torstai 9. toukokuuta 2019

Hillopurkkihallitus olisi monialainen katastrofi

Eilisen jälkeen näyttää siltä, että Suomi on saamassa punamultahallituksen. Sen mahdollisti Keskustan päätös lähteä vihervasemmiston tukipuolueeksi.

Mahdollisesti syntymässä olevaa hallitusta on kutsuttu myös hillopurkkihallitukseksi, koska odotettavissa on verovarojen jakamista sinne ja tänne. Sen takaavat kaikki neljä puoluetta, joita ei todellakaan ole tunnettu tiukan talouspolitiikan vaalijoina.

Sen osoitti myös se, että Kokoomus putosi neuvotteluista tiukkojen talouspoliittisten vaatimustensa takia. Tai Helsingin Sanomien anayytikko, jonka mukaan "pihtailun jälkeen on jakopolitiikan aika. Vaaleissa on luvattu lisää rahaa tai tukia eläkeläisille, köyhille, maanviljelijöille ja opiskelijoille".

Tosin samainen analyytikko jatkoi, että "jaettavaa rahaa ei kovin kummoisesti, vaikka veroja korotettaisiin. Jakointo voi hyytyä, jos talouskasvu pysähtyy ja työttömyys alkaa kasvaa." Valitettavasti siinä tilanteessa on jo ns. löysät housussa ja korjausliikkeistä tulee kipeitä.

Omalta osaltani tilanne vaatii muutaman kommentin.

Ensinnäkin olen todennut SDP:n olevan jakovarapuolue, jonka valta tulee olemaan erityisesti yrittäjille karvasta kalkkia. Asiaa ei auta, että hallituksessa on sen lisäksi kaksi muutakin yrittäjävastaista puoluetta eli Vasemmistoliitto ja Vihreät, maalaisten asioita ajava Sipilästä riisuttu Keskusta ja vain ruotsinkielisten eduista kiinnostunut RKP.

Toiseksi tilanteen tekee mielenkiintoiseksi se, että nyt neuvotellaan vasemmistolaisesta hallituspolitiikasta, jollainen sai vaaleissa alle 38% kannatuksen. Sen on tehnyt mahdolliseksi ensinnäkin se, että hallitusta ryhtyy ensimmäisenä yrittämään suurin puolue sekä toisaalta Keskustan luonne puolueena, joka pettää aina. Tai kuten sen kaksi aiempaa puheenjohtaja ovat antaneet ymmärtää: äänestäjillä ei pidä olla sellaista illuusiota, että äänestämällä voisi vaikuttaa Suomen politiikkaan.

Kolmanneksi tahdon todeta olleeni todennäköisesti väärässä, kun vuoden 2016 lopussa ennustin Suomen talouden kasvavan vähintään kahden prosentin keskimääräisellä vuosivauhdilla vuosina 2017-2021. Ennuste olisi tällä hetkellä toteutumassa (vuosikasvut 2017 ja 2018 olivat 2,8% ja 2,3%, joten pelivaraa on kahden ensimmäisen vuoden aikana kertynyt jo yli yksi prosenttiyksikkö). Vasemmistolaisen hallituksen politiikka tulee kuitenkin tukahduttamaan talouskasvun alun pienen jakovarahyppäyksen jälkeen siinäkin tapauksessa, että jo pitkään manattu kansainvälisen talouskasvun pysähtyminen jää toteutumatta.

Neljänneksi haluan kiinnittää huomiota Piia-Noora Kaupin (kok) tämän aamun mielipidekirjoitukseen, jonka mukaan demareiden tiukasti vaatima lähdevero institutionaalisille sijoittajille ajaisi mitä todennäköisimmin pääomia Irlantiin ja Luxemburgiin, joissa on jo nyt puolet unionin rahastopää­omista. Nähdäkseni vaara on todellinen.

