maanantai 5. syyskuuta 2022

Mahtimiehet pitivät pintansa kansainvaelluksen puristuksessa

Orkneysaaret sijaitsevat Skotlannin pohjoispuolella. Toisin sanoen aika lailla kivi- ja pronssikautisen maailman ulkolaidalla. 

Saaret on kuitenkin asutettu jo kauan sitten, ja ne nousivat jonkinlaiseksi kulttuuriseksi keskukseksi noin 5 800 vuotta sitten. Siis aikana, jolloin elettiin vielä myöhäistä kivikautta. 

Tuo Orkneysaarten loistokausi luisui kuitenkin alamäkeen, kun Eurooppaa valtasi kellopikarikulttuuri noin 2 500 vuotta sitten, vaikka uusi kulttuuri ei esinelöytöjen perusteella ulottunutkaan Orkneysaarille asti. 

Amerikan tiedeakatemian julkaisusarjassa oli tähän liittyen mielenkiintoinen raportti, jossa oli tutkittu Orkenysaarten muinaisten ihmisten genetiikkaa. Sen mukaan saarten asujaimisto vaihtui pronssikaudella muun Englannin ja Skotlannin tavoin uuteen väestöön, joka oli vain vähän aiemmin saapunut mantereelta Britanniaan. 

Toisin kuin Englannissa ja muualla Skotlannissa, Orkneysaarten asujaimistossa säilyi kuitenkin kivikautinen Y-kromosomi, joka oli kadonnut pronssikauden aikana muualta Euroopan mantereelta. Tutkijat päättelivät tämän tarkoittavan sitä, että Orkneyllä talojen omistajasuvut - eli aikansa mahtimiehet - säilyivät pitkään sanoilla suvuilla ja periytyivät isältä pojalle, kuten myös Y-kromosomi tekee. 

Sen sijaan äidiltä tyttärille periytyvät mitokondrioiden DNA:t olivat samanlaisia kuin muuallakin Britanniassa. Toisin sanoen naislinjoissa näkyi vahvasti mannereurooppalaisen väestön invaasio. 

* * *

Tämä tutkimus sai minut ajattelemaan Euroopan nykyistä invaasiota Afrikasta ja Lähi-idästä. Havaitsevatkohan tulevat paleogeneetikot kuinka 2000-luvun aikana Euroopasta katoavat nykyisten eurooppalaismiesten Y-kromosomit vai käykö kuten pronssikautisilla Orkneysaarilla ja eurooppalaiset miehet säilyvän vallan kahvassa? Vai katoavatko mieslinjat tulijoiden lisääntyessä paljon ahnaammin kuin kantaväestö - myös jälkimmäisten tyttärien kanssa jättäen eurooppalaista geeniperimään kantavat pojat katselemaan vierestä?

Entä kuinka käy naislinjojen. Katoavatko eurooppalaiset mitokondriot ajan myötä tulijoiden naisten oleellisesti suurempien lapsimäärien seurauksena? Vai näkyykö niissä vielä pitkään kantaeurooppalainen tausta sekoittuneena afrikkalaiseen ja lähi-itäläiseen genetiikkaan, koska monet naiset ottavat mielellään puolisoikseen - tai ainakin lisääntymiskumppaneikseen - ulkoisesti ja/tai kulttuurisesti eurooppalaismiehistä poikkeavia tulijoita? 

Tätä kaikkea me emme tietenkään voi tietää, koska tulevaisuuteen ei voi nähdä. Ja saattaahan lopulta käydä samoin kuin antiikin Roomassa, jossa väestöryhmät säilyivät erillään ja suurvallan romahdettua antiikin surkastuneen metropolin alue jäi lopulta saman väestöryhmän haltuun kuin se oli ollut ennen suurvalta-ajan monikulttuurista vaihetta?

Juuri nyt, kehitysmaalaisten Eurooppaan suuntautuneen kansainvaelluksen ollessa koronapandemian ja Venäjän sotaretken takia suvantovaiheessa, löydän mielessäni hyviä perusteluita kaikille edelle kirjoittamalleni skenaariolle. Nähtäväksi siis jää - tosin vasta tuleville sukupolville - kuinka eurooppalainen väestö lopulta muuttuukaan nykyaikaisen kansainvaelluksen pyörteissä.  

9 kommenttia:

 1. Jos afrikkalainen perimä tulee vallitsevaksi, tuskin tulevaisuudessa on tutkijoita sitä todentamassa. Täällä äijät istuvat puun alla juomassa jotain päihdyttävää ainetta ja akat kuokkii puukarahkalla maasta juuria ja toukkia syötäväksi.

  VastaaPoista
 2. Väinö Linnaa siteeraten: "Ne jyrää meitin."

  VastaaPoista
 3. Kuten monet, erityisesti punavihreät, tutkijat ovat todenneet raiskaus on elimellinen (!) osa sodankäyntiä.

