keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Yle uutisoi maahanmuutosta

Yleisradio välitti meille täksi aamuksi muutaman maahanmuuttoaiheisen uutisen, jotka valaisevat hyvin Suomen nykyistä ja mahdollisesti myös tulevaa tilannetta. Päätin koota oleelliset osat näistä uutisista arvoisan lukijani ihmeteltäviksi.

Yksi jutuista kertoi maahanmuuttajanaisten työllistymisestä. Sen mukaan "vain puolet Suomen maahanmuuttajanaisista käy töissä". Tarkemmin sanottuna "parhaiten työllistyvät Viron kansalaiset... Heikoimmin työllistyvät Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä lähtöisin olevat, näistä erityisesti Somalian ja Irakin kansalaiset... somalialaistaustaisista naisista on töissä Suomessa 17 prosenttia"

Edelleen meille kerrottiin, että "17 prosentilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa, ja viisi prosenttia ei ole suorittanut edes suomalaista perusastetta vastaavaa oppimäärää. Pakolaistaustaisista 40 prosenttia on ilman toisen asteen tutkintoa... noin kymmenen prosenttia somali- ja kurditaustaisista naisista osasi lukea vain huonosti tai ei lainkaan."

Toisessa jutussaan Yle mainitsi jo otsikossa, että "ennen asiakas saattoi ryöstää taksin, nyt taksi saattaa ryöstää asiakkaan". Artikkelissa mainittiin myös, että "taksilla matkustaminen on kallistunut Tilastokeskuksen mukaan puolessatoista vuodessa keskimäärin 13 prosenttia".

Maahanmuuttoa tai kansalaisuuksia jutussa ei kuitenkaan mainittu, vaikka jokaiselle vähänkään asiasta ymmärtävälle yhteys lienee selvä. Syitä tästä asiasta vaikenemiselle voimme vain arvailla.

Kolmas maahanmuuttoon liittyvä, mutta niin ikään tämän yhteyden mainitsematta jättänyt juttu kertoi läntisestä naapuristamme. Sen pääkaupungissa sattui nimittäin niin, että "Husbyn ja Kistan lähiöissä noin 500 metrin etäisyydellä toisistaan olevissa kerrostaloissa sattuneet räjähdykset aiheuttivat rakennuksille suuria vaurioita".

"Poliisi ei ole ottanut kantaa räjähdysten motiiviin tai siihen, liittyvätkö tiistain vastaisen yön tapahtumat Tukholman Östermalmilla viime viikolla tapahtuneeseen kerrostaloräjähdykseen. Aftonbladetin saamien tietojen mukaan räjähdyksillä olisi yhteys... Ruotsissa tapahtui viime vuonna yli 120 räjähdystä, joiden tutkimiseen räjähderikoksiin erikoistunut poliisi osallistui."

En aio enempää kommentoida Ylen uutisia, mutta olisi hienoa, jos myös päättäjät ja heitä äänestävät kansalaiset olisivat kiinnittäneet niihin huomiota ja pohtisivat vakavasti mitä niiden välittämä sanoma vihjaa Suomen nykyisyydestä ja varsinkin tulevaisuudesta. Ja hyödyntäisivät näin syntyvää ymmärrystä päätöksenteossa ja vaaliuurnilla.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kuinka paljon johtajien kotoutumiseen tarvitaan resursseja?
Verikoston kieltävä sopimus
Suomalaisten maahanmuuttajien kuva

19 kommenttia:

 1. Arvojen Suomessa tällaiset ilmiöt ja lähtökohdat ovat vain pieniä haasteita, tapahtumisen päälinjaa on turha yrittää padota. Ainahan sitä kuulee kritiikkiä, kun yrittää jotain hyvää tehdä. Maailman ilmasto ja väestö ei tunne valtioiden rajoja.

  VastaaPoista
 2. Tänään oli räjähdyspaikkana sitten vuorostaan Norrköping.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle tänään:

   "Voimakas räjähdys asuintalossa Norrköpingissä"
   Useat ihmiset saivat lieviä vammoja. Porraskäytävän asukkaat on evakuoitu.

   https://yle.fi/uutiset/3-11169578

   Artikkelista poimittua:

   Räjähdys sytytti tulipalon, mutta pelastustyöntekijät ovat sammuttaneet sen.
   ...
   ...
   Vuonna 2019 maassa tehtiin kaikkiaan 257 tällaista iskua, kun edellisvuonna 2018 luku oli 162.

   Rikolliset näyttävät ottaneen räjähteet välienselvittelyjensä välineeksi.

   – Aiemmin näissä käytettiin käsikranaatteja. Nyt näemme, että niiden sijaan käytetään kotitekoisia panoksia aseina konflikteissa.
   Joko vahingoittamiseksi tai pelottelemiseksi, , operatiivinen päällikkö Stefan Hector Ruotsin poliisin kansallisesta Noa-yksiköstä sanoi Ruotsin televisiolle SVT:lle.

