muilta osin ylijäämäinen. Ja siksi maahan on sovittu siirrettävän myös suomalaista riihikuivaa rahaa jopa perustuslakivaliokunnan linjauksen vastaisesti.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Euroopan Federalistinen Unioni
Sanna Marin oikeusvaltiota murtamassa
Italian talous- ja muut opit

10 kommenttia:

 1. Marie Antoinettea syytettiin aikoinaan mm. suosikkien lahjomisesta, tuhlaamisesta ja valtiopetoksesta. Siihen aikaan tarvittiin vallankumous, jotta nainen saatiin pysäytettyä. Mitenkähän täällä demokratian ja vastuullisen median kultamaassa voitaisiin pysäyttää nämä rouvat kassavajaukset, jotka tuhoavat valtion talouden silkkaa typeryyttään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukisivatpa toverittaret edes tällaisia kirjoituksia, vaikka turhaahan se taitaisi olla, jos ei kuitenkaan ymmärrys riitä.

   Poista
 2. Heikki Patomäki taas kirjoitti blogiinsa, että keskuspankkirahoituksella valtio voi tehdä ihan mitä haluaa. Pisti minusta vielä pahemmaksi.

  VastaaPoista
 3. Tuota noin, sehän on siis tosiasia, etteivät valtiot koskaan "maksa velkojaan takaisin". Tosiasia siksi, ettei "velka" de facto ole muuta kuin numeerisilla summilla käytävää kauppaa, joka on paisunut siihen mittaan, että vain kansallisvaltiot voivat enää toimia kaupan toisina osapuolina.

  Se mitä maailmantaloudessa "velan" määrän suhteen on tapahtunut kertoo juuri tuon tosiasian -- että "talousajatteluumme" sisäänrakennettu raha-arvonmuoduksellinen systeemivirhe on tulossa tiensä päähän. Mittakaavat loppuvat kesken. Ei talouden Jumala pysty luomaan niin painavaa nyrkkeilysäkkiä ettei se enää itsekään kykene nostamaan sitä iskukorkeudelle.

  Illuusiot "julkisista" ja "yksityisistä" toimijoista ovat jo nykyisellään pelkkiä illuusioita, koska systeemi edellyttää nimenomaan sen "valta-auktoriteetin" olemassaoloa ja toimintakykyä, joka enää vain kansallisvaltioilla on. Kun ne nyt hajotetaan, jäljelle ei suinkaan jää mikään vahvojen talousyksikköjen "rajat auki" -periaatteella toimiva yksityistalouden taivas, vaan ihan totaalinen kaaos.

  Ja siksi ihmisten pitäisi pystyä miettimään näitä talousjärkemme premissejä paljon pelottoimammin kuin mitä kukaan nyt pystyy. Ei kukaan yksityistalouden toimija, olipa minkä tahansa aatteellisen rintamalinjan millä puolella tahansa, pysty nykyisen talousjärjen keinoilla pelastamaan maailmaa. Taloustoiminnan julkilausumaton ehto on että toimijat muuttuvat aaseiksi jotka kieltäytyvät uskomasta ja näkemästä muuta kuin eteensä ripustetun porkkanan.

  Maailma muuttuu eskoseni. Absolutismi on ainoa jäljelle jäävä usko ja kuvitelma. Ei se ole sattumaa, että "ihmiskuva" muuttuu absoluuttisen abstraktiksi, sillä vain absoluuttiset arvot ja absoluuttiset päämäärät muuttavat kaikki keinot suhteellisiksi ja sallivat esimerkiksi poliitikoille de facto omankädenoikeuden.

