tiistai 28. toukokuuta 2019

Kalifaatin kansalaiset tuomiolla

Islamilaisten terroristien Kalifaatti nousi valtaan, aiheutti runsaasti kärsimystä ja tuhoa sekä lopulta kukistui itse. Nyt sen jäsenet ovat joutumassa oikeuteen Irakissa.

Kuolemantuomio on aina virheellinen siinä mielessä, että se on täysin peruuttamaton silloinkin kun oikeuskäsittelyssä on tapahtunut virhe ja syylliseksi on tullut tuomituksi syytön henkilö. Jollain tavalla ymmärrän kuitenkin irakilaisia tuomioistuimia näiden tuomittua jo neljännen ranskalaistaustaisen ISIS-terroristin kuolemaan. En siis hyväksy, mutta ymmärrän.

Toisaalta on niinkin, että hyväksyn ranskalaisten pyrkimyksen peruuttaa nuo kuolemantuomiot juuri niiden korjaamattomuuden takia. Olisi kuitenkin hyvä, että mikäli tuomioita muutetaan, ei vaihtoehtona olisi määrämittainen vankeus vaan elinikäinen kalterien katselu sisältäpäin ilman mahdollisuutta tuomion lyhentämiseen edes jälkikäteen ilman syyttömyyden pitävästi osoittavaa uutta todistusaineistoa.

Lisäksi ymmärrän ja hyväksyn sen, että irakilainen tuomioistuin on tuominnut ruotsalaisnaisen ISIS-yhteyksistään 15 vuoden vankeuteen. On selvää, ettei kukaan ole matkustanut ISIS:in Kalifaattiin ilman tietoa sen luonteesta, joten sinne matkustaminen on katsottava tuen antamiseksi islamilaiselle hirmuvallalle. Erityisen hyvin tämä asian ovat tienneet islamiin kääntyneet länsimaalaiset ja pakolaisstatuksella maanosaamme saapuneet muslimit.

Lisäksi on huomattava, että ISIS ajettiin muualta Irakista ja Syyriasta useiden vetäytymissopimusten kautta yhteen kaupunkiin eli Baghouziin. Siten siellä ei ole satunnaisia eurooppalaisia vaan jokainen sieltä löytynyt eurooppalaistaustainen on varmuudella ollut Kalifaatin puolella ja muuta ihmiskuntaa vastaan.

Annetaan siis irakilaisen oikeuden toimia - ainakin se on parempi vaihtoehto kuin summittaiset lynkkaukset. Mikäli suomalaisia naisia tai miehiä joutuu irakilaisoikeuteen, kiitettäköön kaksoisvirtain maalaisten perillisiä asian hoitamisesta, ja huomautettakoon tarvittaessa kuolemantuomioiden epäeettisyydestä.

Mutta muistetaan samalla, että tässä tapauksessa syytetyksi tuskin joutuu ensimmäistäkään täysin syytöntä eurooppalaista. Näin siksi, että heistä tasan 100 prosenttia on tiennyt minne menee ja mitä se tarkoittaa. Ja siksi heidän valintansa on ollut joko suora tai epäsuora islamistisen terrorismin tukeminen ja ansaitsee siksi myös ankarat seurauksensa.

Aiempia ajatuksi samasta aihepiiristä:
Kuka ottaa vastuun?
ISIS-vaimojen ja muiden ihmisoikeudet
Kävelevät aikapommit tulevat Suomeen ennemmin tai myöhemmin

11 kommenttia:

 1. Näin se menee. Jos vaikkapa Suomen kansalainen tekee rikoksen ulkomailla ja jää siellä kiinni, niin hänet sitten tuomitaan ja hän kärsii rangaistuksensa ulkomailla. Esimerkiksi huumeiden salakuljetus on semmoinen rikos, josta monessa maassa tuomitaan kuolemantuomio. Itse pitäisin terrorismirikoksia paheksuttavampinakin.

