lauantai 17. syyskuuta 2022

Irakilaiskaksikon koppikorvausesta

Irakilaisveljeksiä epäiltiin ISIS:in piikkiin tehdyn joukkomurhan tekijöiksi, mutta varmaa näyttöä miesten syyllisyydestä ei saatu. Niinpä he olivat oikeutettuja korvaukseen siltä ajalta kuin joutuivat odottamaan pidätettynä tutkimuksen valmistumista.

Hovioikeuden mukaan esitetty näyttö ei riittävällä varmuudella osoittanut miesten syyllisyyttä. Niinpä se päätti näille maksettavasta ruhtinaallisesta koppikorvauksesta, jonka suuruus oli 400 euroa pidätyspäivää kohti. Korvaus on tosiaan varsin suuri, sillä esimerkiksi minä en hyväpalkkaisena professorina hanki likimainkaan mainitun suuruista palkkaa työstäni, sillä kuukausitasolla se tarkoittaisi peräti 12 000 euroa. 

Irakilaismiehet eivät kuitenkaan katsoneet summan riittävän, vaan halusivat enemmän. Niinpä he jatkoivat suomalaisen oikeusjärjestelmän rasittamista vaatimalla kaksinkertaista korvausta vetoamalla jutun erityispiirteisiin. Sitä heille ei kuitenkaan myönnetty, sillä oikeus katsoi niiden tulleen jo huomioiduksi korvaussummassa.

Tapaus on monessa suhteessa mielenkiintoinen. Ensinnäkin olisi hauska tietää, keksivätkö veljekset itse, että heillä olisi mahdollisuus tienata ruhtinaallisesti saamastaan syytteestä. Vai auttoiko joku ulkopuolinen taho heitä ymmärtämään tämän mahdollisuuden?

Toiseksi, minulle jäi tapauksen uutisoinnista vaikutelma, ettei veljeksiä sinänsä todettu syyttömiksi, vaan syyllisyydestä ei vain saatu näyttöä. Ja siksi heidät vapautettiin syyttömyysolettaman perusteella, kuten kuuluukin. 

On kuitenkin aika kauhea ajatus, että jos miehet olisivat tosiaankin osallistuneet joukkomurhaan ja saisivat siitä jo nähtyäkin suuremman korvauksen. Mutta sellaistahan se oikeudenkäynti oikeusvaltiossa on. 

Kolmanneksi, toivon todella, että oikeus on tehnyt tosiasioita vastaavan ratkaisun, eivätkä nämä miehet siten omaisi terroristista historiaa. Eivätkä etenkään hautoisi sellaisia aikeita jäädessään nyt vapaina miehinä elämään suomalaisessa yhteiskunnassa. 
17 kommenttia:

 1. Tietäisivätpä kansalaiset minkälaisten juttujen kanssa syyttäjät näpertelevät saadakseen satasen sakon määrättyä "mielestään rikoksesta" kymmppitonnien kustannuksilla.
  Hovioikeus sitten kumoaa näiden, useimmiten naisoletettujen lainvalvojien poliittisilta haiskahtavat tuomiot.
  Etnisesti edistyneempiä ei syytetä, koska rasismi.

  VastaaPoista
 2. Jostain luin, että nämä kaksoset olisivat Irakissa etsintäkuulutettu terrorismirikoksista ja niistä myös kansainvälinen etsintäkuulutus annettu. No, Suomi ei suostu luovuttamaan koska iIrakissa kuulemma kokisivat "sotaa ja vainoa". Joten saavat siis edelleen jatkaa isistelyitään täällä meillä. Nyt se on helpompaakin kun fyffeä piisaa.

  VastaaPoista
 3. Professorin palkasta maksetaan vero. Irakilaisten saama hulppea raha on verovapaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bruttopalkkana semmoinen 22000€/kk. Ihan on EU-virkamiehen palkoissa.
   https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Laskurit/palkansaajan-tuloverolaskuri-2022/

   Poista
  2. Pauli on jälleen oikeassa. Eikä veroprosentti ole ihan olematon. Mutta toki saan palkkani julkisista varoista, joskin teen jonkin verran tilaustutkimuksia, jotka puolestaan kartuttavat työnantajani varallisuutta. Siten osan palkastani voinee tavallaan katsoa yksityisen sektorin maksamaksi.

   Poista
 4. Eikö toinen kaksosista roikottanut käsissään irrallista miehen päätä? Siitä on valokuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jompi kumpi on ollut asialla, korvauskin olisi voitu puolittaa.

   Poista
  2. Mahtava bisnesidea kaikille kaksosille! Sopivia rikoksia tekemään ja kun ei voida todistaa kumpi on syyllinen niin pääsee todennäköisesti aina pälkähästä. Pystytäänkö edes DNA-testeillä erottamaan kumpi on syyllinen.
   Ja parhaimmillaan saa vielä hyvät koppikorvaukset jos erehdytään pistämään epäilty häkkiin.

   Yks Jamppa vaan

   Poista
 5. Suomi tarvitsee tällaisia innovatiivisia maahanmuuttajia.

  VastaaPoista
 6. Mitähän minun pitäisi tehdä että saisin €400/päivä? Varmaankin alkajaiksi pitäisi kääntyä muslimiksi. Mutta sitten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otat kaverin, joka tekee rikoksen, mutta sinä käyttäydyt niin syyllisesti, että joudut/pääset vankilaan. Sitten vaikka parin vuoden päästä kaverisi tunnustaa rikoksen, jolloin sinä pääset vapaaksi ja saat korvaukset. Jaatte kaverisi kanssa tulot.

   Riski on, että kaverisi kuolee ennen tunnustamista, jolloin voit joutua lusimaan täyden ajan.

   Poista
 7. Nämä ovat myös sikäli kivoja korvauksia, että jos korvauksen saaja olisi itse aiemmin määrätty korvaamaan jokin paha tekonsa rahalla jollekin, niin näistä hänen nyt saamistaan korvausrahoista ei voida periä sitä summaa, joka hänet itse on määrätty maksamaan.

  Kuka sanoikaan, että rikoksen tekijän oikeudet ovat usein tai välillä suuremmat kuin uhrin?

  VastaaPoista
 8. Kolme kysymystä, tässä vastaukset:

  1) Mitäpä virkaa sillä asianajajalla on, ellei hän puolusta rikollisia parhaan kykynsä mukaan ja vaadi heille kaikkia mahdollisia korvauksia, joita päämies ei olisi osannut kuvitellakaan.
  Asianajamisen peruskauraa.

  2) Akkusatorisessa eli syyttäjävetoisessa oikeudenkäyntijärjestelmässä syytetty on syytön kunnes syyttäjä toisin todistaa.
  Mikäli syyttäjä ei tähän pysty, lopputulokseksi jää syytetyn lähtokohtainen syyttömyysolettamus, jonka vasemmistotoimittajat tarkoitushakuisesti esittävät "syyttömäksi todistamiseksi".

  3) Demlakraattinen oikeuslaitoksemme on tehnyt omalta kannaltaan ehdottoman oikean päätöksen palkitsemalla terroristivelloset ruhtinaallisesti terroristirikoksistaan, kannustaen näin heitä jatkamaan Suomessa parhaiten osaamaansa malliin.
  Se kun väestönvaihtoa edistää, se!

  VastaaPoista
 9. Ja sitten vielä väitetään, että rikos ei kannata.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!