   – Tässä on uutta häikäilemättömyyttä, kun räjäytellään paikoissa, joissa ihmiset oleskelevat eikä välitetä heidän loukaantumisestaan.

   Poista
 3. Voihan Ruotsin tilanne johtua toki ilmastonmuutoksestakin, mutta kyllä tuosta voisi kehitellä ainakin seikkailuromaanin, miten Venäjä valtaa Etelä-Ruotsin. Agentit eivät hääri Jugoslaviaa lähempänä, mutta matalan intensiteetin sota jyllää kohdealueella. Lopulta Venäjän joukot toivotetaan tervetulleiksi keltaristilippuja liehuttaen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että ei olisi huonompi vaihtoehto tuo että Venäjä valtaisi Ruotsin, kuin nykymeno jossa muslimit valtaa sitä pikkuhljaa ..

   Poista
 4. Euroopan Neuvostossa joskus 911-iskujen jälkitunnelmissa tehtyjen päätösten mukaan terrorismia ja islamia ei saisi "assosioida" toisiinsa -- ja tämä oli yksi lähtökohta sille että islamista tuli uskontojen kielteisiä puolia koskevissa keskusteluissa erityissuojelun kohde.

  Tarkoitettiinpa "assosioinnilla" sitten mitä tahansa -- "väärästä" ajattelusta aina medialle kohdistettuihin vaatimuksiin "oikean" sensuurin ylläpitämiseksi -- tuollainen EU:n piirissä sovittu "tabu" romuttaa täysin kaikki eurooppalaisen valistuksen hienot aatteet.

  Keskustelua ei tietenkään pitäisi suitsia ihan lähtökohtaisten peruskysymysten tasolla. Vapaan lehdistön ei ikinä pitäisi suostua siihen mihin ne -- meillä niin valtalehdet kuin YLE -- ovat suostuneet. Eli amputoimaan vapaaehtoisesti kriittisen ajattelun, vääristämään uutistekstit, vetämään lipan silmille ja tyytymään osaansa valitun älyllisen epärehellisyyden uskollisena toteuttajana. Kuuliaisena rattaana yhä totalitaristisemmaksi käyvässä yhteiskuntatodellisuudessa.

  Jo esimerkiksi se, että "maahanmuuton" sijasta puhuttaisiin erikseen noilta ongelma-alueilta väestöpaineen vuoksi lähtevästä "kansainvaelluksesta" olisi todellinen kukonaskel uutistoimittajien varovaiseen babystep-konformismiin. Mutta siitä on vielä pitkä pitkä pitkä matka siihen, että oman eurooppalaisen perinteemme ja "islamin maailman" törmäyskurssin tuhoavuus saataisiin nostaa käsittelyyn.

  Meillähän keskustelua yritetään kovasti pitää aisoissa noilla laeilla "kansanryhmää vastaan kiihottamisesta" ja "uskonrauhan rikkomisesta". Noiden lakien soveltajien pitäisi ihan tykönään oikeasti miettiä miksi he lähtevät mukaan tähän hyvin vahvasti politiikkaan "assosioituvaan" toimintaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri arvoitus on, miksi eurooppalainen suvaitsevaisto vääntää maailman ehkä brutaaleimmasta ja sortavimmasta uskonnosta jonkinlaista rauhan uskontoa, jota ei saa arvostella. Eivätkö he tiedä esim sharia-lain mukaisista rangaistuksista, eli mestauksista, kivityksistä ja jäsenten amputoinneista mitään, vai eivätkö he välitä. Ne eivät ilmeisesti aiheuta mitään inhoreaktiota. Eivätkö Isisin raakuudet yhtään aukaisseet silmiä. Humanitaarinen maahanmuutto islamilaisista maista tulisi lopettaa kokonaan. Rikkaat Lähi-idän öljyvaltiot ovat oikea osoite sikäläisille turvapaikanhakijoille.

   Poista
 5. YLE on punafasistinen terroristijärjestö joka Suomalaisvastaisella vihapropagandallaan,systemaattisella valehtelullaan sekä poliittisella agitaatiollaan tukee stalinistien vallankaappausyritystä ja sen proxyarmeijana toimivia jatkuvasti maahan lisää haalittavia ISIS-syöpäläisiä.

  VastaaPoista
 6. Näistä Ruotsin pommi-iskuista sen verran, että niitä yleensä tehdään sotatoimialueella, ei rauhan ajan maassa...

  VastaaPoista
 7. Afganistanilaiset aina vetoaa siihen, että Afganistan ei ole turvallinen maa kun siellä tapahtuu väkivallantekoja,
  mutta onko se enää peruste hakea turvapaikkaa? Se on toki ollut peruste jopa afgaaneille, jotka ovat ikänsä tosiasiallisesti asuneet Iranissa!

