keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Eskaloituuko mediaspektaakkeli todellisuudeksi Euroopassa?

Venäjä on järjestänyt Ukrainalta valloittamillaan alueella niin sanotun kansanäänestyksen. Sen tavoitteena on Mainilan laukausten tavoin luoda vaihtoehtoista todellisuutta - eli luoda laillisuuden verho sille, että Venäjä voi jatkossa väittää Ukrainan ulottaneen sotatoimensa sen alueelle. 

Toisin sanoen, jos ja kun kansanäänestyksen seurauksena valloitetut Ukrainan alueet liitetään Venäjän osaksi, on Putinilla mahdollisuus jopa ydinaseen käyttöön tappiolliseksi muuttuneen sodan kääntämiseksi. Tähän ei vaikuta millään tavalla se, ettei käytännössä kukaan - ainakaan länsimaissa - usko äänestyksen tulosta rehelliseksi. 

Kansanäänestyksen lisäksi Venäjän johto näyttäisi turvautuvan terrorismiin edistääkseen sotaansa Ukrainassa. Sillä kuka tai mikäpä muu taho olisi järjestänyt Itämerellä kulkevien kaasuputkien räjäytyksen kuin Vladimir Putin ja hänen hallintonsa.

Riitaisassa Euroopassa etenkin Saksalla on ollut vaikeuksia asettua selkeästi yhteisrintamaan aggressiivisesti käyttäytyvää Putinia vastaan. Syynä lienee ainakin osin sen riippuvaisuus venäläisestä fossiilisesta energiasta. 

Nähtäväksi siis jää useampikin asia. Johtaako Ukrainan menestys venäläisen ydinaseen vilauttamiseen tai jopa varsinaiseen käyttöön? Ja jos niin käy, niin kuinka USA - tai NATO - vastaa siihen?

Entä saako talvi Saksan ja muut venäläisestä energiasta riippuvaiset maat horjuttamaan länsimaiden yhteisrintamaa? Ja kuinka käy Venäjän sisäisen yhtenäisyyden nyt, kun Putin on päättänyt viedä joukoittain vastentahtoisia venäläismiehiä tapettavaksi teknisesti ylivoimaisilla länsiaseilla Ukrainassa? Vai onko hänen tavoitteenaan "vain" käyttää sotaa työkaluna etniselle puhdistukselle maassaan? 

Tämä kaikki ei ole vain mielenkiintoista mediaspektaakkelia, vaan arvaamattomaan lopputulokseen johtavaa kauhunäytelmää, joka saattaa tavalla tai toisella eskaloitua koko Eurooppaa koskevaksi todellisuudeksi. Siksi siihen on syytä varautua myös Suomessa ja koko Euroopan Unionissa - sekä toivoa, että päivä päivältä yhä vaarallisemmaksi muuttuvan Putinin aika maansa johdossa loppuisi mahdollisimman nopeasti.

8 kommenttia:

 1. Ketä sitä oikein uskoisi?

  https://nyheter.swebbtv.se/fran-polska-ex-ministerns-twitter-konto-tack-usa/

  https://carlnorberg.se/2022/09/27/oinsyltad-fartygsbesattning/

  VastaaPoista
 2. Putin-setä vain poistaa maaseudun työttömyyttä ja nuorten miesten syrjäytymisongelmaa.

  Olen ihmetellyt putinistien logiikkaa tässä natsien vastaisessa hyvin erikoisia sotilaallisia vivahteita saaneessa erityisoperaatiossa. Miehiä kidutetaan ja teloitetaan sekä tuhotaan siviilejä pommeilla ja ohjuksilla. Lisäksi valloitetaan vieraan maan alueita. Hyvin samankaltaista touhua kuin saksalaisilla aikoinaan. Mikä vaarallinen natsismin piirre jää jäljelle, jota vastaan putinistit taistelevat ja jota putinismissa ei ole?

  Toisekseen tsaari Putin Pieni voisi kannattajineen hieman avata, miten kyseinen operaatio eroaa täysimittaisesta sodasta. Onko sota syttynyt vasta sitten, kun sinne laitetaan kaikki miehet kuolemaan vaikka ilman aseita?

  VastaaPoista
 3. Tuhkaa alkoi myös mietityttää aikooko Venjän katkoa myös muita kaasuputkia atlantilla. samoin tietoliikennekaapelit ovat vaarassa.

  Taktisen ydinaseen käyttö olisi kova juttu. Tosin energian ja dataliikenteen katkaiseminen olisi aika tuhoisaa myös.

  Lisäksi Tuhkaa mietityttää miten Länsi vastaisi Venäjän tekoihin jos se nostaa panoksia rajusti.

  VastaaPoista
 4. Länsi ei vastaa samalla mitalla, jos Venäjä käyttää ”pientä” ydinpommia. Ihmettelen kyllä, minkä alueen Putin haluaisi tehdä asumiskelvottomaksi.

  VastaaPoista
 5. Nuo "vaalit" ei voisi olla edes rehellisiä, sillä tuolaisia leikkivaaleja ei tunnusteta missään maassa. Se ihme on tapahtunut, pidin 3 maailman tallaajia ihmislajeista tyhmimpinä, kuinka olinkaan väärässä, kyllä ryssät on ylivoimaisesti ihmisistä tyhmin rotu.

  VastaaPoista
 6. Yritetään nyt muistaa tai ymmärtää ellei vielä ymmärretä, ettei Putlerilla ole ydinaseen käyttöään rajoittamassa Länsi.

  Kiina ei voi sallia Putlerin tuhoavan omaa pitkän aikavälin taloudellis-poliittisita projektiaan.
  Pienenkin taktisen ydinaseen käyttö suistaisi maailman sellaiseen sekasortoon, että Kiina olisi suurimpien kärsijöiden joukossa.

  Jos Putler yrittää painaa Punaista Nappia, Xi määrää hänet välittömästi eliminoitavaksi.
  Uskokaa huviksenne, että se onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Kiinan mahdollinen rooli on kyllä varteenotettava seikka.

   Poista
 7. Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun nämä äänestystulokset eivät olleetkaan joillakin alueilla 99% tai yli. Vastuulliset henkilöt jollekin leirille opettelemaan laskuoppia ja sitä myöten tekemään oikeita tuloksia.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!