  VastaaPoista
 2. Se mikä minua näissä yhteyksissä hätkähdyttää on se, että vaikka systeemiset erot eurooppalais-länsimaisen järjestelmän ja syvässä uskonnollisen tunnustuksellisuuden tilassa elävän islamin maailman välillä ovat niin korostuneina esillä ja nähtävissä, emme käytä tilaisuutta oppiaksemme jotain itsestämme ja heistä. Tarkoitan siis tuota eroa oman ajattelumme, jossa vain ihminen ja elämä ovat korkeimpia arvoja -- ja kaikki uskonnot ovat vain uskontoja uskontojen joukossa -- ja omiin "ihmistä suurempiin" totuuksiinsa sulkeutuneen tunnustuksellisuuden välillä.

  Tällainen ero ilmenee yhteisöissä vallitsevan sosiaalisen sitovuuden asteessa, yhteisöllisen "vallan" ominaislaadussa -- meillä "valta" on edustuksellista, syvän tunnustuksellisen depersonalisaation tilassa "kaikkiallista" -- tai moraalin laadussa -- meillä vallitseva "orgaaninen" omantunnonetiikka ja taantuneissa järjestelmissä vallitseva "mekaaninen" normipainemoraali ovat sosiodynaamisesti erisuuntaisia ja sulkevat toisensa pois -- jne.

  Käsittelemme noita ei vain tyystin erilaista vaan ennemminkin aivan erilaatuista kulttuurista ihmisyyttä ilmentäviä tekoja ja tapahtumia omilla käsitteillämme, jotka eivät anna mitään eväitä ymmärtää miten valtavat ihmisyden erot järjestelmiä erottavat. Sosiologian alkeetkin riittäisivät tällaisia eroja tekemään.

  Tämä oma sulkeutumisemme omiin käsitteistöihimme johtaa meidät sitten pahimman kerran harhaan -- ja oma "humanistinen" perinteemme näyttää meille maailman vain omien, hmmm, aikalailla "austististen" silmälasien läpi. Käitteiden varassa rakennamme itsellemme ongelmia, jotka todellisuudessa eivät ole käsiteperusteisia, vaan sijoittuvat totaalisesti erilaatuisiin ihmisyyden systeemeihin. -- Meidän pitäisi jotenkin pystyä paneutumaan omaan eurooppalaiseen ajatushistoriaamme edes sen verran, että tajuaisimme miten erityistä ajattelua -- ja ihmisyyttä -- me itse edustamme. Vasta sen jälkeen meillä olisi edellytyksiä päästä irti näistä skolastisen käsiterealismimme varaan rakentuvista suhtautumisongelmistamme.

  Meillä eurooppalaisilla on erityinen taipumus tuntea syyllisyyttä, ja siksi syyllistäminen, syyllisyydentunto, sovitus, uhri, uhrin ja uhriutumisen roolit, jne -- ne ovat tätänykyä ihan määräävä osa olemassaolonkokemuksiamme ja identiteettejämme. Niiden varaan rakentuu niin poru ja eskatologia "ilmastonmuutoksesta" kuin mussuhumanismi, jolla yritämme ratkaista järjestelmäämme täysin sopeutumattomien kulttuurien mukanaan tuoman ongelman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän analyysin tekoa "sotkevat" kansainvälisesti määritellyt ihmisoikeudet jne. Ei ole ihan helppo rasti käsitteellisesti saati sitten poliittisesti alkaa analysoida vallitsevaa ajattelua ja saada siinä muutosta aikaan, niin tärkeää kuin se olisikin. Ketä kiinnostaa ja kuka päästää tällaisen ajattelun näkyviin, ovat kysymykset, jotka ensinnä tulevat mieleen.

   Poista
  2. Niinpä. Eikö olekin aika karmea yhteiskuntatilanne, kun meillä voi olla maassa presidentti, hallitus, eduskunta, virkamieskunta ja jopa tutkijakunta, jotka eivät ymmärrä sosiologian perusteita -- sitä että on olemassa yhteisövoimia, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin.

