keskiviikko 14. syyskuuta 2022

Jussi Halla-aho selitti Sanna Marinin puhetta

Suomella on suuria vaikeuksia päättää venäläisille myönnettävien viisumien jakamisen lopettamisesta. Siitä huolimatta pääministerimme Sanna Marin (sd) lausui Brysselissä, että "ei ole oikein, että samalla, kun Venäjä tappaa siviilejä, venäläiset turistit matkustavat vapaasti Euroopassa. Viisumien myöntämistä on rajoitettava voimakkaasti."

Tätä ristiriitaa valaisi Jussi Halla-aho (ps) pitkässä viestiketjussaan Twitterissä. Hänen mukaansa suomalaisilla on tapana nussia tämänkaltaisissa asioissa pilkkuja (ilmaisu Halla-ahon), eli saivarrella oikeusperusteiden kanssa. Jos jokin asia on tulkittavissa oikeusperiaatteiden vastaiseksi, näin myös tehdään. Tämän taustalla on 1900-luvun vaihteen venäläistämiskausien aikana syntynyt perinne, jossa kenraalikuvernöörin vaatimuksia vastustettiin menestyksekkäästi samankaltaisen pilkunnussinnan avulla. 

Niinpä Halla-aho antoi ohjeen EU:n päättäjille. Hänen mukaansa Unionin on tehtävä yhteinen päätös viisumien myöntämisen lopettamisesta, jolloin Suomi kyllä seuraa kiltisti perässä. 

Nähdäkseni Halla-aho on oikeassa ja selittää oikein hyvin sen, miksi Suomi toisaalta jatkaa viisumien myöntämistä Venäjälle, mutta samaan aikaan sen pääministeri vaatii suurissa poliittisissa pöydissä tiukempaa viisumipolitiikkaa. Nähtäväksi siis jää, ymmärtääkö Unioni tämän, vai jättääkö se oman ymmärtämättömyytensä takia rajastaan noin 1 300 kilometriä avoimeksi venäläisille turisteille.

7 kommenttia:

 1. Suomi usein vaikuttaa EU-perheen autistilta. Suomi ottaa sovitut periaatteet kirjaimellisesti eikä osaa soveltaa niitä joustavasti eikä etenkään jättää noudattamatta, jos ne jossain tilanteessa toimivat tarkoituksensa vastaisesti.

  Joskus näkee kadulla kävelevän ihmisen, joka yrittää vaikkapa olla astumatta katukivetyksen laattojen reunaan. Tuollaisen itse keksityn säännön noudattaminen on kiusallista kaikille ja näyttää oudolta. Mutta sellainen on Suomi.

  Halla-aho kuvaili hyvin patologian kehittymisen vaiheet Suomen lapsuusvuosista tähän päivään.

  VastaaPoista
 2. Kyseessä on siis tämä sama tarkan markan pääministeri, joka Brysselissä valisti meppejä siitä, että ei pidä ottaa velkaa.

  VastaaPoista
 3. Haaviston salainen ase näyttää olevan isis-naisten koiuttamisessakin kunnostautunut Jussi Tanner, joka tulee kuin Uuno Turhapuro televisioon pesemään mustaa valkoiseksi. Meni jo vähän koomisen puolelle tuo pilkunnussiminen.
  Samassa EU:ssa ollaan Baltian maiden kanssa, mutta pykälien tulkinta on aivan erilainen. Suomessakin pitäisi jo herätä siihen, että nyt on sota, ja tulkintojen pitäisi olla sen mukaiset, kuten nyt Baltian mailla.

  VastaaPoista
 4. Suomihan on jo vähentänyt rajusti turistiviisumien myöntämistä venäläisille. Varmaan niitä voitaisiin vähentää vielä enemmän. Myönnettäisiin esimerkiksi yksi viisumi viikossa. Tämäkin varmaan tyydyttäisi saivarteluun halukkaiden virkamiesten oikeudentajua.

  Toinen professori

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko? onko meillä todisteita että näin on todella tehty?

   Poista
 5. Sanna on kaksinaamainen. Pitää miellyttää joka asiassa EUta esiintyen EU-estradeilla tiukkana V-vastaisena suurena valtiomiehenä.
  Kotimaassaan hän on putinisti ja äärilaidan kommari.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!