maanantai 17. syyskuuta 2018

Keskustelu syyrialaispakolaisten palauttamisesta voidaan aloittaa

Timo Soini asetti vuonna 2014 tavoitteekseen hillotolpan. Sen hän saikin vuoden 2015 vaaleissa, mutta jatko taitaa kulkea vähän erilaisten tolppien ja pylväiden parissa. Kiitos maan tunnetuimman populistin ahneuden ministeriauton takapenkkiin.

Syyria puolestaan saavutti oman virstanpylväänsä eilen. Siellä suurin osa maan kansasta pääsi nimittäin äänestämään vaaleissa ja sitä kautta tarjoamaan hillotolppia syyrialaisille poliitikoille.

Toki vaalit olivat hiukan vaihtoehdottomat, sillä ehdolla oli - ainakin asiasta kertoneen Helsingin Sanomien artikkelin mukaan - vain presidentti Al-Assadin kavereita ja tukijoita. Se ei kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa, että maa on palaamassa takaisin rauhantilaan, josta länsimaiden tukema vallankaappausyritys sen suisti vuonna 2012.

Vaalit tulivat Syyriassa mahdollisiksi siksi, että maassa on käyty sarja verisiä taisteluita. Vielä on edessä kuitenkin yksi taistelu - josta saattaa tulla kaikkien syyrialaistaisteluiden äiti - Syyrian naapurimaan edesmennyttä diktaattoria mukaillakseni. 

Vastakkain ovat Venäjän tukema Syyrian armeija ja arviolta 70 000 islamistitaistelijaa, jotka on kerta toisensa jälkeen päästetty pakenemaan edellisistä taisteluista, mutta joilla ei enää ole paikkaa minne kadota. Ei ainkaan Syyrian alueella. Ongelma syntyy siitä, että jo etukäteen ratkaistulta vaikuttava taistelu tullaan käymään miljoonien siviilien keskellä.

Sota on kuitenkin julmaa, eikä verenvuodatukselle ole vaihtoehtoa, ellei sellaiseksi lasketa Syyrian jakamista Al-Assadin Syyriaan ja islamistien Idlib-valtioon. Kaikesta journalistien ja eurooppalaispoliitikkojen höpötyksestä huolimatta sellainen ei taitaisi ihan aikuisten oikeasti sopia kenellekään. Niinpä Al-Assad saa Venäjän tukemana möyhentää islamistien viimeisen tukikohdan maassaan - jos ja kun hän siihen pystyy. 

Idlibin taistelun jälkeen Syyria päässee lopulta rauhan tilaan, mikä lienee kaikille tavallisille syyrialaisille hillotolppien hillotolppa. Tosin kurdialue on edelleen Al-Assadin ulottumattomissa, mutta sen suhteen on syytä toivoa rauhanomaista ratkaisua.

Sellaiselle saattaa antaa pontta se, että kurdeja tukee ja heidän sotilaallista iskukykyään on vahvistanut Yhdysvallat ja mahdollisesti pienessä määrin myös Suomi. Näin ollen myös Al-Assadin liittolainen Venäjä saattaa taivutella maansa takaisin voittamassa olevaa Syyrian diktaattoria etsimään rauhanomaista ratkaisua kurdiongelmaansa, ellei hän itse sitä ymmärrä.

Suomen ja Euroopan kannalta tärkeintä tässä kaikessa on se, että Syyria pääsee palaamaan normaaliin rauhantilaan. Sen jälkeen sinne voidaan haluttaessa palauttaa myös Syyriasta tulleet turvapaikanhakijat samaan tapaan kuin Norja on tekemässä 1600 turvapaikan saaneelle somalille heidän lähtömaansa rauhoituttua (muuten asia, josta valtamediamme on vaiennut liikuttavan yksimielisesti ja näin alleviivannut punavihreää poliittista agendaansa).

Tätä varten on myös Suomessa käynnistettävä keskustelu tänne tulleiden pakolaisten turvapaikan tarpeesta silloin kun heidän kotimaansa on rauhoittunut. Eli turvallisista maista turvapaikan saaneiden palauttamisesta rakentamaan kotimaataan mukaan lukien kansalaisuuden peruuttaminen. Näin siitä huolimatta, että Suomi on jäänyt aika lailla syrjään syyrialaisten turvapaikanhakumatkoilta, eli ratkaisu koskisi vain pientä osaa maahamme otetuista pakolaisista.

Itse kannatan mallia, jossa pakolaisstatuksella maassamme olevat voivat halutessaan hakea työpaikan nojalla oleskeluluvalleen jatkoa Suomessa, mutta puhtaasti yhteiskunnan varoilla elävät palautettaisiin kotimaihinsa. Näin resurssimme voitaisiin siirtää niin haluttaessa enemmän apua tarvitseville. Toivottavasti kuitenkin jollain muulla tavalla kuin siirtämällä heidät kotimaistaan tänne kauas Suomeen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hätäkokouksia
Varoitus!
Kaksi hyvää uutista - vai onko?

10 kommenttia:

 1. Mitä tuon jälkeen lopulta tapahtuu: suomeen ryntää massoittain sotarikollisia ISIS-miehiä ja -naisia väärillä identiteeteillä hakemaan turvapaikkaa...

