torstai 9. lokakuuta 2014

Mitä meidän pitäisi tehdä maahanmuuttajanuorison väkivaltaiselle käyttäytymiselle?

Pääkaupunkinseudulla nuoria väkivalloin piinannut pääosin maahanmuuttajataustainen nuorisoporukka on herättänyt kommentteja. Uutisen mukaan nuorisotutkija Mikko Salasuo syyttää asosiaalisesta käyttäytyisestä ainoastaan eriarvoistumista.

Samoilla linjoilla on myös Helsingin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio. Molemmat kiistävät etnisen taustan kytköksen nuorten väkivaltaiseen käyttäytymiseen.

On tietenkin totta, ettei etninen tausta tee kenestäkään väkivaltaista. Siitä huolimatta edellä mainittujen tutkijan ja johtajan analyysi on vajavaisuudessaan älyllisesti epärehellinen, käytännön kannalta väärä ja etenkin maahanmuuttajaväestön - mutta myös koko yhteiskunnan - kannalta vahingollinen.

Perustelen väitteeni lyhyesti.

Monien muiden länsimaiden tapaan emme ole onnistuneet kehittämään sellaisia kotouttamistoimia, joiden avulla tietyistä kulttuureista tulevien maahanmuuttajien ja heidän jälkeläistensä syrjäytyminen jäisi samalle tasolle kuin kantaväestön.

Siitä huolimatta olemme vuosi vuoden jälkeen ottaneet maahamme sekä kiintiöpakolaisina että spontaaneina humanitaarisina maahanmuuttajina juuri näistä kulttuureista tulevaa uutta väkeä. Niinpä huomattava osa heistä on syrjäytynyt.

Edellä kirjoittamani valossa väkivaltaisesti käyttäytyvän maahanmuuttajataustaisen nuorison rikollisen toiminnan ei olisi siis pitänyt tulla yllätyksenä kenellekään. Ja toisin kuin Salasuo ja Laitio väittävät, on nähtyjen ongelmien todellinen syy Suomen harjoittamassa virheellisessä humanitaarisen maahanmuuton politiikassa.

Tutkijan ja johtajan esille nostama eriarvoistuminen on siis vain ongelman oire eikä syy kuten he virheellisesti väittävät.

Tältä pohjalta ehdotan välittömästi tehtäväksi kolmea toimenpidettä.

Ensinnäkin kaikenlainen humanitaarinen maahanmuutto ongelmallisiksi osoittautuneista kulttuureista on syytä lopettaa kokonaan niin pitkäksi aikaa, että saamme kotoutettua tänne jo oleskeluluvan tavalla tai toisella saaneen maahanmuuttajaväestön jälkeläisineen.

Tämän saavuttamiseksi ehdotan täydellistä muutosta maahanmuuttajien kotouttamisprosessiin niiden linjausten mukaan, jotka olen jo aiemmin kirjannut. Tässä on erityisesti huomattava, ettei maahanmuuttoklusterista etua saavien yleinen vaatimus kotouttamisvarojen lisäämisestä ole minkäänlainen ratkaisu ilman merkittäviä laadullisia muutoksia.

Kolmantena toimenpiteenä ehdotan Salasuolle ja Laitiolle tutustumista älyllisesti rehelliseen ajatteluun.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Afrikkalaiset aktiivisina - EU suunnittelee taakanjakoa
Maahanmuuttajataustaisten koulu lakkautetaan
Nauru pidentää ikää, mutta onko näyttelijän värillä väliä?

14 kommenttia:

 1. Tom Packalen kirjotti kirjotuksen aiheesta uudessa-suomessa, niin johan R.Härkönen ennätti kirjotti kuinka kansanryhmää vastaan kiihotetaan, tais se kalikka johonki osua Packlenilla ...

  VastaaPoista
 2. Vaikka tilanne ei Hölmölässä olekaan vielä kärjistynyt aivan yhtä pahaksi kuin meitä aina ja kaikessa edellä käyvässä Kansankodissa siitä Oikeasta Euroopasta puhumattakaan, ovat sattumukset saaneet täälläkin korrektiin diskurssiin sitoutuneet selitteläätiön (nim. Yrjöperskeleen termiä siteeratakseni) asiantuntijat kiemurtelemaan:

  http://mediaseuranta.blogspot.fi/2014/10/hs-paatavoite-vaikutti-olevan-saada.html

  Kaikki jo moneen kertaan puhki vatvotut kliseet on taas tuohonkin koetettu pusertaa, kun itse ongelmaa kierretään kuin kissa kuumaa puuroa.

  Niin muuttuu maailma Eskoni. Harvempi olisi vielä vaikka 90-luvullakaan uskonut, että etniset mellakat tulevat olemaan Ruotsissakin, tuossa maanpäällisessä paratiisissa, jo liki arkea tänä päivänä. Hupaisaa toisaalta, että mm. muissa yhteyksissä lähinnä vapaan kapitalismin kaikinpuolista autuutta julistavana apostolina profiloitunut Paul Lillrank´kin piti Tukholman taannoisten mellakoiden syynä sitä "ettei hyvinvointivaltio ole ollut tehtäviensä tasalla". No, hänen edustamallaan koulukunnalla on toki omat intressinsä myös nykyiseen maahanmuuttoteolliseen kompleksiin nähden (kuten toki vihervasemmistolaisella tärähtäneistölläkin). Jännää, mitenkä outoja petikavereita tuo politiikka aina välillä tuottaa...

