tiistai 16. maaliskuuta 2021

Sanna Marinin hallitus ja kylvetty raha

Suomen valtionvelka kasvoi vuonna 2020 yhteensä 18 465 miljoonalla eurolla ja päätyi sen seurauksena 124 833 miljoonaan euroon, mikä on 53,1 prosenttia maamme bruttokansantuotteesta. Summaa voi verrata myös valtion budjetin 65 200 miljoonan euron loppusummaan, johon nähden velka nousi lähes kaksinkertaiseksi.

Tätä taustaa vastaan oli mielenkiintoista havaita, että Sanna Marinin (sd) hallitus on viime vuonna nostanut humanitaariseen apuun käytettyjä varoja 45 prosentilla 115 miljoonaan euroon. Tämä on siis rahaa, jolle ei edes odoteta saatavan mitään vastinetta. Koko kehitysyhteistyöhön oli viime vuodelle budjetoitu 1000 miljoonaa euroa eli noin 1,5 prosenttia koko valtion budjetista.

Lisäksi olemme hyväksymässä Etelä-Euroopan talouksien rahoittamiseksi noin 4 500 miljoonan euron tulonsiirron - eli lahjoitamme näille maille rahasumman, joka vastaa noin seitsemää prosenttia valtion koko viime vuoden budjetista. Näin siksi, että maksuosuutemme elvytyspaketista on noin 6 600 miljoonaa euroa, jota vastaan Unioni myöntää meille viimeisimmän arvion mukaan 2 100 miljoonaa omaan käyttöömme.

Samalla taloutemme kasvuvauhti on heikkoa: olimme professori Sixten Korkmanin mukaan siinä lajissa vuosina 2008-2019 sijalla 134 yhteensä 141 vertaillun maan joukossa. Niinpä hänen näkemyksensä Suomen tulevasta kasvusta on jotenkin alistuneen kohtalonuskoinen: "kukaan ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan.... lohtua voi hakea presidentti Mauno Koiviston sanoista: ´ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin´".

Nähtäväksi - tai toivottavaksi - jää, onko Korkmanin koivistolainen optimismi perusteltua. Joka tapauksessa on selvää, ettei Marinin hallitus ole onnistunut tehtävässään vahvistaa kestävästi Suomen taloutta, kuten esimerkiksi Nesteen uuden biojalostamon sijoituspäätös osoittaa, vaikka suurten rahasummien lahjoitteleminen ympäri maailmaa sellaista edellyttäisikin. Asia ei kuitenkaan näytä huolettavan kovin suuresti asiasta vastaavaa ministeriä.

Tähän pitäisi tulla jonkinlainen loppukaneetti. Jääköön sellainen kuitenkin kirjoittamatta, koska edelle kirjoittamani ei taida kaivata rautalangasta vääntämistä. Outoa on vain yksi asia: miksi Suomen kansa äänesti vuonna 2019 sellaisen eduskunnan, jonka tuella Sanna Marinin hallitus pysyy vallassa koko kuluvan vaalikauden, mikäli se vain itse niin haluaa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Epäonnistuiko Sanna Marinin hallitus tärkeimmässä tehtävässään?
Onko kestävä kehitys mahdollista mustassa Afrikassa?
Tekeekö muutama lintu kesän?

19 kommenttia:

 1. Tuhkasta tässä on seuraus vuosikymmeniä jatkuneesta kehityksestä. Kukaan puolue tai hallitus ei ole halunnut hoitaa kasvavaa velkaongelmaa Suomessa (saati maailmalla).
  Äänestäjät myös rankaisevat aina jos yritetään elää tulojen mukaan, saavutetusta asemasta ei luovuta.
  Sen lisäksi EKP printtaa ja antaa velkaa miinuskorolla, ettei oikeasti joutuisi tekemään ikäviä päätöksiä.

  Nyt ne puhuvat jo ikuisista lainoista joista ei tarvitse edes korkoa.
  Tämä on looginen seuraus, sotkua lykätään viimeiseen asti.
  Ehkä pitää alkaa harkita bitticoinia, sitä ne ievät voi printata lisää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Nyt ne puhuvat jo ikuisista lainoista joista ei tarvitse edes korkoa."
   Olisiko sellainen enää mikään laina?
   Eikö pikemminkin:
   Jos joku vapaaehtoisesti myöntää sellaisen "lainan", sitä sanotaan lahjoitukseksi.
   Mutta jos ihmiset lailla velvoitetaan myöntämään sellaisia "lainoja", sitä sanotaan verotukseksi.

