keskiviikko 1. toukokuuta 2019

Kanaalin yli pyrkijät muistuttivat hallitusneuvottelijoita

Pääministeri Juha Sipilä (kepu) ilmoitti vuonna 2015 antavansa talonsa pakolaisten asuttavaksi. Uutinen levisi kulovalkean tavoin etenkin Irakissa ja teki Suomesta sieltä saapuvien elintasopakolaisten suosikkikohteen.

Niinpä Suomesta aloitettiin kampanja irakilaisvyöryn pysäyttämiseksi. Samoin puskaradio lienee kertonut, ettei Suomesta sittenkään saa automaattisesti oleskelulupaa - päin vastoin, ruokakin oli pahaa.

Tämä Suomen lähihistoria tuli mieleeni kun luin Yleisradion juttua belgialaisessa satamassa Britanniaan pääsyä odottavista kehitysmaalaisista. Kanaalin yli heitä houkuttaa käsitys siitä, että sen pohjoispuolella voisi tehdä töitä ilman henkilöllisyyspapereita.

Ylen juttu osoitti yhtäpitävästi Sipilän sekoilun kanssa sen kuinka tärkeää on ylläpitää nykyaikaisen kansainvaelluksen lähtömaissa yllä tietoisuutta Suomen todellisesta suhtautumisesta äärettömän kalliiseen turvapaikanhakijavirtaan. Sekä huolehtia suomalaisen todellisuuden vastaavan tätä kuvaa minimoimalla väärät positiiviset turvapaikkapäätökset, pistämällä toimeen kielteiset ratkaisut sekä vaatimalla maassaololuvan saaneilta vilpitöntä tahtoa ottaa oma elämä käsiinsä kouluttautumalla, hakeutumalla töihin joko toisen palvelukseen tai omaan yritykseen sekä luopumalla yhteiskuntaan sulautumisen kannalta haitallisista kulttuurisista piirteistä.

Tämä kaikki on syytä muistaa ja ottaa huomioon myös käynnissä olevissa Suomen hallitusneuvotteluissa.

Näillä sanoin toivotan hyvää vappua kaikille lukijoilleni!

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Muistutus paperittomien palveluista alleviivasi hallitusneuvotteluiden tärkeyttä
Suomen vai Burkina Fason malli - sinä päätät!
Uhka ja sen sivistynyt torjunta

7 kommenttia:

 1. "You know, and we know, and you know that we know that it's nonsense."

  Kaikki puolueet tietävät, että hallitsematon maahantulo on fiskaalinen katastrofi, mutta kasvojen menetyksen pelossa ei asiaa tuo mikään puolue esille. Perussuomalaiset tietysti poikkeuksena.

  Olen ollut aika pitkään valtiolla töissä ja sen tiedän, että jokainen penni ja nykyisin sentti, on kirjoissa ja kansissa. Ihan jokainen. ON siis aivan turhaa ulista, että kustannuksia ei tiedetä, koska aivan varmasti tiedetään ja tiedän myös, että tutkimuksia ja laskelmia tehdään koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän meillä on kaksi laskelmaa (Suomen Perustan ja Pauli Vahteran), joiden molempien mukaan kustannukset ovat ainakin tiettyjen kansanryhmien osalta tolkuttomat. Seuraavaksi kaikkien puolueiden poliitikkojen pitäisi tunnustaa tosiasiat ja tehdä niistä tarvittavat johtopäätökset. Riskit kaikille poliitikoille ovat pienet sillä Suomen kansa on siitä mukavaa, että se arvostaa rehellisyyttä.

   Poista
  2. Näinhän tilanne varmasti on. Kustannukset ovat tiedossa ja niitä ei anneta julkisuuteen, koska veronmaksajien ei haluta tietävän totuutta.

   Jos professorin mainitsemat tutkimukset eivät pitäisi paikkaansa, olisi ollut mahdollista esittää niihin vastaväitteitä, mutta näin ei ole kukaan tehnyt pitänee vanha sananlasku paikkansa, "hiljaisuus on myöntymisen merkki".

   Vuodesta 2015 vastuussa ollut Suomen hallitus jätti kunnollisen selvityksen maahanmuuton kustannuksista tekemättä, vaikka näin oli hallitusohjelmassa sovittu. KANSAA PETETTIIN!

