perjantai 30. syyskuuta 2022

Yhteiskuntamme arvot paljastuivat Alepan puukotuksessa

Helsingin Malminkartanon Alepan edessä puukotettiin viime tiistaina kuoliaaksi ihminen. Kuolleelta jäi silminnäkijöiden mukaan koira ja naisystävä, mutta julkisuudessa ei ole kerrottu puukottajasta muuta kuin sukupuoli, ikä ja rikoshistoria

Niistä sukupuoli on mies ja ikä 31 vuotta. Rikoshistoria taas on pitkä kuin nälkävuosi: kymmeniä oikeudessa todettuja tapauksia muun muassa pahoinpitelyistä, huumausainerikoksista, törkeistä rattijuopumuksista ja ryöstöistä. 

Niinpä tapaus herätti jälleen kerran kysymyksen yhteiskuntamme arvoista. Olihan nimittäin selvää, että 31-vuotias tulee vapaana ollessaan syyllistymään edelleen kaikenlaisiin rikoksiin - mukaan lukien ihmisten hengen ja terveyden kannalta vaarallisia pahoinpitelyitä ja rattijuopumuksia. Siten miehen irti pitämisestä tiedettiin seuraavaan useita pahoinpitelyitä ja melko todennäköisesti jopa kuolema. 

Näin ollen yhteiskuntamme osoitti jälleen kerran arvostavansa väkivaltaisen ja ympäristölleen vaarallisen henkilön oikeutta saada uusi tilaisuus parantaa tapansa kuin tavallisen ihmisen elämää. Tapaus ei todellakaan ollut ensimmäinen (aiempi esimerkki ja toinen), mutta siitä huolimatta en osaa sanoa, miksi suomalaisten arvot ovat sellaisia kuin ovat. 

9 kommenttia:

 1. Se nyt vaan on muotia olla ymmärtäväinen lässy, mikä heijastuu kaikessa päätöksenteossa. Pitää ymmärtää musuja, kouluhäiriköitä, alkoholisteja huumehörhöjä, rikollisia jne. Verotuloja kerryttäviä heteromiehiä se sijaan sopii moittia, heillä kun ei näytä olevan mitään ongelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja karkeasti sanoen heteromiehen voi myös tappaa/murhata eikä sen niin väliä ole. Mikä olisikaan meteli jos uhri olisi ollut tummaihoinen?

   12-14 vuoden päästä tekijä jälleen vapaalla ja sama peli jatkuu :(

   Poista
  2. Taitaa tappona mennä.
   Eihän nyt yhteiskunnan kaltoinkohtelema päihdeongelmainen tietenkään surmaamistarkoituksessa/julmasti puukotellut. Tuohon lisää jonkinlainen kaman aiheuttama pelko-/harhatila niin siitä vielä alennusta..

   Sanoisin, että max 8-10 vuotta eli n. 5-7 vuodessa takaisin rikastuttamassa elämää.

   Poista
 2. Kun tämänkin tapauksen laittaa ääriliberaalien tekemään ja ajamaan päivän-, vaalikauden- ja puolueohjelmiin mukaiseen politiikkaan huomaa, että tämähäm on suunta johon he haluavat yhteiskuntaamme vietävän. Muita liberalisoitavia alueita ovat maahan muuton vapauttaminen, koulutuksen ajaminen marginaaliryhmien omanarvontunteen vahvistamiseen sekä koulutuksen tarkoituksen hämärtämäminen, työnteon (ahkeruuden) mitätöiminen, historiallisten tosiasioiden vääristäminen ja politiikkaansa sopivan narratiivin luominen natsikorttia heiluttamalla, toisin ajattelijoiden ja -sanojien vaientaminen lainsäädäntöä ja sen tulkintaa yksipuolistamalla ja oikeudenkäytön vaikeuttaminen ja laillisuuden hämärtäminen ohjailemalla lainsäädäntöä ja lain käyttöä poliittisesti heille sopivaan suuntaan. Muun muassa näiden muutamien esimerkkialueiden toimintojen avulla päästä valtaan ja viemään yhteiskuntaamme haluamaansa suuntaa. Jokaisen puolueenhan unelmana ja tavoitteena on päästä valtaan ja ohjata sekä muokata yhteiskuntaa omien tarpeidensa ja ideologioiden mukaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kommentista pakko antaa täysi kymppi!

   Poista
 3. Ei kai kuitenkaan tekijä ollut syyllistynyt mihinkään vihapuheeksi luokiteltavaan rikollisella urallaan.

  VastaaPoista
 4. Erityisesti vakavassa väkivaltarikollisuudessa ja jatkuvassa taparikollisuudessa tuomiot ihmetyttävät kerta toisensa jälkeen. Uhrilla ei ole edes kunnollista oikeutta puolustaa itseään tässä maassa, toisin kuin esim. Saksassa, jossa ihmisellä on jopa fyysisesti oikeus puolustaa omaa kunniaansa.

  VastaaPoista
 5. Sanotaan, että Suomi on hyville kansalaisille huono maa, huonoille hyvä ja erittäin huonoille erittäin hyvä. Hyvät kansalaiset joutuvat ankaran verotuksen kohteeksi ja pääsevät ylimalkaan maksajan asemaan asiassa kuin asiassa. Huonot elävät tulonsiirtojen varassa, joita eivät mielestään koskaan saa riittävästi eivätkä riittävän vaivattomasti. Erittäin huonojen tueksi tulee oikeuslaitos ja vallitseva oikeusideologia, jonka mukaan väkivaltarikollinen on uhri, jota tulee ymmärtää ja johon tulee suhtautua myötätunnolla. Väkivaltarikollisen tulee saada odotella vapaana oikeudenkäyntiä, joka suoritetaan joskus pitkien, pitkien aikojen päästä. Tänä aikana hänellä on vapaus terrorisoida ympäristöään, kuten Malminkartanossakin tapahtui. Oikeudenkäynnissä näyttökynnys on nostettava täysin ehdottoman varmuuden tasolle ja lieventäviä asianhaaroja sekä paljousalennuksia käytettävä runsain käsin.
  Jos asianomainen on ollut jostakin syystä pidätettynä oikeudenkäyntiä odottaessaan ja tämä täysin absoluuttisen ehdottoman varmuuden vaatima näyttön vaatimus ei aivan täysin toteudu, hänelle tulee maksaa niin suuret koppikorvaukset, että niille ansioille hyänellä ei millään muulla tavalla olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia ja tuskinpa nämä tulot myöntäneellä tuomarillakaan.

  Jos tässä oli pientä liioittelun makua, kannattaa tutustua muutamiin viimeaikojen väkivaltarikostapauksiin.

  VastaaPoista
 6. Olisi pitänyt aikoinaan menna HY lukemaan humanistiksi tai TaY tiedotusoppia niin tämänpäivän Suomi näyttäisi silmissäni paratiisilta maan päällä,,,,,

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!