tiistai 13. syyskuuta 2022

Sosialistinen hollitupa

Sosialismi on aate, "joka pyrkii luomaan tuotantovälineiden yhteisomistukseen perustuvan yhteiskuntajärjestyksen". Kuten tunnettua, tämä kaunis aate ei ole onnistunut koskaan eikä missään luomaan toimivaa yhteiskuntaa, jossa ihmisten olisi hyvä elää. 

Siitä huolimatta Suomessakin noin 35 - 40 prosenttia ihmisistä äänestää vaalista toiseen sen puolesta, että maahamme saataisiin lisää sosialismia. Sen seurauksena meillä on monenlaisia hyvää tarkoittavia ja verovaroin ylläpidettyjä etuja kansalaisille ja muille maamme asukkaille - toisin sanoen yhteiskunnalle allokoituja kustannuksia, jotka lähtökohtaisesti kuuluisivat ihmisten itsensä maksettaviksi. 

Tämä tuli mieleeni kun luin eilen illalla Maaseudun tulevaisuutta. Sen yhdessä artikkelissa nimittäin kerrottiin, että pääkaupunkiseudulla asumista tuetaan verovaroista yli 700 miljoonalla eurolla. 

Tämän tuen keskiarvo on noin 400 euroa, mutta kun lasketaan yhteen asumistuki ja toimeentulotuki voi helsinkiläinen asuja saada veronmaksajilta riihikuivaa rahaa yli seitsemänsataa euroa kuukaudessa. Näin siksi, ettei ketään voi Suomessa pakottaa muuttamaan pois kotikunnastaan vain siksi, ettei hänellä ole varaa siellä asumiseen. 

Ei siis ihme, ettei Helsingin veronmaksajien kukkarossa riitä rahaa kustantamaan koululaisille edes pyyhekumeja. Elleivät kaupungin poliittiset päättäjät sitten keksi nostaa asukkaiden veroäyriä.

Ilmiöön puuttui myös Kalle Isokallio blogissaan. Hän maalaili tuoreimmassa kirjoituksessaan maamme poliittista realismia seuraavin sanoin. 

"Yksinkertaisin ohje, jonka ehdokkaalle voi antaa on se, että lupaa hyvää useammalle, kuin kilpailijat. Sitä, mistä otat ne rahat niihin lupauksiisi, sinun ei kannata koskaan tarkentaa... kun vaalien jälkeen totuus iskee päin kasvoja, lupaukset lunastetaan ottamalla velkaa. Velkaa, jonka maamme nuoriso joutuu joskus maksamaan."

Tätä ohjetta lienevät noudattaneet ainakin Sanna Marin (sd) ja hänen hallituksensa ministerit, sillä miten muutenkaan olisi mahdollista, että tuoreessa budjettiehdotuksessa on päätetty rahoittaa valtion menoja yli kahdeksan miljardin euron velalla - plus mahdolliset velkojen lisääntyvät korkomenot. Monet niistä sellaisia, jotka lähtökohtaisesti kuuluisivat ihmisten itsensä rahoitettaviksi. 

Toinen eilen lukemani MT:n juttu oli lukijan mielipidekirjoitus, jossa päiviteltiin Suomesta Etelä-Eurooppaan virtaavia rahavirtoja sekä maamme vuosi vuodelta kasvavaa velkaantumista, vaikka "maksamme maailmanluokassa korkeimpia veroja". Juttu päättyikin toteamaan, että "tätä se sosialismi on, ei kannata yrittää ja ahkeroida, sillä tulosi tasataan talouskuria noudattamattomien maiden kanssa".

Nostin tämän kirjoituksen esiin siksi, että tuossahan se oli mainittu. Siis syy sille, miksi sosialismin kaunis aate ei ole onnistunut koskaan eikä missään luomaan toimivaa yhteiskuntaa, jossa ihmisten olisi hyvä elää. Sillä eiväthän yhteiskunnan rahat riitä, ellei kukaan viitsi yrittää eikä ahkeroida. 