   Herää kysymys, olisiko valtiotalouden tarkastusviraston vaadittava tilastot julkisiksi. Kyse on kuitenkin yhteiskunnan merkittävistä kustannuksista. Jos tilastointi on puutteellista, tuleeko sitä vaatia muutettavaksi? Jos tilastoja ei ole, miten Suomi voi osoittaa muille valtioille, miten paljon tälle momentille käytetään varoja?

   Herää myös kysymys, miten valvotaan sitä, ettei samat paperittomana maahan tulleet ja Suomessa "henkilöllisyyden" saaneet käytä samoja etuja hyväkseen toisella henkilöllisyydellä Ruosissa. Näin väitettiin erään ihmisryhmän toimineen aikoinaan ja olen kuullut, että maahanmuuttajia on ollut matkustajina viime aikoina hyvin merkittävinäkin osuuksina Suomen ja Ruotsin välisessä laivaliikenteestä.

   Ei ole kauaa, kun eräs Suomessa 20 vuotta asunut maahanmuuttaja tekeytyi pakolaiseksi ja sai yhteiskunnalta merkittävästi tukia väärällä henkilöllisyydellä.

   Hauskaa Vappua professorille ja kaikille ajatusten-lukijoille!

   T. Ajatustenlukija ja satunnainen kommentoija

   Poista
 2. Sipilä sitä ja tätä. Hän sitä, hän tätä. Silmät auki, Suomen kansa haluaa sitä ja tätä. Pulinat alkaneet, Al Taee sitä, kristityt tätä.

  Piti sanomani : Hauskaa Vappua Programme!

  VastaaPoista
 3. Eikun kyllä se oli minun kirjoittamani, mutta tarkoitin: Proffalle

  VastaaPoista
 4. Tilanne on skitsofreeninen, suurin osa ihmisistä tietää humanitaarisen maahanmuuton ongelmat, mutta poliittisen korrektiuden ja valtamedian painostuksen vuoksi asiaan ei reagoida. Kuten eräs viisas mies totesi, ongelma ei ole siinä, että kaikki ihmiset olisivat hulluja, vaan siinä, että kaikki tanssivat hullujen pillin mukaan. Siten jollain järjettömällä honkasalolla (paperittomien hyysäys) on suhteettoman suuri vaikutus politiikassa. Lisäksi virkamiehistössä tuntuu olevan jonkinlaisen viidennen kolonnan vahva edustus, joka osaltaan vaikeuttaa järkevää toimintaa, erityisesti sisäministeriössä.

  VastaaPoista
 5. Kognitiivisen dissonanssin ongelma on pohjimmiltaan ajattelukoherenssin ongelma, ja on hieman traagista, että kun uudella ajalla individualismin kylkiäisenä kehittynyt "tiedollinen" ajattelu on korostanut nimenomaan korrespondenttista totuudellisuutta, olemme samalla tulleet sokeiksi huomaamaan itsessämme kasvavia taipumuksia kaksoismoraaliin.

  Eli esimerkiksi suomalainen suvakki suosii ihmisoikeuksien nimissä ei-suomalaisia kansainvaeltajia, jotka eivät pysty hyväksymään perustavanlaatuisiakaan ihmisoikeuksia. -- Ja jos heiltä kysyy, miten on mahdollista että tässä-ja-tässä ajattelet näin-ja-näin, mutta tuossa taas noin-ja-noin, saa vastauksen joka on tyyppiä: mutta nämähän ovat aivan eri asioita. Kognitiivinen dissonanssi on jotain jolle asianomainen itse on sokea.

  "Poliittisen korrektiuden" ongelma on nimenomaan tämän sokeuden ongelma -- nämä ihmiset eivät itse näe oman moraalinsa skitsofreenisuutta. Tragedia syntyy siitä, että alitajuntaan torjuttu aines on niin tulenarkaa ja kipeää, että torjunnan täytyy olla ehdotonta ja varmaa. Eli "poliittisen korrektiuden" hyveellisyys on rakennettu sairaan psyykkisen asetelman päälle, ja kosto suuntautuu niihin jotka uhkaavat kaivaa dissonanssin esiin.

  Lait, jotka kriminalisoivat "kansanryhmää vastaan kiihottamisen" ja "uskonrauhan rikkomisen" ovat käsitteellisiltä sisällöiltään täysin epäselviä, mutta niitä ei tulla korjaamaan siksi, että tämä korjaaminen edellyttäisi nykyisten sielullisten tunkioiden nostamista päivänvaloon ja käsittelemistä.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!