perjantai 3. heinäkuuta 2020

Varhainen sukurutsa paljasti muinaisen mahtisuvun

Ihmisen kulttuurievoluution varhaiset vaiheet ovat kiehtoneet mieltäni alakoululaisesta asti. Niinpä olen kirjoitellut aiheesta vaihtelevasti myös tässä blogissa. Tässä siis jatkoa aiheeseen.

Tällä kertaa uutta tietoa on saatu irlantilaisesta varhaishistoriasta. Tarkemmin sanottuna ihmisjäänteistä, jotka ovat löytyneet Newgrangen käytävähaudasta, joka on keinotekoiseen hautakumpuun tehty luolamainen megaliittihauta Irlannissa noin 40 kilometrin päässä Dublinista pohjoiseen.

Newgrangen käytävähauta on massiivinen 200 000 tonnia maata ja kiviä sisältävä rakennelma. Sen rakentaminen noin 5 200 vuotta sitten on siis vaatinut valtavan voimainponnistuksen. Itse rakennelman avulla on ilmeisesti määritetty talvipäivän seisauksen ajankohta.

Nature-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkittiin 44 varhaisten irlantilaisen perimää. Yksi tutkittavista ihmisistä oli Newgrangen rakennelmasta löytynyt miespuolinen vainaja.

Tutkimuksessa havaittiin tämän henkilön olevan äärimmäisen sukurutsan tulos: hän oli joko vanhemman ja lapsen tai vaihtoehtoisesti sisarusten jälkeläinen. Näin siitä huolimatta, ettei muista tutkituista saman ajan ihmisistä löytynyt merkkejä tämäntapaisesta käyttäytymisestä, mikä osoittaa sukurutsan olleen sanktioitu tuonaikaisten irlantilaisten keskuudessa.

Tutkijoiden mukaan tällaista sukurutsaa ei juurikaan tavata muualla kuin jumalankaltaiseksi kohonneiden itsevaltiaiden joukossa - esimerkkinä tästä olivat muinaisen Egyptin faaraot. Tämä tarkoittaisi, että Irlannissa oli jo yli 5 000 vuotta sitten äärimmäisiä "verensä puhtautta" vaalivia johtomiehiä, toisin kuin aiemmin oli ajateltu.

Tutkimuksessa selvitettiin myös analysoimalla käytävähaudasta löytyviä jätöksiä, jotka viittasivat runsaaseen lihansyöntiin. Se poikkesi muiden tuonaikaisten irlantilaisten ruokavaliosta ja sopi käsitykseen siitä, että löydetyllä vainajalla olisi ollut erityisen merkittävä asema yhteisössään.

Tätä käsitystä vahvisti vielä se, että 150 kilometrin päässä sijaitsevasta toisesta megaliittisesta löytöpaikasta löytynyt ihminen oli Newgrangen miehen sukulainen. Kyse ei siis ollut vain yksittäisestä mahtimiehestä vaan aikansa mahtisuvusta, jonka jäsenet hallitsivat laajoja alueita.

Näyttää siis siltä, että heti kun ihmiset siirtyivät pois metsästäjä-keräilykulttuurista maanviljelyyn, muodostivat he myös äärimmäisen epätasa-arvoisia yhteisöjä. Newgrangen osalta valta on saattanut perustua kykyyn ennustaa talven kääntymiseen kevääksi - ja sitä kautta uskonnollis- tai magiatyyppiseen vallankäyttöön.

Niin tai näin. Löydös vahvistaa ihmisten epätasa-arvolla olevan hyvin vanhat juuret. Samaa osoittivat jokin aika sitten julkaistut - ja täällä välittämäni - tiedot Tonavan sivujoen yhteisöstä, jossa tietyt suvut hallitsivat maita sukupolvesta toiseen ja heitä palvelevat henkilöt vaihtuivat jokaisessa sukupolvessa.

Nähtäväksi siis jää onko nykymaailmassa kovasti kaikenlaista tasa-arvoa vaativilla poliittisilla liikkeillä voimaa muuttaa tämä monituhatvuotinen epätasa-arvon perinne. Vai käykö sittenkin niin, että lopulta vain koirat haukkuvat ja valta sekä hyvinvointi jakautuvat myös tulevaisuudessa epätasaisesti ihmisten kesken?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Tuhat vuotta integroitumatonta maahanmuuttoa
Suurmiehiä maahanmuuton avulla
Viikinkien retket perustuivat teknis-taloudelliseen vallankumoukseen


5 kommenttia:

 1. "Nähtäväksi siis jää onko nykymaailmassa kovasti kaikenlaista tasa-arvoa vaativilla poliittisilla liikkeillä voimaa muuttaa tämä monituhatvuotinen epätasa-arvon perinne. Vai käykö sittenkin niin, että lopulta vain koirat haukkuvat ja valta sekä hyvinvointi jakautuvat myös tulevaisuudessa epätasaisesti ihmisten kesken?"

  No se nyt lienee kutakuinkin varmaa, ettei maailma tule vastaisuudessakaan olemaan mikään tasapelilaitos... Asia erikseen sitten, että äärimmäisen epätasa-arvoiset yhteiskunnat ovat lopulta olleet myös niitä kaikkein epävakaimpia, aina romahdusherkkyyteen saakka. Pistimiin voi aina jonkin aikaa nojata, mutta niiden varassa ei voi istua, ainakaan maailman tappiin. Tai voi käydä vaikka näin...

