maanantai 29. maaliskuuta 2021

Biden vahvisti vetovoimatekijöiden merkityksen elintasopakolaisuuden taustalla

Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) on jo vuosikausia puhunut Suomen elintasopakolaisuuteen houkuttelevista vetovoimatekijöistä. Sellaisia ovat esimerkiksi vastikkeetta jaettava rahallinen ja muu tuki tai maahanmuuttajan oikeus pysyä maassa tekemällä rajattomasti uusia turvapaikkahakemuksia. 

Tämän näkemyksen mukaan länsimaihin suuntautuvasta ns. humanitaarisesta maahanmuutosta suurin osa perustuu pyrkimykseen kohentaa omaa elintasoa muuttamalla Eurooppaan tai Pohjois-Amerikkaan nauttimaan niihin luodusta vauraudesta. Ja tämän muuttoliikkeen volyymiä keskeisesti määrittävä tekijä on todennäköisyys saada määränpäästä oleskelulupa.

Suomessa Halla-ahon teoria tuli testatuksi esimerkiksi vuoden 2015 kansainvaelluksessa, jolloin pääministeri Juha Sipilän (kepu) lupaus antaa oma asuntonsa maahanmuuttajien käyttöön sai irakilaiset sotilaskarkurit ja muut onnenonkijat ryntäämään Suomeen samaan aikaan kun muu Eurooppa otti vastaan kaaokseen joutuneen Syyria asukkaita.

Halla-ahon ajatukset vetovoimatekijöistä kansainvaelluksen taustalla ovat saaneet nyt uuttaa tukea, kun Joe Biden nousi USA:n presidentiksi luvattuaan mm. muuttaa edeltäjänsä nuivaa maahanmuuttopolitikkaa. Sen seurauksena Meksikon ja Yhdysvaltaisen rajan yli tunkeutui helmikuussa yli 100 000 latinoa eikä tulijavirralle näy loppua - heidän määränsä on päinvastoin nousussa.

Suomessa olisi tässäkin asiassa hyvä muistaa presidentti Paasikiven viisaus, jonka mukaan tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Se tarkoittaa, että 1) vallassa olevien poliitikkojen tulisi pidättäytyä vetovoimatekijöiden luomisesta ja ylläpitämisestä sekä 2) äänestäjien tulisi ottaa asia huomioon kaikissa vaaleissa.

Näin toimien maamme välttyisi elintasopakolaisten uudesta kansainvaelluksesta COVID-19 pandemian jälkeen, ja pystyisi allokoimaan haluamansa rahamäärän ihmisten auttamiseen kotiseudullaan sekä ottamaan turvaan maamme rajojen sisälle sellaisia henkilöitä, jolla on kotimaassaan todellinen hengen tai terveyden menettämisen uhka.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vallanvaihto
Sitä saa mitä tilaa
Pitäisikö iraninafgaani palkita seikkailustaan?

13 kommenttia:

  1. "Suomessa Halla-ahon teoria tuli testatuksi esimerkiksi vuoden 2015 kansainvaelluksessa, jolloin pääministeri Matti Vanhasen (kepu) lupaus antaa oma asuntonsa maahanmuuttajien käyttöön..."

    P.o. Sipilä, ei Vanhanen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se Mattikin olis varmaan luvannu talonsa salskeille ruskeille nuorukaisille, kuten Sipilän Jussi teki.

      Sei vaan sattunu olemaan pääministeri enää silloin.

      Poista
    2. Kiitos. Meni kepulaiset sekaisin. Korjasin.

      Poista
    3. Kepuleita kokkareita ja kokkareisia kepuleita ei oikein tahdo erottaa toisistaan.

      Poista
  2. Toivon, että koko Etelä-Amerikan väestö siirtyisi Bidenin maahan. Niin paljon äijä tekopyhästi moitti Trumpin muuripolitiikkaa. Tulisi näille kotimaisille maailmanhalaajille esimerkki siitä, miten lapsellista on kuvitella, että koko maailma voidaan pelastaa kurjuudesta. Jännä myös nähdä, miten vallanmedia asiasta uutisoi, kun homma leviää käsiin. Olen niin vahingoniloinen:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten lie valloissa sosiaalituki noille los tupeloksille.

      Veikkaanpa, että eliitti kiittää kun juanitoja ja joseja piisaa hanttihommiin ja halvalla.

      Meillähän ei vastaavaa piikarenki yhteikuntaa, vielä, ole.

      Kunhan sossutissi kaatuu mahdottomuuteensa löytyy meilläkin siivoojia soppapalkalla.