  Ei ruotsalaisetkaan hae turvaikkaa muista maista vaikka pommi-iskuja tapahtuu tai ihmisiä tapetaan ampumalla jatkuvalla syötöllä tai raiskaukset ja ahdistelu on arkipäivää.
  Poliisia ja palokuntaa maalitetaan ja kivitetään kun ne menevät sammuttamaan autopaloja jne jne...

  VastaaPoista
 8. Yle 20.1.2020

  "Irakilaiset hakevat yhä useammin Suomen kansalaisuutta – syksyllä 2015 saapuneilla turvapaikan saaneilla hakuoikeus"
  Viime vuonna Suomessa kirjattiin vajaat 2 500 uutta turvapaikkahakemusta. Uusintahakemuksia oli runsaat 2 000.

  https://yle.fi/uutiset/3-11165956

  Artikkelista poimittua:

  Irakilaisten jättämät kansalaisuushakemukset ovat selvässä nousussa Suomessa, kertoo Maahanmuuttovirasto (Migri) tiedotteessaan.

  Vuonna 2019 Suomen kansalaisuutta haki 1 588 irakilaista, kun vuonna 2018 Irakin kansalaiset jättivät 972 hakemusta.

  Viime vuonna pysyvää oleskelulupaa haki 3 248 Irakin kansalaista, kun vuonna 2018 luku oli 735. Yhteensä pysyvää oleskelulupaa haettiin viime vuonna 11 699 kertaa.

  Suomen kansalaisuus myönnettiin yhteensä hieman yli 10 000 henkilölle vuonna 2019, kun edellisvuonna kansalaisuuksia myönnettiin runsaalle 9 600:lle.

  Irakilaisten tekemien hakemusten määrän kasvu johtuu siitä, että vuonna 2015 Suomeen saapuneet ja
  myöhemmin turvapaikan saaneet henkilöt voivat nyt hakea Suomen kansalaisuutta tai pysyvää oleskelulupaa.

  Molemmissa tapauksissa asumisaikavelvoite kansainvälistä suojelua saaneelle on neljä vuotta.
  Suomeen saapui vuonna 2015 yli 32 000 turvapaikanhakijaa, joista suuri osa oli irakilaisia.
  --------------

  Ja siis Irak ei ota takaisin niin sanottuja pakkopalautettuja ja kiitokseksi siitä Suomi sekä kouluttaa Irakilaisia sotilaita että tukee muuten.

  VastaaPoista
 9. Ei taida olla tutkimusta, joka selvittäisi, miten vuoden 2015 invaasion osanottajat ovat sijoittuneet Suomeen. Ei taida sopia yhdenkään yliopiston tutkimusohjelmaan.

  VastaaPoista
 10. Ei mene montaa kymmentä vuotta ja viimeiset kantaruotsalaiset hakevat Suomesta turvapaikkaa!
  Ellei sitten Ruotsin valtiolta lopu rahat ennen sitä ja miljoona kehitysmaalaista marssii Suomeen ja Kelan luukulle. Mikään ei sitäkään estä!

  VastaaPoista
 11. Mahtaisiko sensuuriuutisoinnin taustalla olla tietyn kristittyjä vihaavan kansan yliedustus maailman johtavien uutistoimistojen omistuksessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihjaatko näihin?

   http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/180440

   http://www.talmudunmasked.com/chapter8.htm

   https://hshidayat.wordpress.com/2014/01/07/the-satanic-verses-of-the-jewish-talmud-and-zionism/

   Poista
  2. Kiitos linkeistä

   Poista
 12. Ruotsi pelasti suomalaisia sotalapsia ottaen heitä asumaan Ruotsiin.
  Olemme Ruotsille velkaa. Nyt on takaisinmaksun aika. Ottakaamme kantaruotsalaiset lapset ikähaarukalla 1-17 vuotta pakolaisiksi Suomeen, kunhan Ruotsin tilanne kypsyy rittävän monikulttuuriseksi tai sota yllättää. Huoltosuhdekin vähän korjaantuisi, ja pakkoruotsille löytyisi lisää kannattajakuntaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä se lähtee, Yle 23.1.2020

   "Ruotsalaiset "koulupakolaiset" ovat löytäneet Ahvenanmaan – Oikeus kotiopetukseen houkuttelee, määrät kymmenissä"
   Syyslukukaudella 2019 kotiopetukseen osallistui Ahvenanmaalla 67 lasta, kun määrä seitsemän vuotta aiemmin oli kahdeksan. Suurin osa on yleisradioyhtiö SVT:n mukaan ruotsalaisia.

   https://yle.fi/uutiset/3-11172016

   Poista
 13. Kannatettava ajatus!

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!