Mutta eipä siinä kai mitään. Sellaistahan se elämämme on ollut jo pitkään tässä sosialistisessa hollituvassa

* * *

En malta olla lopuksi kommentoimatta tämän aamun juttua Helsingin sanomissa. Siinä pääkaupungin sosiaalidemokraattinen apulaispormestari "nostaa esille vaietun ongelman Helsingin kouluissa: ´Lapsia, jotka on pitäneet kädessään enemmän puukkoa kuin kynää´".

Uskon, että jokainen arvoisista lukijoistani tietää, että ylivoimaisesti suurin osa noista lapsista on syntynyt perheisiin, joilla on lyhyt historia Suomessa. Enkä siksi puutu siihen asiaan. 

Sen sijaan hämmästelen, että apulaispormestari ja HS haluavat "nostaa esille vaietun ongelman" mainitsematta sanallakaan kaikkien tämän blogin lukijoiden hyvin tietämää tekijää sen taustalla. Ihan kuin ongelmia voisi ratkaista tunnustamatta tosiasioita. 

Sivumennen sanoen: jutun mukaan kaupunki aikoo muuttaa näiden ongelmalasten takia koulupiirien rajoja. Teen siksi ennusteen: Helsingistä muuttaa tuollaisen muutoksen seurauksena - siis mikäli se tehdään - yhä lisää vauraita veronmaksajaperheitä naapurikuntiin tai vähän pidemmällekin.  

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:


30 kommenttia:

 1. Mitä sosialismia se on, että myydään valtion omistamat tehtaat ja muut lypsävät lehmät ulkomaille ja niitä johtamaan pääsee ruotsalainen joka kuppaa kaiken omaisuuden ruotsiin? Tuon sosialisti kokoomus akselin ulkamaille siirtämän lypsykarjan maidon hinta pieksee mennen tullen asumistuet... Sen lisäksi, että niiden naamat aiheuttaa normaalissa ihmisessä pahoinvointia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei yritysten myynti olekaan sosialismia. Sen sijaa myynnistä saatujen rahojen käyttäminen päivittäisiin menoihin on.

   Poista
  2. Juu. Ei ole valtionyrityaten myynti ulkomaalaisille sosialismia, ei. Osaavat ne muutkin hölmöillä kuin sosialistit. Siksi tarvitaan monipuoluejärjestelmää tms.kansanvaltaa. Valtionyrityksissä oli usein kannattavuusongelmia, poliittista kähmintää sun muuta vilunkia ja hölmöilyä, mutta olivathan ne parhaita keinoja säilyttää kansakunnan omaisuutta rajojemme sisällä.
   Käräjille mokomat kansallisomaisuuden hassaajat - etupäässä kokoomuksesta - kuuluvat ja rangaistukset saisivat olla semmoisua että tuntuu.
   Karjalast kajahtoa

   Poista
 2. Pohjoiseen sijoitetuista elintasosurffareista monet muuttavat Helsinkiin, koska siellä on niin paljon heikäläisiä ja heille "sukulaiset" ovat niin tärkeitä. Yleisen suvaitsevaisuusideologian nahkoineen ja karvoineen nielleet sosiaalitantat sitten järjestelevät näille harvaanasutun maaseudun ahdistamille ja "sotatraumoista" toipuville pullasorsille kalliit asunnot pääkaupungista.

  Rotusortoa tämän ihanuuttensa ja hyvyyteensä pakahtuvan suvaitsevaiston mielestä ei ole se, että kantasuomalaisten rahat upotetaan näihin kersoja maailmaan katkeamatta puskeviin ja elättäjiään pahoinpiteleviin hiekkiksiin, vaan se, että joku uskaltaa kyseenalaistaa tämän toiseudenpalvonnan järkevyyden.