   Ja meillä on nämä kaksi ammattiryhmää, jotka viimeiseen saakka pitävät kiinni omista käsitteellisistä lähtökohdistaan ja omaksuvat uusia ajatuksia vasta äärimmäisen pakon edessä -- nimittäin poliitikot ja journalistit. Kumpikin ammattikunta voi ratsastaa menestyksen harjalla vain jo olemassaolevien käsitteiden päällä.

   Tällaisista syistä johtuen minulla ei ole vahvaa uskoa siihen että Eurooppa selviäisi. On aika toivotonta kuunnella jonkun Merkelin täysin mitään ymmärtämättömiä vertailuja länsimais-kristillisen ja islamin perinteiden välillä -- aivan mitään tietämätöntä käsitesekoilua, joka sitten vielä päätyy moitteisiin ja itsesyytöksiin siitä että "he tietävät oman uskontonsa paremmin kuin me omamme". Merkelillä ei ole mitään käsitystä siitä mitä "tietäminen" on.

   Poista
 3. Voi se mennä niinkin, että Isiksen toimintaan osallistuneet suomalaiset naiset roudataan kakaroineen Suomeen, ja täällä lätkäistään ehdonalaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleisen oikeustajun mukaan jokaisella valtiolla on ensisijainen oikeus ja pyhä velvollisuus tuomita ne ihmiset, jotka rikkovat maan lakeja. Isis-vaimot menivät Syyriaan tuomitsemaan muita ihmisiä jonkun satukirjan ohjeiden mukaan, joten vähintä, mitä Suomelta voidaan odottaa, että annetaan Syyrian tuomita ensin ne ihmiset.
   Olisi ennen kuulumatonta, että jos Suomeen joku tulisi tappamaan, niin tappaja välttyisi oikeudelta, kun hänen kotimaansa hakisi hänet. Suomen kansalaisuus ei voi olla mikään peruste sille, ettei Syyrialla olisi oikeutta jakaa oikeutta: Suomen kansalaisuus ei voi olla pyhempi kuin rikoslaki.

   Poista
  2. Näin minäkin asian näen. Kyllä suomalaisnaisten (ja myös -miesten) tuomitseminen kuuluu ennen kaikkea Syyrialle/Irakille.

   Poista
 4. Se että erikseen matkataan siviiliteloitusjärjestön toiminta-alueelle, on suoraa siviiliyteloitusten tukemista, vaikkei itse liipasinta painaisikaan. Sikäli tuomio ei voi oikein väärin mennä, oli se kuolema tai vuosituomio.

  Mutta kunhan olisi edes jokin tuomio, eikä Isis-Sannojen kotilento Suomeen.

  Valtsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just.
   Se olisi äärinationalismia, jos vapaasti ulkomaille terroristeiksi matkustavia tuotaisiin valtion hoteisiin vain siksi, että heillä Suomen passi ja heitä uhkaa toisen maan laillinen tuomiovalta. Varmasti nuo naiset halusivat kasvattaa myös lapsensa samaan ideologiaan ja maailman vääryyksiä ei poisteta sillä, että, että laitetaan kansallisuus lakien edelle.

   Kuulostaa ihan putinismilta sellaiset vaatimukset hakea suomalaisia rikollisia kotiin, ettei toisen maan laillinen hallitus saisi asettaa heitä vastuuseen. Kuten muualla olen todennut, niin nuo naiset pitää laittaa välittömästi Syyrian ja Irakin tutkintavankiloihin, eikä pitää heitä jossakin leirillä julistamassa ideologiaansa ja hakemassa sääliä median välityksellä.

   Poista
 5. Ei ole olemassakaan syytöntä isisläistä. Kaikki ovat ansainneet kuolemantuomion.

  VastaaPoista
 6. Lukekaa ihmeessä kirja: Jamie Glazov "Jihadist Psychopath".

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!