keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Nigeriläiset ja vastuukysymys

Yle julkaisi silmiä avaavan tekstin Nigerin väestöräjähdyksestä. Siis sen muslimimaan, jonka naiset saavat keskimäärin 7,6 lasta ja väestönkasvu on 3,9 prosenttia vuodessa. Se tarkoittaa kuusi vuotta sitten 17,5 miljoonaisen kansan saavuttavan tänä vuonna 22 miljoonan ihmisen rajan ja vuoteen 2050 mennessä maailmassa on 65 miljoonan nigeriläistä.

Seuraavassa muutama jutun "parhaista" paloista.

Kylän päällikön mukaan "kaikille ei ole nykyään riittävästi viljelyalaa nopean väestönkasvun takia". Hänellä itsellään on 15 lasta kolmen vaimon kanssa ja lisäksi joukko lapsenlapsia. Imaami puolestaan totesi, että lapsiluku on kysymys, joka "täytyy jättää Jumalan käsiin".

Syynä rajuun väestönkasvuun on kyläpäällikön mukaan se, että Nigerin ja Pohjois-Nigerian hausa-kansan noudattama islamintulkinta sallii miehelle kolme vaimoa. Jokaisen heistä odotetaan synnyttävän useita lapsia.

Eräs seitsemän lapsen äiti - joka toivoi saavansa vielä kuusi lasta - kertoi puolestaan, että "jos en jossain vaiheessa enää kykene huolehtimaan perheestä, lapset ottavat vastuun". Mitähän Suomessa tapahtuisi, jos joku menisi lausumaan moisen näkemyksen julkisesti ääneen?

Ylen jutun mukaan "nopea väestönkasvu tarkoittaa sitä, että ruuantuotantoa pitäisi kasvattaa Saharan eteläpuolisessa Afrikassa 60 prosentilla tulevien reilun kymmenen vuoden aikana". Näin siitä huolimatta, ettei alueen maatalous pysty kattamaan edes nykyistä ruuantarvetta.

Tämän kirjoituksen varsinainen aihe koskee kuitenkin sitä, että nigeriläinen vastuuttomuus johtaa kansainvaellukseen, jolla pyritään ulos kotimaan väestöräjähdystä. Tätä motivoi kyläpäällikön mukaan se, että "jos yksi lapsista on lahjakas ja pääsee töihin kaupunkiin tai ulkomaille, hän voi elättää koko muun perheen".

Jutussa haastatellaan myös nigeriläistä tutkijaa, joka tuntuu olevan pihalla kuin lumiukko Saharassa. Hänen mukaansa suurten lapsikatraiden syynä sen, että "perinteinen tuotantotapa on maanviljelys, johon tarvitaan paljon työvoimaa". Siis maassa, jossa maanviljelys ei elätä valtavia lapsikatraita, vaan niiden on lähdettävä maailmalle elättääkseen itsensä ja vastuuttomat vanhempansa?

Tässä tilanteessa kyläpäällikölläkin on ratkaisu. Hänen mukaan nigeriläiset tarvitsisivat "valtion ohjelman, jolla tehostettaisiin maanviljelyä. Toinen vaihtoehto on siirtolaisuus Nigeriaan, Libyaan tai Algeriaan. Voimme lähteä minne tahansa."

Se jäi avoimeksi, mitä hän tarkoitti sanoilla "minne tahansa". Samoin se, kuuluuko hänelle ja hänen kylälleen mitään vastuuta omasta, lastensa ja koko Nigerin tulevaisuudesta?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Jos 100–200 miljoonaa ihmistä lähtee Afrikasta liikkeelle...
Maailmanpolitiikan keskeisin kysymys
Afrikan tulevaisuus kehitysavun valossa

15 kommenttia:

 1. Douglas Murrayn kirja antaa mielestäni varsin todellisuudentajuisen kuvan tällä vuosisadalla kriisiytyvästä kansainvaellustilanteesta.

  Kuvaan kuuluu kaksi komponenttia, joista toinen on se dynaamisen draivin ehtyminen ja kriittisen järjen taantuminen joka eurooppalaista ajattelua vaivaa -- ja tässä itse näkisin vaarana yhtäältä sen että "taloudellinen" hallintamme on uudella ajalla jäänyt likimain tunnustuksellisen uskonnon asteelle, ja toisaalta sen kognitiivisten kykyjen katoamisen joka "ismeiksi" pirstaloituneiseen opilliseen ajatteluun ja "identiteettipolitiikkaan" liittyy -- ja toisena komponenttina on sitten tuo väistämätön ja vanhojen eurooppalaisten valtioiden vakauden peruuttamattomasti romauttava massamittaisten kansainvaellusten eskalaatio, joka ikään kuin vain sinetöi ehtyvien kulttuuristen voimien lopullisen hajoamisen.

