maanantai 1. maaliskuuta 2021

Rokote- ja koronaskeptikon valta

Tämän blogin keskusteluissa on näkynyt ajoittain SARS-CoV-2-viruksen olemassaoloa epäileviä kirjoituksia. Näin siitä huolimatta, että virus on virallisten tilastojen mukaan tappanut maailmanlaajuisesti noin 2,5 miljoonaa ihmistä. Todennäköisesti paljon enemmän. 

Näiden blogini koronaskeptisten seuraajien kannattaa lukea Helsingin Sanomien tuore artikkeli, joka kertoo heidän hengenheimolaisestaan, joka hallitsee suomalaisen kehitysavun yhtä pääkohdetta eli afrikkalaista Tansanian valtiota. Hän ei sinänsä ole kategorisesti kieltänyt koronaviruksen olemassaoloa, mutta on väittänyt jumalan hävittäneen sen maastaan paastoamisen ja rukousten seurauksena. 

Rokotteiden suhteen hän kuuluu niin sanottuihin skeptikoihin, jonka harhaisessa maailmankuvassa tytöille annettaan rokotteita kohdunkaulan syöpää vastaan, jotta he eivät voisi saada lapsia. Niinpä Tansaniassa ei ole rokotettu ihmisiä myöskään koronavirusta vastaan     

Nyt on kuitenkin käynyt niin, että koronavirustartunnan kaltaisiin oireisiin on Tansaniassa kuollut useita maan ylimpään johtoon kuuluvia henkilöitä. Muusta väestöstä ei ole tietoa, koska maan hallitsija on kieltänyt virusten testauksen. 

Jostain syystä Tansanian päällikkö on nyt kuitenkin päättänyt suositella väestölleen hengityssuojaimia. Näin siksi, että - hänen mukaansa - "jos näiden maskien keksijät kerran pysyvät hengissä, on niiden oltava hyviä meillekin. Kehotan käyttämään Tansanian terveysministeriön tuottamia hengityssuojia."

Olisi hienoa, mikäli myös suomalaiset rokote- ja koronaskeptikot pohtisivat, mitä johtopäätöksiä Tansanian tapahtumista voidaan tehdä. Onko todella syytä uskoa niin, että koko virus olisi joidenkin pahanilkisten tahojen aiheuttama? 

Vai olisiko pandemia sittenkin seurausta siitä, että eläimistä peräisin oleva virus onnistui tarttumaan ihmisiin, joissa se mutatoitui ja evolvoitui siten, että onnistui tarttumaan ihmisestä toiseen. Ja onnistui lopulta yhä tehokkaammaksi tarttujaksi evolvoiduttuaan aiheuttamaan pandemian, joka uusien mutaatioiden seurauksena on muuttunut entistä tarttuvammaksi

Heille myös tiedoksi, että virukseen liittyvää tutkimusdataan voi tutustua tästä portaalista. Ja wuhanilaisen viruksen genomin vuonna 2020 määritetty nukleotidijärjestys löytyy täältä. Elektronimikroskooppikuvia koko viruspartikkeleista voi ihailla esimerkiksi täällä ja tarkempia rakenneanalyysejä muun muassa täällä. Pääkaupunkiseudulla yleisimmäksi nousseen virustyypin alkuvaiheista Britanniassa on puolestaan raportoitu täällä.

Noin yleisellä tasolla ihmisten olisi hyvä ymmärtää, että maailma oli varsin erilainen paikka ennen nykyaikaisen tieteen kehittymistä. Elinikä oli lyhyt, eikä edes maatalous aina jaksanut elättää kaikkia nälkäisiä suita.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
SARS-CoV-2 on muuttumassa virusfossiiliksi
Jälkiviisautta
Kehitysavulle avautui järjellinen käyttökohde

19 kommenttia:

 1. Jospa Tansanian presidentti ajattelee vielä kuten perinteisesti Afrikassa on näistä ajateltu; joku on langettanut maan päälle pahan jujun. Ja siitä pääsee eroon vaikkapa loitsulla.

  VastaaPoista
 2. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Miksi teastaukseen käytetään menetelmää, jota ei tulisi käyttää ollenkaan minkäänlaisten infektioiden todentamiseen?
  Moniko "tartunnan" saaneista on oikeasti sairastunut?
  Miksi Ruotsissa ei patologit ole löytäneet virusinfektioon menehtyneitä? (Siellähän niitä pitäisi olla todella paljon, ainakin uutisoinneista päätellen)
  https://www.bitchute.com/video/d3Gbyq0EMPoJ/
  Miksi maskeja suositellaan, kun ei niistä mitään apua ole kenellekään? (Paitsi niiden kaupittelijoille)
  https://rapsodia.fi/kuinka-maskit-ovat-toimineet-eri-maissa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testataan, jotta tartunnan saaneet osaisivat varoa levittämästä virusta eteenpäin. Testi ei osoita tautia vaan viruksen.

