torstai 16. heinäkuuta 2020

Sitä saa mitä tilaa

MTV3 kertoi, että sisäministeriössä on valmisteilla ulkomaalaislain muutos, jonka toteuduttua alaikäisiin perheenyhdistäjiin ei enää sovellettaisi tulorajoja, mikäli he ovat saaneet oleskeluluvan kansainvälisen suojelun perusteella. Ministeriötä johtavan Maria Ohisalon mukaan "nopea perheenyhdistäminen tukee menestyksekästä kotoutumista. Oikeus perhe-elämään on erityisen tärkeä maahan yksintulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille."

Nähtäväksi jää, tapahtuuko uudistuksen voimaan saattamisen jälkeen sellainen ihme, että somalit ja irakilaiset nuoret miehet siirtyvät pikaisesti maahan saavuttuaan työelämään tai suorittamaan eri oppilaitosten tutkintoja, sekä luopuvat vaatimasta naispuolisilta sukulaisiltaan muslimitapojen mukaista pukeutumista ja käyttäytymistä. Tai käykö suorastaan niin, että heistä suuri osa luopuu islamista ja siirtyy länsimaisen sekulaarin kristinuskon kannattajiksi.

Erityisen suurella mielenkiinnolla odotan myös sitä, että innostaako aikanaan voimaan tuleva perheenyhdistämisen helpottaminen entistä innokkaampaan ankkurilasten lähettämiseen kehitysmaista Suomeen. Pianhan se on taas mahdollista, kun EU-maat ovat availemassa rajojaan koronaviruskriisin jälkeen - ellei tauti sitten jälleen lähde leviämään pakottaen valtiot sulkeutumaan uudelleen.

Kaiken kaikkiaan tämä(kin) hallituksen toimenpide osoittaa, että äänestämisellä on väliä. Jos antaa tukensa vihervasemmistolle tai aina pettävälle Keskustalle voi lopputulos hyvinkin olla sen mukainen. Tämä olisi meidän kaikkien hyvä muistaa myös seuraavien vaalien yhteydessä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vihreää hallituspolitiikkaa
Osoittiko juhannus, että jotain tarttis tehdä?
Työoikeus laittomasti maassa oleville

9 kommenttia:

 1. Tosiasia on, ettei sosiaalisesti sitovista ja ulkoaohjaavan mekaanisen normimoraalin varassa toimivista suku- ja klaanikulttuureista tänne vaeltavilla yksilöillä ole oikein minkäänlaisia edellytyksiä sopia omaan, sosiodymaamisesti aivan erisuuntaiseen ja kokonaan erilaatuiselle yhteisömoraalille perustuvaan järjestelmäämme. Ja edelleen tosiasia on, että mitä enemmän he tuovat sukuaan mukanaan, sitä sopeutumattomampi heidän joukostaan tulee.

  Sosiaalisesti sitovat kulttuurit nimittäin vastaavat jokaiseen yhteydestään irrottautuneeseen ja itsenäistyneeseen yksilöön kehittämällä keskuudessaan kaksiverroin sitovamman normipaineen. Jo maahantulijoiden toiset sukupolvet ovat edeltäjiään radikalisoituneempia.

  Joten kaikkien punavihreiden narsistien uhriajattelussaan hellimät unelmat monikulttuurisen yhteiskunnan sisäisestä rauhanomaisesta rinnakkainelosta ovat peri-ihmisyyteen liittyvistä syistä täyttä sepitettä. Punavihreät tulevat tarvitsemaan totalitaristista pakkoa kun ajavat härkäpäisesti läpi omaa vieraskulttuureihin ihastunutta sateenkaaripolitiikkaansa.

  Ihmisyydestä nämä "ihmisarvo- ja -oikeusideologit" eivät todellakaan ymmärrä mitään -- eivät edes sitä perusasiaa, että kaikki ihmisyys on kulttuurista ihmisyyttä. Punaiset eivät ymmärrä ettei ihmisyys voi lähteä puhtaalta pöydältä samalla tavalla kuin kapitalisti pyyhkäiseen konkurssissa pöydän puhtaaksi ja lähtee kuin uutena ihmisenä liikkeelle. Eivätkä narsistiset vihreät tule ikinä ymmärtämään ettei ihmisyys tiivisty sateenkaaren helmipisaroissa, vaan raahaa aina multaiset juurensa mukanaan -- eikä ihmisyydelle voi tehdä suurempaa rikosta kuin katkaista sen juuret kokonaan.

