maanantai 5. kesäkuuta 2023

Tom Packalénin väkivaltatapauksesta

Mediat kertoivat, että entinen kansanedustaja, komisario Tom Packalén, on joutunut helsinkiläisessä ravintolassa väkivallan kohteeksi. Hyökkäys on ollut ilmeisen raju, koska hän oli menettänyt tajuntansa saman tien. 

Packalén kertoi, että "minulla meni taju saman tien. Silminnäkijöiden mukaan minua oli vielä potkittu, kun olin maassa. Itse en lyönyt, enkä edes ehtinyt tajuta, että minua lyödään. Lyöjiä oli todennäköisesti useampi, näin olen kuullut".

Komisario arveli tietävänsä häntä lyöneen henkilön, mutta ei voi tajun menettämisen takia olla asiasta aivan varma. Hänen mukaansa tapahtumapaikalla olleessa seurueessa oli kuitenkin häntä aikaisemmin lyönyt henkilö, joka oli tuolloin sanonut, että "että vitun kyttä" ja sen jälkeen lyönyt.

* * *

Poliisiin kohdistuva väkivalta on Suomessa ollut varsin harvinaista. Ja vielä harvinaisempia - ainakin uutisten perusteella arvioituna - ovat olleet ammatin takia vapaa-ajalla tapahtuneet päällekarkaukset. 

Toivoa sopii, ettei tämä(kin) tapaus kerro suomalaisen yhteiskunnan muuttumisesta väärään suuntaan. Viime kädessähän meidän kaikkien turvallisuus perustuu kuitenkin lakeihin ja asetuksiin, joiden noudattamista poliisit valvovat. 

Vielä ikävämmäksi tapaus voisi osoittautua, jos paljastuisi, että tapaus liittyisi sittenkin Packalénin puoluekantaan - siis siitä huolimatta, ettei hän itse usko sellaiseen. Koska tämä on kuitenkin mahdollista, on tärkeää, että väkivaltaan syyllistyneiden motiivit selvitetään ja he saavat teostaan asianmukaisen rangaistuksen. 

Onhan selvää, ettemme me kaipaa vuoden 1918 tapahtumia tai edes 1920-30-luvun muilutuksia takaisin. Emmekä minkäänlaista muutakaan poliittista väkivaltaa.

21 kommenttia:

 1. Viherpuniikkien maahanmuuttopoliittinen väkivalta on median erityissuojelussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espoossahan on kevään aikana tapahtunut toistasataa neekereiden ja lähi-itäläisten lapsiejoukkojen tekemään kantasuomalaisiin kohdistunutta ryöstöä.

   Poista
 2. Rasistiset, väkivaltaiset. suvaitsemattomat pärssut kuriin!

  VastaaPoista
 3. Jos tekijä saadaan oikeuteen, on tosiaan jännä nähdä mikä on tuomio?
  Selviääkö sakoilla vai ehdonalaisella? Minun oikeudentajun mukaan pitäisi tulla ehdoton tuomio?
  Sen verran törkeänä pidän sitä.

  Eilen Professori kirjoitti, että hovioikeus oli antanut Ismaelille raiskauksesta ehdollisen tuomion.
  Nyt voidaan sitten verrata sitäkin, kumpi teko on Suomen oikeusjärjestelmän mukaan pahempi - raiskaus vai poliisin/ex-kansanedustajan lyöminen tajuttomaksi (ja potkiminen).
  Minusta tuomio määrittää sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun mielestä tollanen lähes tapon yritys on paljon raskaampi rikos, mitä joku raiskaus on? ei se plu soutamalla kulu täh? ja mahdolliset traumat ovat siis virtuaalisia uhrin omassa päässä. Mutta ikäänkuin mies ei voisi traumatisoutua tapon yrityksestä täh, väkivallasta, onko se joku naisten erityisoikeus?

   Poista
  2. vai tunnustavatko naiset olevansa myös henkisesti se heikompi astia? jollon heille ei myöskään pitäisi antaa niin paljon valtaa ajaa asiat perssiilleen, (mitä ny tää vittupäähallitus teki)

   Poista
  3. Juu... mielenkiintoista nähdä tuomio. Pelkään kuitenkin, että tuomion perusteissa lukeen jotain seuraavan kaltaista: "oirehti väkivaltaisesti", "ennakoiva hätävarjelu" , "syyntakeettomassa tilassa" tms... ja Packalen saa sakot + tuomion....
   -pirruuttani...

   Poista
  4. Debatoija ei nyt taida ymmärtää, että raiskaus voi jättää pahan trauman uhriin. Ei se ole mikään pikkujuttu 15-vuotiaalle vaikka oikeus vähätteleekin sitä. Yritä hieman miettiä ensin ja vasta sitten kirjoitat kommenttisi.

   Poista
  5. no niin varmaan jättää trauman, en mä sitä ole kiistänyt, mutta niin jäi mullekkin trauma kun yks matujengi muutaman kerran yritti pahoinpidellä mut vakavasti, tosin eivät ihan onnistuneet siinä

   Poista
 4. Arvelen että väkivaltainen hyökkäys oli poliittisesti motivoitunut. Eihän hän kansanedustajauransa jälkeen ole ennättänyt poliisina ketään roistoa suututtamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä konnat kaunaa kantaa pidemmänkin aikaa.