   Vain osalle tartunnan saaneista kehittyy oireita ja heistäkin vain pienelle osalle vakavia sellaisia. Ruotsissa on varmistettuja korona-kuolemia yli 12 000, varmistamattomia lienee lisää etenkin maahanmuuttajalähiöissä.

   Maskeja käytetään siksi, ettei mahdollinen) oireeton) virustartunta leviä edelleen. Siis lähinnä muiden ihmisten suojaamiseksi.

   Poista
  2. Ja kuten videolta nähdään, ei mitään apua ole ollut.

   Poista
 4. Paljonko kuolemista on ns. ”with virus” tai koronan tapaisilla oireilla kuolleet? Kuolleisuus on kohdistunut lähes kokonaan ryhmään, jonka eliniän ennuste on valitettavasti luonnostaan alhainen. Paljonko tuon ryhmän kokonaiskuolleisuus on muuttunut viimeisen vuoden aikana? Tilastojen, koronatestien ja kuolinsyiden toteamismenetelmien tulisi kestää kriittinen tarkastelu, jos eläisimme tieteeseen perustavassa maailmassa. Nyt koronaan liittyy paljon poliittisia ja taloudellisia tavoitteita ja ”follow the money” -menetelmä selittää ilmiöstä turhan paljon.

  EU-koronatuki suomalaisilta veronmaksajilta on yksi operaatio, jonka tekosyynä käytetään koronaa. Etenkin, kun maksuosuuksia määritellään paljolti koronaa edeltävän talouskehityksen perusteella. Laskelmilla saadaan velkarahalla elävä ja ennestään EU-nettomaksajana toimiva Suomi näyttämään ”asiansa hyvin hoitaneena maana”. Ministerimme suorastaan kihisevät innosta päästä maksamaan vielä lisää suurpankeille, koska se on vihervasemmistolaisen, kyseenalaistamattoman aatteen mukaista.

  Entä kriittinen tarkastelu koronarajoitteiden terveysvaikutuksista? Paljonko sairastutaan, kuollaan ja ajetaan ihmisiä itsemurhiin 1990-luvun laman tapaan? Paljon kertoo se, että somessa sensuroidaan koronakritiikki ja valtamedia on synkronissa valtakoneiston kanssa. Asiassa on paljon palaneen käryä.

  Yksi analyysin aihe olisi USA:ssa erilaiset osavaltiot. Joissakin niistä ei nimittäin ole maskipakkoa tai mitään rajoituksia ja naapuriosavaltiossa on tiukat rajoitukset. Poliisivaltiomaiset toimet eivät ole vähentäneet koronan esiintyvyyttä. Siten normaalilla päättelyllä selitykseksi jää se, että poliisivaltio on se varsinainen tavoite.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistuu mieleen Italian ja Espanjan tilanne pandemian alkuvaiheessa. Siellä oltiin aika tiukoilla hoitopaikkojen riittävyyden kanssa, ja ihmisiä kuoli paljon myös. Tosin tietysti etupäässä vanhoja, jotka joidenkin mielestä joutavatkin kuolla.
   Ikävä olisi täälläkin sellainen tilanne, että pitäisi ruveta valitsemaan, kuka saa tehohoitoa ja kuka ei. Ainakin hoitaville lääkäreille, jos ei muille.

   Poista
  2. Vallanhimoiset toki aina käyttävät tilaisuutensa hyväkseen. Niin tässäkin tapauksessa.

   Poista
 5. Tilastoihin koronaan kuolleista ei voi luottaa, koska eri maissa kriteerit vaihtelevat: joissakin koronaan kuolleiksi luetaan kaikki ne kuolleet, joilta on löydetty virus ja toisissa vain ne, joille sen on katsottu aihettaneen kuoleman. Toisaalta monet koronaan kuolleet ovat saattaneet jäädä tilastoimatta. Ainoa tapa saada jotensakin luotettava kuva koronan vaarallisuudesta on verrata kokonaiskuolleisuutt ajalta ennen koronaa ja koronan aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta kokonaiskuolleisuuden vertailuun ilman torjuntatoimia ja niiden kanssa.

   Poista
 6. Sopivasti perussairaille ihmisille jopa ientulehdus voi olla hengenvaarallinen joten kyllä se korona siihen porukkaan kuuluvia niittää aikalailla.
  Yleensä tähän aikaan vuodesta jyllää kausi-influenssa ja se tappaa samaa riskiryhmää 700-2000 ihmistä vuosittain kolmen talvikuukauden aikana.
  Ei silloin olla ulkonaliikkumiskieltoja julistelemassa tai kävellä vähän väliä jopa perustuslain yli.
  Joillekkin jopa terveille korona voi olla hengenvaarallinen mutta valtaosalle vähäoireinen tai kokonaan oireeton.
  Saas nyt nähdä mikä seuraava kehitysversio on tai sitä seuraava.
  Niitä nimittäin riittää jatkossakin maailmantappiin ja euvostoliiton rokoteryssimiset eivät asiaa auta yhtään.
  Itse otan rokotteen heti kun se vaan on mahdollista,putoaa sitten munat tai ei.
  Rokotteita olen ottanut aika eksoottisiakin ja ei niistä toistaiseksi mitään sellaisia sivuvaikutuksia ole tullut jotka olisivat pahempia kuin tauti mitä vastaan ne ovat tehty.
  Jokainen voi valita joko rokotteen tai sairastumisen jossain vaiheessa, se on vain väistämätöntä ellei aio viettää loppuelämäänsä kellarissa.

