perjantai 24. toukokuuta 2019

Kävelevät aikapommit tulevat Suomeen ennemmin tai myöhemmin

Yle oli käynyt haastattelemassa islamistinaisia Syyriassa. Siis naisia, jotka ovat Suomen kansalaisia - osa jopa kantasuomalaisia - ja joilla on liuta lapsia islamilaisten fanaatikkomiesten alkuun panemina.

Nämä naiset ja heidän lapsensa olivat eilen puheena myös Ylen vaalikeskustelussa. Puoluejohtajien yleinen mielipide oli, että pitäisi perustaa kansainvälinen tuomioistuin tutkimaan naisten mahdollisia rikoksia - epäilemättä minun, sinun ja muiden kunnollisten ihmisten verorahoilla.

Valitettavasti Jussi Halla-aho (ps) taisi kuitenkin olla oikeassa todetessaan, ettei näiden ihmisten rikoksia ole mahdollista selvittää kuin poikkeustapauksissa. Siten - mikäli tämä joukkio otetaan vastaan Suomeen - maahamme saapuu lähes varmasti myös raskaisiin rikoksiin syyllistyneitä fanaattisia ihmisiä. Käveleviä aikapommeja, kuten Perussuomalaisten puheenjohtaja muotoili.

Laki on kuitenkin yksiselitteinen. Kuten Antti Rinne (sd) totesi, on kaikilla Suomen kansalaisilla oikeus palata Suomeen olivat he tehneet maailmalla mitä tahansa. Ja lasten osaltahan rikoksia tuskin on edes tapahtunut - ei ainakaan pienimpien.

Siten Juha Sipilän ja sitä edellisten hallitusten kyvyttömyys nähdä islamismin etenemisen seurauksia ja valmistella sen varalta lainsäädäntöä tulee ennemmin tai myöhemmin johtamaan islamististen aikapommien paluuseen Suomeen. Ja mitä todennäköisimmin myös tapahtumiin, jotka ovat tällaisten ihmisten tekeminä valitettavan tuttuja muualta maailmasta.

Siksi Syyriasta palaavilta naisilta on lastensuojelun nimissä otettava lapset huostaan heti Suomen rajalla. Näin siksi, etteivät he pääsisi vahvistamaan näiden mielissä sitä ihmisvastaista ideologiaa, jonka siemen on jo kylvetty ISISin kalifaatissa.

Tässä tilanteessa toivoisin punamultahallituksemme lisäävän hallitusohjelmaansa tarpeellisten pykälien säätämisen perustuslakiin vastaavien tapausten varalle, jotta terrorijärjestöihin kuuluminen tai sellaisen tukeminen johtaisi automaattisesti Suomen kansalaisuuden menettämiseen. Ja maahantulon kieltämiseen.

Tai no, koska tällainen ei ole Vihreiden, RKP:n ja Vasemmistoliiton mukana ollessa mahdollista, panen toivoni hallitusneuvotteluiden kariutumiseen ja sitä kautta Suomen kannalta turvallisemman hallitusvaihtoehdon syntymiseen. Ja sen myötä edellä mainitun lainmuutoksen valmistelun mahdollistumiseen.

Meillä kansalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa asiaan seuraavan kerran ensi sunnuntain eurovaaleissa. Tosin juuri nyt ei näytä hyvältä, sillä Ylen eilen julkaiseman gallupin mukaan Vihreistä olisi tulossa vaalien toiseksi suurin puolue. Onneksi kuitenkin lähinnä SDP:ltä ja Vasemmistoliitolta siirtyneiden kannattajien seurauksena, joten vasemmiston kokonaiskannatus on edelleen perinteisellä noin 40 prosentin tasolla.

Toisaalta lienee niin, ettei edellä kuvaamaani lainmuutokseen ole valmis kuin yksi puolue - gallupin mukaan 17 prosentin kannatuksella. Siten sunnuntain vaaleissa on äärimmäisen tärkeää, että kaikki Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta jotain ymmärtävät ihmiset kävisivät antamassa äänensä paremman Suomen ja Euroopan Unionin puolesta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kalifaatin kansalaisten pääsy suomalaisten pariin on estettävä
Mitä tehdä palaaville islamisteille?
Keskustelu syyrialaispakolaisten palauttamisesta voidaan aloittaa

10 kommenttia:

 1. Siis "ideologia" ei ole se mikä saastuttaa ihmisten mielet -- tunnustuksellisissakaan ideologioissa vaikuttavaa ei ole mikään "opillinen" sisältö, vaan nimenomaan tuo tunnustuksellisuus -- ja tällaisilla kävelevien aikapommien taustoilla kyse voi olla korjaamattomista psyykkisistä taantumista, jotka ovat seurausta raaistavista kokemuksista, jne.