  VastaaPoista
 2. Tuo Ohisalon "perheenyhdistäminen tukee menestyksekästä kotoutumista" ei kyllä perustu minkäänlaiseen logiikkaan. Pikemminkin se tukee menestyksekästä segregoitumista ja klaaniutumista. Niin raakaa kuin se onkin, niin kotoutumista edistää parhaiten pakko sopeutua muuhun yhteiskuntaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohisalon logiikka on sitä käänteislogiikkaa, jossa sanotun merkitys on sanotulle vastakkainen. Tällä menettelyllä on pitkät perinteet, jotka osoittavat nyös mistä tämä käytäntö on peräisin. Niinpä puhuttiin esimerkiksi kansandemokratioista, joissa ei tietenkään ollut demokratiaa. Johdonmukaista Ohisalon ja kumppaneitten toiminnassa on pyrkimys kansalaisyhteiskunnan pirstomiseen tuomalla ja synnyttämällä erilaisia yhteiskunnan rahoituksella toimivia ja siitä riippuvaisia klaaneja. Kun tällaisten klaanien edut eivät ole samansuuntaisia yhteiskunnan edun kanssa, demokratia lakkaa toimimasta ja tilalle kasvaa politrukkien harvainvalta.

   Poista
  2. Ehkäpä Hilpeä Huti-Maisa tarkoitti, että kotoutuminen sujuu mukavan sutjakkaasti, kun vastaanottajamaassa on jo odottamassa samnalaisia paikallisia Paskastanioita kuin millainen lähtömaa on.

   Poista
  3. Tässä ruotsalaistutkimuksessahan havaittiin perheenyhdistämisten pikemminkin haittaavan kotoutumista: https://svenska.yle.fi/artikel/2015/05/06/samre-integration-nar-flyktingbarn-forenas-med-sina-foraldrar

   Eikä tämä ole mikään suuri ihme. Onhan uutisoitu Suomessakin kuin monet muslimivanhemmat yrittävät estää uhkailemalla tai jopa lapsia kotimaihinsa lähettämällä näiden liialliseksi katsomaansa länsimaalaistumista.

   Poista
 3. Ikävä kyllä professorin sarkastinen toive yhtäkkiää puhjenneesta opiskelu-tai työhalusta ei ile toteutunut missään muussakaan maassa ko ihmisryhmien kohdalla. Sensijaan saamme nähdä Itähelsinkiläisen lähiön muuttuvan lopullisesti yhdeksi isoksi "Maailma kylässä-festivaaliksi" jossa ruokopilli vinkuu ja kurkkupurkkirumpu rämisee aamusta iltaan. Missä kenelläkään ei ole kiire töihin. Mihin tiedostavan kehitysaputyöntekijän on mukava piipahtaa verestämään muistoja viimeisestä afrikan komennuksesta tai humanistisen tiedekunnan opiskelijan on helppo ja ehkä turvallista piipahtaa tutustumaan vieraisiin kulttuureihin. Ennen ko alueita kutsuttiin reservaateiksi, tänä päivänä monikulttuurisiksi keitaiksi.....

  VastaaPoista
 4. kyllä sitä ollaan humanisteja köyhyystutkijan moraalin ja tärkeysjärjestyksen mukaan....

  VastaaPoista
 5. Miksiköhä menivät antamaan sisäministerin paikan vihreille? Sitähän voi pitää jo maanpetoksellisena toimintana. No nämä vihervasemmistolaiset "orgiat" jatkuu niinkauan, kun kokoomus löytää vanhan minänsä, ja ajaa orvot huit helevettiin. Ikävä vaihtoehto on, että kokoomus pysyy vasurien aisankannattajana.

  VastaaPoista
 6. Nopea perheenydistäminen varmaankin on monelle asianosaiselle hyväksi. Itse kannaan sen tekemistä suuntaneutraalisti. Voimme vain kuvitella, mikä riemu syntyy koko suvun parissa, kun ulkomaille ajautunut pakolaislapsi palaa kotiinsa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!