  VastaaPoista
 7. Tietenkin tämä on kaikille turhauttava tilanne. Ilmoittaudun "koronaskeptikoksi" mutta veikkaan että kunnollinen "Koronan historia" kirjoitetaan vasta kun muutama vuosikymmen on kulunut. Liikkuvia osia - virusta paljon suurempiakin - on niin paljon, menetettävistä kasvoista puhumattakaan. Ikävä kyllä elämme kiinnostavia aikoja. -jussi n

  VastaaPoista
 8. Nyt tuntuu jo vaikealta uskoa, että vielä vuosi sitten koko epidemia ei ollut Suomeen vielä juuri levinnytkään, tai ainakaan sen vuoksi ei vielä ollut annettu mitään määräyksiä tai suosituksia sen leviämisen estämiseksi.
  Eikä ole kovin paljon yli vuotta siitäkään, kun tämän palstan Professorikin vielä kirjoitti, että Itä-Aasiassa riehuvasta uudenlaisesta viruksesta tuskin on suurepidemian vaaraa, koska luultiin, ettei se tartu ihmisestä toiseen vaan ainoastaan joistakin eläimistä ihmisiin:
  http://professorinajatuksia.blogspot.com/2020/01/tappajavirukset-kehittyvat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kirjoitukseni osoitti hyvin sen, kuinka vaikeaa on uusien taudinaiheuttajien epidemiologian ennustaminen. Nyt tiedämme koronasta paljon enemmän, mutta vieläkin tarkkojen ennusteiden tekeminen on mahdotonta.

   Poista
 9. Professorin koronaa käsittelevään blogiin viime vuonna kommentoin kiitellen lääketieteen ja muiden biotieteiden tutkijoita ja ammattilaisia hyvästä työstä. Talousasiantuntijoiden kykyä/halua koronan aiheuttamien pahojen talousongelmien lieventämiseksi sen sijaan vahvasti epäilin.
  Nobelpalkittu tutkija sekä kaksi muuta eturivin taloustieteilijää toki viime vuoden lopulla kertoivat, miten koronaa tulisi hoitaa, mutta jutusta en löytänyt koronan aiheuttamien talousasioiden hoitoon syvällisempää tuntemusta, paitsi toki eturivin miesten hienot tittelit...
  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/71657bf2-6e07-49c2-901c-c186e13636a4

  Eiköhän tässä käy niin kuin ennenkin. Jälkeenpäin saamme taloustietäjiltä selityksen, miten talousasiat olisi tullut hoitaa, tyyliin "olis tarttenu tehrä jotain..."

  Onko professorilla tarkempaa tietoa talousasiantuntijoiden tarjoamasta avusta koronan aiheuttamien talousongelmien ehkäisyssä, lieventämisessä ja hoidossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talousexpertit toki ovat osoittaneet kykynsä, sillä koronaepidemian aikana miljardöörit ovat lisänneet rutkasti varallisuuttaan, joten nauttikaamme heidän menestyksensä kautta näistä poikkeuksellisista ajoista.
   https://www.theguardian.com/us-news/2020/dec/29/coronavirus-sharpens-economic-inequalities-america

   Poista
 10. Koronaskeptikoille on jäänyt runsaasti epäiltävää, koska taudin tuntemattomuus on yllättänyt asiantuntijoitakin. Tästä taas on ollut seurauksena ristiriitaisia väitteitä mm. "väärästä turvallisuuden tunteesta".

  Tansanian tapaus osoittanee mm. sen, ettei maiden koronatilastot olekaan kaikilta osin vertailukelpoisia. Jos ei testata, mutta ihmisiä kuolee, kukaan ei kuole koronaan?

  VastaaPoista
 11. Tsori proffa, ei liity nyt tähän aiheeseen, mutta ajattelin, että jonkun muunkin kannattaa tätä seurata, koska tästä saamme vielä 100%-varmuudella kuulla myös Suomessa:

  Omakotitalojen rakentamisen kieltämisestä keskustellaan kiihkeästi Saksassa – yhdeltä alueelta uudet omakotitalot on jo kielletty

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ulkomaat/artikkeli-1.1332487

  Katsotaan kuka heittää tämän ajatuksen ensimmäisenä koepalloksi esim. eduskunnassa...  t: Vitjaantunut Stadilainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, kun meillä siirrytään suoraan seuraavaan vaiheeseen. Cancel-kulttuurissa omakotitalot puretaan ja tilalle tulee yhteiskeittiö- ja kompostikäymälätaloja. Kohta joku kaikki talouskirjat lukenut ajatuspieruhautomolainen ehdottaa tätä.

   Poista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!