   Poista
 2. Rouva kassavajeelle pitäisi löytää työ, jossa hän ei voisi törsätä yhteisiä varojamme. Hänelle vaan ei taida kelvata vaikkapa sähköautojen kokoaminen, missä ei pääse median suitsutettavaksi. Narsistit pilaavaat kaiken.

  VastaaPoista
 3. Professorin antamien lukujen valossa, Suomen valtion tulot olivat viime vuonna 46735 milj.euroa.
  Voisin kuvitella että pikavipattu 18465 miljoonaa euroa vaikuttaa myöskin bkt:n kokoon.
  Suomen EU:lta saamat avustukset taas pienenee, koska bkt ei laskenut niin paljon kuin odotettiin.

  Eli lainattiin jumalaton määrä rahaa, jotta bkt ja budjetti pysyisi korkeana. Lainattiin jumalaton määrä rahaa, jotka sitten lähetetään muille.

  Tämä alkaa haiskahtamaan, ei niinkään typerältä, vaan suunnitellulta. Suomi velkaannutetaan, jolloin jossain vaiheessa olemme täysin riippuvaisia EU:n tulonsiirroista, eikä EU-erosta voida / tarvitse enää keskustella. Ulkoparlamentaarisin keinoin muutetaan EU liittovaltioksi ja velkaannuttaminen on se keino.

  VastaaPoista
 4. Tänään kaksi ansioitunutta köyhyysasiantuntijaa kirjoittavat TS:ssä, että "omillaan pärjäämisen kulttuurista on päästävä eroon".

  EU:ssa ollaankin jo hyvällä alulla ja monin paikoin mitään asennemuutosta ei edes tarvita. Ne ovat jo valmiiksi kohdillaan.

  VastaaPoista
 5. ”Outoa on vain yksi asia: miksi Suomen kansa äänesti vuonna 2019 sellaisen eduskunnan, jonka tuella Sanna Marinin hallitus pysyy vallassa koko kuluvan vaalikauden, mikäli se vain itse niin haluaa.”

  Jos al-Taeen kirjoitukset ja kommentit olisi paljastettu ennen vaaleja, niin... Ja taisi siellä olla muutakin, mistä vastuullinen media ei halunnut puhua ja kirjoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhä suurempi osa demari-/vasemistoliittoäänestäjistä saa elantonsa verorahoitteisista töistä ja pienenevä osa sorvin-, ratin- tai ämpärin äärestä. Vihreiden tärkein äänestäjäkunta on opintotuesta elantonsa saava, tuleva veroraharahoitteinen palkansaaja. Joten muutosta ei liene ihan heti tulossa.

   Poista
 6. Vaan tajusiko lopultakaan monikaan demarien äänestäjä, että se johtaisi nykyisenlaiseen punikkihallitukseen? Toivottavasti ottivat nyt ainakin opiksi.

  VastaaPoista
 7. Tämä niin sanottu "talousajattelumme" on eurooppalaisella uudella ajalla kehittyneistä rationaalisuuden muodoista ainoa, joka perustoiltaan jäi ptolemaiolaiselle kannalle, ja "rahaan" olemuksellisesti kuuluva pohjimmiltaan uskonnollislaatuinen kaikkivoipaisuuskuvitelma on niin vahva, että ihmiset edelleenkin pystyvät päättelemään numeerisista summista todellisuuteen päin, vaikka numeroilla on täsmälleen vain sen verran reaalikatetta minkä reaalinen taloustoiminta voi niille antaa.

  Eli kyllä se sieltä jossain vaiheessa tulee vääjäämättä vastaan, ettei niillä numeerisilla kuplilla, jotka "velkana" lainanottajille myydään, ole todellakaan mitään itseisarvoa. Kun yhteiskunnat romahtavat -- kuten ne esimerkiksi kansainvaelluksen seurauksena tulevat romahtamaan -- niin kyllä ne velaksi kirjatut numeeriset kuplatkin romahtavat.