  Välillä fantasioin sellaisesta, että puolustusvoimien tykistöharjoituksissa tulenjohto antaisi sellaist koordinaatit, että todella voitaisiin puhua vihapuheen sijasta maalittamisesta.

  VastaaPoista
 3. Eli asumistuki on (monen muun asiantilan lailla) syöpä Suomessa. Asumistuki tukee, kämppien hintaa PK seudulla ja sinne rakennetaan lisää kämppiä , jolloin muu Suomi siis tyhjenee. Paitti tietenkin suvakkien suunnitelmissa on täyttää kämpät pikipäillä vaivihkaa. Kun oman kansan väkimäärä alkaa vähetä niin mistä asukit? haha, "humanistisilla" viisumeilla kämpät täyteen.

  On sekin järjetön idea, alkaa siirtää pikipää-häirikköjä joka kouluun. Yksi häirikkö riittää per luokka tuhoamaan opetuksen. Mut sehän kait on tarkoituskin oppimiserojen tasaamiseksi eli kenelläkään ei ole white previledgeä oppia miitään

  Ei oo järkee ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin kun… asumistukesi nauttivat ovat suureltaosin ammattiyhdistysten tukemiseen tehtyjen yhdistysten omistuksessa. Ja kun kepun rassukat yritti samas tuli linnaa, purkaa, vankilaa

   Poista
  2. Kiva tämä automaattikorjaus

   Poista
  3. "Eli asumistuki on (monen muun asiantilan lailla) syöpä Suomessa."

   Niiiii! Nyt elämä tämmöisenään on niin mälsää kun köyhilläkin on katto pään päällä ja vain harva heistä asuu maakuopissa tai metsiin pystyttämissään laavuissa, mutta kunhan Kokoomus ja sen emäpuolue RKP saavat enemistön eduskuntaan niin sitten voimme toteuttaa tuon joka porvarin märän unen, siis että asumistuet poistetaan ja niin onni ja auvo kansakuntaa odottaa.

   Joka sitten merkitsee Brasilian kaltaisten peltihökkelikyäslummien muodostumista kaupunkiemme reunamille. Ja tietenkin myös sitä että miten parempiaineksisten eli varakkaiden arki voi olla niin paljon jännittävämpää kun voi aseistetuissa saattueissa ajella niitten peltihökkeli slummien läpi töihin ja paremman aineksen rientoihin kuten golf-klubille.

   Ikävää vain että niin sosialistit kuin kokoomuslaisten sijoituasasuntoja omistavien piirit moisen ihanuuden toteutumisen yhäti estävät.

   Poista
 4. Onneksi Euroopassakin on maita, jotka ovat heränneet siihen totuuteen, että niin sanotuista turvapaikanhakijoista enemmistö on huijareita.
  Huijareita, jotka vain haluavat korkeampaa elintasoa elämällä länsi-maiden sosiaaliturvan varassa tai hankkimalla elantonsa huumekaupalla ja rikoksilla.
  Ei heitä kiinnosta eläminen maan tavalla kun saa ilmaisen elatuksen.

  Varsinkin Tanskasta voi ottaa mallia miten suunta muutetaan. Ruotsihan on jo menetetty vaikka nyt vaalien alla ihmiset uskaltavatkin tunnustaa pelkäävänsä päivittäisiä ampumisia ja jakuvaa tappamista. Olisi pitänyt jo vuosia sitten reakoida.

  Suomenkin ainoa mahdollisuus selviytyä on lopettaa ns. turvapaikanhakijoiden ja siirtolaisten vastaanottaminen Lähi-idästä ja Afrikasta.
  Ukrainalaiset naiset ja lapset turvapaikanhakijoina olivat herättävä kokemus monelle. Siinä näimme mitä ovat todelliset turvapaikanhakijat.
  Myös niin sanottujen vetovoimatekijöiden poistaminen yhteiskunnan tuista on tärkeää.
  Sen jälkeen palautetaan mahdollisimman moni tänne tullut, aloittaen laittomasti maassaolevista.

