maanantai 26. syyskuuta 2022

Sirpa Pietikäisen politiikka perustuu täydelliseen tietämättömyyteen

Sosiaalisessa mediassa sattui eilen silmiini pieni uutinen. Sen mukaan europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen oli väittänyt Länsi-Suomi-lehdessä ilmastonmuutokseen viitaten, että "meillä on parikymmentä vuotta aikaa... kun puu kaadetaan, ei sinne parissakymmenessä vuodessa kasva kuin pajukko".  

Hänen kommenttinsa kirvoitti valtavan määrän kommentteja, joista monet sisälsivät kuvia parikymmenvuotisista nopeassa kasvussa olevista metsiköistä. Suomessahan 20-vuotias metsä alkaa olla siinä iässä, jolloin siihen tehdään ensiharvennus puiden järeytymisen edistämiseksi - päätehakkuun aika tulee 60-80-vuoden iässä, eli parikymppinen metsä on elänyt jo noin kolmanneksen tai neljänneksen kiertoajastaan. 

Pietikäisen näkemys on sikäli tärkeä, että hän vastusti EU-parlamentissa metsien energiakäyttöä, jossa Suomen kannalta oli kyse siitä, luetaanko metsänhoidon sivuvirrat eli esimerkiksi ensiharvennuksessa kertynyt pienpuu tai myöhäisempien hakkuiden latvukset fossiilisen maakaasun (!?!?) tapaan uusiutuvaksi energiaksi. Länsi-Suomi-lehdelle antamansa lausunnon perusteella hän oli päätöstä tehdessään jättänyt täydellisesti perehtymättä suomalaisten metsien kasvuun, hoitoon ja käyttöön.

Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, ettei Pietikäisen toiminta tämän asian osalta tullut suurena yllätyksenä, koska hän on aiemminkin toiminut suomalaismetsien talouskäyttöä vastaan. Yllätys oli sen sijaan se, että tämä tapahtui perehtymättä millään tavalla päätöksentekonsa faktaperusteisiin. Mutta tokihan hänellä on oikeus ohittaa tosiasiat siinä, missä poliittiseen vihervasemmistoonkin kuuluvilla europarlamentaarikoilla. 

Niinpä tässä asiassa itseäni jäi ihmetyttämään vain se, että markkinatalousmyönteisenä, kansallismielisenä ja asiallisena puolueena itseään mainostava Kokoomus haluaa vuodesta toiseen pitää politiikkansa täydelliseen tietämättömyyteen perustavan Pietikäisen riveissään. Eikö sellainen syö puolueen uskottavuutta?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Leikkimielistä nimittelyä
Europarlamentaarikot sosialismi-markkinatalous-asteikolla
Suomalaisvastaiset EU-parlamentaarikot

34 kommenttia:

 1. Sirpa pH Pietikäinen on epäämätön todiste siitä, että orpolaisten kokoomuslaisten keskeinen tavoite on muodostaa seuraava hallitus vihreiden taistolaiskommunistien kanssa.

  VastaaPoista
 2. Tuo pullanmutoinen äityli pitäisi potkaista päättävistä elimistä kotiin leipomaan. Kuten muutkan luonnonsuojelusta irtopisteitä keräävät ämmät, tämä ei ole koskaan kulkenut luonnossa, jotta olisi itse voinut todeta istutettujen puiden kasvavan jo muutamassa vuodessa Pietikäistä pidemmiksi - paksummaksi niiden ei tarvitsekaan elinkaarensa aikana tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, osaako Pietikäinen edes pullaa leipoa, mutta Marttaliiton puheenjohtaja hän on ja silläkin kentällä monet uudet ja oudot tuulet alkavat jo jäseniä ärsyttää. Maaliskuun lehti kehotti marttoja Pride-marssille.

   Poista
 3. Pietikäinen ei ole koskaan loistanut älyllisillä kyvyillään, pikemminkin päinvastoin. Ja alkoholi on syönyt nekin vähät kognitiiviset kyvyt mitä hänellä on ollut. Omakohtaisesti on tullut todistettua hänen tajunnantilansa useammallakin lennolla Euroopasta kohti kotimaata... ja käräjäoikeus sitten rankonut ajeluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpa lienee edelleen kova ottamaan kaljaa. Hänellähän oli rattijuoppouskärykin. Poliittisesti viherpiipertäjä.