  Primitiivisiin uhrirooleihin taantunut ajattelu on joitain aivan muuta kuin miltä se päältäpäin empaattisin silmin katsottuna näyttää. Siinä ei ole esimerkiksi samaa vastavuoroisuutta joka normaalisti vallitsee autettavan ja auttavan välillä. Kun ajattelu taantuu uhriroolien huomaan, kyse ei ole avuntarvitsijoiden asenteista, vaan jostain jokseenkin päinvastaisesta. Uhriutuminen ja kuolemankultti ruokkivat toisiaan, ja uhriutumisesta tulee mitä primitiivisimmällä tavalla voimaannuttavaa. Siksi nämä ihmiset ovat todellakin käveleviä aikapommeja.

  Tämä poliittinen tilanne on psykotulkittuna todella toivoton: vihervasemmistomme -- eli koko tuon hallitusta runnaavan konkkaronkan -- omassa "ajattelussa" vaikuttaa varsin vahva taantuma uhriajatteluun. Joten empatiaa ja samaistumista, voimaannuttavaa ryhmävahvistautumista tulee riittämään.

  Ja niinhän se yhteiskunta sitten hajoaa. Tie on päällystetty hyvillä aikomuksilla. Kun yhteiskunnallinen luottamus romahtaa, sitä ei palauta mikään. Mutta vielä kaaoksen keskelläkin joku Rinne tulee hoputtamaan: meillä on tämä meidän ihmiskäsitys, tämä meidän arvopohja, me emme ole rasisteja, me me me...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me nyt taidetaan olla tuhon tiellä…. Suurin osa ihmisistä ei tunnu ymmärtävän alitajunnan suurta merkitystä ihmisen käyttäytymiseen. Varsinkaan poliittiset päättäjät. Yleisesti ihmiset luulevat hallitsevan käyttäytymistään ja tilanteita, mutta todellisuudessa meitä ohjaavat alitajuiset toimintatavat. Tällaisia henkilöitä, jotka ovat kasvaneet lapsuutensa täysin Suomesta poikkeavissa olosuhteissa tai ovat muuten vaan jääneet ”vääränlaisen” aivopesun uhreiksi ei tulisi ikinä päästää Suomeen ainakaan suuressa määrin. Tällaiset ihmiset voivat pintapuolisesti opetella elämään Suomen kulttuurissa ja olosuhteissa, mutta tilan-teissa, joissa vaistot ja vietit ohjaavat, opitut toimintatavat nousevat alitajunnasta ja toiminta on aiemman opitun kulttuurin kaltaista. Tämä näkyy väkivaltaisena käytöksenä ja mm. terroritekoina. Ja ongelma on, ettei suurin osa lähtökohtaisesti halua elää Suomen kultturin mukaisesti.

   Juuri kun olemme saavuttaneet Suomessa sukupolven, joka ei enää juuri kärsi maailmansotien traumois-ta, niin hankimme tänne porukkaa, joka on kasvanut meidän näkökulmastamme aivan toiseen suuntaan. Ei hyvältä näytä tilanteemme.

   Poista
  2. Niin. Psykologiassa nimitämme "alitajunnaksi" sitä syvätasoa joka todellisuudessa määrää sekä käyttäytymistämme että myös tietoista "tiedollista" ajatteluamme -- ja tämä syvätaso pysyy siis samana, vaikka kiihkouskovainen niksahtaisi kiihkoateistiksi tai päinvastoin.

   Sosiologiassa syvätasojen näkeminen on vielä vaikeampaa, koska joukkojen tosiasiallista käyttäytymistä määräävät voimat eivät edes epäsuorasti ole löydettävissä yksilöiden tajunnallisista alakerroista. Yhteisövoimat, yhteisöominaisuudet ja yhteisöilmiöt eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin.

   Kun kiihkouskovaiset ja kiihkoateistit väittelevät keskenään, he voivat olla kuin "veljekset kuin ilvekset". Mutta kun kaksi toisilleen sosiodynaamisesti erilaatuista "kulttuuria" pannaan samaan tilaan, ne tuhoavat toisensa tavalla josta meillä ei ole mitään tietoista havaintoa.