Viidentenä eikä vähäisimpänä on todettava, että nyt hallitusta ovat muodostamassa Suomen kolme löperöintä maahanmuuttopolitiikkaa ajavaa puoluetta, eikä demareitakaan voi pitää tässä suhteessa kovin kriittisinä. Mikäli vuoden 2015 kaltainen kansainvaellus kohdistuu Suomeen nyt alkavalla vaalikaudella, syntyy mitä todennäköisimmin sellainen katastrofi, jonka rinnalla vuosi 2015 jää vaatimattomaksi esileikiksi. Sanomattakin lienee selvää, ettei tämä vastaa vaaleissa äänestäneiden suomalaisten enemmistön tahtoa.

Jääkäämme siis kauhulla odottaman syntyykö maahamme punamultahallitus ja jos syntyy, niin mitä siitä seuraa. Siis mitä muuta kuin Perussuomalaisten ja Kokoomuksen hurja kannatuksen nousu seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
HS:n gallup ei muuttanut hallitusneuvotteluiden asetelmia
Demarit on jakovara-, mutta ei yrittäjäpuolue
Keskustan linja: äänestämällä ei voi vaikuttaa

14 kommenttia:

 1. Toistaiseksi demarit ovat suoriutuneet hyvin. Pienet punavihreät syövät kädestä ja vain kepua on syötettävä kaukalokaupalla.

  Neljä miljardia lisää velkaa entisen päälle. Työeläkejärjestelmän ansaintaperiaatetta romuttava "vappusatanen" puhtaana käteen alle 1400 euron eläkkeellä olevilla. Ja pari vuoden päästä hyväpalkkaiset duunit sote-hallinnossa eduskunnasta pudonneille kepulaisille.

  VastaaPoista
 2. Eilen Professori kirjoitti verovarojen siirtomekanismista EU:lle.
  Se ei tiedä hyvää Suomelle eikä muille taloutensa edes jotenkin hoitaneille maille.

  Aikoinaan lainattiin Kreikkaan rahaa tukipakettien muodossa.
  Alla oleva linkki kertoo karun nykytilanteen rahojemme suhteen.

  Ja nyt täytyy kysyä miksi meillä on jatkuvasti hallituksia, jotka hoitavat muiden laskuja ja meidän velkamme kasvaa?
  Kukahan esim. mepeistä voisi ymmärtää taloutta kun ajattelee tulevia EU-vaaleja?
  Miten olis PS listoilla oleva taloustieteen professori Viren?

  ----------------------
  Nykysuomi 9.7.18

  Reijo Tossavainen: ”Hei, me tienataan tällä!” Kreikasta suomalaisille miljardilasku.

  https://www.nykysuomi.com/2018/07/09/hei-me-tienataan-talla-kreikasta-suomalaisille-miljardilasku/

  Artikkelista poimittua:

  Nordean pääanalyytikko Jan von Gerichin mukaan Suomen miljardin euron laina Kreikalle on markkinoilla enää 330 miljoonan euron arvoinen.
  Suomen tappiot markkina-arvoilla mitattuna yhteensä lähes 2,5 miljardia euroa.
  Suomen Kreikka-lainat ovat lähes arvottomia ja näin ollen Suomi on kärsinyt vähintään satojen miljoonien eurojen tappiot.
  Näin toteaa Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich pankin nettisivuilla julkaistussa kirjoituksessaan.

  VastaaPoista
 3. Jessus sentään!
  Sipilä keksi prosessikaavion.
  Nyt on taas on keksitty "uutta" - suuret ilmiöt...

  US tänään:

  "Lindtman MTV:llä: Hallitusohjelma tehdään ”aivan uudella tavalla” – Tässä ovat neuvottelujen 8 ilmiökokonaisuutta"

  https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/279606-antti-lindtman-mtvlla-hallitusohjelma-tehdaan-aivan-uudella-tavalla-tassa-ovat

  Säätytalolle kerääntyneiden neuvotteluryhmien aika kului lähinnä toisiinsa tutustumiseen, Lindtman ja keskustan kollega Antti Kaikkonen kertoivat,
  vaikka myös taustoitusta suuriin ilmiöihin kuultiin.

  Torstaina mennään teemaryhmiin, jotka ensin rakentavat tilannekuvaa, sitten määrittävät tavoitteet ja lopulta keinot tavoitteiden saavuttamiseksi, Lindtman luetteli.