   Poista
 4. Kun 24 vuotta sitten muutin tähän kiinteistöön, ympärillä oleva metsä oli kaadettu ja alueelle oli istutettu kuusentaimia. Ne olivat niin matalia, että pystyin hiihtämään taimien välissä. Nyt tätä metsää on harvennettu jo kaksi kertaa (viimeksi tänä vuonna) ja vielä kasvavat puut ovat noin kaksikymmenmetrisiä.
  Tontilleni istutin mm. omena- kirsikka- ja päärynäpuita sekä hevoskastanjan; kaikki tänään monimetrisiä, isoja puita.
  Ehkä juuri täällä ovat olosuhteet suotuisia puiden kasvulle?

  VastaaPoista
 5. Eikös se sirpa sanonut taannoin ettei hän kyllä selvänä lähtisi auton rattiin kännissä. Joskus muinoin kun kärysi Hämeenlinnan asemalla känniratista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietinkin juuri tässä että eikös tämä lehmä ollut se rattijuoppo.

   Poista
 6. Pietikäinen, Piha ja Valtonen - siinä Kokoomuksen naisosaamista kerrakseen. Voi miten tuhoisaa on ollut naisten osallistuminen yhteiskunnalliseen päätöksentekoon. Toimivat yhteiskunnat tuhotaan vihreällä siirtymällä. Ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on valhetta, ilmasto sen sijaan muuttuu omia aikojaan - kyselemättä siihen ihmiskunnalta sen kummempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan näitä Ihmisen Aiheuttaman Ilmastotuhon huutajia jo sata vuotta sitten, mutta vasta tällä vuosituhannella heidät on alettu päästää kontrolloimattomaan valtaan toteuttamaan harhojaan.

   Poista
  2. Et ole vielä kertonut löytyikö google earthista sellaista paikkaa jossa olisi alkuperäistä luontoa...

   Poista
 7. Omituisin hahmo noista on tämä Valtonen. Oli mieliteiltään aivan tolkullinen muinoin, kunnes osallistui bilderberg kokoukseen. Sieltä tuli ilmeisesti takaisin joko klooni tai aivopesty, niin oli kerralla mielipiteet muuttuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piha tuosta kolmikosta on eniten pihalla kuin Ellun kanat. Elina Valtonenkin hakee paikkaa seuraavassa hallituksessa eikä uskalla sanoa enää haittamaahanmuutosta mitään. Velanoton arvostelu ilman konkreettisia leikkauslistojen on äänestäjien huijaamista, Ellu V.

   Poista
  2. Niin on, mutta hän on ollut hysteerikko aina, ei ole muuttunut yhtäkkiä sellaiseksi. Ehkä vain fanatisoitunut entisestään vanhetessaan.

   Poista
  3. Nyt Valtonen kannattaa Euroopan liittovaltiota, joka kuulemma sitten keskittyisi todella tärkeisiin kysymyksiin, jotka olisi hyvä ratkaista yhdessä. Eikö sen pitäisi olla sellainen jo nyt, sen sijaan että se puuttuu kansallisvaltioiden sisäisiin asioihin ja työntää kärsänsä asioihin, joita ei edes ymmärrä kuten esim. suomalaiseen metsänhoitoon. Kuten Teuvo Hakkarainen EU:ssa sanoi, emme mekään mene neuvomaan hollantilaisia tulppaaninkasvatuksessa.

   Poista
 8. Pietikäisen kaltaiset poliitikot ovat oikeasti vaarallisia suomalaiselle yhteiskunnalle, sillä he eivät todellakaan tiedä reaalimaailmasta mitään,vaan luulevat tai unelmoivat. Heitä on vihervasemmisto täynnä, mutta valitettavasti myös kokoomus hyvin pitkälti.

  VastaaPoista
 9. Harvassa taitavat olla metsänomistajat, joilla on varaa jättää puut lahoamaan pystyyn. Ja aika hiljaisilta näyttävät ikivanhat kuusikot eläimistön suhteen. Itse jätän taimikkoon lehtipuusekoitusta, ja nostelen pökkelöitä puita vasten ja sidon kiinni. Hömötiainen pesii näihin.

