perjantai 31. toukokuuta 2019

Nuoren naisen paksut huulet

Yleisradio kertoi meille, että "Parikymppiset suurentavat huuliaan hyaluronihapolla - ´kauneusihanteeni on muovinen, en ole mikään elovena´". Huolimatta jutun hankalasta luettavuudesta katselin sen läpi ja jäin ihmettelemään.

Ihmettelin ensinnäkin sitä, että kuinka yleisestä ilmiöstä tässä on kyse, sillä katukuvasta päätellen puheena ei ole ainakaan vielä mikään nuorisomuodin valtavirta. Itse uutinen kertoo lakonisesti ainoastaan, että "huuliaan suurentavista nuorista on tullut kauneushoitoloiden uusi asiakasryhmä."

Hätkähdyttävä oli myös uutisen kohta, jossa "Ronjan äiti Sirpa Sarlin kannustaa tekemään, niin kuin tyttärestä tuntuu hyvältä". Ja ehkä jotain kertoi sekin, että jutussa lainattu Tanja sanoi, että  "tykkään itsestäni enemmän, kun minulla on täytettä huulissa".

Itse olen ihmetellyt jo pitkään elokuvissa esiintyviä naisnäyttelijöitä, joiden kasvoja hallitsevat yksi toisensa jälkeen elottoman näköiset ylipaksut huulet. Lieneekö nekin valmistettu hyaluronihapolla?

Niinpä ihmettelin toiseksi - ja vielä ensimmäistä ihmettelynaihettani paljon enemmän - mitä tämä huulien suurentamisinto kertoo suomalaisista nuorista naisista. Kertooko se heidän itsekeskeisyydestään ja heikosta itsetunnostaan, joihin edellä lainatun Tanjan kommentti näyttäisi viittaavan. Vai pelkästään elokuvamaailman tähtösten esimerkin hätkähdyttävästä vaikutuksesta?

Entä Ylen journalismi? Miksi se halusi tehdä tällaisen jutun. Toki ilmiön uutisointi kaikelle kansalle on median tehtävä, mutta jutun tyylilaji oli... hmm... sensaatiolehtimäinen ja kritiikitön.

Ja sellaisena ainoastaan huulenpaksunnoksia tekeville "kauneushoitoloille" ilmaista mainosta. Sekä heikon itsetunnon omaaville nuorille entistä suurempia ulkonäköpaineita luovaa ja todennäköisesti myös vielä rankempia muokkausoperaatioita ruokkivaa.

Lopuksi totean, että on tietenkin jokaisen aikuisen oikeus muokata ulkonäköään kuten haluaa. Ja hyaluronihapolla tehdyt muokkaukset ovat ainakin Ylen jutun mukaan ajan myötä katoavia - ellei sitten jokin mene käsittelyssä pieleen. Tästä huolimatta koen syyllisyyttä siitä, että minun verorahoillani tehdään tällaista nuorten ulkonäköpaineita ja kaupallisia intressejä edistävää sensaatiolehtimäistä journalismia.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Naisen evoluution uusi suunta
Miksi nainen pettää miestään?
Seksuaalisuuden uusi normaali

12 kommenttia:

 1. Olisiko se elokuvan maailmasta tullut tuo huulten turvottelu? Jos taustalla on epävarmuutta, samaistumisen kohteeksi ja identiteetin lähteeksi luulisi valikoituvan ns. vahvojen naisten roolit, joihin taas pusukalahuulet tuskin kuuluvat. Pikemminhän se yksi-ilmeisyys elokuvan ja sarjojen puolella nykyisin tarkoittaa naista jolla on todellakin yksi sama ilme: tomera tai tohkeissaan oleva, hieman miesmäinen, itsetietoinen. Joka paikassa, joka tilanteessa.

  Ei se taida olla muotimaailmastakaan, jossa mannekiinit kävelevät catwalkilla napakoin askelin ja homoseksuellien miesmuotigurujen mieltymysten mukaisina. Siis melkein dominan oloisina. Kuuluvatko pusuhuulet tähän imagoon?

  Eli mistä tuo pullahuuli-identiteetti siis on lähtöisin? En tiedä. Ehkä se on ihan sisäsyntyinen, ikinaisellinen -- kuten huulien maalaaminenkin. Ihminen on laji, jossa kummallakin sukupuolella on näitä korostus- ja koristautumisviettejä, äijät kasvattavat lihaksiaan, naiset pumppaavat rintojaan.

  Toki on lohdullista todeta, että länsimaailmaa koskeva pukuhistorian kirja on kymmenentuhatta sivua paksu, ja kuvat esittävät mitä hirvittävimmän määrän eri kausien asuvaihteluja. Kun sen rinnalle pannaan islamin maailma, vain itselleen aivan sokeat feministit voivat väittää, että naisen säkittäminen mustaan kaapuun läpi aikojen perustuu naisten omaan valintaan.

  VastaaPoista
 2. Tehkööt nuoret naiset kuten haluavat, itse pitäisin luomuneidoista jos olisin vielä niillä markkinoilla.

  VastaaPoista
 3. Onkohan turvotettujen huulien aiheuttamia tuntemuksia väestössä tutkittu. Mitä niistä ajatellaan, kun otetaan luokitteluperusteeksi esimerkiksi, sukupuoli, ikä, tulot, ÄO, kulttuuri ja vaikkapa suuntautuminen. Olisiko tässä aihetta jopa väitöskirjaan.

