keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Kohti kriisitunnelmia

Helsingin Sanomien mukaan Antti Rinteen (sd) syntymässä oleva hallitus olisi lisäämässä pysyviin uusiin menoihin 1,2 miljardia euroa. Lisäksi kertaluoteisiin menojen kattamiseen myytäisiin valtion omaisuutta noin kolmella miljardilla eurolla. Näin vältetään näppärästi lisävelan ottaminen samalla periaatteella kuin vanhassa sadussa peittoa pidennettiin leikkaamalla suikale toisesta päästä.

Tähän ei voi sanoa kuin huh huh. Ja palauttaa mieleen, että suomalaisista noin 77 prosenttia vastustaa verojen lisäämistä. Enkä usko, että yhteisen omaisuuden myymiselle löytyy juuri sen enempää kannatusta.

Samalla on syytä toistaa Kokoomuksen Jukka Kopran lausahdus, jonka mukaan "verotuksen tiukentaminen lannistaa ihmisten työhaluja, mikä on jo nähty. Se pienentää yrittäjien motiivia ottaa riskiä ja työllistää. Tarvitsisimme juuri päinvastaisia lääkkeitä – sellaisia, että työn teosta jää enemmän käteen ja yrittäjä saa vastineen riskinotolleen."

Tässä tilanteessa onkin helppo ennustaa, että neljän vuoden kuluttua laaditaan hallitusohjelmaa kriisitunnelmissa. Toivottavasti silloin joku muistaa vielä senkin, että Rinteen hallituksen vihervasemmistolaista jakopolitiikkaa kannatti tämän vuoden eduskuntavaaleissa vain himpun yli 37 prosenttia äänensä antaneista.

* * *

Rinteen hallituksen ohjelmasta ei ole annettu juurikaan muita tietoja. Arvaan tässä kuitenkin, että ainakin viime aikoina julkisuudessa olleet ISIS-lapset järjestetään suomalaisten elätettäväksi äitiensä kera. Samalla maahanmuuttopolitiikan valmiuksien kehittäminen jää retuperälle, joten mahdollisen uuden kehitysmaalaisten kansainvaelluksen edessä Suomi on yhtä aseeton kuin neljä vuotta sitten.

Siksi ilmaisen jo nyt, että toivon olevani näissä arvauksissani niin väärässä kuin ihminen vain voi olla. Ja jos uskoisin Jumalaan, rukoilisin hartaasti, että hän toteuttaisi tämän toiveeni.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kaatavatko Keskustan kynnyskysymykset Rinteen yrityksen?
23 prosenttia suomalaisista kaipaa lisää veroja
Antti Rinne: sanahelinää ja jakopolitiikkaa

4 kommenttia:

 1. Huh huh.. karut ajat on koittamassa. Koomista sanoa edellisen hallituksen toilailujen jälkeen ja erityisesti pääministerin toiminnan jälkeen, mutta oma toiveeni on, että Sipilä pitäisi jonkun järjen äänen tuossa porukassa. Toivossa on hyvä elää ja tiedän kyllä että petyn.

  Toinen asia noihin veroihin. Voihan Rinne ja porukat korotella kiinteistöveroa, polttoaineveroa tai mitä vaan veroa. Minun osaltani valtion tulot eivät lisäänny, koska jos siirrän rahat kiinteistöveroon, niin se on poissa alveista yms veroista tai erityisesti pienyrittäjien palkoista (parturit tms). Jos ei ole mistä enää ot-taa, niin siirtelen omia rahoja veroista toisiin veroihin. Kokonaispotti tuosta ei kasva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rinne osti Sipilän maakuntamallilla. Sutki-Sipilä on nyt kuin vahaa Rinteen käsissä. Keskustasta tulee Sinisten tapainen äänetön yhtiömies hallitukseen. Varsinainen Yes-mies. Vähän kuin RKP, joka myy vaikka isoäitinsä hallituspaikasta.

   Poista
 2. MITÄ ovat ne kertaluonteiset menot?
  mitä myytävää enää löytyy, vake tekee parhaansa hävittääkseen loput omaisuudet?

  VastaaPoista
 3. Kertaluonteinen tulo ja pysyvä säästö: Myydään Kela kiinalaisille.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!