  Joten sen enempää Korkmanin kuin Koivistonkaan tai kenenkään muunkaan talousajattelun keikarin pähkäilyt eivät ole minkään väärti. Talouden jumala on jo ajat sitten pystynyt puhaltamaan niin ison kuplan ettei se jaksa sitä itsekään nostaa. Miinusmerkkisiin korkoihin tarvittaisiin monta nollaa vielä lisää, ennen kuin mikään totuudellinen suhde reaalimaailmaan linkittyisi.

  Numeerisella ajattelulla on reaalitodellisuuteen suunnilleen yhtä pätevä suhde kuin BKT:lla ja vuosittain tehtyjen työtuntien määrällä on. BKT voi kasvaa kolminkertaiseksi, vaikka tehdyt työtunnit pysyvät melko täsmälleen samoina. Silti talouden stiiknafuulioista vauhkoontuneet älypäät mekastavat esimerkiksi "huoltosuhteesta", jota he siis käyttävät taikasanana kannattaakseen ihan kaikkea "maahanmuuttoa".

  No tokihan siinä taitaa olla puolet tottakin tuossa houssa. Jonkinlaisista suhteistahan siinä toiskulttuuristen ihannoinnissa toki on kyse.


  Nuo humanitaarisiin uhrilahajoihin menneet rahat kertovat jotain vallassa olijoiden täydellisestä todellisuudentajuttomuudesta. Ei mistään muusta.

  VastaaPoista
 8. Nykyhallituksen mielestä vaalit sopivat huonosti demokratiaan. Siksi niitä pitää ensinnäkin siirtää. Toisekseen ääntenlaskentaan tarvitaan varmistin.

  Amerikan presidentinvaaleissa annettiin 156 miljoonaa ääntä, vaikka rekisteröityjä äänestäjiä oli 133 miljoonaa. Ratkaisuosavaltioissa Biden otti valtavan loppukirin saaden melkein kaikki ääntenlaskennan loputtua lasketuista äänistä. Niinpä hänestä tuli USA:n historian suosituin presidentti! Meidän oma valtamedia ei nähnyt mitään palaneen käryä. Se on tulkittava niin, että vastaava ”vaalityö” on sertifioitu tännekin toteutettavaksi. Näin ollen voi kysyä, olemmeko todella äänestäneet nykypäättäjät valtaan?

  Maailmassa on valtaan pyritty vallankumouksilla ja murhilla. Siihen nähden vaalipetos on ihmisystävällinen ja ”demokraattinen” tapa varmistaa haluttu lopputulos. Tosin EU:ssa on valta betonoitu, kun olennaisia päättäjiä ei edes valita vaaleilla. Heidän takanaan hääräävistä tahoista tietävät korkeintaan Bilderbergissä käyneet lepomäet, kataiset, urpilaiset ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bilderbergissä suostuttelun tai aivopesun taito on huipussaan, sillä Lopotomiamäki muuttui siellä kerralla, Malinen kertoi.

   Poista
 9. Korjatkaa jos olen väärässä. Pari kuukautta vaalien jälkeen taisi paljastua sellainen sopimus jossa nykyiset hallituspuolueet olivat jo 2-3kk ennen vaaleja pohtineet tällaisen hallituskoalition mahdollisuutta mikäli tulee liian täpärä tilanne suhteessa oikeistoon.

  VastaaPoista
 10. Keskustan vihreä johtaja Annika Saarikko totesi äskettäin, että Suomeen pitää saada nykyiseen nähden kymmenen tuhatta maahanmuuttajaa enemmän vuotta kohti. Hallituksen johtaja Ohisalo komppasi heti. Tämä puhe haiskahtaa signaalilta Brysselin suuntaan. Mieleen tulee Kataisen muusta haastattelusta irrallaan oleva kommentti, että jos EU tarvitsee lisää tukirahaa, niin täältä pesee. Niinpä Katainen oli puolen vuoden päästä ylimääräisen komissaarin virassa.