  VastaaPoista
 4. Yle tänään:

  "Intialaiset tulivat Balkanin siirtolaisreitille – parempaa elämää etsivät yrittävät EU-maihin Serbian kautta"

  https://yle.fi/uutiset/3-12599220

  Artikkelista poimittua:

  Liikenne "Balkanin reitiksi" kutsutulla etappitiellä on elpymässä. Sen solmukohta on Serbia, minne ovat viime aikoina löytäneet myös Intiasta saapuvat siirtolaiset.

  Ranskalaisen Le Monde -lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun) Serbiassa Subotican vastaanottokeskuksen siirtolaiset kertovat löytäneensä vihjeen lupaavasta suunnasta yksinkertaisesti internetistä.
  ...
  Jo helmikuussa saksalainen Deutsche Welle -kanava raportoi (siirryt toiseen palveluun) Serbian rajaseudulle Kikindan vastaanottokeskukseen päätyneistä intialaisista.

  Nämä olivat yrittäneet jatkaa matkaa Euroopan unioniin – vain havaitakseen, että Unkarin ja Romania rajat olivat kiinni.
  ...
  Intialaisille Serbia on houkutteleva astinlauta Eurooppaan. Viisumia ei vaadita lainkaan, tai sellainen järjestyy työn perässä muuttaville.
  ...
  Intialaisista monet ovat Amritsarin osavaltiosta kotoisin olevia sikhejä.

  – Ajoin taksia, mutta pärjään paremmin Euroopassa, sanoo 28-vuotias Juraj Singh Le Monden haastattelussa.

  Singh ja hänen turbaania käyttävä matkatoverinsa uskovat, että heillä on mahdollisuus saada Euroopasta turvapaikka Intian hinduenemmistön parissa kokemansa sorron vuoksi.
  ...
  "Itävalta vastaanottokyvyn rajoilla"

  Bosnian sodan aikaiset salapolut metsien ja vuorten kautta ovat kuitenkin yhä käytössä. Kaikista esteistä ja vaikeuksista huolimatta toiset onnistuvat tavalla tai toisella jatkamaan matkaansa. Heistä monet päätyvät Wieniin.
  ----------------------

  Ovatko he turvapaikanhakijoita vai siirtolaisia vai elintasopakolaisia vai mitä?
  Otetaanko nämäkin nyt sitten ilomielin vastaan? Jos otetaan, millä verukkeella?
  Opettelevatko tulijat maan kielen, ovatko lukutaitoisia, pärjäävätkö korkean elintason maissa?
  Tulevatko toimeen työtuloilla vai sosiaalituella?
  Mitkä ovat kustannukset ja seuraukset tulijoista?
  Kuinka paljon heitä tulee?
  Ja mikä on Euroopan tulevaisuus kansainvaelluksen pyörteissä kuten Professori kysyy?

  VastaaPoista
 5. Tulevaisuudessa ei edes ole enää mitään paleogeneetikkoja vaan kehitysmaalaisten jälkeläisiä, joita ei mikään historia enää edes kiinnosta - paitsi korkeintaan se mikä legendoissa koskee omaa heimoa tai klaania, profeetan elämää tai alkuperäiskotimaan kulttuuria.

  VastaaPoista
 6. https://carlnorberg.se/2022/09/04/70000-protesterar-i-prag/

  VastaaPoista
 7. Mitä ajattelevatkaan maahan saapuvat kehitysmaalaiset siitä, että pohjoismaiset kansat tai tarkemmin miehet, sallivat naisensa lisääntyvän näiden kanssa? Meillä puhuttaisiin jostain tasa-arvosta ja siitä että kaikki saavat tehdä mitä ikinä huvittaa, mutta ymmärtävätkö he edes tällaisia abstrakteja konsepteja? He näkevät vain naisten hallitsemia miehiä, jotka eivät käyttäydy kuin miehet. Rooman hallinto ei ainakaan aktiivisesti propagoinut naistensa tarjoamista gooteille, mutta se olikin roomalaisten itsensä, eikä ylikansallisten organisaatioiden hallussa ja ajatteli varmasti roomalaisten jatkuvuutta ja parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ano, teistä länkkärimiehistä on tullut niin uskomattoman heikkoja, että kulttuurimme on ansannut Rooman kohtalon.

   Aikanaan Ruotsin tilannetta seuratessa ennustin, että meillä on suojeluskunnat kadulla paljon ennen kuin niiden jälkiä seurataan. Kovin suuri ja nyttemmin naiiviksi osoittautunut oli uskoni suomalaiseen mieheen. Mitään ette muuta tee kuin uhoatte netissä.

   Poista
  2. Turha haukkua miehiä. Melkein sukupolven verran kestänyt (((aivopesu))) siitä ettei ole mitään kansaa tai yhteisöä, toimii. "On vain yksilöitä" joilla ei ole mitään yhteisiä intressejä toistensa kanssa. Kehitysmaalaisilla se menee täysin päinvastoin; yksilö ei ole mitään ilman sukua ja klaania. Sitten kun klaaniyhteiskunta tuodaan viranomaisyhteiskuntaan niin jälki on tällaista.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!