lauantai 13. maaliskuuta 2021

Mustan miehen arvo on nyt määritetty

Yhdysvalloissa Minneapolisin kaupungissa on päätetty mustan miehen elämän arvo. Se on 27 miljoonaa dollaria eli noin 22,6 miljoonaa euroa. Kyseessä on korvaus, jonka kaupunki päätti maksaa poliisin käsissä kuolleen George Floydin perheelle. Mikäli perhe elää jatkossa säällisesti, on sillä siten edessään taloushuolista vapaa loppuelämä.

Tapaus on sikäli mielenkiintoinen, että korvaussumma on suurin koskaan maksettu summa ihmisen elämästä. Näin siitä huolimatta, että henkensä menettänyt henkilö oli koronapositiivinen taparikollinen, jolla oli sydänsairaus ja korkea verenpaine ja hänen elimistöstään löytyi ruumiinavauksessa fentanyyliä ja metamfetamiinia. 

Todellinen syy suureen korvaussummaan lienee Floydin elämän poikkeuksellisen suureksi arvioidun arvon sijasta Minneapolisin kaupungin päättäjien pelko siitä, mitä olisi tapahtunut siinä tapauksessa, ettei se olisi taipunut Floydin perheen vaatimuksiin. Tästähän saatiin esimakua heti tämän kuolemaan johtaneen tapahtuman jälkeen, jota seuranneiden mielenosoitusten yhteydessä poltettiin muun muassa poliisiasema.

Mikäli korvaus ei olisi ollut varmasti riittävä, olisivat uudet rotumellakat johtaneet Minneapolisissa ja muualla Yhdysvalloissa mahdollisesti vielä paljon Floydin perheen saamia korvauksia suurempiin kustannuksiin. Siinä mielessä kaupungin päättäjien maksuvalmius on ymmärrettävä. 

Nähtäväksi kuitenkin jää, miten tämä tapaus vaikuttaa tuleviin amerikkalaispoliisin käsissä tapahtuviin kuolemantapauksiin. Nousevatko niidenkin korvaussummat kymmeniin miljooniin dollareihin, vai katsotaanko uhrit vähäarvoisemmiksi - etenkin, mikäli heidän orvaskedessään on vähäisempi määrä pigmenttiä. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tumman pigmentin kulttuuria?
George Floydin murha vahvisti vihreää maahanmuuttopolitiikkaa
Elin Erssonin uhrit jäivät ilman korvausta

21 kommenttia:

 1. Toverit vihervasemmalla lienevät oivaltaneet jo, että rasistisesta vihapuheesta voi määrätä satojen tuhansien korvauksia uskonnon ja pigmentin perusteella.

  VastaaPoista
 2. Tuhka tuumii että tuosta tulee melkoinen sotku oikeussalaissa kun ihmiset yrittävät kaikki päästä käsiksi "verirahoihin".
  Moni lakimies yrittää varmasti rahastaa kaikista vähänkin epäselvistä pidätystilanteista.

  Sotkua tiedossa.

  VastaaPoista
 3. Länsimaiden rappion merkki. Hulinoitsijat palkitaan. Suomikin harkitsee vastuuttomien gettokaupunkilaisten palkitsemisen siirtämällä heidät koronarokotusjonon kärkeen. Melko reilua.

  VastaaPoista
 4. Mitenköhän tämä vaikuttaa syytteessä olevan yksittäisen poliisimiehen oikeudenkäyntiin? Ottiko kaupunki jo kantaa syyllisyyskysymykseen?

  Arvaisin puolustuksen vetoavan paitsi siihen, että Floyd kuoli ilmeisesti veressään oleviin huumeisiin, myös siihen, että poliisihenkilö noudatti pidätystilanteessa kaupungin poliisiviranomaiselle antamaa voimankäyttöohjeistusta. Kaupunki siis otti vastuunsa antamastaan ohjeistuksesta.

  VastaaPoista
 5. Joka tapauksessa se, että poliisi painaa polvella maassa makaavan kaulaa minuuttitolkulla, on täysin tuomittava ja hyvin vaarallinen teko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimetön 0938: Ei ole, huomioiden neekereiden, etenkin pöllyisten sellaisten, tapa riehua tuollaisissa tilanteissa. James Woods laittoi Twitteriin videon, jossa 2 poliisia yritti hillitä riehuvaa neekeriä "vaarattomasti". Lopputulos: neekeri pääsi irti, juoksi autoon, otti sieltä aseen ja ampui noita 2 poliisia ja kaasutti karkuun. Neekerit itse omalla riehunnallaan aiheutuvat omat onge. Jos tuokin Yrjö Lööti olisi käyttäytynyt kuin normaali ihminen tuossa tilanteessa, kukaan ei olisi häntä edes maahan painanut. Mutta ei, eihän se neekerille käy, ettei heitetä gangstanäytöstä. Nehän vaatii "rispektiä".