  VastaaPoista
 4. Seuraavassa osoitetaan mitä seuraa, kun valtiolla, tässä tapauksessa Suomella, ei ole mahdollisuutta oman, Suomen keskuspankin suorittamaan rahoitukseen:

  ""Kestävyysvajeena" kerrotun valheen ainoa tarkoitus", http://ebolakani.blogspot.com/2013/11/kestavyysvajeena-kerrotun-valheen-ainoa.html

  Tämähän on eräs enemmistönä olevien petturipoliitikkojamme ja heidän EU-diktatuuriagendaansa tukevan valheellisen valtamediamme, ennekaikkea johtavien joukkoharhaututusmedioidemme Brysselin Pravdan ja Ylen tärkeimmistä TABU-aiheista. Muutaman prosentin osuutta lukuunottamatta rahanluontioikeus on luovutettu yksityispankeille, joka merkitsee sitä, että korkoihin tarvittava raha syntyy vain jonkun ottamasta uudesta velasta. Tällainen velkaponzi-järjestelmä on kaikkien muiden pyramidijärjestelmien tavoin tuomittu romahtamaan jossain vaihessa.
  Rotschildin kasaarimafian hallitsemalle läntiselle velkaponzi-rahajärjestelmälle saatiin lisäaikaa masinoidulla kehitysmaalaisten invaasiolla Euroopan maihin, kun valtioiden on otettava lisävelkaa tyomarkkinakelvottomien/työhaluttomien elintasopakolaisten elättämiseksi, ks. "USA:s migrationskrig mot Europa skall också fördröja finanskraschen", http://whitetv.se/en/gigantic-ponzi-scheme/1359-usas-migrationskrig-mot-europa-skall-ocksa-foerdroeja-finanskraschen.html

  Ks. myös ”The Hidden History of the Incredibly Evil [Rotschild] Khazarian Mafia", https://www.veteranstodayarchives.com/2015/03/08/the-hidden-history-of-the-incredibly-evil-khazarian-mafia/
  ja suomeksi samasta aiheesta: ”Uusi maailman (epä)järjestys”, http://nwoumj.blogspot.com/2014/08/rotschild-ja-nwo.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihjeitä Ruotsista Suomenkin suuntaan:

   "Tankar kring situationen i Sverige, nr 16", https://bakomkulisserna.biz/2020/07/28/tankar-kring-situationen-i-sverige-nr-16/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Tälle maassamme valtaapitävät petturipoliitikot varmaan vähintäänkin irvistävät:

   Isänmaallista kuljetuskalustoa: https://www.facebook.com/Jussi-Syrj%C3%A4m%C3%A4ki-Oy-300872604026682/photos/pcb.715686645878607/715686619211943/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  3. Mietin pari riviä luettuani että mitähän kommentin perässä lukee. Kuten lukikin.

   Poista
  4. Varmasti kuten kaikille muillekin Brysselin Pravdaan kuin "Jumalan sanaan" luottaville ja tähän joukkoon kuuluville: https://taikaluukku.com/_files/system_preview_detail_200002137-09fe609fe8/ylepila.jpg

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  5. Toinen EU-tukipakettineuvottelijoistamme, Tytti Tuppurainen totesi muutama viikko sitten Uuden Suomen haastattelussa, että ”oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista”, https://www.uusisuomi.fi/uutiset/ministeri-tytti-tuppurainen-nousi-elamansa-virheen-partaalta-suomen-etujen-vartijaksi-oma-kansa-ensin-ajattelu-on-vahingollista/00553fcc-bc74-4ded-9a37-4a28b00ba45b

   Petteri Orpo huolestui kansallismielisyyden noususta: ”Sellaisesta ei ole koskaan seurannut mitään hyvää”, 11.3.2017, https://www.uusisuomi.fi/uutiset/petteri-orpo-huolestui-kansallismielisyyden-noususta-sellaisesta-ei-ole-koskaan-seurannut-mitaan-hyvaa/d1b0dad3-4f89-34aa-b6df-d7aebe82794f

   Kepun johdolta on kuulunut vastaavanlaisia lausumia.

   Kuinka suomalaiset voivat äänestää tällaisia pettureita kansanedustajiksi?

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!