  Mikäli myös oikein muistan, niin Ruotsin silloinen pääministeri Tage Erlander totesi valtiopäiville 1965 pitämässään puheessa, viitaten jenkkilän silloisiin etnisiin mellakoihin, että "onneksi meidän väestömme on etnisesti ja kulttuurisesti siinä määrin yhtenäistä, että vastaavaa ei voisi tapahtua meillä". No se oli silloin se, ja tuskinpa olisi äijä uskonut, että ei mene 50 vuottakaan, kun lännen Suuren Edelläkävijän ns. kehitystaso on näiltäkin osin saatu tavoitettua. Puhumattakaan siitä, millainen valkohehkuinen raivo tiedostavaiston keskuudessa tuollaisesta tuumailusta tänä päivänä syntyisikään... Varsinkin tuossa Moraalisessa Suurvallassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkalleen ajatellen Lillrank on tuossa oikeassa. Hyvinvointivaltiohan ei tosiaankaan ole ollut tehtäviensä tasalla maahanmuuttopolitiikassa.

   Poista
  2. Kyllä, toki. Mutta se varsinainen pointti olikin siinä, että eipähän näy niin hurahtanutta liberaalikapitalistia olevankaan, etteikö se alkaisi huutaa waldea apuun, jos homma vaan menee kyllin huonoksi... ;)

   Ja mitä tuohon halpatyövoiman tuontiin (tai sellaisesta haaveilemiseen) tulee, niin oikeastaan siinähän on kyse rikastumisen yrittämisestä ulkoishaittoja tuottamalla (vrt esim. teollisuuslaitos, joka voittojaan maksimoidakseen laskee jätevetensä puhdistamatta vesistöihin ja haittaa sillä tavalla alajuoksulla asuvien kalastusta, vedenhankintaa, ym.) Siis, hommasta saatavat hyödyt ovat mitä yksityisintä omaisuutta, mutta haittavaikutusten kantamiseen saavat käytännössä kaikki osallistua jollakin tavalla, huvitti eli ei. Muistuttaa jotenkin (V)Etelä-Euroopan pankkien toimintatapaa... Joka tapauksessa tuo voitot yksityistä/haitat sosialisoidaan-talousmalli lienee sosialismin surkeimpia muotoja, ellei nyt ihan stalinismiin mennä.

   Poista
 3. Kun uhrit, silminnäkijät ja asiasta tietävät ovat kertoneet tästä jengistä, he ovat aina puhuneet vain maahanmuuttajista, arabeista ja afrikkalaisista. Herää kysymys onko jengissä oikeasti ollut mukana suomalaisia ollenkaan. Media ja viranomaiset valehtelevat maahanmuuttajiin liittyen jatkuvasti poliittisen korrektiuden ja etnopositiivisuuden mukaisesti. On hyvin mahdollista, että kaikki jengin jäsenet ovat maahanmuuttajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oolikoan kiinalaisia, venäläisiä tai sellasia mukana ?, taitavat olla tietystä suunnasta ne lähinnä ?

   Poista
 4. Ne suomalaiset olivat ilmeisesti pari mustalaista.Puhutaan kuitenkin 50:n hengen porukasta joten kyllä melkoista propgandaa on KAIKKI uutisointi ollut.Lähinnä siellä netissä kiertävien nimien ja kuvien perusteella on abdia,mohammedia ja jamaalia yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on se käsitys, että mukana on kotimaista kirjakansaa. Mahdollisesti nuorisojoukon tyttöystäviä, mutta tämä on (vielä) epävarmempi käsitys.

   Poista
 5. "On tietenkin totta, ettei etninen tausta tee kenestäkään väkivaltaista. "

  Ehkei tuo välttämättä pidä paikkaansa. Perimä vaikuttaa millaiseksi ihminen kehittyy. Kenties etninen tausta kertoo todennäköisyyden, jolla satunnaisesti populaatiosta poimittu henkilö on väkivaltainen, impulsiivinen tai nopea juoksija.

  acc

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa kertoa todennäköisyyden, mutta en usko sellaista etnistä taustaa olevan, johon kuuluvat ihmiset olisivat kaikki väkivaltaisia.

   Poista
 6. Jos kyse on kunniakulttuurin omaksuneista kansalaisista, niin tehokkain rangaistus olisi varmaan vanhan kunnon häpeäpenkki nykyaikaisena sovelluksena. Eli omalla naamalla kaikkiin sosiaalisiin medioihin kaveri häpeämään. Ei näihin vankila tehoa, mutta häpeä voisi toimia.

  VastaaPoista
 7. Entäs kollektiivinen maasta karkotus? Tekijöiden lisäksi karkotettaisiin heidän täällä olevat sukulaiset. Sukulaiset ovat ne mistä nuo alaikäiset ovat ottaneet vaikutteita. Suku ei ole hillinnyt noiden käyttäytymistä mitenkään.

  Jos kyseessä on kollektiivikulttuuri, jossa yhden henkilön saama kunnia tai häpeä kohdistuu kaikkiin jäseniin, niin tällöin heihin on parempi soveltaa kollektiivirangaistuksia,

  Suurempana linjaratkaisuna tähän kaikkeen on tietysti maahanmuuttopolitiikan tuntuva kiristys ja maahanmuuton subventoiden lopetus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kollektiiviset rangaistukset eivät kuulu oikeusvaltion periaatteisiin. Eivät edes silloin kun kollektiivi itse ei hyväksy niitä.

   Poista
 8. Tämä unohtui. Otetaan käyttöön se tapa mikä on muistaakseni Virossa käytössä. Jokin vuosi sitten luin että Virossa julkaistaan epäillyistä ne mitkä ovat tiedossa eli kuva, nimi, kansalaisuus eli minkä maan kansalainen on, kansallisuus eli etninen ryhmä ja muut tiedossa olevat tiedot.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!