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Ceaușescu

  Tämän perimmäisen totuuden muistaminen taitaisi olla paikallaan myös tämän hetken länsimaissa, joissa miljardöörien sun muiden "kansainvälisyyksien" paapominen on ollut vallalla kylmän sodan päättymisen jälkeen.

  -J.Edgar-

  VastaaPoista
 2. Tasa-arvovouhotuksen rinnakkaisilmiöitä ovat rotumellakat, hallitustasoltakin tuleva kiihotus kansanryhmää vastaan, intersektionaalinen feminismi, antifa, median agit prop-toiminta, korruptoitunut oikeuslaitos, punaiset yliopistot, historian uudelleenkirjoitus, sensuuri jne….
  Kaikella tällä on tavoitteena luoda keskitetty diktatuuri ja Johtajaa palveleva etuoikeutettu eliittijoukko. Suurella osalla intoilijoista ja riehujista on tietenkin haavekuvana unelmamaailma, mutta taustajoukot ja niiden rahoittajat tietävät tarkkaan, millaisiin pudotuspeleihin ja lihamyllyyn ollaan matkalla.

  Riehunnan ja valehtelun lähiajan tavoitteena on tietysti Trumpin uudelleenvalinnan estäminen. Suomenkin media käy vaalitaistoa ja ylistää sympaattista (lue: patologista valehtelijaa, ahdistelijaa ja lahjusten kiristäjää) Joe Bideniä, joka ei neljän vuoden päästä ilmeisesti muista edes omaa nimeään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ihmettelemistä, että BLM-terroristeille kannatuksensa osoittanut viherkommunisti-hallituksemme suhtautuu myötämielisesti myös Antifa-terroristeihin:

   "Antifan tavoite on kommunistisen maailmanjärjestyksen luominen"Yhdysvalloissa
   Antifan välitön tavoite on tuhota Trumpin, hallinto",https://oikeamedia.com/o1-139805

   Päivän Byrokraatti kirjoittaa mm.:

   "On muistettava, että [nykyinen opetusministeri, kommunisti] Li Andersson nosti itse erityisavustajakseen Dan Koivulaakson, joka kirjoitti vasemmistonuorten keskustelufoorumilla ihannoivasti poliittisesta väkivallasta. Viesteissään Koivulaakso kutsui poliiseja sioiksi ja pasifismia vakavaksi mielenhäiriöksi. Hän peräänkuulutti ”erittäin brutaalia antifasistista toimintaa” ja ”taktista väkivaltaa” ja oli huolissaan siitä, että ”räikeästi rasistinen” poliisi ”suojelee natseja”. Koivulaakson kommentit ovat luettavissa mm. Suomen Uutisten artikkelista osoitteessa https://www.suomenuutiset.fi/onko-tama-vitsi-poliiseja-sioiksi-kutsuva-dan-koivulaakso-hallitusneuvottelujen-oikeusvaltiotyoryhmaa/.”, http://paivanbyrokraatti.com/2020/02/29/misha_dellinger_ja_li_andersson/

   Kalergi-suunnitelma


   Poista
 3. Alkulaumoja sosiaalisesti organisoineen "vallan" laatu ei varmaankaan vastannut mitään niistä mielikuvista joita meillä "massojen aikakauden" ihmisillä on esimerkiksi eri- ja samanarvoisuudesta, tai yleisemmin pakko- ja väkivallasta.

  Kielen ja ajattelun suhteen paikoilleen pysähtyminen merkitsi valtavaa kognitiivista kynnystä, jossa sosiaalisten instituutioiden myötä syntyi symbolinen käsitejärjestelmä. Sellaisen kognitiivisen systeemin täydellistä väärinymmärtämistähän nämä nykyiset "sosiologiset" teoriat kuten tämä "intersektionaalinen feminismi" vain tarkoittavat.

  Yleiskäsitteillä on helppoa noitua ymmärrys. Koska vaihtoehtona on yritys eläytyä kognitiivisten ominaisuuksiemme varhaisimpiin kehitysvaiheisiin, se ei houkuttele. Eikä sellaiseen pysty kuin aniharva. Durkheimin pohdiskelut "uskontoelämän alkeismuodoista" menevät näinä päivinä ihan hukkaan.

  Nyt jyrää massaiyhteiskunnan tarve muodostaa kaikkia yhdistäviä "tasa-arvoisia" ajattelun vakauttajia. Siihen sopii kulloinkin pinnalle nouseva "vihreä" maailmanlopun eskatologia -- aillä mikään ei ole tasa-arvoisempi idea kuin maailman kaikkia ihmisiä yhtä lailla kohtaava maailmanloppu. Nyt yhtä todistamaton kuin kumoamatonkin "ilmastonmuutos" on se suuri maaginen taikamessu, jolla pyhät miehet ymmärrystään ja yhteistä kansaa otteessaan pitävät.

  Jos oma ajattelumme ei ammentaisi niin syvältä lajinkehityksellisistä pohjamudista, että vain uhrirooleihin samaistumisella on merkitystä, ehkä pystyisimme hyväksymään tosiasian, että sosiaalinen organisaatio tarvitsee -- tai jopa olemuksellisestoi on -- epätasa-arvon järjestelmä, ja että se on sosiaalisen lajiolennon elämälle välttämätöntä, tai parasta.

  VastaaPoista
 4. Liekö liittynyt otsikon aiheeseen muuan laulunteksti menneiltä ajoilta: sukuruttaa tutaa....
  uteleepi Huru-ukko

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!