  Ilmiöryhmät on listattu valtioneuvoston julkaisemassa neuvottelupöytien rakennetta kuvaavassa dokumentissa. Ne ovat:

  1. Hiilineutraali ja luonnon monimuotoisuuden turvaava Suomi

  2. Suomi kokoaan suurempi maailmalla

  3. Turvallinen oikeusvaltio Suomi

  4. Elinvoimainen Suomi

  5. Luottamuksen ja tasa-arvoisten työmarkkinoiden Suomi

  6. Kestävän talouden Suomi

  7. Oikeudenmukainen, yhdenvertainen ja mukaan ottava Suomi

  8. Osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden Suomi

  VastaaPoista
 4. OM 7.5.19

  "Norja peruu ISIS-taistelijoiden oleskelulupia ja estää perheenyhdistämiset"
  Norjan hallitus on sopinut toimenpiteistä, joilla estetään ISIS-taistelijoiden perheenyhdistämiset.
  Myös oleskeluluvat tullaan myös perumaan ISIS-taistelijoilta, joilla ei ole Norjan kansalaisuutta.

  https://oikeamedia.com/o1-108015

  Artikkelista poimittua:

  Norjan oikeusministeri Jøran Kallmyr kertoi, että Norja ei tule missään tapauksessa auttamaan ISIS-taistelijoita palaamaan Lähi-idästä takaisin,
  ja aiemmin toukokuussa hän kertoi laativansa säädöksiä paluun estämiseksi.
  --------------------

  Mikähän on suomalaisten tulevaisuus?
  Sen siemenet kylvetään tänä keväänä -
  joko turva-Suomi tai terrori-Suomi?

  VastaaPoista
 5. "Suomi kokoaan suurempi maailmalla." Jos persuilla olisi pääministerin paikka, tuo alku olisi median mielestä "tympeätä nationalismia ja äärioikeistolaisuutta". Suur-Suomi -aate elpyy?

  Kotimaasta: kaikki pyrkivät hillopurkille, vaikka marjoja ei ole kerätty.

  VastaaPoista
 6. Suomalaiset ovat kovakalloista väkeä ja oppivat vain kantapään kautta – jos sittenkään:

  ”SUOMEEN TULOSSA PUNAVIHREÄ PAINAJAISHALLITUS – EI VÄLTTÄMÄTTÄ HUONO UUTINEN

  Tämänpäiväinen Yle-uutinen SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen päätöksestä aloittaa neuvottelut kansanrintamahallituksen kokoamisesta ei tullut yllätyksenä muille kuin hämmästystä teeskenneille punavihreille toimittajille. On päivänselvää, että demarien hallitusneuvottelut olivat alusta alkaen pelkkää teatteria, sillä tulipunainen ”äijäfeministi” Rinne oli jo kauan ennen vaaleja hinkunut maahan punavihreää kaunahallitusta.

  Nyt sellainen ollaan saamassa, koska vaalitappion kärsinyt vallanahne Kepu oli jälleen kerran valmis pettämään aiemmat lupauksensa. Näillä näkymin hallituksesta on tulossa naisvoittoinen ”maailmanparannushallitus”, joka reaalimaailman paineessa muuntuu suomalaiseksi dystopiaksi nopeammin kuin arvaammekaan. Tämä ei ole loppujen lopuksi lainkaan huono juttu!

  Maamme nykytilanteessa apaattiset suomilampaat ansaitsevat punavihreän painajaishallituksensa. Siperialla on tapana opettaa. Toki hallituskauden alussa julkisen hallinnon punavihreä lukeneisto ja valtion etuuksista nauttivat anarkopummit saavat elää suurta Unelmaa valtion ottamalla lisävelkarahalla, mutta kauaa he eivät tästä tulevaisuudelta varastetusta samppanjasosialismista saa nauttia. Kun käsi alkaa pian hamuta valtion kassan pohjaa, saavat roskaväen lisäksi vyötään kiristää myös tavalliset duunarit, jotka lyhytnäköisyydessään äänestivät sosiaalidemokraatteja.