      Poista
  3. Suomessa tuli rakennuksille pakollinen veronumero ja ensimmäisenä vuonna sitä haki 63.000 ulkomaalaista. Alalla työskentelee 180.000 henkeä, joten laskekaa siitä!

    "Palkka on pieni, mutta siten pääsette kiinni suomalaiseen sosiaaliturvaan", noin kerrottiin puolalaisille, kun Olkiluodon kolmonen alkoi.

    Finnair sai viime vuonna miljardin tukea valtiolta, mutta se ei edes kilpaillut kotimaan pusikkolennoista. Latvialainen ja virolainen firma voittivat reitit. Saamme itämaista eksotiikkaa, kun elävän joulusian voi kuljettaa käsimatkatavaroissa. Suomi on Eeuun ytimessä, mutta toisaaltahan selkäydinkin päättyy persvakoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Businesscase on juurikin tuo. Ollaan nimellisellä palkalla Suomessa keikkaduunissa kirjat jossain parakissa työssäoloehdon täyttymiseen saakka, jonka jälkeen vetäydytään takaisin Viroon nautiskelemaan paikallisesti ruhtinaallisesta 300-400 päivän ilmaisesta ylöspidosta. Tämän jälkeen homma toistetaan.

      Voit arvata kuka maksaa.

      Poista
  4. "Rakennusmies virtsasi seinälle ennen laatoittamista", Hesari kirjoittaa rakennusalan ongelmista. Mitä ne sitten odottivat 800- 1500 euron kuukausipalkoilla!


    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007887350.html

    VastaaPoista
  5. "
    Meksikon ja Yhdysvaltaisen rajan yli tunkeutui helmikuussa yli 100 000 latinoa.
    "
    No siellä jokunen hose, huan, huanita ja muukin los tupelos el narcoticotico.

    Veikkaanpa muuton alueilla huumeongelman ja prostituution olevan kasvamaan päin. El tikutakut kun taitaa olla amerikkalaisten los ikuinen murhe.

    VastaaPoista
  6. Biden on professoriluonne. Ei usko vihapuhehorinaa pakolaisten haitallisuudesta, vaan halusi testata asian itse henkilokohtaisesti laatimallaan tieteellisella tutkimuksella. Kamalan ja Harrin kanssa yhteistyossa, toki.
    Biden totesi myos, etta koyha lapsi on aivan yhta terava ja lahjakas kuin valkoinen lapsi. Ja Biden jos kukaan ymmartaa lasten paalle.

    VastaaPoista
  7. "
    Mitä ne sitten odottivat 800- 1500 euron kuukausipalkoilla!
    "
    Äläs nyt sehän on sitä vapaanliikkumisen mahdollistamaa palkkojenkilpailukykyä. Kepuleiden kokkareiden toivomaa kansaivälistymistä.

    Aikanaan kun hyvinvointivaltion tissi kuivaa niin se 1500€/kk on kova palkka. 500€/kk normaali duunarin liksa.

    Ja kyllä, kyllä sillä elää. Eläähän toimeentulotuellakin ja sillä elää millä on elettävä. Kokkareet kiittää.

    VastaaPoista
  8. ”…allokoimaan haluamansa rahamäärän ihmisten auttamiseen kotiseudullaan…”

    Kehitysapu mainitussa tarkoituksessa on tuottanut väestöräjähdyksen. Siten sen jatkaminen tuottaa vain lisää tulijoita. Toisekseen, hallitsijoidemme ja tutkiskelijoidemme mukaan kaikki ihmiset ovat samanlaisia, joten miksi emme luottaisi afrikkalaisten ja lähi-itäläisten kykyyn luoda omin päin rauhallisia hyvinvointivaltioita kotiseuduilleen?

    Presidentti Biden on ottanut lahjuksia lähipiirilleen uransa ajan monista maista myydessään ulos poliittista vaikutusvaltaansa. Meksikon raja on auennut, sillä ihmis- ja huumekaupassa liikkuu valtavasti rahaa ja osa siitä rikastuttaa nyt Bidenin lähipiiriä. Presidentti itse ei vaivaudu edes paikalle katsomaan katastrofia. Pitkin puoli vuosisataa kestänyttä poliittista uraansa Biden on valehdellut. Hän jopa putosi presidenttikisasta 1987 plagiointikohun takia. Nyt, kun vilunkia on kertynyt vuosikymmenien aikana lisää, hänestä tuli Amerikan suosituin presidentti saatuaan elävien ja kuolleiden ihmisten sekä äänestyskoneiden äänet.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!