  VastaaPoista
 2. Kurdiongelma ratkeaa Turkin toimesta, he eivät salli edes autonomista Kurdialuetta rajalleen oli vastassa USA tai muita länsivaltojen joukkoja.
  Ari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sotilaallisesti ei Yhdysvallat pysty pakottaan Turkkia, vain taloudellissesti mahdollista ..

   Poista
 3. "...voidaan haluttaessa palauttaa myös Syyriasta tulleet turvapaikanhakijat samaan tapaan kuin Norja on tekemässä 1600 turvapaikan saaneelle somalille heidän lähtömaansa rauhoituttua (muuten asia, josta valtamediamme on vaiennut liikuttavan yksimielisesti ja näin alleviivannut punavihreää poliittista agendaansa)."

  Viherkommunisti-toimittajien dominoima valtaVALEmedia!

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei yllätä:

   "Dalai-laman jyrkät lausunnot maahanmuuttajista Ruotsissa "liikaa" valtamedialle
   Dalai-laman kehotukset "Euroopan pakolaisten palauttamisesta kotimaihinsa" poistettiin ja korvattiin "poliittisesti korrekteilla" lainauksilla",
   http://oikeamedia.com/o1-82803

   Ruotsissakin Brysselin korruptoimat maanpetturi-vallanpitäjät yhdessä valtaVALEmedian kanssa toteuttavat EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaista valkoista kansanmurhaa.
   Tällä hetkellä näyttää siltä, että Ruotsin tie on Suomenkin tie, ainakin elleivät - toivon mukaan pettureista karsitut - persut saa seuraavissa eduskuntavaaleissa uutta 'jytkyä'.

   "Suomen tuhoamisohjelma", http://www.magneettimedia.com/suomen-tuhoamisohjelma/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Punaporvari Mykkäsen toimet ovat valveutuneilla kansallismielisillä tahoilla herättäneet aiheellista kritiikkiä.

  Jukka Hankamäki:
  ”Mykistävän typerää turvapaikkapolitiikkaa”:
  http://jukkahankamaki.blogspot.com/2018/09/mykistavan-ristiriitaista.html

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olli Immonen samalla asialla kuin Hankamäkikin:

   "Immonen alkaa toipua harjauksesta – ”Ulkomainen halpatyövoima on ongelma”
   Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen joutui puolueensa entisen puheenjohtajan Timo Soinin ”harjaukseen” julkaistuaan suomalaisuutta puolustavan kirjoituksen vuonna 2015. Sen jälkeen hän oli pitkään hiljaa. Nyt Immonen alkaa löytää aikaisemman äänensä.

   Haittamaahanmuuttoa aikaisemmin suominut oululainen perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen hiljeni pitkäksi aikaa, kun hän julkaisi vuonna 2015 Facebook-keskustelualustalla Suomea ja suomalaisuutta puolustavan kirjoituksen, josta silloinen PS:n puheenjohtaja, myöhemmin takinkääntäjäksi paljastunut Timo Soini veti hernepurkin nenäänsä..."

   Koko artikkeli: https://www.nykysuomi.com/2018/09/17/immonen-alkaa-toipua-harjauksesta-ulkomainen-halpatyovoima-on-ongelma/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 5. Yle tänään:

  "Putin ja Erdoğan: Syyrian Idlibiin puskurivyöhyke Assadin ja kapinallisten välille"

  https://yle.fi/uutiset/3-10409464

  VastaaPoista
 6. Yle 18.9.18

  "Algerian pääministeri lupasi kotiuttaa laittomasti Saksaan tulleita algerialaisia"
  Algerialaisten palauttamisesta sovittiin liittokansleri Angela Merkelin yksipäiväisen vierailun aikana.

  https://yle.fi/uutiset/3-10409611

  VastaaPoista
 7. Dalai-laman lausunnosta vaikeneminen Suomenkin valtaVALEmediassa kautta linjan osoittaa sen olevan valtaapitävien Brysselin korruptoimien maanpetturien kanssa yhteistyössä suomalaisten valkoisen kansanmurhan toteuttamisessa EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelman mukaisesti.

  Ylewatch-blogistikin on osuvasti käsitellyt seuraavassa artikkelissa tuota Dalai-laman lausunnon pimitystä sekä Ruotsin että Suomen valtaVALEmediassa kautta linjan vasemmalta oikealle:

  ”Kuinka valemedia Yle epäonnistui täysin Dalai-laman pakolaislausunnon peittelyssä”,
  http://ylewatch.blogspot.com/2018/09/kuinka-valhemedia-yle-epaonnistui.html

  Britti-patriootti David Noakes:

  ”The EU has BRIBED 28 Prime Ministers with £10 million per treaty to sign away their nations and their freedom. Ordinary Ministers get less. Its much cheaper than building weapons and going to war, as Adolf Hitler did.”
  ”Expose the EU dictatorship and its police state”,https://eutruth.org.uk/

  ”The EU is corrupt and cannot account for 95% of its expenditure (yes, ninety five % lost)
  The EU has over 200,000 offshore bank accounts from which it pays BRIBES.”
  ”Fifty reasons to leave the EU”,http://www.eutruth.org.uk/50reasonseu.html

  Onneksi viime aikoina on ilmaantunut joukko maita, joiden ministereitä Brysseli ei enää ole onnistunut korruptoimaan maanpettureiksi.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!