   Poista
  2. Niin raudoissahan se vielä voi paljon riehua etenkin kun noilla on jalkaraudatkin. Jenkit nyt on tyhmiä ja poliisit on varmastikkin jakauman vasemmalla puolella. Voin laittaa sulle videon missä kasvatetaan kaktuksia ja kuvan jossa haavisto ei näytä homolta sekä kaupan päälle youtube linkin jossa kerrotaan painovoiman olevan huijausta.

   Poista
  3. Onneksemme Suomessa ei tällainen ole sallittua. Olen itsekin ollut mukana taltuttamassa väkivaltaista riehujaa, eikä siinä tuollaista tarvittu. Ja jenkeissä nyt syytteessä oleva poliisi, Derek Chauvin, ei ole yksin syytettynä. Paikalla oli kolme muutakin poliisia ja tilanne olisi pitänyt hoitaa, kuten se Suomessa opetetaan.

   Poista
  4. Miten tämä tapaus olisi siis pitänyt hoitaa?

   Poista
  5. Epäilemättä Yhdysvalloissa sattuu väärinkäytöksiä poliisien taholta. Poliisiksi voi valitettavasti päästä kaikenmoisia kuumakalleja ja iso ongelma on koulutusten kirjavuus ja paikoittainen heikkous.

   Mutta koko kohu on silti järjetön. Olen valitettavasti nähnyt erään todella pienikokoisen narkkarin riehuvan kamapäissään. Ja siis pituutta oli max 170 cm, painoa ehkä kuutisenkymmentä kiloa. Ja SIITÄ huolimatta tarvittiin kaksi partiota, että hänet saatiin taltutettua ja rautoihin. Oma arvaus, että tälläkin kaverilla oli metamfetamiinia tai vastaavaa piristettä, joka ilmeisesti vie esim. kipuaistimukset pois, systeemissään. Floyd sen sijaan oli todella isokokoinen kaveri. Jenkeissä poliisi tekee työtä jopa henkensä uhalla, kun vastassa on tuon tason narkkareita. En ole voimankäytön asiantuntija, joten en tiedä, olisiko tuon tilanteen voinut hoitaa paremmin, enkä sitä, menikö se poliisin virallisten ohjeiden mukaan. Mutta absurdia on, että riehuvasta narkkarista on tullut jonkin keksityn sorron vastaisen liikkeen pyhä symboli. Muistelen jossain olleen, että Yhdysvaltojen poliisi on itseasiassa ANTIrasistinen kun huomioi poliiseihin kohdistuvan väkivallan tekijät jne. mutta valitettavasti en muista mistä tämä oli peräisin, joten en pääse tarkastamaan.

   Poista
 6. Tuolla summalla neekerin koko suku pääsee narkkaamaan pitkän aikaa fentanyyliä.Samalla voi sekoittaa päänsä riittävästi että jaksaa sitten apinariehua perheelle muutaman kymmenen miljoonaa lisää huumepäissään.BLM - bolshevismi,leninismi,marxismi.

  VastaaPoista
 7. Nuo rahat olisi voitu antaa blm riehujien aiheuttamiin vahinkoihin. Kovin on usa sekaisin.

  VastaaPoista
 8. BLM:n vahinkojen loppulasku on historiallisen suuri, joten ei se päättäjien pelko ihan aiheeton ole. Toinen vaihtoehto, eli armeija kaduille ei ole optio jenkkien nykyisessä poliittisessa ilmapiirissä. Islamovasemmistolainen fasismi on ottamassa tiukkaa niskalenkkivoittoa lännessä.

  VastaaPoista
 9. Ottaen huomioon, että Floyd ei varsinainen yhteiskunnan tukipylväs ollut, vaan itse asiassa todellinen riesa, olisi varmaan monen veronmaksajan mielestä pienempikin summa riittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypin taloudellinen hyöty yhteiskunnalle oli haittaa suurempi, joten lähinnä laskua kaavailin omaisille. Toisaalta ihmettelen, eikö äijää olisi voitu kääriä jeesusteipillä muumionnäköiseksi pötköksi, niin logistiset ongelmat olisivat pienentyneet?