  Urahoukutusten lisäksi koronaveivauksissa ja ihmiskaupassa liikkuu niin paljon rahaa, että harvalla selkäranka kestää taipumatta. Siksi suoraselkäinen isänmaallisuus on nykyään tabu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyrä Käteisen ei olisi kuulunut päästä edes kansanedustajaksi. Eikös hänet "valittu" kokoomusnuorten ehdokkaaksi Siilinjärven kokouksessa, jota ei pidetty ja jonka pöytäkirjat väärennettiin? Vapaamuurarilojalitettimäisesti hän pääsi kuin koira veräjästä tästä rikoksesta. Näin jostakin joskus luin, mutta tapahtuiko niin, en tiedä.

   Poista
  2. Kyllä tapahtui , lisäksi muutaman muun pikkupaikkakunnan pöytäkirjat väärennettiin. Luin aikanaan asiaa koskevat poliisin kuulustelupöytäkirjat netissä , katainen oli jo tuolloin kansanedustaja ja selvästi kävi ilmi ettei poliisi kysynyt häneltä ja romakkanniemeltä avain kysymyksiä , so kirjoititko sinä pöytäkirjat etc , voipi vielä löytyä jostain oli hyvin valaisevat ...

   Poista
  3. Löytyy google haulla : jyrki katainen kuulustelupöytäkirja.

   Poista
 11. "Outoa on vain yksi asia: miksi Suomen kansa äänesti vuonna 2019 sellaisen eduskunnan, jonka tuella Sanna Marinin hallitus pysyy vallassa koko kuluvan vaalikauden, mikäli se vain itse niin haluaa."

  Mistä tämä harha että maanpetokselliset kommarihuorat joskus olisivat järjestäneet rehellisiä vaaleja on tullut??????
  Jopa siinäkin teoreettisessa tapauksessa että vaalivilppiä ei maanpettureiden puolelta suoranaisesti ole harrastettu se tosiasia että he tuovat ja lahjovat verorahoilla itselleen äänestäjiä päivästä toiseen riittää kyseenalaistamaan tulokset monin paikoin.

  VastaaPoista
 12. Samaan aikaan Kela kyttää vaikeasti vammaisen kelataksimatkoja ja vaatii joka ikisestä minuutista selontekoa, kun asiakas (valkoinen kantasuomalainen) on pysähtynyt matkan aikana apteekkiin, mikä on sallittua ja mikä voi jonotilanteesta ja muusta kestää kauemmin kuin 2 minuuttia. Ei takuulla soittelisi hoonosti soomeea puhuvalle. Toisen kerran oli ajettu toista reittiä ruuhkan takia, ylitys ns. sallittuun 1 km ja taas kului kelatädiltä kallista työaikaa sen n. 1 euron ylityksen selvittelyyn varmasti kymmenkertaisesti yhteiskunnan varoja ja oli lisäksi vaikeasti vammaiselle ahdistavat tilanteet.

  Moni sanoo, ettei tunnista enää Suomea omaksi maakseen tänne syntyneenä ja on valmis tilaisuuden tulleen muuttaa muualle. Samoin olen muutaman vuoden itsekin suunnitellut, miksi jäisin näin kalseaan ja luotaantyötövään maahan, kun työtä voi tehdä nykyään tietyillä aloilla missä vaan ja englannilla pärjää hyvin nykyään jopa Espanjassa.

  VastaaPoista
 13. Vaikka karsastan MV-lehteä sen venäläismielisyyden vuoksi, niin ei kannata "heittää lasta pesuveden mukana". Tässä on eräs varsin lukemisenarvoinen artikkeli:
  "Tuomas Malisen testamentti: ”Pääministeri Sanna Marinia hallitaan Suomen ulkopuolelta
  Elina Lepomäen (kok) taustalla pitkään vaikuttanut GnS Economicsin toimitusjohtaja Malinen on vetäytymässä julkisesta roolista ja varoittaa mm. Bilderberg-ryhmän ja Maailman Talousfoorumin (WEF) Suomelle tuhoisasta vaikutuksesta Heikelä & Koskelon haastattelussa.",
  https://mvlehti.net/2021/03/10/tuomas-malisen-testamentti-paaaministeri-sanna-marinia-hallitaan-suomen-ulkopuolelta-video/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!