  Jotta tämä onnistuisi, täytyy äänestää vaaleissa oikeaa puoluetta. Suomessa se tarkoittaa Perussuomalaisia. Kepu tai kokoomus ei tosiasiallisesti tee asioille mitään.
  Kuten sisäministeri Orpo totesi; "Turvapaikan hakijoiden motiivien epäily on rasismia".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsissa keskustapuolue on siirtymässä osaksi vasemmistoblokkia, katso alla.
   Suomessahan kepu teki tämän siirtymän jo viime vaalien jälkeen ja alkoi siis vasemmiston apupuolueeksi, että saatiin aikaiseksi vihervasemmistohallitus.
   Nyt täytyy kysyä kepulaisilta, että miltä tuntuu? Kannattiko?
   -------------------------
   IL 11.9.2022

   "Ruotsin keskustapuolue on tekemässä historiallisen täyskäännöksen – puheenjohtaja kertoo Iltalehdelle, miksi"

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3d452cd3-8481-4b91-9da1-b2147f4a8df6

   Poista
 5. How does it feel, miltä tuntuu...kun kantis ostaa jonkun puolen millin kämpän 30 vuoden velalla ja puskii töitä hiki hatussa maksaakseen sen kämpän ja asumiskulut.

  Viereiseen kämppään muuttaakin "asumisen sekoittamisen" takia joku pikipää "perhe" aivan ilmaiseksi ikuisella Kela-asumistukimandaatilla ja usein sitten häiritsevät käytttäytymisellään muita asukkaita, kuten p-pää äpärät kuolussakin.

  Mut jos sä jäät työttömäksi tai tulee ongelmia, sun kämpppä menee pakkomyyntiin ja joudut pois, mut viereisessä kämpässä elintapaloisijalla on ikuinen asumisoikeus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Mut jos sä jäät työttömäksi tai tulee ongelmia, sun kämpppä menee pakkomyyntiin..."

   ja kunta ostaa kämpän ja antaa sen joidenkin käyttöön maksaen vastikkeet.

   acc

   Poista
 6. Ahkeruuden ja älykkyyden korostaminen on rasismia. Eikös apulaispormestarin isä ja äiti tulleet Suomeen vähän yli 20 vuotta sitten. Isä ei vieläkään kykene puhumaan suomea, mutta on kompensoinut tämän sillä, että ei ole ollut päivääkään töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apulaispormestari ei kyllä syntyperäänsä mitenkään korosta ennemminkin alleviivaa kotoutuneensa tänne hyvin. Keskittyy viranhoidossaan lähinnä yleisiin asioihin eikä siltarumpuihin, siltä ainakin vaikuttaa. Vai voiko joku muuta väittää?

   Poista
 7. Tässäkin jutussa tuli aika hyvin esiin eräs sosialismin tai ainakin sosialistien erityispiirre, vastuu on aina jonkun muun, kun ongelmia tulee vastaan, jonkun muun täytyy ne hoitaa. Tällä kertaa hyvä esimerkki tästä on apulaispormestari Razmyar. Jos rahaa ei löydy koululaisten kumeihin mutta sitä löytyy kuitenkin kaikenlaiseen hömppään, vika on priorisoinnissa ja silloin viimekädessä toimialasta vastaavan johtajan täytyy puuttua asiaan ja korjata vinouma. Ei twiittailla, että ”jonkun muun” pitäisi tämäkin asia hoitaa. Kun kouluissa on ongelmana se, että opetusta häiritsevät sellaiset lapset, jotka ovat ”pitäneet kädessään enemmän puukkoa kuin kynää” se ei ole sellainen ongelma, joka ”jonkun muun” pitäisi hoitaa, ei edes sellainen, josta selvitään piirtelemällä kolmiportaisia PowerPointteja ja esittelemällä niitä seminaareissa. Jos meillä on apulaispormestari joka ei voi tai tohdi puhua oman vastuualansa ongelmista, - mihin tällaista johtajaa tarvitaan? Ongelmia ratkotaan syihin puuttumalla. Onko vaikeaa?

