maanantai 27. toukokuuta 2019

Viikonlopun pilkkeitä

Eiliset europarlamenttivaalit osoittivat suomalaisten olevat tyytyväisiä EU:n nykytilaan. Suurin puolue oli Kokoomus kuten aiemminkin eikä kansallisvaltioiden liittoa federalismin sijasta ajava Perussuomalaiset menestynyt samalla tavalla kuin kuukauden takaisissa eduskuntavaaleissa. 

Sen sijaan Vihreät saivat Suomen vaaleissa rökelevoiton, mikä johtunee ennen kaikkea siitä valtavasta ilmastonmuutoksen saamasta mediahuomiosta, joka on viime aikoina hallinnut valtamediaa. Koko vasemmiston kannatus jäi kuitenkin reilusti alle 40 prosentin, koska hallitusta kokoavan SDP:n ja ilmeisesti Vihreille äänestäjiään menettäneen Vasemmistoliiton kannatukset jäivät vaatimattomaksi.

Vaalit osoittivat myös, että suhtautuminen EU:n tulevaisuuteen vaihtelee voimakkaasti eri maissa. Kaiken kaikkiaan merkittävimmäksi muutokseksi saattaa osoittautua se, että konservatiivien ja sosialistien ryhmät menettivät enemmistön parlamentissa.

Siten sen päätöksenteko muuttuu entistä arvaamattomammaksi vihreiden ja nationalistien kannatuksen noustua huomattavasti. Tämä voi olla joko hyvä tai huono asia - toivottavasti hyvä.

* * *

Vaalien alle jäi eilinen kohu-uutinen mustasta kansalaisoikeustaistelijasta Martin Luther Kingistä. Tämä oli nimittäin seurannut vierestä kaverinsa raiskattua naista ja jopa antaneen rikoksentekijälle ohjeita. 

En sano tässä, että King noudatti vain oman kulttuuritaustansa tapoja, vaan totean ainoastaan että hänen käytöksensä oli törkeää ja että ajat ovat onneksi muuttuneet sitten 1960-luvun. Toivottavasti myös Amerikan mustassa yhteisössä.

***

Lopuksi totean Suomen voittaneen kolmannen jääkiekon maailmanmestaruuden joukkueella, jolla ei pitänyt olla minkäänlaisia menestymisen mahdollisuuksia. Se osoittaa ennen kaikkea saumattoman yhteistyön ja tahdonvoiman merkityksen tavalla, jollaisen toivoisin leviävän maassamme myös kaukaloiden ulkopuolelle.

Suomella on nimittäin hieno tulevaisuus, jos pystymme riitelevän ja repivän politiikan sijasta yhteistyöhön oman taloutemme tukemiseksi siten, että huolehdimme samalla ekologisesta, sosiaalisesta ja kulttuurisesta kestävyydestä. Sen sijaan keskinäisellä riitelyllä ja epärealistisella talous-, ympäristö- tai maahanmuuttopolitiikalla tulemme ajamaan oman hyvinvointimme alas.

Tämä olisi hyvä ymmärtää myös politiikan vasemmalla laidalla erityisesti nyt, kun se aikoo ryhtyä hallitsemaan maata. Ja sen aisankannattajaksi ryhtyvässä Keskustassa, jonka tärkein tehtävä mahdollisessa uudessa hallituksessa on ylläpitää järjen ääntä, jotta hyvää tarkoittava kasvava verotus ja maailmanparantaminen eivät tukahduta koko suomalaista yhteiskuntaa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomalaisten metsien talouskäyttö on ilmastoteko
EU-vaalien tärkeät asiat
Suomi-Ruotsi ihmisoikeusmaaottelu amerikkalaisin silmin nähtynä


9 kommenttia:

 1. Kansa tarvitsee leipää ja sirkushuveja!

  Toivottavasti vasemmisto ei tarjoile liikaa poliittisia "sirkushuveja" ettei Suomen kansalta leipä lopu...

  Silloin Suomea ei pelasta edes MÖRKÖ!

  VastaaPoista
 2. Erään euro-ehdokkaan ainakin yhdessä vaalikoneessa kertomaa:

  "Poliittinen esikuva:
  Ilmastoaktivisti Greta Thunberg"

  En viitsi maalittaa ja kertoa tuliko valituksi vaiko varasijalle.

  VastaaPoista
 3. Mitähän mieltä Kaapo Kakko on ilmaston vaihtelusta? Tai Mörkö, joka lyö mustaa ja heittää sitä häkkiin?

  VastaaPoista
 4. Jos maalataan piruja seinille, niin saapa nähdä miten yhteistyö kukkii laman/taantuman, uuden siirtolaisvyöryn, verojen nousun sekä sitä kautta kasvavien elinkustannusten jne nousun myötä. Ja ne työpaikat. Ilmastonmuutos hysterialle euroopassa nauravat hyötyjät eli ne minne teollisuus siirtyy/muuttaa kunhan ituhipit pääsevät vauhtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niitä kiinnosta, miten muille käy. Viime vuonna jututin yhtä aktiivisuvakkidemarinaista. Hänen suvakkiutensa perustui siihen, että saa "Pyhälle Pietarille sanoa tehneensä hyvää". Eli paskat muista, kunhan itse saa hyvesäteillä. Suvakkiuden perusta.

   Poista
  2. Seuraavat eduskuntavaalit käydään taloudellisesti synkeissä merkeissä.

   Poista
 5. Kansallismielisten on luontevaa juhlia Suomen jääkiekkokultaa.

  VastaaPoista
 6. Sivuhuomautus; urheilujournalismi yhä patrioottisempaa, muu journalismi ei. Olisiko kiihkeyskin jonkinlaista kompensaatiota, kiljutaan kahta kovemmin silloin kun voidaan. -jussi n

  VastaaPoista

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!