  VastaaPoista
 10. juu, itte hain tost mettänrajalta auton radioantennin kokoisen tammentaimen vuonna 1999 ja istutin sen, nyt se on jo iso, noin 10 metrii korkee ja oksiston leveys joku 8 metrii yhteensä, paksuutta rungollakin on joku 30 senttiin.. ja nin edelleen , 20 vuodes puut kyllä kasvavat kovasti, joku koivu jumankavita ehkä 15 metriseksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mut ryteikössä, josta ei ole puita koskaan kaadettu, ei kasva paljoo mikään, ei edes metsämarjat

   Poista
  2. Sieltä tosiaan puuttuu aluskasvillisuus kokonaan, puut naavoittuvat ja liiasta tiheydestä johtuen alaoksat kuivuvat ja putoavat, aikanaan kaatuvat ja lahoavat. Eikö tällainen metsä ole altis kaikenlaisille tuholaisille, jotka sitten sieltä voivat levitä hoidettuihinkin metsiin?

   Poista
 11. No olihan meillä Kulmuni, jonka käsityksen mukaan perunat viljellään istutetuista taimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähde tuohon? On sen verran mielenkiintoinen lausahdus.

   Poista
  2. https://www.youtube.com/watch?v=hhjuCYVTL4c

   Poista
  3. Ihan eduskunnassa julkisesti totesi noin. Videon keskivaiheilla.

   Poista
 12. Ei Pietikäisen politiikka perustu tietämättömyyteen vaan tahallisuuteen. Toki tietämättömyyskin auttaa, kun ei tarvitse mitenkään miettiä asennepohjalta lähtevien mielipiteiden perusteluja vaan voi tyytyä pelkkien väitteiden heittelyyn. Sen sijaan suuri hämmästyksen aihe minulle on, miksi kokoomus on mahdollistanut tämän EU-syöttilään pääsyn omille listoilleen. Se kun on tarkoittanut käytännössä kokoomuslaisten äänten menoa vihervasemmiston äärilaidan hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ns. valtapuolueet HALUAVAT olla mahdollisimman lähellä toisiaan. Kaikki laskevat hyötyvänsä koska puoluevalta pysyy kävi vaaleissa miten tahansa. Ryhmäkuri ja lauma-ajattelu kirsikkoina kakussa. -jussi n

   Poista
 13. Olisiko pietikäisen tehtävä juuri tuo vihervasemmiston äänten imuroimine? Kokoomushan muutenkin ajelee useilla rattailla, ollen huolissaan välillä milloin mistäkin. Työläisten puolueena itseään mainostanut, maahanmuuttokriitinenkin välillä you name it.

  VastaaPoista
 14. Pietikäinen on yksi kokoomuksen vihreistä. Jos jokin asia on suomelle ja suomalaisille vahingollinen, niin hän kannattaa sitä. Kokoomusta ja sen politiikkaa kuvaa hyvin se, ettei Pietikäistä ole jätetty ilman ehdokkuutta. kokoomus ei ole mikään oikeistolainen puolue, vaan yksi viherwokeltajista.

  VastaaPoista
 15. Sirpa Pietikäinen27. syyskuuta 2022 klo 1.10

  Tämä sinun juttusi oli kyllä todellinen malliesimerkki neuvostovastaisuudesta jota vastaan taistelemme täällä Eu-parlamentissa koko puolueen voimin yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja rauhan puoleesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 🤣🤣 hyvä trollaus, jatka vain valitsemallasi linjalla arvon rölli

   Poista
 16. Muistaakseni paperipuun ja tukkipuun raja kulki 30 cm:issä. Tämäkin koordinoi harvennuksia ja hakkuita. Puolueilla kannattaisi olla pien mutta tehokas fact chek - tiimi, joka voi ainakin jälkikäteen opastaa poliitikkoja heidän väittämissään. Kaikki osapuolet hyötyvät faktoista.

  VastaaPoista
 17. Eikö puun lahoamimenkin tuota hiilidioksidia. Olisi mielenkiintoista tietää mikä on ero hiilidioksidipäästoissä polttamisen ja risukasassa mätänemisen välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metaaninpäästelijä27. syyskuuta 2022 klo 16.50

   Poltettu CO2 = vapautuu nopeasti = Lämmittää ilmakehää?
   Mätänevä CO2 = vapautuu hitaasti = Ei lämmitä ilmakehää?

   Noinniinku tulipuna(VAS)-ruusunpuna(SDP)-virhepuna(Virheet De Galna)-sekoomus(KOK)-apila(KePu)-leppäkertuittain(RKP) tuumattuna?

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!