   Monikulttuurisen yhteiskunnan romahtaminen näkyy vain vähittäisinä muutoksina tilastoissa, esimerkiksi rikostilastoissa tai koulun oppimista mittaavissa tilastoissa, jne, joissa ne tuppaavat kuitenkin hämäävästi piiloutumaan oman kulttuurimme nimikkeisiin ja tilastolokeroihin. "Sopeutuminen" on käytännössä enemmänkin kantakulttuurin vähittäistä hajoamista, esimerkiksi sitä että opitaan kääntämään pää poispäin kun sosiaaliseen häiriöön törmätään. Tai opitaan kirjoittamaan uutisia mainitsematta rikoksentekijöiden etnisiä taustoja, opitaan laatimaan tilastoja joista kulttuurierot on häivytetty, opitaan ottamaan ensin muutamien, sitten satojen, sitten tuhansien autojen vuosittaiset tuhopoltot ikävinä mutta ajankuvaan kuuluvina ilmiöinä, jne.

   Ja uhriajattelun ja kuolemankultin symbioosista -- tuhon ja itsetuhon symbioosista -- syntyvät veriset terroriteot opitaan sivuuttamaan ja aktiivisesti unohtamaan -- ikään kuin ne todellakin olisivat "yksittäistapauksia" jotka joskus tulevaisuudessa muka jotenkin katoaisivat, jne.

   Me emme ymmärrä miten kovia kognitiivisia tosiasioita "kulttuurit" ovat. Emme ymmärrä, että ratkaisevat kulttuurivaikutteet siirtyvät sukupolvesta toiseen paljon varhaisemmassa vaiheessa kuin mikään tietoinen saati käsitteellinen ajattelu on kehittynyt. Ja että ne vuorenvarmasti määräävät joukkokäyttäytymistä ja tuottavat tietyt kulttuurille ominaiset ilmiöt tietyn kiintiön suuruisina ihan riippumatta siitä millaisia yksilöt ovat yksilöinä.

   Poista
  3. Tässä mielessä on ikävää, että maahanmuuton yhteydessä puhutaan entnonationalismista, vaikka todellinen ongelma on kulttuureissa. Tai pikemminkin niiden erilaisessa kyvyssä tuottaa toimivaa yhteiskuntaa. Huomion kiinnittäminen geneettiseen etnisyyteen tarjoaa vain helpon maalin rasismisyytöksille sen sijaan, että tarkasteltaisiin maahanmuuttoon liittyvien ongelmien todellista syytä.

   Poista
 2. Salliko Isis kalifaattinsa alamaisille jonkun muun valtion kansalaisuuden? Vapaaehtoiset kalifaattiin menijät kakaroineen pysykööt siellä. Suomeen heitä ei pidä päästää, jos heidän isänsä on Muhammed ben-Käkkyrä tai sinnepäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Kalifaatin sääntöjen mukaan sen kansalaisuuden saaminen mitätöi muut kansalaisuudet.

   Silloinhan Kalifaatin kansalaisiksi ryhtyneet eivät ole enää esimerkiksi Suomen kansalaisia.

   Acc

   Poista
  2. Enpä tiedä miten Kalifaatti suhtautui kaksoiskansalaisiin. Terrorististen tekojen mahdollistamisen kannalta sellainen olisi kuitenkin heille kätevää, joten en ihmettelisi, vaikka kaksoiskansalaisuus olisi ollut Kalifaatissa suorastaan toivottavaa.

   Poista
 3. Pääosin asiallista tekstiä. Termi "islamisti" on epäadekvaatti ja hämäävä. Nämä ihmiset ovat hartaita muslimeja jotka noudattavat islamin perusoppeja ja -käskyjä. Samanlaisia muslimeja on jokunen sata miljoonaa. On myös syytä hahmottaa että islamin patologiset dogmit ja käskyt on muovattu nykyiseen muotoonsa viimeistään 800-900-luvuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin,mitä eroa on maltillisella muslimilla ja muslimilla.
   Onko se ero samanlainen kuin maltillisella natsilla ja natsilla...

   Poista
  2. Maltillinen ja tavallinen muslimi lienevät uskossaan samanlaisia. Mutta on olemassa myös muslimeiksi itsensä mieltäviä maallistuneita ihmisiä, jota eivät kannata maailman islamisoimista sen enmpää kuin maallistunut kristittykään toteuttaa Jeesuksen lähetyskäskyä.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!