  Mikä voisikaan mennä pieleen hallituksessa, jonka muodostavat SDP, Keskusta, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP? Oikeastaan pitäisi kysyä, voiko enää huonompaa koalitiota ollakaan kuin edellä mainittu Rogue gallery. Vaikka oppositiossa ei ole juuri mitään kehuttavaa, tuleva hallituskokoonpano ei ole muuta kuin joukko paatuneita kansanvihollisia. Kansalta rahaa varastavan punabandiittijoukon kruunaa suomalaisvihamielisyydestään tunnettu pölhöhumanitaristinen RKP.

  Millaista politiikkaa uuskommunistiselta kansanrintamahallitukselta on sitten odotettavissa?

  Lisää verotusta.
  Lisää tulonsiirtoja.
  Lisää valtionvelkaa.
  Lisää liittovaltio Eurostoliittoa.
  Lisää homotusta ja transutusta.
  Lisää sananvapauden rajoittamista.
  Lisää kehitysmaiden ”turvapaikanhakijoita”.

  Tämä kansa on näköjään lyötävä polvilleen ennen kuin se oppii realismia harhaisten utopioiden sijaan. Hyvä että oppii edes joskus. Se opetus on: asioiden on mentävä vielä huonommin, jotta ne voisivat mennä joskus paremmin. Siksi näin alkuun Suomen tien täytyy olla Kreikan tie.”

  http://ylewatch.blogspot.com/2019/05/suomeen-tulossa-punavihrea.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pauli Vahtera: Maahanmuuton hinta 3,2 miljardia euroa.

   Tuon summan ehtivät kommunistisen internationaalinsa mukaisesti maailmaa – erityisesti Afrikkaa – halaavat Ylewatch-blogistin mainitsemat punabandiitit moninkertaistaa neljän vuoden hallituskautensa aikana.

   ”Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä”,
   https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

   Mutta:

   ”Unkarin raja-aita torjuu laittomat siirtolaiset ”äärimmäisen tehokkaasti””,
   http://www.magneettimedia.com/unkarin-raja-aita-torjuu-laittomat-siirtolaiset-aarimmaisen-tehokkaasti/

   Unkarissa ei olekaan punabandiitti-hallitusta eikä liioin Bulgariassakaan:

   ”Bulgarian uusi rautaesirippu sulkee rajan tulijoilta ”,
   https://www.savonsanomat.fi/ulkomaat/Bulgarian-uusi-rautaesirippu-sulkee-rajan-tulijoilta/750530

   ”Bulgaria on valmis lähettämään 3 000 sotilasta rajalle torjumaan laittomia siirtolaisia”,
   https://www.kansalainen.fi/bulgaria-on-valmis-lahettamaan-3-000-sotilasta-rajalle-torjumaan-laittomia-siirtolaisia/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 7. Ei pidä ottaa Ruotsista mallia!

  PT-media tänään:

  Filipstadin talous romahtaa sotapakolaisten takia

  https://pt-media.org/2019/05/09/filipstadin-talous-romahtaa-sotapakolaisten-takia/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää: viherpunikit uudessa hallituksessamme tietävät, että sähköä tulee seinästä ja rahaa saa automaatista!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 8. Hallituksen pitää huolehtia ettei näitä tyyppejä oteta enempää Suomeen ja kaikki laittomasti maassaolevat poistetaan mahdollisimman nopeasti.

  Yle tänään:

  "Oulun laajasta seksuaalirikosvyyhdistä ensimmäinen tuomio: 13-vuotiaan hyväksikäytöstä neljä vuotta ehdotonta vankeutta"

  https://yle.fi/uutiset/3-10771199

  Artikkelista poimittua:

  Kihlakunnansyyttäjä Pia Mäenpää Itä-Suomen syyttäjänvirastosta kertoo olevansa tyytyväinen tuomioon. Puolustajan Jaana Piiparin mukaan sekä hän että Gheibali ovat pettyneitä tuomioon.