   Poista
 5. Lain edessä kaikki ovat samanarvoisia. Toki persuista ei voi olla varma, koska on mahdollista, että tuomion saatuaan ja sen kärsittyään heiltä saattaa puuttua katumusvietti. Toivotaan, että tekijä tässä tapauksessa ei ole persu, ei edes entinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitkä helv etin "persut"? mikä ryhmä semmonen on`?

   Poista
  2. Mua uituttaa tollanen "persu" nimittely, samaan aikaan kun muista puolueista käytetään korrektia nimitystä.

   eli "persu" pers pektiivillä Vihreät ovat "Virheet", keskustapuolue "Kepulit" ja Vasemmistoliitto "kommareita, ja Kokoomus ovat "Kikkareita" jne

   Poista
  3. Jaa-a. Kokkarit, kepu, demarit. Miten eroaa persu -sanasta? Vihreät ja vasemmisto on niin surkeaa sakkia että nille ei ole edes ole olemassa hellittely- tai haukkumasanaa.
   Pure Debatoija tyynynkulmaa, se voi helpottaa tuohon uitutukseen.

   Poista
 6. Tuskinpa poliittinen. Joku narkkari/liivityyppi aivan saletisti. Tai näitä piirejä lähellä oleva hängöraund.

  Näistä tulee mieleen Max ja Moritz. "Pojat joist' ei ollut hyviks', on nyt jauhettuna jyviks".
  Eli pahat pojat myllyyn.

  VastaaPoista
 7. Mitä yhteistä on maturaiskaajalla ja poliisilla? Molemmat selviävät oikeudessa yleensä ehdollisella.
  Kyllä ne on niin paljon syyttä ihmisiä hakanneet tässä maassa etten mä ainakaan ymmärrä että miks ihmiset niitä puolustelee, pelosta varmaan. No toisaalta puolustellaanhan tässä maassa matujakin aika paljon raiskauksista huolimatta.
  En tuomitse ketään, helpommalla niiden pikkunilkkien kanssa toki pääsee, jos niitä nuoleskelee ja imartelee.

  VastaaPoista
 8. Väkivalta vähenee pitkillä tuomioilla. Pahoinpitelystä alkaen aina ehdoton tuomio. Ikä ja ensikertalaisuusalet pois. Tuomiot istuttava koko ajalta. Eikä siis ehdonalaisia. Esim nyt voi nuori saada 3-4v tapon yrityksestä ja josta istuu vuoden. Jatkossa tuon 3-4v. Oikeasti pitäisi vielä tuomiota nostaa. Kun väkivaltaiset henkilöt ovat linnassa, niin kuka sitten kadulla enää hakkaa?

  VastaaPoista
 9. "Kun väkivaltaiset henkilöt ovat linnassa, niin kuka sitten kadulla enää hakkaa?" Niimpä. Tämä niin sanottu yleisestävyys unohtuu aina noilta sössöttäjiltä jotka aina itkevät mediassa ettei rangaistukset vähennä rikollisuutta. No jos eivät pelota niitä rikollisia, niin varmasti ainakin pitävät ne sen aikaa poissa kaduilta hakkaamasta ihmisiä kun istuvat sellissään. En minäkään usko että nuo urpot mistään mitään oppisivat, mutta niiden ollessa kopissaan, me muut saamme olla heiltä rauhassa. Sama tietty karkotusten kanssa, eli kun väkivaltainen ulkomaalainen karkotetaan takaisin omiensa pariin, hän ei ole täällä meidän riesanamme. Ihan sama mitä hän siellä kotimaassaan tekee, ei kiinnosta pätkääkään.

  VastaaPoista
 10. MTV uutiset 5.6.2023

  Nainen puukotti miestä 9 kertaa kuukausia jatkuneen lähisuhdeväkivallan päätteeksi – oikeuden mukaan "ei hengenvaaraa"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nainen-puukotti-miesta-9-kertaa-kuukausia-jatkuneen-lahisuhdevakivallan-paatteeksi-oikeuden-mukaan-ei-hengenvaaraa/8714964

  Artikkelista poimittua

  Nainen löi sohvalla istuvaa miestä ensin kädellä. Sitten hän haki 8-senttisellä terällä varustetun hedelmäveitsen ja ryhtyi iskemään miestä rintakehään ja vasempaan käteen ilman ennakkovaroituksia.

  Kaksi rintaan osuneista iskuista lävisti rintaontelon. Toinen teki myös keuhkoon noin kuuden sentin mittaisen pistovamman. Mies sai ilmarinnan, eli hänen toinen keuhkonsa painui kasaan.

  Mies sai pistohaavoja myös kainaloon, olkavarteen, kyynärniveleensä sekä kyynärvarteensa. Osa iskuista tuli miehen yrittäessä suojata itseään.
  /////////////////////

  Kuinkahan monta senttiä on matkaa kehon etupuolen pinnasta sydämeen?
  Onko niin, että voi kokeilla huitoa esim. 9 kertaa ja jos ei satu osumaan sydämeen niin "ei hengenvaaraa".
  Vasta sitten kun osuu sydämeen niin syntyy hengenvaara ja oikeuskin alkaa ottamaan teon vakavasti?
  Vai pitäisikö näihin teräaseiden käyttökokeihin sittenkin suhtautua asianmukaisella vakavuudella?
  Minkä viestin oikeus tässä lähetää veitsiä ja puukkoja kantaville nuorille?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!