  Kuten Murray yhdessä kohdassa synkästi toteaa, kukaan ei tästä vuosisadasta tule ehjänä selviytymään. Eivät omiin "identiteettiriitoihinsa" käpertyvät eurooppalaiset, eivätkä myöskään ne jotka tänne vaeltavat mutta joilla ei ole mitään edellytyksiä jatkaa sitä perinnettä joka uuden ajan teollisen hyvinvoinnin rakensi.

  Joten nuo Nigerin näkymät ovat kai jonkinlainen pienoiskuva siitä mitä tulee tapahtumaan kahden mantereen mittakaavassa ihan lähivuosikymmeniltä lähtien.

  Ihmiset ovat niin pieniä mutta saavat aikaan suuren tuhon. Ihmiset ovat niin pieniä että murehtivat jonkun Pekka Haaviston toimien laillisuutta tai laittomuutta. Tai kuuntelevat presidentin ympäripyöreitä mussupuheita ikään kuin ne voisivat oikeasti jotakin ratkaista tai tarjota edes unohdusta tai lohdutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ihmiset ovat niin pieniä että murehtivat jonkun Pekka Haaviston toimien laillisuutta tai laittomuutta."
   Ehkäpä ei niinkään mitätön asia, koska lumipalloefekti. Tod.näk. Pekan toimet eivät oikeusälykköjen mukaan ole laittomia. Niinpä tulee osoitetuksi se, että tämänkään tasoinen toiminta ei ole mitenkään moitittavaa. Eli lisää vain pökköä pesään. Jos Pekasta tulee presidentti, niin arvopohjat tulevat olemaan kantta myöten.

   Poista
 2. Mahtava järjenjuoksu muslimimammalla: "jos en jossain vaiheessa enää kykene huolehtimaan perheestä, lapset ottavat vastuun". Jos ne lapset lisääntyvät samalla tavalla kuin äitinsä, heistä ei ole vastuunottajiksi.

  Imaami puolestaan jättää kaiken "Jumalan käsiin". Ihan imartelevaa, että meitä eurooppalaisia pidetään Jumalana, mutta kusessa ollaan, kun nämä antautuvat meidän hoidettaviksi.

  Kun Libyan öljyn perään kuolaava länsieliitti pommitti Muammar Gaddafin vallasta, avautui nigeriläisille reitti hölmöjen länsivaltojen elätettäväksi. Sitä kulttuurista rikkautta nyt nautimme ähkyyn asti.

  VastaaPoista
 3. Pahaenteistä varsinkin, jos meillä pysyy viherkommunistinen hallitus pitkään vallassa: Ohisalo: "turvapaikan hakeminen on perusoikeus", siis mm. näille afrikkalaisille myös Suomessa:

  "Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä:",
  https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtään paremmalta ei näytä tämäkään:

   "”Commission: EU Too White, Mass Third World Migration Must Be ”New Norm””,
   https://www.breitbart.com/europe/2017/12/18/eu-white-mass-migration-norm/

   ”Liittovaltiohanke etenee Euroopan unionissa

   EU-federalistinen ratkaiseva ja peruuttamaton läpimurto pyritään toteuttamaan seuraavan kahden vuoden aikana eli vuosina 2020–2022 toteutettavan Conference on the Future of Europe -hankkeen myötä. Yleiskuvan tästä hankkeesta saa myös täältä.

   Valtavirtamediat eivät ole kovinkaan paljon pitäneet esillä tätä EU-liittovaltiohankerynnäkköä, jonka aloitusta on viimeistelty etenkin vuoden 2019 loppuviikkoina ja vuoden 2020 alkupäivinä. Tästä huolimatta kyse on koko EU:n laajuisesta hankkeesta, jonka on määrä vaikuttaa perusteitaan myöten sekä EU:n päätöksenteko- ja hallintainstituutioihin että EU:n perussopimuksiinkin. Kyse ei ole mistään vähäisemmästä kuin siitä, että nyt määritellään uusiksi koko EU:n olemassaolon ydin – eli tuodaan avoimesti esiin visio EU:sta ylikansallisena superliittovaltiona – ja sovitaan sopimukset uusiksi tai muutetaan olemassa olevat sopimukset liittovaltioagendan mukaisiksi.