  Acc

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täydennän viestiäni.

   Kävin talvella 2019/2018 eräässä tunnetussa myymälässä. Kassalla palveli paisutetut huulet omaava tyttö. Oli kuin nukke. Oli luonnoton ja välttelin katsomasta häntä. Pahaa teki. Kävi sääliksi, koska tyttö oli mielestäni pilannut ulkonäkönsä. Olisi ollut kaunis ilman huulioperaatiota. Siinä tuli mieleen, että operaation arvostelukyvyttömälle hupakolle tehnyttä tulisi rangaista. Toivottavasti turpeus poistuu ajan kanssa.

   Acc

   Poista
 4. Näin petollisten vallanpitäjiemme propagandakoneekseen kaappaama Yle suoltaa meidän etnisten

  suomalaisten matalan intensiteetin kansanmurhaa tukevaa propagandaa meidän verorahoillamme:

  ”ETNISEN SUOMALAISUUDEN PUOLUSTAMINEN PYRITÄÄN KRIMINALISOIMAAN – YLE AVITTAA ASIAA

  Yle kertoi viime tiistain uutisessaan Poliisi aloitti rikostutkinnan Perussuomalaisten nuorten EU-

  vaaleihin liittyvästä twiitistä – ”Jutussa on kaksi epäiltyä” suomalaisten etnisen itsesuojelun

  kehotuksen johtaneen poliisitutkintaan. Kafkamaisia käänteitä sisältävä juttu sai alkunsa, kun

  Perussuomalaiset Nuoret -järjestön varapuheenjohtaja Toni Jalonen tviittasi EU-vaalien alla kuvan

  afrikkalaisperheestä ja kuvatekstin ”äänestä perussuomalaisia, jos et halua että Suomen tulevaisuus

  näyttää tältä”. Tviitti ei rikkonut nykyisiin ajatusrikoslakeihin kuuluvaa kansanryhmän vastainen

  kiihotus -pykälää, sillä ulostulossa ehdotettiin ainoastaan poliittista vaihtoehtoa matalan

  intensiteetin kansanmurhaa suosivalla väestöpolitiikalle.

  Tutkintakynnys olisi tuskin ylittynyt ellei Ylen agendajournalisti Hanna Eskoselle olisi tehnyt

  päivystävien vasemmistoilmiantajien nostattamasta somekohusta viime viikolla valtakunnallista uutista.

  Jotta asia saisi myös poliisin heräämään, Eskonen haastattali uutisjuttuunsa Perussuomalaisten nuorten

  vaalitwiitti voi täyttää rikoksen tunnusmerkit, arvioi rikosoikeuden professori punaisen yliopiston

  professori Matti Tolvasta, jolla on tunnetusti kova vimma kriminalisoida kaikki etnistä suomalaisuutta

  puolustavat puheenvuorot. Yhteiskunnan arvostettuun auktoriteettiin vetoamalla Yle päätteli aivan

  oikein myös poliisin kiinnostuvan tapauksesta.

  Toimittaja Hanna Eskosen haastattelemaksi valitsema professori ei ole kuka tahansa harmiton

  mielipideautomaatti, vaan henkilö, jonka sanomisilla on valitettavasti yhteiskunnallista painoarvoa.

  Viime aikoina tämä Itä-Suomen yliopiston rikos- ja prosessioikeuden professori tuli tunnetuksi siitä,

  kun hän kertoi olevansa tyytyväinen siihen, ettei vallanpitäjiä ja median propagandisteja voisi enää

  kritisoida vapaasti..."

  Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2019/05/etnisen-suomalaisuuden-puolustaminen.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, että editointi meni vahingossa
   pieleen.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Ks. myös ”Karu totuus väestönvaihdosta”, https://www.kansalainen.fi/karu-totuus-vaestonvaihdosta/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 5. Mitenhän tämä teksti liittyi niinkuin blogikirjoitukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "että minun verorahoillani tehdään tällaista"

   Kuulutko niihin moraaliposeeraaviin suvakki-idiootteihin, joiden mielestä ne ovat "fasisteja, rasisteja ja natseja", jotka eivät kannata täysin avoimia rajoja "hädänalaisille" kehitysmaalaisille elintasopakolaisille, jotka tulevat meidän verorahoillamme elätettäviksi ja tulevat vähitellen tekemään SUOMALAISESTA Suomesta kehitysmaatasolle ajetun SuOMALIAN?

   Voisit vilkaista vaikkapa seuraavaa artikkelia:

   "Gunnar Heinsohn: 950 miljoonaa afrikkalaista ja arabia tekevät lopun Euroopasta vuosisadan puoliväliin mennessä",
   https://www.kansalainen.fi/950-miljoonaa-afrikkalaista-ja-arabia-tekevat-lopun-euroopasta-vuosisadan-puolivaliin-mennessa/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 6. poikkesin taannoin 10v sitten puolassa ja olin jutulla paikallisen tytön kanssa joka harmitteli että hampaansa ei ole kauniit koska etuhampaiden välissä on pieni väli. ihana tyttö ja juuri se persoomallinen piirre jätti ikuisen mielikuvan.
  parhaimmillaan ihminen on aitona

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!