  Olisikohan tuon sosialismin ongelmien ytimessä se, että sen kehitteli Karl Marx kirjastossa istumalla, omiaan ajattelemalla ja mietteitään kirjottamalla, irrallaan käytännön todellisuudesta. Sitä tapaa sitten ovat hänen seuraajansa uskollisesti noudattaneet.

  VastaaPoista
 8. Yle tänään:

  "Suomi varautuu laittomaan maahantuloon – Frontexin rajavartijat harjoittelevat itärajalla tositilannetta varten"

  https://yle.fi/uutiset/3-12621062

  Artikkelista poimittua:

  Heinosen mukaan Frontexin apua voitaisiin tarvita esimerkiksi tilanteessa, jossa suuri joukko ihmisiä yrittäisi tulla laittomasti maahan.
  -------------------------

  Tämähän on suorastaan Suomen kansan pilkkaamista. Jokainen tietää ettei nykyhallituksen ja ulkoministerin aikakaudella ole sellaista kuin laiton maahantulija.
  Tulijan ei tarvitse kuin sanoa "Asylum" ja rajavartija kumartaa kauniisti ja ohjaa tärkeän henkilön - "turvapaikanhakijan" - peremmälle.
  Sitten vaan hakemaan turvapaikkaa ja elämään yhteiskunnan piikkiin. Hylsyn tullessa uusitaan hakemus niin monta kertaa että tulee hyväksyntä.
  Sillehän ei ole mitään rajaa kuinka monta kertaa saa hakea "turvapaikkaa".
  Ja jos ei tule hyväksyntää, niin ei haittaa. Kyllä Suomen hallitus hoitaa, että laittomasti maassa olevatkin saavat oleskeluluvan tai mikä sen luvan nimi onkin.
  Ei venäläisetkään niin tyhmiä ole etteivätkö seuraisi nettiä ja sosiaalista mediaa, jossa opetetaan turvapaikanhakijat toimimaan Suomen rajoilla.

  Esimerkki nykyhallituksen toiminnasta: Baltian maat ja Puola pystyvät pysäyttämään venäläiset turistit laillisesti mutta ei Suomi.

  Yle 12.9.2022

  "On tekopyhää, ettei Suomi liity Baltian ja Puolan maahantulokieltoon venäläisturisteille, sanoo Viron ulkopoliittisen instituutin johtaja"

  https://yle.fi/uutiset/3-12620452

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baltian ja Puola ovat jo Natossa. Me taas olemme Erdoganin otteessa. Siinä on eroja tekemisessä.

   Poista
 9. Noista "ei onnistu, ihmisoikeudet, lait, sopimukset.... seli seli" jutuista joita meidän virkamiehet, tutkijat, poliitikot ja hallitus suoltavat vähän joka asiaan, tulee mieleen että miten helvetin huonoja sopimuksia ja lakeja ne meidän pöljät allekirjoittavatkaan, kun ne estävät toimimasta moraalisesti oikein ja oman kansan eduksi. Pitäisi katsoa että kenen nimet siellä on alla, ja pistää maanpetoksesta vankilaan kymmeneksi vuodeksi ja sitten karkottaa jonnekin missä saisivat nauttia niistä ihmisoikeuksistaan oikein täysillä.

  VastaaPoista
 10. "Ei siis ihme, ettei Helsingin veronmaksajien kukkarossa riitä rahaa kustantamaan koululaisille edes pyyhekumeja. Elleivät kaupungin poliittiset päättäjät sitten keksi nostaa asukkaiden veroäyriä."