  – Mitä ehdimme puhelimessa keskustella, niin emme ole tyytyväisiä. Aiomme valittaa tuomiosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus mietin, että tehtailevatko ulkomaalaiset rikoksia vankilan toivossa, jotta voivat siellä järjestäytyä ja ottaa osaa tai ottaa rikollisorganisaatiota haltuun tai Suomen rikosbisneksen?

   Poista
 9. Mahtaako Sipilä kuvitella, että hän näillä melko heikoilla korteilla voisi jatkaa 'Suomi kuntoon' työtä? Mitä pikemmin hra insinööri joutuu toteamaan, että eihän näiden akkojen kanssa järkevästä talouden hoidosta tule ei lasta ei paskaa, niin sen parempi.

  VastaaPoista
 10. "Mahtaako Sipilä kuvitella, että hän näillä melko heikoilla korteilla voisi jatkaa 'Suomi kuntoon' työtä?"

  Liikkeellä onkin teoria, että Sipilää ei alun perinkään ole hyväksytty SDP:ssä kumppaniksi (KiKy ilmeisesti teki miehestä persona non gratan SAK:lle), vaan että muuannet kepun johtohahmot ovat ennen vaaleja viestittäneet tämän eroavan jo pian vaalien jälkeen puolueen johdosta ja puolueen keikahtavan samalla melko lailla vasemmalle.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/5d6de7ce-f524-46c1-9635-0b7994dd4373

  VastaaPoista
 11. Miltä näyttää vasemmistolainen Eurooppa?

  ”Salvini, Orban alliance: “If the Left wins, Europe will become an Islamic Caliphate” ”,
  https://voiceofeurope.com/2019/05/salvini-orban-alliance-if-the-left-wins-europe-will-become-an-islamic-caliphate

  ”Hundreds of working-class Austrians – with real roots to the nation’s culture and customs – have expressed to one of the most popular newspapers their opinions on mass migration, with many saying that they’re feeling like outsiders in their own country.”,
  https://voiceofeurope.com/2019/05/austrians-say-theyre-feeling-like-foreigners-inside-of-their-own-country/

  ”France: Five radical Islamic terror attacks already foiled in 2019”,
  https://voiceofeurope.com/2019/05/france-five-radical-islamic-terror-attacks-already-foiled-in-2019/

  ”Morocco is sending 422 imams to Europe for “religious guidance” during Ramadan – which starts today ”,
  https://voiceofeurope.com/2019/05/morocco-is-sending-422-imams-to-europe-for-religious-guidance-during-ramadan-which-starts-today

  Olisi mielenkiintoista tietää, millaista tuo "uskonnollinen ohjeistus" on! Saattaa olla, että siinä uskonto on täysin sivuosassa ja poliittinen terroriin yllytys "vääräuskoisia" vastaan pääosassa.

  Epäilemättä varsinkin vasemmistolainen EU-diktatuuri tulee takaamaan lisää tällaista – meidänkin maksamillamme verorahoilla:

  ”Hungary: The EU has provided 2 million migrants with unlawful cash cards worth 1.55 billion euros in an effort to legalise illegal migration ”, https://voiceofeurope.com/2019/04/hungary-the-eu-has-provided-2-million-migrants-with-unlawful-cash-cards-worth-1-55-billion-euros-in-an-effort-to-legalise-illegal-migration/

  Unohtamatta lukuisia ’no go’-alueita mm. Ruotsissa, Ranskassa ja Saksassa ja päälukuun suhteutettua moninkertaista rikollisuutta maahantulleiden ”kunniakansalaisten” keskuudessa – näiden aiheuttamista kustannuksista sekä monenlaisista kanta-asukkaille haitallisista lieveilmiöistä puhumattakaan.

  Pieni valonpilkahdus Kreikasta:

  ”New patriotic Greek party wants higher birth rates and to protect Europe from Islamic colonisation – Interview”,
  https://voiceofeurope.com/2018/12/new-patriotic-greek-party-wants-higher-birth-rates-and-to-protect-europe-from-islamic-colonisation-interview

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!