   Jos Suomen nykyinen hallitus ei sitä ennen kaadu sisäisiin ristiriitoihinsa, lähtee Suomi tähän EU-liittovaltiohankerynnäkkökonferenssiin PUNAVIHREÄN JA ÄÄRIMMÄISEN EU- ja GLOBALISMIHENKISEN HALLITUKSEN johdolla. Suomalaisen kansallisvaltion tuleva kohtalo on siis osaltaan sellaisen hallituksen käsissä, joka lähtökohtaisen ohjelmallisesti on sitoutunut edistämään avointen rajojen monikulttuurisuutta ja asennoituu vihamielisesti kansallismielisyyttä ja kansallisvaltion ideaa kohtaan…”

   Koko artikkeli: https://oikeamedia.com/o1-129209

   Poista
  2. Edelliseen liittyy myös Juha Ahvion seuraava artikkeli:

   ”Euromarxisti Altiero Spinelli on Euroopan unionin henkinen isä”,
   https://www.patmos.fi/blogit/kirjoitukset/887/euromarxisti_altiero_spinelli_on_euroopan_unionin_henkinen_isa

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Tämän päivän Iltasanomissa on eräs pahaenteinen otsikko:

  "Turvapaikanhakijat entistä tyytyväisempiä vastaanottokeskuksiin".

  Tieto on jo kiirinyt varmasti mm. Nigeriaankin kännyköiden välityksellä:

  "Täällä odottaa kissanpäivät "hädänalaisille partalapsille" kunhan muistatte Suomen valtakunnanrajalla taikasanan "asylum""!

  Varmasti tiedetään sekin, että niinkauan kuin Suomi saa ulkomaisilta lainanantjilta lisää rahaa pakolOisten elättämiseen, Suomen sisäministeri takaa, että kaikille kansalaisuuteen katsomatta "turvapaikanhaku on perusoikeus" - mitäpäs väliä niillä kantasuomalaisilla paskavaipoissaan makaavilla dementikko- vanhuksilla, kymmenillä tuhansilla syrjäytyneillä moniongelmaisilla nuorilla, tuhansilla leipäjonolaisilla jne jne, kunhan viherkommunisti-ministerit vain saavat kaunistaa omaa egoaan moraaliposeerauksellaan!

  "Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa",
  https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 5. Hyvä juttu. Kerrassaan mainiota, että Nigerin voimakkaimmat miehet vain voivat saada lapsia. Kaksi kolmasosaa miehistä voi vain run******.

  VastaaPoista
 6. Tuo vastuuttomuus tarkoittaa esim. sitä, että on parempi kun ruoka-avun heille tarjoaa jokin rikkaista muslimimaista länsimaiden sijaan.

  Eikä nyt olla ihan vielä maansa myyneitä.
  Vuonna 2015 harjoiteltiin tätä musuttamista mutta nyt on jo nähtävillä mitä siitä seuraa niin Ruotsissa, Saksassa ja jopa täällä Pohjolan perukoilla.
  Muistellaan nyt vaikka Turun torin puukotuksia tai Oulun raiskauskäräjiä, jotka ovat edelleen hovissa.
  Monessa maassa on herätty näiden tulijoiden aiheuttamiin ongelmiin kuten Tanskassa vaikka siellä on sosdemit hallituksessa ja pääministerinä Mette.
  Itävallassakin on tolkun mies johdossa ja ei aikaakaan kun Italian Matteo Salvini on taas pelikentillä takaisin. Ei tarvita kuin yhdet vaalit ja tilanne paranee kuten Suomessakin.
  Ei se minusta ole niin varmaa, että Afrikan väki tänne ihan paraatimarssia tulee ja voihan se olla, että tiukassa paikassa kansainvälisiä sopimuksiakin rustataan uusiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ei se minusta ole niin varmaa, että Afrikan väki tänne ihan paraatimarssia tulee"

   Onkohan Eurooppa afrikkalaisille yhtään vastenmielisempi paikka kuin pakistanilaisillekaan?

   "3000 Bosniassa oleskelevaa pakistanilaista kieltäytyy palaamasta kotiin
   15.1.2020 16:27
   Siirtolaiset odottavat Kroatian rajan tuntumassa sijaitsevalla Vučjakin viidakkoleirillä tilaisuutta päästä syvemmälle Eurooppaan.

   Noin 3000 LAITTOMASTI Bosnia-Hertsegovinassa oleskelevaa pakistanilaista siirtolaista kieltäytyy palaamasta kotiin huolimatta hallituksen tarjoamasta paluuavustuksesta, kertoo Sarajevo Times.