   Poista
  2. Äh, piti olla toisin päin. Ei pitäis kirjoitella heti yövuoron jälkeen.

   Poista
 10. Ameriikka on iso maa ja isot ovat tolenssit. Aarne Tannisen sketsissä aikoinaan todettiin, että satiaisetkin ovat siilin kokoisia.
  Kummasti on nyt BLM liike hiljentynyt ja ihan vaan isseksini olen tullut johtopäätökseen, että se laitettiin pystyyn Trumppia vastaan.
  Hyvin ilmeisesti onnistuivat mutta minne meni ne 10 miljardia taalaa jotka liike väitetysti sai kerättyä?
  Suomea myöten pikkulikat pyllisteli ja mateli pitkin toreja liikkeen nimessä ja jopa oma kaupankassapääkanisteri peukutti hulabaloota ja ryöstelyä jenkeissä.
  Saas nähdä mihin tämä homma menee tämän koronan varjolla täällä härmässä.
  Sisäkanisteri mätäsalo julistaa hampaat kirskuen kuinka hän on valmis ottamaan PV:n kaduille kyykyttämään lähes hengiltä peloteltua kansaa.
  Varusmiehiä ei voi käyttää ja näin ammattilaisena aion samantien ilmoittautua karanteeniin.
  Minä en lähde kaduille omiani kuisaamaan ja osoittelemaan aseella.
  Pistäisi akka basaarit kiinni.
  Nythän vaakutaan jo sen perään,että perseilevät matut menisi rokotuksissa muiden ohi.
  Kiva palkita porukkaa joka ei välitä mistään mitään ja meille palkinnoksi ulkonaliikkumiskielto.
  Niinkuin aikaisemmin totesin, menkööt Sanna
  Maria keskenään.
  Täältä ei tukea tule ja mitä tunnen kollegoja niin en ole ajatuksissani yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta kun sinä veli Joppos nimenomaan tiedät varsin hyvin, että varusveijarit tekevät kuten heitä käsketään.

   Ja jos sinä et ole heitä käskemässä tekemään niin kuin on oikein, sinun palveluksessa olevat kollegasi komentavat heitä tekemään kuten makea myrkky Manna Sariini, hilpeä Huti-Maisa ja AnnaBajaMaja heitä komentavat.

   Tiedät itsekin, että niin tekeviä kollegoitasi riittää nyt ja vastaisuudessa saadakseen seuraavana lippujuhla- tai itsenäisyydestämuistamispäivänä ylennyksen ja/tai palkankorotuksen kunniamerkkeineen, ja seuraavana juhlapäivänä molempiin korotuksen.

   Jospa yrittäisit jaksaa meidän kaikkien takia?

   Poista
  2. Juu, varmasti löytyy niitäkin joilla se repussa oleva marsalkansauva ei vielä ole, ainakaan omasta mielestään katkennut ja tekevät ihan mitä tahansa käsketään.
   Valtaosa ei kuitenkaan ole niitä ja en varmasti ole ainoa joka idioottimaisen käskyn saatuaan ala vastarintaan.
   Ja mitä jaksamiseen tulee niin ei mitään hätää. Sotilaat hoitavat sotilaiden töitä ja siihen ei oman kansan kyttääminen ja kyykyttäminen kuulu.
   Varusmiehiä tuollaisiin hommiin ei lainmukaan voi laittaa. Viime keväänäkin junnut olivat lähinnä liikenteenlaskijoiden tehtävissä. Meni siinäkin jo valmiiksi niukkaa koulutusaikaa täysin hukkaan.

   Poista
  3. Mutta kun:
   edelliskeväänä varusveijareita käytettiin toimimaan tiesulkujen virka-aputehtävissä.
   Se sujui silloin kaikkien pykälien ja paragrafien mukaan.

   Miksi ei sujuisi samojen pykälien ja niiden tulkintojen mukaan PV:ltä vaadittu virka-apu poliisille yleisen turvallisuuden ja järjestyksen ylläpitoon poikkeustilanteessa,
   jonka on langettanut kauniin uutistenlukijan Manna Sariinin suulla hilpeä Huti-Maisa I Suuri?

   Eli varusveijarit kaduille, mikä on se pykälä mikä estää?

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!