  Sen sijaan uudelle koirien koulutuskentälle riittää rahaa, uutinen tänään. Nämä eivät ymmärrä että asioilla voi ja tulee olla tärkeysjärjestys. Niin kauan kun kouluista puuttuu jotain oleellista, ei rahaa todellakaan laiteta ihmisten lemmikeihin. Ja lemmikin omistajana olisin ylipäätään sitä mieltä, että jos joku haluaa koirien koulutuskentän, perustakoon yhdistyksen, tehköön kentään porukalla ja maksakoon harrastuksestaan sen vaatiman hinnan. Hittoako me muut heille sitä maksamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei ole, koska koirat ovat tärkeämpiä kuin pikipäät. ja myöskään eivät aiheuta niin suurta haittaaa

   Poista
  2. siis koirat ja lemmikkieläimet ovat hydyllisiä, mutta haittamaahan muuttajat eli pikipäät ovat haitallisia

   Poista
 11. Kun havaitaan, että inkluusio on ongelma, niin asiaa ei korjata poistamalla sitä, eli laittamalla ongelmatapaukset omiin ryhmiinsä saamaan tarvitsemaansa erikoiskohtelua. Ei, vaan asia "korjataan" jakamalla häiriköt myös sinne, missä ongelmia ei ole. Vieläpä niin, että myös asiaan syyttömät lapset joutuvat siirtymään lähikouluistaan ties kuinka kauas, jotta kurjuus saadaan varmasti jaettua kaikille.
  Razmyar on väärällä paikalla, jonne on päässyt vain maahanmuuttajataustansa ja demarijäsenkirjansa takia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolle inkluusiolle ei ole pedagogisia perusteita, se on puhtaasti vasemmistoideologinen näennäis-tasa-arvo ja näennäis-ihmisoikeudellinen juttu. Ja kun se on ideologinen, liki uskonnollinen doktriini, ei sitä voi tietenkään järki tai pedagogisilla syillä poistaa. Siinähän tunnustettaisiin että ideologia/uskonto on väärässä.

   Poista
  2. Onko muuten niin, että Olli-Pekka Heinosen kaudella opetushallituksessa ovat päässeet valtaan fanaattiset koululaitoksen mullistajat, joiden agendalla on mm inkluusio, lasten itseohjautuvuus ja koululuokkien muuttaminen suuriksi hälyisiksi yhteisiksi tiloiksi, joissa lapsille ei ole omia luokkia, pulpetteja eikä työrauhaa. Heinonen jättää jälkeensä savuavia raunioita.

   Poista
 12. Sellaisenaan copypastaan erään kirja-arvioni Goodreasiin: https://www.goodreads.com/review/show/4946377750?book_show_action=false&from_review_page=1

  VastaaPoista
 13. PT- media 16.9.2022

  PS:n Junnila: Paperittomille paluulippu palveluiden sijaan

  https://pt-media.org/2022/09/16/psn-junnila-paperittomille-paluulippu-palveluiden-sijaan/

  Artikkelista poimittua:

  – Sosiaali- ja terveysala elää jatkuvassa kriisissä. Henkilökunnasta on pulaa, hoitojonot venyvät, hoitajat penäävät palkkojaan eikä hoitotakuu toteudu.
  Silti hallitus on lisäämässä terveyspalvelujen kuormitusta sallimalla laittomasti maassa oleskeleville yleisen terveydenhoidon, Junnila jyrähtää.
  ...
  Toteutuessaan hallituksen esitys murentaisi turvapaikkajärjestelmän toimivuutta ja uskottavuutta.
  Kansallisen turvallisuuden näkökulmasta laittomasti maassa olevat henkilöt muodostavat myös turvallisuusuhan.

  – Nämä henkilöt tulee poistaa maasta. Paperittomille paluulippu palveluiden sijaan, Junnila linjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin sinä poistat ne joiden kotimaasta ei ole tietoa tai joiden kotimaa ei suostu ottamaan heitä vastaan?

   Poista
 14. Ongelma sosialismissa nykymuodossaan on se, että valta jaetaan rikollisille.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!