   Vučjakissa sijaitsevalla viidakkoleirillä majailevat pakistanilaiset odottavat vain tilaisuutta päästä eteenpäin kohti Euroopan unionia PAREMMAN ELINTASON TOIVOSSA..."
   https://www.kansalainen.fi/3000-bosniassa-oleskelevaa-pakistanilaista-kieltaytyy-palaamasta-kotiin/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 7. "Eikä nyt olla ihan vielä maansa myyneitä."

  Viherkommunisti-hallitus on varmasti valmis luovuttamaan maamme ilmaiseksikin taikasanan
  "asylum" tietäville "hätääkärsiville", "partalapsille" - ELINTASOPAKOLOISILLE!

  Sisäministeri Ohisalon lausuma "turvapaikan hakeminen on perusoikeus" ja ulkoministeri Haaviston salakähmäiset toimet potentiaalisten terroristien saamiseksi maahamme eivät osoita minkäänlaista heräämistä vapaan matu-invaasion tuhoisiin seuraamuksiin edes kuilun partaalle ajetun Ruotsin pelottamana.

  "RAPPORT FRÅN VERKLIGHETEN
  Tuesday, 14 January 2020 16:28
  av Jan Erik Sigdell

  Nu talas det allt oftare om de sannolikt kommande inbördeskrigen..."
  http://whitetv.se/en/no-free-medium-in-sweden/2399.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainenkaan tuskin hetkauttaa Suomen pakolOisten auttamisella moraaliposeeraavaa viherkommunisti-hallitusta:

   Ruotsissa poliisijohtaja haluaa armeijan tukea ”sodan ja rauhan rajan hämärtyessä”.
   Ruotsin poliisijohtaja Anders Thornberg pelkää, että edessä on seuraava raskas rikosvuosi. Hän haluaa lisäoikeuksia, jotta Ruotsin armeija voisi tarvittaessa auttaa paineen alla toimivaa poliisia enemmän kuin nykyisellään on mahdollista.
   https://archive.md/MvSC0

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 8. Turvapaikanhakijat eivät lopu turvapaikkoja myöntämällä. Se ei poista syitä niiden hakuun.

  Unelma oikotiestä hyvään elämään rohkaisee ihmisiä koettamaan onneaan sen sijaan, että yrittäisivät muuttaa olosuhteita kotimaissaan.

  Turvapaikkojen myöntäminen passivoi myös vastaanottajamaita. Ei tarvitse tehdä mitään tulijoiden kotimaiden hyväksi. Ei tarvitse poistaa ongelmia syntysijoillaan. Koska niitä ei poisteta, ne pahenevat.

  Eräs lääke on olla antamatta turvapaikkoja. Kun turvapaikkoja ei anneta, syntyy paine parantaa oloja siellä, mistä nyt halutaan pois.

  Maahantuloväylän tulisi olla siirtolaisuus, joka perustuu valintakriteereihin. Vastaanottajamaiden siirtolaispolitiikan tulisi olla kaikille osapuolille hyödyllistä.

  Acc

  VastaaPoista
 9. Ylen linja edustaa samaa intersektionaalista feminismiä kuin muukin vasemmistmädätys nykyään. Ainoastaan valkoiset ihmiset ovat ongelma ja ylimääräisiä maailmassa, ja kaikki on paremmin kun valkoisia ei enää ole - silloin vallitsee maailmassa rauha, tasa-arvo ja hyvinvointi. Ja tämä visio nopeutuu tietysti sitä nopeammin mitä enemmän valkoisten maita mokutetaan ruskeammiksi. Autuus odottaa ihmiskuntaa.

  VastaaPoista
 10. Yle 16.1.2020

  "Nälänhätä riivaa eteläistä Afrikkaa – 45 miljoonaa ihmistä tarvitsee heti ruoka-apua"
  Ilmastonmuutos kuivattaa alueen ilmastoa, mutta ongelmana ovat myös tulvat.

  https://yle.fi/uutiset/3-11161579

  Artikkelista poimittua:

  Ankara ruokapula koettelee 16 maata eteläisessä Afrikassa. YK:n alainen Maailman ruokaohjelma WFP arvioi, että 45 miljoonaa ihmistä on välittömän ruoka-avun tarpeessa.
  ...
  Monissa maissa, etenkin Zimbabwessa, huono hallinto on romahduttanut talouden ja heikentänyt ihmisten mahdollisuuksia ostaa ruokaa.

  – Tämä nälkäkriisi on laajin mitä olemme koskaan nähneet ja se näyttää vain pahenevan, sanoo WFP:n aluepäällikkö Lola Castro.

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!